Ovülasyon

Ovülasyon

Son dakika ovülasyon haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ovülasyon gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ovülasyon haber sayfamızda...

Ovülasyon

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 59 ovülasyon haberi bulunmuştur.
‘Polikistik over’de merak edilenler
‘Polikistik over’de merak edilenler Doç. Dr. Ertaş, “Ülkemizde de çok yaygın görülen polikistik over durumu tedavisinde ilk basamağın, sağlıklı beslenme ve egzersiz ile ideal kiloda kalmak olduğunu belirtti
25.11.2022 Ege
Bu yiyecekleri tüketin, gebe kalma şansınızı artırın
Bu yiyecekleri tüketin, gebe kalma şansınızı artırın Her çift belli bir zaman sonra çocuk sahibi olmak ister. Ancak Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2 milyon çift çocuk sahibi olamıyor ya da zorlanıyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, gebelik şansını artıran altın değerinde 10 besini sıraladı.
23.05.2022 Kadın Sağlığı
2. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
2. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Gebeliğin ikinci haftasında sizi neler bekliyor? Fetüsün gelişimi ne yönde olacak ve vücudunuzda ne gibi değişiklikler görülecek? İşte detaylar…
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
Polikistik over sendromu çocuk sahibi olmaya engel mi?
Polikistik over sendromu çocuk sahibi olmaya engel mi? İnfertilite sorununa neden olan birçok sebep var. Peki, kadınlarda en sık görülen endokrin hastalık polikistik over sendromu infertiliteye yol açıyor mu? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Soner Düzgüner, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
21.03.2022 Kadın Sağlığı
Sadece kadın beyninde rastlandı! Kritik karar için devreye giriyor
Sadece kadın beyninde rastlandı! Kritik karar için devreye giriyor Bilim insanları fare ve köpek beyninde bulunan kokuyla tanıma özelliğine, insan beyninde de rastlandığını açıkladı. Ancak insanlarda durum biraz farklı! Sadece kadın beyninde rastlanılan bu durum, 'en kritik karar' aşamasında devreye giriyor.
2.03.2022 Gündem
Normal Adet Kanaması Nasıl Olur? Ortalama Adet Kaç Gün Sürer?
Normal Adet Kanaması Nasıl Olur? Ortalama Adet Kaç Gün Sürer? Adet kanamaları ilk olarak 9-16 yaşları aralıklarındaki kız çocuklarında görülmeye başlar. Bir genç kızın 15 yaşına gelmesine rağmen hala adet kanamalarının başlamamış olmasının söz konusu olduğunda bir hekime başvurarak kontrolden geçmesi gerekir. Sizin için Normal adet kanaması nasıl olur? Ortalama adet kaç gün sürer sorularının merak edilen yanıtlarını detaylarıyla derledik.
8.04.2021 Kadın Sağlığı
Ovulasyon Testi Nedir, Nasıl Yapılır? Ovülasyon Testi Nerede Yapılır?
Ovulasyon Testi Nedir, Nasıl Yapılır? Ovülasyon Testi Nerede Yapılır? Bir kadının hamile kalabilmesi adına uygulana en önemli testlerden birisi olarak karşımıza ovulasyon testi çıkıyor. Bu testin yapılmasının ardından kişi gebe kalıp kalamayacağı hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Sizin için pek çok kişi tarafından sıklıkla sorulmakta olan Ovulasyon testi nedir, nasıl yapılır? Ovülasyon testi nerede yapılır sorularının yanıtlarını tüm detaylarıyla derledik.
8.04.2021 Hamilelik
Hamilelik Süreci Nasıl İlerliyor? Hafta Hafta Gebelik Takvimi Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler...
Hamilelik Süreci Nasıl İlerliyor? Hafta Hafta Gebelik Takvimi Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler... Hamileliğin ilk dönemleri ile birlikte anne ve babaları hamileliğin ne zaman biteceği ve çocuklarını kucaklarına alacakları gün ile ilgili sabırsızlıklar başlar. Hamileliğin ortaya çıkması ile birlikte hemen doğumun ne zaman gerçekleşeceği hesaplanmaya başlanır. Hamilelik süreci nasıl ilerliyor? Hafta hafta gebelik takvimi ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
21.03.2021 Sağlık
Ovülasyon Nedir? Ovülasyon Hesaplama Takvimi, Yumurtlama Dönemi Nasıl Hesaplanır?
Ovülasyon Nedir? Ovülasyon Hesaplama Takvimi, Yumurtlama Dönemi Nasıl Hesaplanır? Hamilelik düşünen kadınların herhangi bir sağlık problemi olmadığından emin olması gerekmektedir. Bu sebeple de bir jinekolog randevusu alarak muayene olması gerekir. Ovülasyon nedir? Ovulasyon hesaplama takvimi, yumurtlama dönemi nasıl hesaplanır? İşte, tüm detaylar...
