Orijinal

Orijinal

Son dakika orijinal haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan orijinal gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan orijinal haber sayfamızda...

Orijinal

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.472 orijinal haberi bulunmuştur.
İnternetten alınan saatler için 'replika' uyarısı
İnternetten alınan saatler için 'replika' uyarısı İnternetten alınan saatlerin replika ürün olabileceğini ve kısa sürede bozulabileceğini belirten saatçi Mehmet Ercan, “Saat gibi uzun yıllar kullanılacak ürünlerin yüzyüze yapılan ticaretle alınması daha sağlıklıdır” dedi.
24.04.2024 Ekonomi
Kısa vadeli dış borç stoku geriledi
Kısa vadeli dış borç stoku geriledi Şubat sonu itibarıyla, kısa vadeli dış borç stoku 2023 yıl sonuna göre %0,9 oranında azalışla 173,6 milyar ABD doları oldu.
24.04.2024 Uzmanpara
109 yıl sonra tarihi fotoğrafın bulunduğu yerde! Tek tek tespit edildi
109 yıl sonra tarihi fotoğrafın bulunduğu yerde! Tek tek tespit edildi Çanakkale Savaşları’nda Gelibolu’da düşman askerini durdurarak Anafartalar Kahramanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Binbaşı Haydar Mehmet Alganer tarafından 17 Haziran 1915 tarihinde 18’nci Alay’ın siperlerinin bulunduğu bölgede çekilen o tarihi fotoğrafın bulunduğu noktaya 109 yıl sonra Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Mustafa Kemal Yolu projesi kapsamında Atatürk Anıtı yapıldı.
24.04.2024 Gündem
Adana'dan İstanbul'a uzanan satış hikayesi! Zümrüt diye aldı, gerçek şoke etti
Adana'dan İstanbul'a uzanan satış hikayesi! Zümrüt diye aldı, gerçek şoke etti Kuyumcudan sertifikalı olarak aldığı zümrüt küpeden şüphelenen Nuray A., küpenin orijinal olup olmadığının tespit edilmesi için laboratuvara gönderdi. Test sonucunu görünce şok olan Nuray A., soluğu savcılıkta aldı.
23.04.2024 Gündem
'Ucuz Roman'ın yıldızları 30 yıl sonra buluştu!
'Ucuz Roman'ın yıldızları 30 yıl sonra buluştu! Sinema tarihinin kült yapımları arasında yer alan, 1994 yapımı 'Pulp Fiction'ın (Ucuz Roman) yıldızları John Travolta, Uma Thurman, Harvey Keitel ve Samuel L. Jackson, filmin 30'uncu yılında bir araya geldi.
19.04.2024 Cadde
Demirören Yayınları'ndan 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' çıktı
Demirören Yayınları'ndan 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' çıktı Demirören Yayınları'ndan çıkan Antoine Ignace Melling'in 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' adlı eserinin çok özenle hazırlandığını söyleyen Zero Kitap'ın sahibi Ahmet Boratav, "Demirören Yayınları'nın çıkartmaya başladığı prestij yayınları gerçekten çok önemli. Baskı kaliteleri çok iyi ve satışında kitapçılar ile sahafları desteklemesi de önemli. Çünkü satış kanalları bunlar. Yani Demirören Yayınları piyasayı olumlu yönde destekliyor. Örneğin Antoine Ignance Melling'in A Picture Voyage to Constantinople kitabı yeniden basıldı. Bu çok kaliteli bir baskı ve çok kaliteli bir cilt. Bugüne kadar alamamış olan kitap meraklıları için çok önemli bir yayın. Eski bir matbaacı olarak söylüyorum Melling'in kitabının baskısı gerçekten çok iyi. Seçilen kağıt, baskı kalitesi orijinal, arşivlerden alınıp renk ayrımı düzgün yapılmış. Mükemmel bir cilt ile gerçek bir koleksiyon kitabı" diye konuştu.
19.04.2024 Kültür Sanat
İstiklal Caddesi'nde yeni tramvaylar test sürüşüne başladı! Beğenen de var beğenmeyen de
İstiklal Caddesi'nde yeni tramvaylar test sürüşüne başladı! Beğenen de var beğenmeyen de Beyoğlu’nda 1990 yılından beri Taksim - Tünel arasında hizmet veren nostaljik tramvaylar yerine kullanılacak akülü nostaljik tramvay test sürüşüne çıktı.
19.04.2024 Haberler
İstiklal Caddesi'nde yeni tramvaylar test sürüşüne başladı! Beğenen de var beğenmeyen de
