Pegıda

Pegıda

Son dakika PEGIDA haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan PEGIDA gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan PEGIDA haber sayfamızda...

Pegıda

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 105 pegıda haberi bulunmuştur.
Kur’an yakan Momika İsveç’ten ayrıldı
Kur’an yakan Momika İsveç’ten ayrıldı İsveç’te Kuran’ı- Kerim yakarak büyük tepki çeken ve ülkeyi terk etmesine karar verilen Irak asıllı Salwan Momika’nın, Norveç’e gideceği bildirildi.
28.03.2024 Dünya
Hollanda'da PEGIDA’nın liderine Kur'an-ı Kerim'e saldırısı nedeniyle gözaltı
Hollanda'da PEGIDA’nın liderine Kur'an-ı Kerim'e saldırısı nedeniyle gözaltı Hollandalı ırkçı grup PEGIDA’nın lideri Edwin Wagensveld, Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına alındı.
27.03.2024 Dünya
ABD basını yazdı! 'Çıkmaza girmiş durumdayız'
ABD basını yazdı! 'Çıkmaza girmiş durumdayız' ABD basınının adı açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberde, ABD’nin Gazze Şeridi’ne yönelik taleplerinin İsrail tarafından dikkate alınmaması nedeniyle ABD Başkanı Joe Biden’ın destek verdiği İsrail hükümetine karşı “sabrının tükendiği” iddia edildi.
14.01.2024 Dünya
Kuran'ı Kerim yakmaya hazırlanan PEGIDA lideri uçan tekmeyle durduruldu
Kuran'ı Kerim yakmaya hazırlanan PEGIDA lideri uçan tekmeyle durduruldu Hollanda-Almanya sınırındaki Arnhem'de polis korumasında kutsal kitabı yakmak isteyen Edwin Wagensveld, yüzüne yediği tekmenin ardından soluğu polis aracında aldı.
14.01.2024 Haberler
Kuran'ı Kerim'i yakmaya çalışan PEGIDA lideri uçan tekmeyle durduruldu
Kuran'ı Kerim'i yakmaya çalışan PEGIDA lideri uçan tekmeyle durduruldu Hollanda-Almanya sınırındaki Arnhem'de polis korumasında kutsal kitabı yakmak isteyen Edwin Wagensveld, yüzüne yediği tekmenin ardından soluğu polis aracında aldı.
14.01.2024 Dünya
Hollanda’da polis eşliğinde Kuran yakma girişimi
Hollanda’da polis eşliğinde Kuran yakma girişimi İslamofobi’nin yükseldiği Avrupa’da Kur’an-ı Kerim’e saldırılar her geçen gün artıyor.
14.01.2024 Dünya
Kur'an-ı Kerim'e saldıran Paludan hakkında soruşturma başlatıldı
Kur'an-ı Kerim'e saldıran Paludan hakkında soruşturma başlatıldı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kur'an-ı Kerim'e saldıran Paludan ve Wagensveld hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlattı.
31.01.2023 Gündem
Bir Hollanda eksikti
Bir Hollanda eksikti İsveç’teki Kur’an-ı Kerim yakma eyleminin yankıları sürerken, benzer bir eylemin haberi de, Hollanda’dan geldi.
25.01.2023 Dünya
Hollanda'dan yeni skandal sinyali: 'Ankara Büyükelçisi kalıcı park yeri için izin alsın'
Hollanda'dan yeni skandal sinyali: 'Ankara Büyükelçisi kalıcı park yeri için izin alsın' Parlamento önünde Kur'an-ı Kerim'i yırtan aşırı sağcı ve İslam karşıtı Pegida'nın lideri Wagensveld'e Türkiye'nin gösterdiği tepki manşetlerde. 'Erdoğan Batı ile çatışma arıyor' başlığını atan Trouw gazetesi, Ankara'nın kutsal kitabın yırtılmasını çok ciddiye aldığını yazdı.
24.01.2023 Haberler
Hollanda'dan yeni skandal sinyali: 'Ankara Büyükelçisi kalıcı park yeri için izin alsın'
Hollanda'dan yeni skandal sinyali: 'Ankara Büyükelçisi kalıcı park yeri için izin alsın' Parlamento önünde Kur'an-ı Kerim'i yırtan aşırı sağcı ve İslam karşıtı Pegida'nın lideri Wagensveld'e Türkiye'nin gösterdiği tepki manşetlerde. 'Erdoğan Batı ile çatışma arıyor' başlığını atan Trouw gazetesi, Ankara'nın kutsal kitabın yırtılmasını çok ciddiye aldığını yazdı.
24.01.2023 Dünya
Hollanda’daki protestolar Lahey kentine de sıçradı
Hollanda’daki protestolar Lahey kentine de sıçradı Hollanda’da Kovid-19 kısıtlamaları başkent Amsterdam ve Eindhoven’ın ardından Lahey’e de sıçradı. Göstericiler, polis motosikletini ateşe verdi. Ülkede salgınla mücadele kapsamında geçtiğimiz günlerde 9 Şubat’a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.
