Papağan

Papağan

Son dakika papağan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan papağan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan papağan haber sayfamızda...

Papağan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 728 papağan haberi bulunmuştur.
Necmi Asfuroğlu Arkeoloji Müzesi! Dünya çapında nadir bir örnek
Necmi Asfuroğlu Arkeoloji Müzesi! Dünya çapında nadir bir örnek Müzede 13 ayrı medeniyetin izlerini görmek mümkün. Gün yüzüne çıkan eserleri yerinde korumanın önemi, antik ile moderni bir araya getirip yaşayan bir mekân yaratma düşüncesi burada müze-otel konseptiyle hayat buluyor.
19.02.2024 Arkeoloji
'Ağzı bozuk' papağanlarla başları dertte! 'Burası yetişkinlere yönelik bir alana dönebilir'
'Ağzı bozuk' papağanlarla başları dertte! 'Burası yetişkinlere yönelik bir alana dönebilir' Bir hayvanat bahçesinin başı, ağzı bozuk papağanlarıyla dertte. Yetkililer kötü şöhretli papağanlarını 'terbiye' etmek için bir plan dahi buldu.
28.01.2024 Dünya
Meydanlarda beslenen güvercin ve kumrularda tehlike
Meydanlarda beslenen güvercin ve kumrularda tehlike Son yıllarda güvercin ve kumruların insanlar tarafından yemle beslendiği tarihi meydanlar ile turistik yerlerin sayısında artış oldu.
18.01.2024 Gündem
Hayvan İsimleri 2024: En Güzel, Değişik ve Yaratıcı Evcil Hayvan İsimleri Listesi
Hayvan İsimleri 2024: En Güzel, Değişik ve Yaratıcı Evcil Hayvan İsimleri Listesi Dünya üzerinde en çok sahiplenen hayvanların başında kedi köpek gelse de muhabbet kuşu, hamster ve balık bakanlar da bulunuyor. Sevimli halleri, dostane yaklaşımları ile aile bireyi haline gelen bu hayvanlara ne isim vereceği konusunda sahipler kararsız kalıyor. Hayvanın türüne, rengine ve karakteristik özelliğine göre verilebilecek birbirinden güzel hayvan isimleri bulunuyor. En güzel, karizmatik, komik ve eğlenceli havan isimleri listesine sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Evcil Hayvan
T ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: T Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
T ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: T Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba adaylarının üzerine düşündüğü konulardan birisi de isimler. Erkek bebek bekleyen çiftler çocuklarına verecekleri isimlerin en güzel ve en eşsiz olmasını istiyor. Bu yüzden derin ve uzun soluk bir araştırma sürecine giriyorlar. İsimlerin kulağa hoş gelmesinin yanı sıra anlamları üzerinde düşünüyorlar. Bu dönemde karar vermekte zorlanan aileler yakınlarından fikir alıyor. Anne ve baba adayları çocuklarına verecekleri ismin keşfedilmemiş, duyulmamış, modern çağa uygun, popüler ve anlamlı olmalarına özen gösteriyor. T harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “T ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
T ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: T Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
T ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: T Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Kız bebek bekleyen anne ve baba adaylarının yaşadığı en eğlenceli süreçlerden birisi de isimler. Aile üyelerine yeni katılacak olan bireyin heyecanını yaşayan aileler kız bebeklerine verecekleri isim konusunda seçici oluyorlar. Kızlarının haya boyu taşıyacağı ismi seçerken aileler özellikle anlamlarına da dikkat ediyor. Bu konuda yakınlarından fikir alan aileler internet ortamında da derin bir araştırma içerisine giriyor. Popüler, keşfedilmemiş, nadir bulunan, değişik isimler ve modern çağa uygun isimler anne ve baba adaylarının tercihi oluyor. T harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “T ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
2024 Papağan Fiyatları: Sultan, Cennet, Jako, Kakadu, Pakistan, Forpus, Macaw Papağan Fiyatları Ne Kadar?
2024 Papağan Fiyatları: Sultan, Cennet, Jako, Kakadu, Pakistan, Forpus, Macaw Papağan Fiyatları Ne Kadar? Papağanlar sıcak ülkelerde yaşayan kıvrık gagalı, etli ve kalın dilli, parlak tüylü bir kuş türüdür. Taklit yetenekleri oldukça iyi olan bu hayvanların bazı cinsleri söylenen şeyleri tekrar edebilirler. Genellikle Afrika, Amerika, Asya ve Okyanusya’nın tropikal orman bölgelerinde yaşamaktadırlar. Türkiye’de de evcil hayvan olarak evlerde bakılmaktadır. Sultan, Cennet, Jako, Kakadu, Pakistan, Forpus, Macaw gibi papağan türleri vardır. Bu yüzden papağan fiyatları yavru oluşuna ve türlerine göre değişiklik gösterir. 2024 yılında papağan fiyatları hakkında detaylı bilgi almak istiyorsunuz içeriğimize göz atabilirsiniz.
