Peak Games

Peak Games

Son dakika Peak Games haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Peak Games gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Peak Games haber sayfamızda...

Peak Games

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 92 peak games haberi bulunmuştur.
Yapay zekada ‘yerli güç’ şart
Yapay zekada ‘yerli güç’ şart Oyun ve fintek alanlarının global girişimcilikte Türkiye’nin kozu olduğuna dikkat çeken Kurttepeli, yapay zeka işindeki yerli girişimlerin Türkiye’deki varlıklarını artırmaları gerektiğini söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu Dünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.
7.12.2023 Teknoloji
Türkiye’nin ‘oyun’ işinde global yürüyüşü sürüyor
Türkiye’nin ‘oyun’ işinde global yürüyüşü sürüyor Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi (CBDDO), “Video Oyun Endüstrisi” başlıklı araştırma raporunda, Türkiye’de hızla gelişen oyun sektörünü merceğine aldı.
4.07.2023 Ekonomi
Yazılımcı göçü!
Yazılımcı göçü! Türkiye’deki işini bırakan her iki yazılımcıdan biri, yurtdışındaki bir şirket için çalışmaya başladı. Çoğu ülke değiştirmeden, uzaktan çalışmayı seçen yazılımcıların maaşlarına bir yılda yüzde 150’yi aşan zamlar yapıldı. Şirketler, yazılımcılar gitmesin diye kar payı ve hisse veriyor.
18.11.2022 Ekonomi
İşte Türkiye’nin En Etkin CMO’su
İşte Türkiye’nin En Etkin CMO’su Dünya baş döndürücü bir hızla dijitalleşiyor, tüketici alışkanlıkları anbean değişiyor. Pandemi geride kalırken şirketler büyük değişime ayak uydurmak için daha kapsayıcı stratejilere ihtiyaç duyuyor. Bu süreçte CMO’ların (Chief Marketing Officer - Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı) oynadıkları kilit rol her zamankinden önemli hale geliyor. Milliyet Executive’in bu sayısında sizleri sergiledikleri performansla dikkat çeken Türkiye’nin En Etkin 50 CMO’suyla tanıştırıyoruz.
7.09.2022 Milliyet Executive
Startup yatırımı i̇çi̇n nelere di̇kkat etmek lazım?
Startup yatırımı i̇çi̇n nelere di̇kkat etmek lazım? Her 100 ‘startup’ın 10’u başarılı oluyor. Estonya merkezli erken aşama fonu Startup Wise Guys’ın Partneri Günce Önür, “Dünyada girişim fikrinden daha bol bir şey yok. Kurulan startup’ların yüzde 90’ından fazlası başarısız oluyor” uyarısını yapıyor.
4.08.2022 Milliyet Executive
Girişimler kadınlarla yükseliyor
Girişimler kadınlarla yükseliyor Türkiye’de startup sayısı artarken, kadın girişimciler de bu alanda kendini gösteriyor. Kadın kurucusu olan startup’ların aldığı yatırımlar da artış gösteriyor. Startup ekosisteminde öne çıkan Türk kadın girişimcilerin hikayelerini yazdık.
13.07.2022 Ekonomi
Türk ‘unicorn’ yağmuruna hazır mısınız?
Türk ‘unicorn’ yağmuruna hazır mısınız? Türkiye’de startup ekosistemi rekorlara imza atıyor. Unicorn sayısı 6’ya ulaşırken, yenileri yolda. Endeavor Türkiye Başkanı Kurttepeli, “İlk unicorn çıkınca beklentim 5 yılda 10 tane olmalarıydı. Haklı çıktım, daha fazla unicorn kaçınılmaz” diyor.
6.06.2022 Milliyet Executive
Bakan Varank:' 2023’e kadar 10 unicorn çıkarma hedefine hızla ilerliyoruz'
Bakan Varank:' 2023’e kadar 10 unicorn çıkarma hedefine hızla ilerliyoruz' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''Start-up’ların aldığı yatırımlar, 2021 yılı sonu itibarıyla bir önceki yıla göre 9 kat artarak 1,5 milyar dolara ulaştı. Girişimcilik ekosistemimiz tam bir fırsatlar dünyası. Kapımız Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen tüm teknoloji şirketlerine her zaman açık'' dedi.