16.03.2021 Sağlık
1 Haftalık Hamilelik Anlaşılıyor Mu? Gebelik Testinde 1 Haftada Hamilelik Belli Olur Mu?
1 Haftalık Hamilelik Anlaşılıyor Mu? Gebelik Testinde 1 Haftada Hamilelik Belli Olur Mu? Gebe olup olmadığı hakkında bilgilenmek isteyen kadınların, bu durumu netleştirmek ve öğrenmek için türlü metotlara başvurduğu söylenebilir. Hamile olup olunmadığını bilmek için en önemli test, ,kan testidir. Kanda bulunan beta HCG hormonu yükselmesi, bireyden bireye değişkenlik gösterse de adet gününden iki gün geçmesinden sonra yapılan testler doğru sonuç verir. Peki 1 haftalık hamilelik nasıl anlaşılır? 1 haftalık hamilelik anlaşılıyor mu? Gebelik testinde 1 haftada hamilelik belli olur mu? İşte, tüm detaylar...
13.03.2021 Sağlık
Yumurtlama Dönemi Hesaplama Yöntemleri Nelerdir? Yumurtlama Takvimi Nasıl Çıkarılır?
Yumurtlama Dönemi Hesaplama Yöntemleri Nelerdir? Yumurtlama Takvimi Nasıl Çıkarılır? Çocuk sahibi olmaya mı karar verdiniz? Pratik ve basit yöntemle bunu hesaplayabilirsiniz. Bunun için bilinmesi gereken iki konu var. Hamile kalmak istenilen zaman ve son adet tarihi. Düzenli adet kanaması geçiren kadınların takvim yöntemi denilen yöntemle yumurtlama yani ovulasyon zamanı hesaplamaları oldukça kolaydır. İşte, merak edilen tüm detaylar...
17.02.2021 Sağlık
Yumurtlama dönemi (ovülasyon) nedir? Yumurtlama dönemi belirtileri nelerdir?
Yumurtlama dönemi (ovülasyon) nedir? Yumurtlama dönemi belirtileri nelerdir? Ergenlik dönemlerinden başlayarak, menopoza girilen döneme kadar sağlıklı kadınlarda görülen olgunlaşan yumurtaların bırakıldığı döneme yumurtlama (ovülasyon) denir. Gebelik isteyenler için değerli kabul edilen yumurtlama dönemi, kadınların merak ettikleri konular arasında yer alır. Yumurtlama dönemi nedir, yumurtlama döneminin belirtileri nelerdir gibi soruların yanıtlarını derledik.
20.01.2021 Sağlık
Stres adet döngüsünü bozuyor
Stres adet döngüsünü bozuyor Özellikle son dönemlerde hepimizin içinde bulunduğu pandemi süreci ve beraberindeki endişe ve stres bazı sorunlar için tetikleyici olabiliyor. Yaşanan travma veya stresin beyindeki üst merkezlerde adet döngüsünü kontrol eden hormonların üretimine etki ederek adet döngüsünü de etkilediğini söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar, bu sorunun kadınların yüzde 5-35’i arasında gözlenebildiğini söyledi. Altta yatan neden tespit edilip tedavi edilmediği takdirde sorunun kronikleşebileceğini hatırlattı.
25.07.2020 Genel Sağlık
Lh Hormonu Nedir? Lh Hormonu Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri
Lh Hormonu Nedir? Lh Hormonu Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri Luteinleştirici hormon LH, aynı zamanda lutropin olarak da bilinmektedir. Hipofiz bezinin ön lobunda üretilen LH, hem kadınların hem de erkeklerin üreme sistemi için oldukça değerli bir hormondur. Peki, halk arasında pek bilinmeyen LH hormonu nedir? LH hormonunun yüksekliği ve düşüklüğünün nedenleri nelerdir? LH ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
21.04.2020 Sağlık
Fsh Hormonu Nedir? Fsh Hormonu Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri
Fsh Hormonu Nedir? Fsh Hormonu Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri Ergenlik dönemindeki gelişim, kadınlarda yumurtalıkların ve erkeklerde testislerin işlevi için gereken hormonlardan biri FSH hormonudur. FSH hormonu hem kadınlarda hem de erkeklerde çok önemli işlevlere sahiptir. FSH hormonu nedir? FSH hormonu kanda ne kadar olmalıdır? FSH hormonu ile ilgili merak edilen detaylar yazımızda yer alıyor.
