Peter Jackson

Peter Jackson

Son dakika Peter Jackson haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Peter Jackson gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Peter Jackson haber sayfamızda...

Peter Jackson

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 274 peter jackson haberi bulunmuştur.
20 yıl sonra yeniden
20 yıl sonra yeniden Paribu Cineverse, “Yüzük Kardeşliği”, “İki Kule” ve “Kralın Dönüşü”nden oluşan “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesini yeniden perdeye getiriyor.
15.09.2023 Kültür Sanat
Huzur arıyorum, insanlık arıyorum
Huzur arıyorum, insanlık arıyorum Antoine Fuqua’nın yönettiği ve başrolünde Denzel Washington’ın yer aldığı “The Equalizer 3/Adalet 3: Son” adlı film yaklaşık 10 senelik seriye son noktayı koyarken aksiyondan çok, huzur bulmaya odaklı duygusal bir hikâye anlatıyor.
1.09.2023 Kültür Sanat
ABD'li film şirketinden Sivas'a 'Hobbit' ambargosu
ABD'li film şirketinden Sivas'a 'Hobbit' ambargosu Sivas'ta 'Yüzüklerin Efendisi' filminden esinlenerek ilki 2015 yılında inşa edilen 'Hobbit Oteli', isim haklarının ihlali nedeniyle ABD'li yapım şirketi The Saul Zaentz Company'den telif ihtarı aldı, tesisin adı 'Yamaç Evleri' olarak değiştirildi. İnternet sitesi ve sosyal medya hesaplarından da 'Hobbit' isimleri kaldırıldı.
14.07.2023 Gündem
'Yüzüklerin Efendisi'nin Legolas'ı Orlando Bloom'dan yıllar sonra itiraf!
'Yüzüklerin Efendisi'nin Legolas'ı Orlando Bloom'dan yıllar sonra itiraf! Uzun sarı saçları, yayı ve oku ile 'Legolas'a hayat verdiği 'Yüzüklerin Efendisi' (The Lord of The Rings) üçlemesi, Orlando Bloom'a Hollywood'da tanınırlık kazandırdı. Adını tüm dünyaya duyuran ve daha sonra 'Karayip Korsanları'nın Will Tuner'ı olarak hayranlarının karşısına çıkan İngiliz oyuncu, gişe rekortmeni seri hakkında 'sembolik ücret' itirafıyla şaşırttı.
6.05.2023 Cadde
Seyirci sizi asla unutmaz, unutamaz!
Seyirci sizi asla unutmaz, unutamaz! Efsanevi besteci Henry Mancini ve büyük usta Peter Sellers’ın iş birliği beyaz perdenin unutulmaz filmlerini çıkardı ortaya. “Pembe Panter” serisi ve “The Party” desek yeterli olur. Gelin onları başka bir usta, Sevin Okyay’la yâd edelim...
31.07.2022 Kültür Sanat
‘Paranın efendisi’ oldu
‘Paranın efendisi’ oldu “Yüzüklerin Efendisi” ve “Hobbit'in yönetmeni ola Peter Jackson milyarderler kulübüne katıldı.
9.04.2022 Dünya
Uzay yarışında rekabet kızıştı
Uzay yarışında rekabet kızıştı Elon Musk ve Jeff Bezos arasındaki uzay yarışı, Amazon'un SpaceX'in "Starlink" hizmetiyle doğrudan rekabet edecek internet uydularını başlatacağını açıklamasıyla farklı bir boyuta çıktı
7.04.2022 Dünya
Hobbit 580 milyon dolar kazandırdı
Hobbit 580 milyon dolar kazandırdı Forbes, 2021'in eğlence sektöründe en fazla kazananlarını açıkladı.
11.02.2022 Dünya
Yıllar geçse de  fantastik türün  ‘efendisi’
Yıllar geçse de fantastik türün ‘efendisi’ Dünya sinemasının baş yapıtları arasında yer alan “Yüzüklerin Efendisi” serisi 20 yılı geride bırakırken hayranlarının gönüllerindeki yerini tüm görkemiyle koruyor. Serinin dizi versiyonunun yayını için hazırlık yapıldığını öğrenirken, “Yüzüklerin Efendisi”nde dünden bugüne bir yolculuğa çıktık
2.01.2022 Dünya
Kardeşliğin 20. yılını rap ile kutladılar
Kardeşliğin 20. yılını rap ile kutladılar “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesinin ilk filmi “Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği” vizyona girişinin 20. yıldönümünü bir rap videosu ile kutladı.