17.03.2022 Ekonomi
Türkiye’nin yeni unicorn’u Insider
Türkiye’nin yeni unicorn’u Insider Yazılım firması Insider, Türkiye’den çıkan yeni unicorn (milyar dolarlık girişim) oldu. Qatar Wealth Fund’ın (Katar Varlık Fonu) liderliğini üstlendiği Seri D yatırım turunda Riverwood Capital ve Sequoia Capital’den 121 milyon dolar yatırım alan firma, bu yatırımların etkisiyle 1 milyar dolar değerini aştı.
1.03.2022 Ekonomi
Türkiye’nin beşinci unicorn’u geliyor
Türkiye’nin beşinci unicorn’u geliyor E-ticaret sitelerinin satışını artıracak yazılımlar üreten Insider şirketi, almaya hazırlandığı yatırımla ‘milyar dolarlık startup’, yani unicorn olmak için geri sayımda...
12.02.2022 Ekonomi
‘Oyunda en çok yatırım alan ülkeler arasındayız’
‘Oyunda en çok yatırım alan ülkeler arasındayız’ Türk oyun sektörüne yapılan yatırımlar son 1 yılda yaklaşık 20 kat artarak 266 milyon dolara ulaştı.
26.01.2022 Ekonomi
Unicorn’u bırak hectocorn’a bak
Unicorn’u bırak hectocorn’a bak “Türkiye’de startup ekosistemi rekor kırıyor. En az 10 tane daha unicorn çıkacak. Ama artık unicorn ve decacorn değil, hectocorn’ları yani 100 milyar dolarlık girişimleri konuşacağız. Özellikle fintech ve oyun alanında”
13.01.2022 Milliyet Executive
Büyümenin önündeki engelleri kaldırıyor!
Büyümenin önündeki engelleri kaldırıyor! Adjust MENA Türkiye Satış Başkanı Ozan Can Şişman mobilde gerçekleştirilen kampanyaları ölçmek ve optimize etmek için çözümler sunduklarını belirtti
1.11.2021 Ege
Türk startup’lara 9 ayda 1.4 milyar dolar
Türk startup’lara 9 ayda 1.4 milyar dolar Türkiye’de startup’lara yatırım rüzgarı sürüyor. Bu yıl yatırım rekoru kırılıyor. 2021 yılı 3. çeyrekte girişimlere 150 milyon dolarlık yatırım aktı. İlk dokuz aydaki yatırım tutarı ise 1.4 milyar dolar oldu. Startups.watch’un 2021 yılı üçüncü çeyrek rakamlarına göre, üçüncü çeyrekte 69 yatırım turu yapıldı. Rapordan çıkan diğer sonuçlar şöyle:
14.10.2021 Ekonomi
‘Startup’lara yatırım yağıyor
‘Startup’lara yatırım yağıyor Türkiye’de teknolojik girişimler olan startup’lara 8 ayda tam 3.2 milyar dolar akarken, yılın rekorla kapanması bekleniyor. Sadece ağustosta 21 turda 33.8 milyon dolar yatırım çekildi
27.09.2021 Ekonomi
Türkiye'de herkes bu mesleği konuşuyor! Kazancı dudak uçuklatan sektör...
Türkiye'de herkes bu mesleği konuşuyor! Kazancı dudak uçuklatan sektör... Türkiye'de video oyun geliştiricileri, 2020 yılında en çok yatırım alan sektör oldu. Toplamda 2 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşan ve büyüyen sektörde geçtiğimiz yıl Peak Games ve Rollic Games’in Amerikalı Zynga firması tarafından 1.8 milyar dolar ve 168 milyon dolar ile satın alınmasıyla birlikte ülkedeki oyun stüdyolarına yatırım hiç olmadığı kadar arttı. Sektörde maaşlar da oldukça yüksek... Oyun dünyasının önde gelen isimlerinden Kerem Emre Akarlar, "Bundan 5-10 sene öncesine baktığımızda sektör hacmi astronomik bir büyüme gerçekleştirdi" diyor. İşte oyun sektöründeki başarının perde arkası...
