Panzehir

Panzehir

Son dakika panzehir haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan panzehir gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan panzehir haber sayfamızda...

Panzehir

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 313 panzehir haberi bulunmuştur.
Araba kaputundan 'Kral Kobra' çıktı! Yılan uzmanları bile şaşkına döndü, 4 metrelik dev
Araba kaputundan 'Kral Kobra' çıktı! Yılan uzmanları bile şaşkına döndü, 4 metrelik dev Tayland'da bir arabanın içine en zehirli yılanlardan olan 'Kral Kobra' girdi. Arabanın sahibinin köpeği durumu fark edince havlamaya başladı. Yılanı daha sonra çevredekiler de fark edince bölgeye uzman ekipler gönderildi, sonrasında yaşananlar ise dünyada manşet oldu.
11.04.2024 Dünya
Güney Afrika'da korkunç olay! Polisin yakaladığı hayvan kaçakçısı zehirli yılanla intihar etti
Güney Afrika'da korkunç olay! Polisin yakaladığı hayvan kaçakçısı zehirli yılanla intihar etti Güney Afrika'da polis tarafından yakalanan bir hayvan kaçakçısı, ev araması sırasında zehirli yılana kendisini ısırtarak intihar etti.
9.04.2024 Dünya
Türkiye, Avrupa'ya 'akrep serumu' ihraç edecek
Türkiye, Avrupa'ya 'akrep serumu' ihraç edecek Akrep sokması vakalarının tedavisinde kullanılan akrep serumunu (panzehir) 1950 yılından bu yana üreten Türkiye, şimdi ihracata hazırlanıyor. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce üretilen panzehir için bazı Avrupa ülkelerinden talep geldi. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Biyolojik Ürünler Laboratuvarı Sorumlusu Veteriner Mehmet Ali Kanat, "Önümüzdeki dönemde Avrupa’nın bazı ülkelerine serumu göndermiş olacağız" dedi.
9.03.2024 Haberler
Atılan her ilmek şifa kaynağı
Atılan her ilmek şifa kaynağı Geçmişte en yaygın hobilerden biri, örgü örmek ve tığ işi yapmaktı. Hatta köylerde erkekler bile kışın giymek için yün eğirip, çorap örerlerdi.
3.01.2024 Dünya
Priv İsimleri 2024... Havalı, Komik, Değişik, Cool, Kişiye Özel, Farklı Priv Hesap İsimleri - Priv Hesap Ne Demek?
Priv İsimleri 2024... Havalı, Komik, Değişik, Cool, Kişiye Özel, Farklı Priv Hesap İsimleri - Priv Hesap Ne Demek? Hiç şüphesiz sanal dünyanın en vazgeçilmez platformlarından bazıları da Twitter, Facebook ve Instagram. Bu ağların yaygınlaşması ile birlikte dilimize yeni terimler girmeye başladı. Bunlardan bir tanesi de priv kelimesidir. Priv hesap terimi sosyal medya kullanıcılarının ikincil hesaplarına verilen addır. Priv hesap sosyal medya kullanıcılarının ana hesabı değil ikincil hesaplarıdır. Ancak kullanıcılar bu priv hesap isimlerini bulurken çok zorluk çekmektedir. Tek kişilik kullanılabilen bu hesaplar 2 veya 3 kişilik gruplar halinde de kullanılabilir. Priv ne demek? “En İyi, Komik, Yabancı ve Türkçe Instagram Priv Hesap İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
2.01.2024 Sosyalmedya
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar?
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar? Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) her yıl Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım’da çocukların içerik tüketim dünyası ile ilgili bir ihtiyaca ya da hassas bir konuya dikkat çekmek amacıyla bir çalıştay gerçekleştiriyor.
19.11.2023 Vitrin
Ormanda mucize! Yılan ısırdı, zamana karşı yarışı kazandı
Ormanda mucize! Yılan ısırdı, zamana karşı yarışı kazandı 'Lachesis muta-Kaderi sustur'un dişleri bacağına geçtiğinde hayatının sınavını vereceğini bilmiyordu, üç çocuk babası adamın 'mucize' kurtuluşu dünya medyasında yankı buldu.
10.11.2023 Dünya
Cilt lekelerini ortadan kaldıran mucizenin adı: 1,5 ayda etki ediyor...
Cilt lekelerini ortadan kaldıran mucizenin adı: 1,5 ayda etki ediyor... Kantaron yağı, kantaron bitkisinden elde edilen mucizevi bir şifa kaynağıdır. Cilt üzerinde oluşan yara, bere, renk değişimi, cilt kuruluğu gibi nedenlere karşı güvenle kullanılabilmektedir. Özellikle yanıklarda ağrı baskılayıcı özelliği de bulunan kantaron yağı herkes tarafından tanınmaktadır. Cilt lekelerini ortadan kaldıran mucizenin adı Kantaron yağı nasıl kullanılıyor? İşte, merak edilenleri sizler için detayları ile derledik.
