Oyder

Oyder

Son dakika OYDER haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan OYDER gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan OYDER haber sayfamızda...

Oyder

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 149 oyder haberi bulunmuştur.
Otomobilde matrah düzenlemesi! İşte araç fiyatlarına yansıyacak indirim
Otomobilde matrah düzenlemesi! İşte araç fiyatlarına yansıyacak indirim Sıfır otomobil almak isteyenlerin beklediği matrah düzenlemesinin, 1 Aralık tarihinde yürürlüğe gireceği öğrenildi. Peki bu düzenleme sıfır otomobil fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar....
21.11.2022 Ekonomi
Bakan Nebati, perakende sektörünün temsilcileriyle görüştü
Bakan Nebati, perakende sektörünün temsilcileriyle görüştü Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, perakende sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.
19.11.2022 Ekonomi
Piyasaya TOGG etkisi! İkiye katlayacak
Piyasaya TOGG etkisi! İkiye katlayacak Elektrikli otomobillerin Türkiye pazarındaki yeri gün geçtikçe artıyor. Çevreci ve yakıt tasarruflu oluşunun yanı sıra tasarımlarıyla da beğeni toplayan elektrikli otomobillerin geçen yıl 2 bin 846 adetlik satış rakamına ulaştığını söyleyen uzmanlar, TOGG’a olan ilginin artmasıyla bu rakamın 5 bin adete ulaşacağını açıkladı.
11.04.2022 Gündem
Eldiven ve siperlik takmayan polislerin kestiği ceza iptal edildi!
Eldiven ve siperlik takmayan polislerin kestiği ceza iptal edildi! Muğla'nın Bodrum ilçesinde motosikletiyle karıştığı kaza sonrası alkolmetreye üflemeyi reddeden, hastanede yapılan kan testinde 2,46 promil alkollü çıkan Ali Z.'ye (22) 3 bin 836 TL para cezası kesilip, ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu. Bodrum 2'nci Sulh Ceza Hakimliği, Emniyet'in koronavirüs genelgesini gerekçe gösterip, çektiği görüntülerle alkol testi yapılmak istendiği sırada polislerde eldiven ve siperlik bulunmadığını belgeleyerek itirazda bulunan Ali Z.'nin cezasını iptal etti.
11.03.2022 Gündem
Araç alacaklar dikkat! Kredi ve taksit sayısıyla ilgili BDDK'dan flaş açıklama
Araç alacaklar dikkat! Kredi ve taksit sayısıyla ilgili BDDK'dan flaş açıklama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, otomobil kredilerinde tutar ve taksit sayısının artırılmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
4.02.2022 Haberler
300 bin liranın altında araç kalmadı! Araç kredi faizleri düşecek mi? OYDER Başkanı açıkladı
300 bin liranın altında araç kalmadı! Araç kredi faizleri düşecek mi? OYDER Başkanı açıkladı Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Turgay Mersin otomobil piyasasındaki son durumu değerlendirdi. Peki araç kredi faizleri düşecek mi? Araç kredi limitleri artırılacak mı? İşte detaylar...
3.02.2022 Ekonomi
300 bin liranın altında araç kalmadı! Araç kredi faizleri düşecek mi? OYDER Başkanı açıkladı
300 bin liranın altında araç kalmadı! Araç kredi faizleri düşecek mi? OYDER Başkanı açıkladı Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Turgay Mersin otomobil piyasasındaki son durumu değerlendirdi. Peki araç kredi faizleri düşecek mi? Araç kredi limitleri artırılacak mı? İşte detaylar...
3.02.2022 Haberler
Doğa dostu dönüşüm pandemiye takıldı
Doğa dostu dönüşüm pandemiye takıldı Küresel iklim krizi ile mücadele kapsamında birçok sektörde geri dönüşüme dayalı, çevre dostu ürünlerin üretimine yönelinirken, oyuncak sektöründe bu yönde başlatılan çalışmalar, pandemi engeline takıldı.
28.11.2021 Gündem
Sıfır ve ikinci el otomobiller yatırım aracına dönüştü
Sıfır ve ikinci el otomobiller yatırım aracına dönüştü Çip krizi nedeniyle arzı giderek azalan ve kura bağlı olarak fiyatı sürekli artan otomobil, en cazip yatırım araçlarından biri haline geldi. Memuru, emeklisi, esnafı para kazanmak için oto alım-satımına yöneldi. Bu kişiler, bayilerin sipariş listesine adını yazdırıyor, teslimat sırası geldiğinde ise sıfır otomobili piyasa değerinin üzerinde satarak kâr etmeye çalışıyor.