23.09.2021 Teknoloji
Oyun seni çağırıyor
Oyun seni çağırıyor Üniversitelerde Dijital Oyun Tasarımı bölümleri açılıyor, gençler henüz öğrenciyken kendi şirketini kuruyor, ABD’de Top 10’da Türk oyunları listelerden inmiyor... Son yılların en hızlı büyüyen dijital oyun sektöründe çok büyük oynuyoruz. Ama nasıl? Oyunun kahramanları anlatıyor
29.08.2021 Pazar
28. İstanbul Caz Festivali'nde Gece Gezmesi ve Vitrin Panelleri
28. İstanbul Caz Festivali'nde Gece Gezmesi ve Vitrin Panelleri Festivalde bu yıl Gece Gezmesi etkinliğine “Vitrin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması” panelleri eşlik edecek. Konserler ve paneller 18 Eylül’de Beykoz Kundura’da, Kundura Sahne işbirliğiyle gerçekleşecek.
23.08.2021 Kültür Sanat
Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Yalçındağ, ilk 6 aydaki ikili ticareti değerlendirdi
Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Yalçındağ, ilk 6 aydaki ikili ticareti değerlendirdi Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, "Küresel salgının tüm yıkıcı etkilerine rağmen 2020 yılının ilk altı ayında ABD’ye olan ihracatını yüzde 6,5 artırma başarısını gösteren ülkemiz, 2021 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre yüzde 46,7’lik güçlü bir yükselişe imza attı." ifadelerini kullandı.
14.08.2021 Ekonomi
FT: Avrupa’nın Silikon Vadisi İstanbul oldu
FT: Avrupa’nın Silikon Vadisi İstanbul oldu Dünyaca ünlü İngiliz gazetesi Financial Times (FT), teknoloji yatırımları açısından bu yılın en sıcak fikirlerinin Silikon Vadisi’nden değil İstanbul’dan çıktığını yazdı.
14.08.2021 Ekonomi
Türk oyununa Angry Birds pençesi
Türk oyununa Angry Birds pençesi Angry Birds oyunuyla tanınan Finlandiyalı Rovio, İzmirli oyun şirketi Ruby Games’i satın alıyor. Zamana yayılacak satın almada ilk etapta hisselerin yüzde 20’si için 10 milyon dolar nakit ödenecek
13.08.2021 Ekonomi
16.5 milyar $’lık  yatırım ‘trend’i
16.5 milyar $’lık yatırım ‘trend’i Son aldığı yatırımla değeri 16.5 milyar dolara çıkan Trendyol, Türkiye’nin ilk ‘decacorn’u (değeri 10 milyar doları geçen startup) oldu. Demet Mutlu’nun kurduğu şirkette yönetim Türklerde kalmaya devam ediyor
10.08.2021 Ekonomi
Türkiye’den tam 6 ‘unicorn’ yolda
Türkiye’den tam 6 ‘unicorn’ yolda Türkiye’de ilk 6 ayda startup’lar 1.6 milyar dolar yatırım çekerken, ‘milyar dolarlık startup’ anlamına gelen ‘unicorn’ sayısı da 3’e çıktı. Endeavor Türkiye Başkanı Kurttepeli, 2022’de 6 yeni unicorn çıkmasını bekliyor...
14.07.2021 Ekonomi
İkinci çeyrekte Türkiye'den 63 girişim 746 milyon dolarlık yatırım aldı
İkinci çeyrekte Türkiye'den 63 girişim 746 milyon dolarlık yatırım aldı Sanayi ve Teknoloj Bakanı Mustafa Varank, yılın ikinci çeyreğinde Türkiye'den 63 girişimin 746 milyon dolarlık yatırım aldığını belirterek, "Bu performansla ülkemiz, Finlandiya, Norveç, Avusturya, Danimarka, İrlanda, İtalya, Belçika gibi birçok Avrupa ülkesini geride bıraktı." dedi.
13.07.2021 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Peak Games ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.