İstiklal Caddesi'nde yeni tramvaylar test sürüşüne başladı! Beğenen de var beğenmeyen de Beyoğlu’nda 1990 yılından beri Taksim - Tünel arasında hizmet veren nostaljik tramvaylar yerine kullanılacak akülü nostaljik tramvay test sürüşüne çıktı.
19.04.2024 Gündem
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri Dünyanın en güzel duygularından bir tanesi de hiç şüphesiz anne ve baba olmak. Aileye yeni katılması beklenen üyenin yanında çiftleri isim heyecanı da sarar. Bebek isimleri ile ilgili uzun ve derin bir araştırma sürecine giren anne ve adayları çocuklarının isminin en güzel ve en anlamlı olmasını isterler. Hamilelik döneminde cinsiyetin belli olmasının ardından en çok üzerine düşülen konulardan bir tanesidir. Ömür boyu taşıyacakları ismin kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler bebeklerinin isminin keşfedilmemiş, en zor ve nadir bulunan, değişik, duyulmamış, özel ve farklı olmasını isterler. Bunun dışında kız ve erkek bebeklerine verecekleri ismin unisex olmasını isteyen aileler de var. Ancak ismin güzelliği kadar anlamlarının da güzel olmasını önemserler. En güzel, duyulmamış, modern, değişik kız ve erkek bebekler için unisex isimler sözlüğü ve anlamları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız “Bebek İsimleri 2024” içeriğimize bakabilirsiniz.
18.04.2024 Bebek
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar Online ilan siteleri üzerinden ikinci el eşya, kullanılmış kıyafet satışı derken son zamanlarda makyaj ürünleri satışı da dikkat çekmeye başladı. Kullanıcılar tarafından online platformlarda pek çok makyaj ürünü ilanı verilmeye başlandı. Konuyla ilgili Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman’dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
Ev sahibinden Arda Turan'a şok suçlama: 230 bin euro zarar! 'Kumandayı havuza atardı'
Ev sahibinden Arda Turan'a şok suçlama: 230 bin euro zarar! 'Kumandayı havuza atardı' Arda Turan'ın Barcelona'da oynarken oturduğu evin sahibi, İspanyol basınana çarpıcı açıklamalarda bulundu.
15.04.2024 Futbol
Gaziantepli ‘Güccük Pirens’
Gaziantepli ‘Güccük Pirens’ Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş., bir çocuğun gözünden dünyayı anlatan ünlü “Küçük Prens” kitabını Antep ağzına aktararak “Güccük Pirens” olarak yayımlandı.
15.04.2024 Kültür Sanat
14 Nisan 2024 Pazar burç yorumu - Günlük burç yorumları
14 Nisan 2024 Pazar burç yorumu - Günlük burç yorumları Özellikle yükselen burcunuzu okumalısınız ! 14 Nisan 2024 Pazar burç yorumu
13.04.2024 Astroloji
13 Nisan 2024 Cumartesi burç yorumu - Günlük burç yorumları
13 Nisan 2024 Cumartesi burç yorumu - Günlük burç yorumları Pek çok şeyi gözden geçiriyoruz ! 13 Nisan 2024 Cumartesi burç yorumu
12.04.2024 Astroloji
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor?
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor? Kahve dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın günlük rutininin bir parçası. Farklı coğrafyalarda bu kadar çok kişinin vazgeçilmezi haline gelebilmiş az sayıda gıda vardır.
9.04.2024 Dünya
Dr. Bayraktutan, İstanbulluların yüreğine su serpti: Zemin ve eviniz sağlamsa rahat uyuyabilirsiniz
Dr. Bayraktutan, İstanbulluların yüreğine su serpti: Zemin ve eviniz sağlamsa rahat uyuyabilirsiniz Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, "Türkiye'nin dört bir tarafında olduğu gibi söz konusu İstanbul segmenti üzerinde, 4- 5 büyüklüğünde depremler meydana gelmesi doğaldır. İstanbul'da iddia edilen yıkıcı deprem olmayacak. İstanbul'un en büyük şansı, zeminin geoteknik dayanımı yüksek kayalardan oluşmasıdır. Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz" dedi.