25.07.2023 Sağlık
Yılan, örümcek, akrep! Türkiye'de panzehiri olsa da dikkat: 4 ipucu hayat kurtarıyor
Yılan, örümcek, akrep! Türkiye'de panzehiri olsa da dikkat: 4 ipucu hayat kurtarıyor Mayıs ayının ikinci haftası kış uykusundan uyanan yılanlar ve haziran ayında ortaya çıkan sarıkız örümcekleri Türkiye’nin dört bir yanında görülmeye başladı, zehirlenme haberleri de art arda geliyor. Son olarak Artvin'de yılan ısırığı sonucu bir kadının ölümden dönmesi gözleri yine bu konuya çevirdi. Tek tehlikenin yılan olmadığını belirten uzmanlar ise hayat kurtaran 4 ipucu verdi, panzehir hakkında açıklamada bulundu.
11.07.2023 Gündem
31 yaşındaki kadın botoks sonrası ölümden döndü! 5 gün yoğun bakımda kaldı
31 yaşındaki kadın botoks sonrası ölümden döndü! 5 gün yoğun bakımda kaldı Gaziantep’te yaşayan Y.L. isimli kadın, terlemeyi önlemek amacıyla yaptırdığı botoks nedeniyle az kalsın canından oluyordu. Botoks zehirlenmesi yaşayan ve yoğun bakımı alınan kadın, bulunan panzehirin enjekte edilmesi ile yeniden yaşama tutundu.
13.06.2023 Gündem
Bakan Soylu anketlerdeki son durumu açıkladı
Bakan Soylu anketlerdeki son durumu açıkladı Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son anket sonuçlarını da paylaştı.
15.04.2023 Gündem
Trump’a “risin” dolu mektup gönderen zanlı suçunu kabul etti
Trump’a “risin” dolu mektup gönderen zanlı suçunu kabul etti ABD’nin eski Başkanı Donald Trump adına Beyaz Saray’a içerisinde zehirli madde “risin” dolu olan mektup gönderen zanlı, hakkındaki suçlamaları kabul etti.
27.01.2023 Dünya
Trump'a zehir dolu mektup göndermişti... Suçunu kabul etti
Trump'a zehir dolu mektup göndermişti... Suçunu kabul etti ABD’nin eski Başkanı Donald Trump adına Beyaz Saray’a içerisinde zehirli madde “risin” dolu olan mektup gönderen zanlı, hakkındaki suçlamaları kabul etti.
26.01.2023 Dünya
Ortadoğu’ya ‘panzehir’ politikalar
Ortadoğu’ya ‘panzehir’ politikalar Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın özel kalemin Tümgeneral Remzi Albasan, Türk askerinin Ortadoğu’da üstlendiği misyonu anlattığı kitabında, bölgenin nasıl huzura kavuşacağının reçetesini yazdı.
13.12.2022 Gündem
Mantar zehirlenmelerinde ilk 3 güne dikkat
Mantar zehirlenmelerinde ilk 3 güne dikkat Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde geçtiğimiz ay zehirlenme vakalarına hızla ve en doğru müdahale edilebilmesi amacıyla, toksikoloji yoğun bakım ünitesi açıldı. Mantar zehirlenmelerinde kritik hastalar da buraya naklediliyor. Hastanede görevli Prof. Dr. İlgin Özden, ilk üç güne dikkat çekti. İlgin Özden, "Belli bir eşik aşıldığı zaman kendini iyi sanan bir hasta 3'üncü günde çok ağır bir tabloya gidebiliyor ve acil karaciğer nakli gerekebiliyor" dedi.
8.11.2022 Haberler
Mantar zehirlenmelerinde ilk 3 güne dikkat
Mantar zehirlenmelerinde ilk 3 güne dikkat Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde geçtiğimiz ay zehirlenme vakalarına hızla ve en doğru müdahale edilebilmesi amacıyla, toksikoloji yoğun bakım ünitesi açıldı. Mantar zehirlenmelerinde kritik hastalar da buraya naklediliyor. Hastanede görevli Prof. Dr. İlgin Özden, ilk üç güne dikkat çekti. İlgin Özden, "Belli bir eşik aşıldığı zaman kendini iyi sanan bir hasta 3'üncü günde çok ağır bir tabloya gidebiliyor ve acil karaciğer nakli gerekebiliyor" dedi.
8.11.2022 Gündem
Koluna dişlerini geçiren kobra yılanını ısırarak öldürdü!