15.11.2021 Ekonomi
Eşini öldüren Şerife'ye 16 yıl 8 ay hapis cezası
Eşini öldüren Şerife'ye 16 yıl 8 ay hapis cezası Muğla’da çıkan tartışmada eşi Vedat Demir'i (38) meyve bıçağı ile 22 yerinden bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık Şerife Demir (37), haksız tahrik indirimiyle 'kasten öldürme' suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
26.10.2021 Haberler
Eşini öldüren Şerife'ye 16 yıl 8 ay hapis cezası! 'Yavrum suçsuz’
Eşini öldüren Şerife'ye 16 yıl 8 ay hapis cezası! 'Yavrum suçsuz’ Muğla’da çıkan tartışmada eşi Vedat Demir'i (38) meyve bıçağı ile 22 yerinden bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık Şerife Demir (37), haksız tahrik indirimiyle 'kasten öldürme' suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
26.10.2021 Gündem
Son dakika: Araç alacaklar dikkat! Uzman isimden fiyat uyarısı
Son dakika: Araç alacaklar dikkat! Uzman isimden fiyat uyarısı Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, Türkiye otomotiv pazarında bazı araçların yok sattığını ve vatandaşın her istediği modeli veya rengi bulamadığını belirterek, "Dolayısıyla stoktaki araç, eğer müşterinin ihtiyacını görüyorsa onu almaya çalışıyor. Karşılanmayı bekleyen taleplerin süresi de modele göre değişiyor. 2 ay, 3 ay ve bazen 1 ay ertelenebiliyor bu talepler. Özellikle C segment araçlarda bulunurluk sıkıntısı daha fazla." dedi.
24.10.2021 Ekonomi
Son dakika: ÖTV indiriminin ardından en çok satılan ikinci el araç markası belli oldu
Son dakika: ÖTV indiriminin ardından en çok satılan ikinci el araç markası belli oldu Otomobillerde ÖTV oranlarına esas matrah limitleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile değiştirilmişti. Böylelikle bazı modellerde 60 bin TL’ye varan indirimler gerçekleşmişti. Peki bu indirim kararı ikinci el araç satışlarına nasıl yansıdı? Hangi araç en çok satıldı? İşte cevabı...
14.09.2021 Ekonomi
ÖTV indirimi sonrası ikinci el araç fiyatlarında düşüş olacak mı?
ÖTV indirimi sonrası ikinci el araç fiyatlarında düşüş olacak mı? Sıfır otomobilde alınan ÖTV matrahlarında düşüş yaşandı. Buna göre sıfır otomobil fiyatlarında 30 bin lira ile 80 bin lira arasında bir düşüş bekleniyor. Peki bu karar ikinci el araç fiyatlarına nasıl yansıyacak? Sektör temsilcileri ikinci el otomobillerde ilk etapta bir düşüş olmayacağını ilerleyen günlerde ise sınırlı bir indirimin gerçekleşeceğini söylüyor.
13.08.2021 Ekonomi
Yabancı yatırımcı için iç pazar satışları önemli
Yabancı yatırımcı için iç pazar satışları önemli Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, "Otomotivde yatırım için iç pazar çok önemli. Yeni yatırımcıları çekmek için iç pazar satışlarını 1,5 milyon adede taşımanın yollarını aramalıyız." ifadelerini kullandı.
25.07.2021 Uzmanpara
Son dakika: Araç alacaklara flaş uyarı: Bulmak sıkıntı!
Son dakika: Araç alacaklara flaş uyarı: Bulmak sıkıntı! Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, otomotiv sektöründe çip sorunuyla ilgili durumu daha kötü hale getirebilecek yeni bir gelişme olmadığını belirterek, "Marka ve model bazında firmalara göre değişen bir çip sorunu var ama buna da 'çip krizi' demek ne kadar doğru olur, bu da tartışılır. Açıkçası şu anda bulunurlukta da ciddi bir sıkıntı yok." dedi.
20.06.2021 Ekonomi
'Otomotivde bulunurluk ve çip konusunda ciddi bir sorun yok'
'Otomotivde bulunurluk ve çip konusunda ciddi bir sorun yok' Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, otomotiv sektöründe çip sorunuyla ilgili durumu daha kötü hale getirebilecek yeni bir gelişme olmadığını belirterek, "Marka ve model bazında firmalara göre değişen bir çip sorunu var ama buna da 'çip krizi' demek ne kadar doğru olur, bu da tartışılır. Açıkçası şu anda bulunurlukta da ciddi bir sıkıntı yok." dedi.