25.01.2021 Dünya
Dresden Belediyesi Neonazilere karşı 'acil durum' ilan etti
Dresden Belediyesi Neonazilere karşı 'acil durum' ilan etti Almanya'nın doğusunda bulunan Dresden kentinde belediye meclisi, Neonazilere karşı mücadele için acil eylem planı hazırladı.
4.11.2019 Dünya
Son kurban Farage!
Son kurban Farage! İngiltere’de Brexit çıkmazı sürerken, siyasetçilere olan öfke de giderek artıyor. Ülkede son dönemde “milkshake” (muzlu süt) kullanılarak yapılan protesto gösterilerinin son kurbanı Nigel Farage oldu.
21.05.2019 Dünya
Alman istihbaratı: Aşırı sağcılar iç savaş senaryosuna hazırlanıyor
Alman istihbaratı: Aşırı sağcılar iç savaş senaryosuna hazırlanıyor İç İstihbarat Servisi'nin sunduğu iddia edilen raporda, aşırı sağcıların örgütler ve oluşumların dışında küçük gruplarda veya bireysel olarak ortaya çıkmaya başladığı belirtildi.
28.04.2019 Dünya
Hollanda'da cami önünde provokatif 'İslam karşıtı' gösteri
Hollanda'da cami önünde provokatif 'İslam karşıtı' gösteri Hollanda'nın Utrecht kentinde İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi, Fas kökenlilerin gittiği cami önünde İslam karşıtı gösteri düzenledi.
17.01.2019 Dünya
Almanya'da aşırı sağcı milletvekiline şok saldırı
Almanya'da aşırı sağcı milletvekiline şok saldırı Aşırı sağcı AfD partisi milletvekili Magnitz, Bremen kentindeki meydanda çok sayıda kişi tarafından hedef alındı ve ağır yaralandı.
8.01.2019 Dünya
Nigel Farage, İslam karşıtı çizgiye kaydığı gerekçesiyle partisinden istifa etti
Nigel Farage, İslam karşıtı çizgiye kaydığı gerekçesiyle partisinden istifa etti Brexit'in mimarı olarak bilinen İngiliz politikacı, yaklaşık 10 yıl liderliğini yaptığı partiden ayrılırken "UKIP, haçlı seferi yapmak için kurulmuş bir parti değildi" dedi.
5.12.2018 Dünya
Hollanda'da ırkçı gruptan gösteri
Hollanda'da ırkçı gruptan gösteri Utrecht kentinde Diyanet Vakfına bağlı cami önünde İslam karşıtı gösteri yapan ırkçı PEGIDA'ya bir grup tepki gösterdi. İslam karşıtı grubun provokasyonu sonrası arbede çıktı.
5.10.2018 Dünya
Chemnitz’de gruplar karşı karşıya geldi
Chemnitz’de gruplar karşı karşıya geldi Almanya’nın Chemnitz kentinde geçtiğimiz hafta bir Alman’ın öldürülmesinin ardından başlayan yabancı karşıtı gösteriler devam ediyor.
2.09.2018 Dünya
Almanya'da tansiyon düşmüyor
Almanya'da tansiyon düşmüyor Bir Alman'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle başlayan ırkçı gösterilerin sonuncusuna, 900 kişi katıldı. Aşırı sağcı Neo-Naziler, Başbakan Merkel'in istifa etmesi için sloganlar attı.
31.08.2018 Dünya
Almanya'da aşırı sağcılara belge sızdırıldığı iddiası hakkında soruşturma
Almanya'da aşırı sağcılara belge sızdırıldığı iddiası hakkında soruşturma Festivaldeki cinayetin ardından bir Iraklı için çıkarılan arama emrinin, Chemnitz kentini birbirine katan Neo-Nazilerin eline nasıl geçtiği araştırılıyor.
30.08.2018 Dünya
Son dakika: Almanya fena karıştı! Cinayet sonrası tansiyon yükseldi
Son dakika: Almanya fena karıştı! Cinayet sonrası tansiyon yükseldi Festivalde bir Alman'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle başlayan olaylarda, Chemnitz şehrindeki aşırı sağcılar gösterisine solcu gruplar da protestoyla karşılık verdi. Polisin ayırmakta zorlandığı göstericilerin arbedesinde yaralananlar var. Nazi selamı veren bazı aşırı sağcılar, kameralara yakalandı.
28.08.2018 Dünya
Nazilerin yürüyüşünü görüntüleyen gazetecileri engelleyen protestocu, polis çıktı
Nazilerin yürüyüşünü görüntüleyen gazetecileri engelleyen protestocu, polis çıktı Aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) ile İslam ve yabancı karşıtı Pegida hareketi üyelerinin Dresden gösterisindeki detay, Almanya'yı karıştırdı.
23.08.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Pegıda ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.