3.01.2024 Evcil Hayvan
Muhabbet Kuşu Fiyatları 2024: Albino, Show Jumbo, Rinbow, Japones Muhabbet Kuşu Fiyatları
Muhabbet Kuşu Fiyatları 2024: Albino, Show Jumbo, Rinbow, Japones Muhabbet Kuşu Fiyatları Avustralya’ya özgü olan muhabbet kuşları evlerde beslenen evcil hayvan türlerinden birisidir. Papağan ailesinden gelirler. Mavi, yeşil, sarı renkleri ve uzun tüyleri ile kendilerine hayran bırakırlar. Muhabbet kuşlarının Albino, Çekoslavak, Jumbo, Lutino, Açık Yeşil, Rinbow, Japones türleri vardır. Bu nedenle muhabbet kuşu fiyatları türlerine ve yavru oluşlarına göre değişiklik göstermektedir. Cinslerine göre muhabbet kuşu fiyatlarını merak ediyorsanız “Muhabbet Kuşu Fiyatları 2024” içeriğimizden konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
3.01.2024 Evcil Hayvan
Edirne'de bir kamyonette 124 kuş ele geçirildi.
Edirne'de bir kamyonette 124 kuş ele geçirildi. Edirne''de bir kamyonette kaçak olarak Türkiye'ye getirildiği değerlendirilen aralarında papağan, keklik, bıldırcın ve güvercinlerin de bulunduğu 124 kuş ele geçirildi.
29.12.2023 Gündem
Dünyanın en havalı papağanı güzelliği ve fiyatıyla dikkat çekiyor
Dünyanın en havalı papağanı güzelliği ve fiyatıyla dikkat çekiyor Elazığ'da güzelliği ve 75 bin liralık fiyatıyla dikkat çeken ‘ Dayı' lakaplı Macaw türü papağan, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
14.11.2023 Haberler
200 bin lira teklif ettiler, satmadı: Sonuçta evlat satılmaz
200 bin lira teklif ettiler, satmadı: Sonuçta evlat satılmaz Eskişehir'de bir esnaf, işletmesinde beslediği ‘Çiko' adını verdiği papağanın ilginç özelliklerini anlatırken, gelen yüksek miktarda satış tekliflerini de geri çevirdiğini söyledi.
14.11.2023 Gündem
İsyan 'karpuz'la başladı, devamı böyle geldi! 'Susturmak isterseniz başka yol buluruz'
İsyan 'karpuz'la başladı, devamı böyle geldi! 'Susturmak isterseniz başka yol buluruz' İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar devam ederken, Filistinliler de günlerdir hem sosyal medyada hem de polis tarafından meydanlarda yasaklanan Filistin bayrağı yerine 'karpuz' görselleri paylaşıyor. Aynı yöntem 1967’deki Altı Gün Savaşı'ndan sonra da uygulanmıştı. En bilinen simge karpuz olsa da bu isyanı dünyaya duyuran başka semboller de var.
24.10.2023 Dünya
Dahi papağan Alex'in son sözü bu oldu! 'Kuş beyinli demek iltifat'
Dahi papağan Alex'in son sözü bu oldu! 'Kuş beyinli demek iltifat' Dünya tarihinde yetenekleriyle şaşkına çeviren birçok canlı türü var. Onlardan biri de 100’den fazla kelime bilen, basit matematik işlemlerini doğru şekilde yapan, hatta sinirlendiğinde bilerek yanlış cevap veren Afrika gri papağanı Alex'ti. Zekasıyla tarihe geçen papağanın ölmeden önceki son sözleri ise yürek burktu.
24.10.2023 Yaşam
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Muhabbet Kuşu Cinsleri ve Özellikleri Nelerdir? Muhabbet Kuşu Türleri ve Renkleri
Muhabbet Kuşu Cinsleri ve Özellikleri Nelerdir? Muhabbet Kuşu Türleri ve Renkleri Rengarenk tüyleri, uzun kuyrukları ile kendine hayran bırakan muhabbet kuşları papağan türleri içerisinde yer alan evli bir kuş türüdür. Türkiye’de de en yaygın tercih edilen kuş türlerindendir. Cinsleri farklılık gösteren muhabbet kuşlarının özellikleri de birbirinden farklıdır. Yeşil, sarı, mavi, gri, beyaz tüyleri ile evleri şenlendiren muhabbet kuşları insanlarla uyum içerisindedir. Muhabbet kuşları evleri şenlendirmenin yanı sıra bakımı kolay olduğu için oldukça tercih edilir. Muhabbet kuşu cinsleri ve özellikleri nelerdir? Muhabbet Kuşu Türleri ve Renkleri içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
26.09.2023 Evcil Hayvan
Papağan 'Şakir'le 30 kilometre yol: Birlikte kahveye gidiyoruz
Papağan 'Şakir'le 30 kilometre yol: Birlikte kahveye gidiyoruz Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan ve nakliyecilik yapan Uğur Günay, 6 ay önce bakımını yapamayan arkadaşının sultan papağanını sahiplendi.