20.06.2021 Ekonomi
Son dakika: Sıfır ve ikinci el araç alacaklar dikkat! 'Zam' için tarih verildi
Son dakika: Sıfır ve ikinci el araç alacaklar dikkat! 'Zam' için tarih verildi Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, birinci elde 2020'deki gibi bulunurluk sıkıntısı yaşanması halinde 2. el fiyatlarının tekrar yukarı doğru yükselebileceğini belirterek uyarılarda bulundu. İşte detaylar...
9.05.2021 Ekonomi
Taksit sınırı konutta kalktı, otoda uzadı
Taksit sınırı konutta kalktı, otoda uzadı Daha önce genel taksitlendirme düzenlemesine tabi olan konut ve oto için özel düzenleme yapıldı. Taşıt satışlarında 60 aya kadar taksit imkanı getirilirken, konutta taksit sınırı kaldırıldı.
17.03.2021 Ekonomi
2020'de eğitici ve ailecek oynanabilen oyuncaklar tercih edildi
2020'de eğitici ve ailecek oynanabilen oyuncaklar tercih edildi Oyuncakçılar Derneği (OYDER) Başkanı Esin Yürür, "Çocukların evde kalması nedeniyle özellikle eğitici ve tüm ailenin birlikte oynayabildiği oyun ve puzzle türündeki oyuncaklara yönelim olduğunu tespit ettik. Online satışlarda çok önemli ivmelenme görüldü." diye konuştu.
15.01.2021 Ekonomi
Hafif ticari araç satışları arttı
Hafif ticari araç satışları arttı Türkiye otomotiv pazarında hafif ticari araç satışlarının otomobil satışlarından daha fazla artış göstermesi, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde artan e-ticaretin hafif ticari araç pazarını da olumlu etkilediğine işaret etti.
14.01.2021 Ekonomi
Son dakika haberi: Firmalar yeni kampanyalarını açıkladı! Faiz sıfıra indi...
Son dakika haberi: Firmalar yeni kampanyalarını açıkladı! Faiz sıfıra indi... Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, araç bulunurluğu noktasında herhangi bir kapatma veya salgının başka bir şekliyle karşılaşılmaması halinde 2020'deki sıkıntıların yaşanmayacağını belirterek, "(2021'de) Satışların aynı enerjide devam etmesi için kampanyaların ağırlıkta olduğu, satışların kampanyalarla süslendiği bir seneyi hep birlikte yaşayabiliriz." dedi. Firmalar ise  yeni yılda ilk avantajlı kampanyalarını açıkladılar. Kimi firma ise faizleri sıfıra çekti. İşte bu yılın ilk kampanyalarına start veren firmalar...
10.01.2021 Ekonomi
Son dakika: Otomobil alacaklar dikkat! Kaçıran pişman...
Son dakika: Otomobil alacaklar dikkat! Kaçıran pişman... 2020 otomotiv sektörü için geçmiş yıllara göre çok farklı geçti. Pandemi etkisi ile yaşanan sıra dışı talep ile birlikte yaşanan rekor aylar kasım ve aralıkta yerini yavaşlamaya bıraktı. OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, “2020 beklentileri her anlamda şaşırttı, rekor eylül gördük, son ayda beklenen satış olmadı, ancak aralık ayına yakışır kampanyalar var” dedi.
22.12.2020 Ekonomi
Tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdü
Tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdü Muğla'nın Bodrum ilçesinde, S.D. (37), tartıştığı eşi Vedat D.'yi (38) meyve bıçağı ile çocuklarının gözü önünde 22 yerinden bıçaklayarak öldürdü.
10.12.2020 Gündem
ÖTV rakamını duyunca aldılar! Bulunmuyor...
ÖTV rakamını duyunca aldılar! Bulunmuyor... Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, özellikle yüzde 50 ÖTV dilimine giren otomobillere yoğun talep olduğu için bulunurluk sıkıntısı yaşandığını belirterek, "Avrupa'daki üreticiler, önce kendi pazarını beslemenin derdine düştü. Bundan ötürü de bir miktar yine bulunurluk sıkıntısı yaşıyoruz." dedi.
25.10.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Oyder ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.