25.03.2020 Sağlık
Tüp bebek tedavisi öncesi dikkat edilmesi gerekenler
Tüp bebek tedavisi öncesi dikkat edilmesi gerekenler Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burçak Erzik, tüp bebek tedavisine başlamadan anne-baba adayının ideal kiloya gelmesinin önemli olduğunu vurguladı.
6.07.2020 Hamilelik
Adet dönemi öncesi kadınlardaki gerilime dikkat!
Adet dönemi öncesi kadınlardaki gerilime dikkat! Adet öncesi dönemde çeşitli fiziksel ve ruhsal değişiklikler ortaya çıkabiliyor. Bu durumlar günlük aktiviteleri olumsuz yönde etkileyecek duruma gelebiliyor. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Filiz Tosun Çataklı adet öncesi dönemde oluşan gerilime karşı önemli bilgiler verdi.
11.04.2019 Kadın Sağlığı
Gebe kalma şansını arttıran öneriler
Gebe kalma şansını arttıran öneriler Kadın hastalıkları doğum ve tüp bebek Uzmanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu, gebe kalma şansını artıran önerilerde bulundu.
FDA onaylı ilk dijital doğum kontrol uygulaması
FDA onaylı ilk dijital doğum kontrol uygulaması Bir algoritma ve bazal termometreye dayalı doğum kontrol uygulaması Natural Cycles, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay alan ilk dijital doğum kontrol aracı oldu.
14.09.2018 Pazar
Ovülasyon nedir, nasıl anlaşılır?
Ovülasyon nedir, nasıl anlaşılır? Ovülasyon, kadınlarda menstürasyon sırasında yumurta salgılanması anlamına gelmektedir. ovülasyon gebe kalma konusunda anahtar konulardan bir tanesidir. Ovülasyon nedir, ovülasyon nasıl anlaşılır gibi bilinmeyen soruların cevaplarını sizler için araştırıp bir araya getirdik. İşte ovülasyon nedir ve ovülasyon nasıl anlaşılır sorularına verilen cevaplar…
6.07.2020 Hamilelik
Türkiye'de yapay zeka yarışması düzenlenecek
Türkiye'de yapay zeka yarışması düzenlenecek Procter and Gamble (P&G), veri analitiğinden faydalanarak tüketici ihtiyaç ve beklentilerini belirledi. Hamilelik zamanını önceden tahmin edebilen ClearBlue Dijital Ovülasyon Testi’nden, Banabak projesi için geliştirdiği özel mobil uygulamasına kadar birçok inovatif çözüme imza attı. P&G ayrıca Banabak mobil uygulaması için yapay zeka üzerine Hackathon yarışması düzenlemeyi planlıyor.
2.05.2018 Kariyer
Hamilelik hakkında sıkça sorulan sorular
Hamilelik hakkında sıkça sorulan sorular Hamilelik, vücudunuzda meydana gelen garip ve bir o kadar da harika değişikliklerle dolu. Şüphesiz ki bir sürü soru beliriyor kafanızda. İşte bu süreçte en çok merak edilip sorulan dokuz soru...
30.04.2018 Gündem
Kadınların her ay yaşadığı yumurtlama dönemi
Kadınların her ay yaşadığı yumurtlama dönemi Çocuk sahibi olmak çiftlerin mükemmel zamanı yakalaması gerekir. Kadının biyolojisinde bu mükemmel zamanlama ovülasyon yani yumurtlama dönemidir. Peki, nedir bu ovülasyon dönemi?
26.04.2018 Gündem
Yumurtlama döneminizi biliyor musunuz?
Yumurtlama döneminizi biliyor musunuz? Üreme, döllenme ile çoğalan tüm canlılarda olduğu gibi memeliler ve özellikle insanlarda da kasıklara yerleşmiş çift taraflı yumurtalar ile gerçekleşir. Her ne kadar insanlarda iç döllenme, iç gelişme ve doğurma olayı gerçekleşse de temelinde bu yumurtalıklarda gelişen döllenme, gelişme gibi olaylar sıralanır. Kadınlarda menstrual döngü ile düzenlenen bu periyotlar yirmi sekiz günlük zaman dilimlerinin belli günlerinde görevlere ayrılır. Doğurganlığın en çok olduğu bu döneme de yumurtlama dönemi adı verilir. Adet takvimi düzenli olan bir kadında genellikle adetin ilk gününü takip eden 14. güne ya da bu güne yakın bir zamana denk gelir.
25.04.2018 Gündem
Memedeki kitlelerde E vitamininin etkisi var mıdır?
Memedeki kitlelerde E vitamininin etkisi var mıdır? Özellikle kadınlarda çok yaygın olan meme dokusundaki kitlelerde e vitamininin etkisi var mıdır?
20.02.2017 Kadın Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Ovülasyon ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.