6.09.2023 Yaşam
Papağan 'Şakir'le 30 kilometre yol: Birlikte kahveye gidiyoruz
Papağan 'Şakir'le 30 kilometre yol: Birlikte kahveye gidiyoruz Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan ve nakliyecilik yapan Uğur Günay, 6 ay önce bakımını yapamayan arkadaşının sultan papağanını sahiplendi.
6.09.2023 Gündem
Benzetme Örnekleri Nelerdir? Benzetme ile İlgili Cümleler
Benzetme Örnekleri Nelerdir? Benzetme ile İlgili Cümleler Edebiyat dersinin önde gelen konularından bir tanesi de benzetme konusudur. Hem şiir, gazel ve kaside gibi manzum eserlerde, hem de öykü ve roman gibi kurgusal metinlerde birçok söz sanatı kullanılır. Bu söz sanatlarının başında benzetme sanatı geliyor. Teşbih adıyla da bilinen benzetme sanatı anlatımın çok daha güçlü ve zengin olmasını sağlar. Benzetme örnekleri nelerdir? Benzetme ile ilgili cümleler için içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.08.2023 Eğitim
İngilizce Kelimeler ve Anlamları: İngilizcede En Çok Kullanılan Kelimeler Nelerdir?
İngilizce Kelimeler ve Anlamları: İngilizcede En Çok Kullanılan Kelimeler Nelerdir? Dünya dilleri arasında yer alan İngilizce günümüzde en çık kullanılan diller arasında yer alır. Yeni bir dil öğrenmenin en temel kriterleri arasında kelimeler ve dil bilgisi konusu gelmektedir. Bu yüzden İngilizce öğrenmede İngilizce kelimeler ve anlamları konusu oldukça önemlidir. İngilizcede her ne kadar bir milyona yakın kelime bulunsa da günlük konulma dili, yazı dili, kitap ve dergilerde kullanılan kelime sayısı yarısı kadardır. İngilizce'de en çok kullanılan kelimeleri ve anlamlarını bilmek yeterli olacaktır. İngilizcede en çok kullanılan kelimeler nelerdir? İngilizce kelimeler ve anlamları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
28.08.2023 Eğitim
Yusufeli Barajı'nın 'Uçan iş makineleri'
Yusufeli Barajı'nın 'Uçan iş makineleri' Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Yusufeli Barajını İtalyan Opera Bestecisi Gioacchino Rossi’nin The thieving magpie (Hırsız Papağan) adlı eseriyle paylaştı. 'Uçan iş makineleri' başlıklı paylaşım büyük ilgi gördü.
10.08.2023 Haberler
Yusufeli Barajı'nın 'Uçan iş makineleri'
Yusufeli Barajı'nın 'Uçan iş makineleri' Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Yusufeli Barajını İtalyan Opera Bestecisi Gioacchino Rossi’nin The thieving magpie (Hırsız Papağan) adlı eseriyle paylaştı. 'Uçan iş makineleri' başlıklı paylaşım büyük ilgi gördü.
10.08.2023 Ekonomi
Bakan Osman Aşkın Bak’tan para milli okçular için tebrik mesajı
Bakan Osman Aşkın Bak’tan para milli okçular için tebrik mesajı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı kazanan Yağmur Şengül, Öznur Cüre, Yavuz Papağan, Sadık Savaş, Bahattin Hekimoğlu için tebrik mesajı yayımladı.
20.07.2023 Diğer
Galatasaray’daki ‘istikrar caddesi’
Galatasaray’daki ‘istikrar caddesi’ Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi’nde  3 Eylül’e kadar izlenecek “Cumhuriyet’in İlk Yılı” sergisi, çok sayıda fotoğraf, ilan, haber ve orijinal yayın örnekleriyle, yeni doğan Türkiye’ye arşivlerin süzgecinden bakıyor
18.06.2023 Kültür Sanat
Papağanıyla oy kullanmaya gitti
Papağanıyla oy kullanmaya gitti Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimleri için oy verme işlemi başladı. Seçmenler sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giderken, Nazım Cihan isimli biri Papağanıyla birlikte oy verme işlemini gerçekleştirdi.
28.05.2023 Yaşam
Adana’dan konuşarak gelen papağan Eskişehir'de 'karga' oldu
Adana’dan konuşarak gelen papağan Eskişehir'de 'karga' oldu Esnaf Ruşen Ali Can'ın dükkanına maskot olması için Adana’dan aldığı Pala isimli papağan, Eskişehir’de kargalara özenip onlar gibi ses çıkarmaya başlarken konuşmayı da unuttu.
22.05.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Papağan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.