18.12.2021 Kültür Sanat
Amerikalı yazardan kendisine tecavüz suçundan aklanan adamdan özür
Amerikalı yazardan kendisine tecavüz suçundan aklanan adamdan özür Amerikalı yazar Alice Sebold, kendisine tecavüz ettiği suçlamasıyla hatalı şekilde hüküm giyen mahkumdan özür diledi.
1.12.2021 Dünya
‘Stiletto’ Almanya’da yürüyecek
‘Stiletto’ Almanya’da yürüyecek Can Merdan Doğan’ın ilk kez 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde seyirciyle buluşan ve geçtiğimiz hafta 65. BFI Londra Film Festivali’nde yarışan kısa filmi “Stiletto”, 55 yıllık tarihinde aralarında Rainer Werner Fassbinder, Werner Herzog, Peter Jackson, Jim Jarmusch, Tom Tykwer, Wim Wenders’in de olduğu birçok usta yönetmenin kısa filmlerinin ilk gösterimlerine ev sahipliği yapmasıyla tanınan Hof Film Festivali’ne seçildi.
25.10.2021 Kültür Sanat
Yüzüklerin Efendisi dizisi ne zaman? Yüzüklerin Efendisi (The Lord of The Rings) hangi kanalda?
Yüzüklerin Efendisi dizisi ne zaman? Yüzüklerin Efendisi (The Lord of The Rings) hangi kanalda? Bir döneme damga vuran Yüzüklerin Efendisi dizi olarak izleyici karşısına çıkıyor. Oyuncuları ve konusu heyli merak uyandıran The Lord of The Rings'den ilk görüntü de paylaşıldı. Peki, Yüzüklerin Efendisi oyuncuları kim, konusu nedir?
3.08.2021 Cadde
Jackson’dan altı saat Beatles
Jackson’dan altı saat Beatles “Yüzüklerin Efendisi” ve “Hobbit” serilerinin yönetmeni Peter Jackson’ın bir süredir üzerinde çalıştığı The Beatles belgeselinin altı saat uzunluğunda olacağı açıklandı.
20.06.2021 Kültür Sanat
Sovyetler’den ‘Yüzüklerin Efendisi’ uyarlaması
Sovyetler’den ‘Yüzüklerin Efendisi’ uyarlaması J. R. R. Tolkien’in fantastik romanı “Yüzüklerin Efendisi”nin ilk kitabı “Yüzük Kardeşliği”nin 1991 yılında Sovyetler Birliği’nde çekilen bir televizyon filmi uyarlaması, 30 yıl sonra ortaya çıktı. Rusya’da Pyatıy Kanal (Beşinci Kanal) televizyonu, “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesinin ilk bölümüne dayanan uyarlamayı ekranlara getirdi.
7.04.2021 Kültür Sanat
Elf Nedir? Elfler Ve Orkların Bulunduğu Filmler Nelerdir?
Elf Nedir? Elfler Ve Orkların Bulunduğu Filmler Nelerdir? Arda ırkından olan Elfler, uzun kulaklı ve uzun boyludurlar. En önemli özelliklerinden biri gözleri açık uyumalarıdır. Bu nedenle düşman ırklara karşı belirgin bir üstünlükleri vardır. Elfler, genellikle ormanlarda yaşasa da mağaralarda ve nehir kenarlarında yaşayan türleri de vardır. Bu zamana kadar birçok filme ve romana konu olan bu mitolojik varlıklar, Orta Dünya'nın en barışsever ırklarından biridir. Elf nedir? Sizin için elfler ve orkların bulunduğu filmleri derledik.
2.03.2021 Eğitim
Dövüş Filmleri: Ünlü Oyuncuların Yer Aldığı En İyi Dövüş Filmleri
Dövüş Filmleri: Ünlü Oyuncuların Yer Aldığı En İyi Dövüş Filmleri Ünlü oyuncuların yer aldığı en iyi dövüş filmleri arasında hangileri bulunuyor? Dövüş filmleri içerisinde en çok tercih edilenler hangileridir? Hangi dövüş filmleri izlenmeye değerdir? Dövüş filmleri içerisinde puanı yüksek olan seçenekler hangileridir? İşte, tüm detaylar.