9.04.2024 Haberler
Ezber bozuldu! Beklenen deprem için 'İstanbul'un en büyük şansı' dedi ve açıkladı
Ezber bozuldu! Beklenen deprem için 'İstanbul'un en büyük şansı' dedi ve açıkladı Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, "Türkiye'nin dört bir tarafında olduğu gibi söz konusu İstanbul segmenti üzerinde, 4- 5 büyüklüğünde depremler meydana gelmesi doğaldır. İstanbul'da iddia edilen yıkıcı deprem olmayacak" dedi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.
9.04.2024 Gündem
Beşiktaş'taki faciada 'ihmaller zinciri! Yangın söndürme sistemlerine dikkat çekti
Beşiktaş'taki faciada 'ihmaller zinciri! Yangın söndürme sistemlerine dikkat çekti Beşiktaş'ta Masquerade’ isimli mekanda 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış anına dair görüntüleri değerlendiren Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa ‘ihmaller zinciri’ ifadesini kullandı, Yasa, “Yangın dolabı sistemi ya da sabit söndürme sistemleri, yağmurlama sistemleri gibi sistemlerin olması gerekiyordu ki oradaki yangına tam olarak müdahale edilebilsin" dedi.
6.04.2024 Gündem
En dijital bavul ticareti
En dijital bavul ticareti Bavullardaki boş yerlere kargo yerleştiren yerli startup Pabbler 20 bin yolcuyu kurye yaptı. Kurucusu Ceren Süngü 1.2 milyon yolcuya ulaşarak yıllık 100 milyon dolar ciro hedefi olduğunu söylüyor.
5.04.2024 Milliyet Executive
'Yeni Modric' Galatasaray'a! Okan Buruk transfere onay verdi
'Yeni Modric' Galatasaray'a! Okan Buruk transfere onay verdi Transfer çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılı kulübün gündemine sürpriz bir isim geldi. Okan Buruk'un 22 yaşındaki futbolcu için olumlu rapor verdiği ortaya çıktı.
5.04.2024 Galatasaray
'The Matrix' serisine beşinci film geliyor!
'The Matrix' serisine beşinci film geliyor! Tüm dünyada büyük bir başarı yakalayan 'The Matrix' serisinin dördüncü filmi 2021'de vizyona girmiş; serinin son halkasını beğenenler kadar eleştirenler de olmştu. 'The Matrix Resurrections'ın üzerinden üç yıl geçmişken, serinin beşinci filmine yeşil ışık yakıldı.
5.04.2024 Cadde
Fidan’ın yoğun diplomasi trafiği
Fidan’ın yoğun diplomasi trafiği Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde geldiği Belçika’da ardı ardına ikili temaslar gerçekleştirdi.
5.04.2024 Gündem
Ünlü şarkıcının çocukları 'Barbie'den nefret etmiş! 'Fazla 'kadınsı' olduğunu düşündüler'
Ünlü şarkıcının çocukları 'Barbie'den nefret etmiş! 'Fazla 'kadınsı' olduğunu düşündüler' Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, 21 Temmuz 2023 tarihinde vizyona giren ve gişede dünya çapında büyük bir başarı elde ederek adını sinema tarihine altın harflerle yazdıran 'Barbie' filmiyle ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.
3.04.2024 Cadde
2 bin köylü sırra kadem bastı! Mezarların içi bile boştu, sebebi 'mavi ışık' mı?
2 bin köylü sırra kadem bastı! Mezarların içi bile boştu, sebebi 'mavi ışık' mı? Bir kürk avcısıydı, bu nedenle de kar kış dinlemeden dağ bayır geziyordu. Ancak bu sefer ayak bastığı yerde gördükleri umduğu gibi değildi. "Aylardır yaşamın olmadığı köyde cesetler bulmayı umuyordum ama kişisel eşyalardan başka bir şey yoktu. Yiyecekler, silahlar hatta tüm kıyafetler yerli yerindeydi” diyen adam bir sırrın tam ortasındaydı. Peki ama bu köydeki 2 bin kişiye ne olmuştu?
31.03.2024 Yaşam
Femto Lazer: Görme kusurlarına yeni yöntem
Femto Lazer: Görme kusurlarına yeni yöntem Halk arasında ‘göz çizdirme’ olarak bilinen işlemler sayesinde yüz binlerce kişi sağlıklı görme keskinliğine kavuşabiliyor. Ancak hasta uygun aday değilse, işlem yapılmamalı.
30.03.2024 Pazar

Benzer Haber Etiketleri

Orijinal ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.