Koluna dişlerini geçiren kobra yılanını ısırarak öldürdü! 200'ü aşkın yılan türünün yaşadığı bölgede yer alan köyde yaşananlar, dünya çapında yankı buldu. Sekiz yaşındaki çocuğun kobrayla savaşının sonucunu, 'kuru ısırık' belirledi.
5.11.2022 Dünya
Akrep sokan çocuk 7 kez kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Akrep sokan çocuk 7 kez kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde dünyadaki en tehlikeli akreplerden biri olarak bilinen 'sarı akrep' tarafından sokulan 7 yaşındaki çocuk, 7 kez kalp krizi geçirdikten sonra hayatını kaybetti.
2.11.2022 Dünya
Türkiye'de tek! Zehirlenme vakalarına yeni önlem
Türkiye'de tek! Zehirlenme vakalarına yeni önlem Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde geçtiğimiz ay, zehirlenme vakalarına hızla ve en doğru müdahale edilebilmesi amacıyla, 16 yataklı Toksikoloji Yoğun Bakım Ünitesi açıldı.
25.10.2022 Gündem
Rus medyası: Erdoğan doğruladı, Tayfun dünyaya bir sinyal
Rus medyası: Erdoğan doğruladı, Tayfun dünyaya bir sinyal Yeni balistik füze Tayfun'un Yunanistan'daki ilk hedefini yazan Yunan medyası, 'Türkiye 1000 kilometre menzilli balistik füze elde ediyor' başlıklı haberinde ise 'maalesef' kelimesini kullandı. Rus medyası ise 'Türkiye'nin bir sınıra ulaştığını belirtip "İlk adım atıldı" dedi.
24.10.2022 Dünya
20 milyar ambalaj depozitoyla dönüşecek
20 milyar ambalaj depozitoyla dönüşecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’yi sıfır atık konusunda dünyaya örnek ülke haline getireceğini belirttiği ‘Döngüsel Ekonomi Strateji ve Eylem Planı’ hazırladıklarını söyledi. Kurum, “Bu sisteme geçişle ilk etapta 20 milyar adetlik cam, plastik ve alüminyum içecek ambalajını geri dönüşüme sokmayı hedefliyoruz. Pilot çalışmalarını başarıyla tamamladığımız depozito iade sistemini 2023 yılı itibarıyla kademeli olarak Türkiye’nin dört bir yanında milletimizin istifadesine sunacağız” dedi.
15.10.2022 Ekonomi
Dünyanın en tehlikeli ve en pahalı işi! Litresi 10 milyon dolar
Dünyanın en tehlikeli ve en pahalı işi! Litresi 10 milyon dolar Şanlıurfa’da Metin Örenler kurduğu tesiste milyon dolarlık iş yapıyor. İlaç ve savunma sanayisinde kullanılan zehrin litresinin 10 milyon dolara satıldığını ve çeşitli ülkelerden siparişler almaya başladıklarını söyleyen Örenler, "İzinleri almamız yaklaşık 1 yıl sürdü. Ondan sonra doğadan 100 tane kadar anaç bireyleri temin ettik" dedi.
29.09.2022 Haberler
Dünyanın en tehlikeli ve en pahalı işi! Litresi 10 milyon dolar
Dünyanın en tehlikeli ve en pahalı işi! Litresi 10 milyon dolar Şanlıurfa’da Metin Örenler kurduğu tesiste milyon dolarlık iş yapıyor. İlaç ve savunma sanayisinde kullanılan zehrin litresinin 10 milyon dolara satıldığını ve çeşitli ülkelerden siparişler almaya başladıklarını söyleyen Örenler, "İzinleri almamız yaklaşık 1 yıl sürdü. Ondan sonra doğadan 100 tane kadar anaç bireyleri temin ettik" dedi.
29.09.2022 Gündem
İngiltere'de yılanların ısırdığı kişilerin sayısı artıyor
İngiltere'de yılanların ısırdığı kişilerin sayısı artıyor İngiltere'de doktorlar, egzotik hayvan besleyenlerin artması yüzünden yılanlarca ısırılan kişilerin sayısının yükseldiğini açıkladı.
20.07.2022 Dünya
Zehirli Bir Madde Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada
Zehirli Bir Madde Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada İçerisinde kimyasal bulunan, hücreleri yavaş yavaş ya da bir anda öldüren maddeler zehirlidir. Toksin adıyla da bilinen zehirli maddelere uzun süre maruz kalmak, birçok hastalığa yol açar. Zehirli maddeleri inceleyen bilim dalına toksikoloji denir. Zehirlerin neden olduğu zararları önlemek için kullanılan maddeler ise "panzehir" olarak adlandırılır. Zehirli Bir Madde sorusunun bulmaca yanıtları hakkında merak edilenler.
18.07.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Panzehir ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.