27.01.2021 Kültür Sanat
Unutulmaz Filmler: Geçmişten Bugüne En Çok İzlenen Unutulmaz Filmler
Unutulmaz Filmler: Geçmişten Bugüne En Çok İzlenen Unutulmaz Filmler Unutulmaz filmler nelerdir? Geçmişten bugüne en çok izlenen unutulmaz filmler, hangi filmler kült listesine girmiştir, unutulmaz filmler ve içerikleri nelerdir? Siz de tatil zamanlarınızı kült filmleri izlemek için ayırmak istiyor ve hangi filmi izlemeniz gerektiğini bilmiyorsanız merak edilen tüm detayları derledik.
27.01.2021 Kültür Sanat
En İyi Filmler: Imdb'de En Çok Beğeni Toplayan En Güzel Filmler
En İyi Filmler: Imdb'de En Çok Beğeni Toplayan En Güzel Filmler Sinema sektöründe pek çok güzel film bulunmaktadır. Özellikle IMDb puanı yüksek olan bu filmleri izleyerek çok keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz. En iyi filmler listesinde birçok film yer almaktadır. Hem yerli hem de yabancı olan bu filmleri izleyerek çok güzel zamanlar geçirebilirsiniz. Peki en iyi filmler hangileridir? IMDb puanı en çok izlenen filmler hangileridir? İşte izlemeniz gereken en iyi filmler.
27.01.2021 Kültür Sanat
Zorlu PSM konserleri başlıyor
Zorlu PSM konserleri başlıyor Zorlu PSM #mesafeliamabirlikte mottosuyla başladığı yeni sezonunu hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor. Bu haftanın dikkat çeken etkinlikleri arasında; yenilenen dekoru ve mekanıyla birlikte İbrahim Selim’in sevilen programı “İbrahim Selim ile Bu Gece”, çarpıcı canlı performanslarıyla kısa sürede yerli sahnenin gözde ekiplerinden birine dönüşen “Lalalar”, severken kaybedenlerin hikayesini anlatan Craft Tiyatro’nun sevilen oyunu “Kalp”, Autumn In New York ve Nommo albümlerindeki quintet aranjmanlarına yer vereceği konseri ile Türkiye'de caz davulunun öncülerinden Ferit Odman’ın “Ferit Odman Quintet” ekibi, yer aldığı birçok skeç programı, dizi ve filmlerde yarattığı başarılı tiplemelerle mizah severlerin beğenisini kazanan “Okan Çabalar”ın tek kişilik stand-up gösterisi ve geniş çerçevede rock’n roll, blues ve biraz da hip hop olarak adlandırabileceğimiz müzikleriyle Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında “Adamlar” yer alıyor.
3.11.2020 Kültür Sanat
Beatles’ın kitabı ve belgeseli aynı anda
Beatles’ın kitabı ve belgeseli aynı anda 2000 yılında yayımlanan “Anthology”den bu yana ilk resmi The Beatles kitabı, önümüzdeki yılın ağustos ayında müzikseverlerle buluşacak.
18.09.2020 Kültür Sanat
Hobbit 2: Smaug'un Çorak Toprakları oyuncuları kimlerdir? İşte Hobbit 2: Smaug'un Çorak Toprakları konusu ve çekildiği yer
Hobbit 2: Smaug'un Çorak Toprakları oyuncuları kimlerdir? İşte Hobbit 2: Smaug'un Çorak Toprakları konusu ve çekildiği yer Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin başlangıcı olarak kabul edilen Hobbit film üçlemesinin 2. filmi Hobbit 2: Smaug'un Çorak Toprakları bu akşam ATV'de ekranlara geliyor. İşte Yeni Zelanda'nın tatil beldelerinden Queenstown'da 2013 yılında çekilen filmle ilgili merak edilenler...
21.06.2020 Cadde
"Tolkien'in öykülerinin özünde binlerce yıllık mitler var"
"Tolkien'in öykülerinin özünde binlerce yıllık mitler var" J.R.R Tolkien, çok önemli dil bilimci olmasının yanı sıra bu sayede ürettiği dil ve peşinden gelen öyküleriyle kapsamlı bir dünya yarattı. Öyküleriyle yarattığı Orta Dünya, onlarca yıldır okuru kendisine çekiyor. Bu anlaşılabilir ilgi 2000'li yılların başında Tolkien'in başyapıtı Yüzüklerin Efendisi'nin beyazperdeye taşınması ve burada da büyük ses getirmesini sağladı. Öyle ki üçleme hem gişede hem de ödül törenlerinde kırılması zor rekorlara imza attı. Bu durum bir döngü halinde Tolkien'in kitaplarının daha da ilgi uyandırmasına neden oldu. Geçtiğimiz yıl hayatı da sinemaya uyarlanan Tolkien'in eserleri Türkçede de büyük ilgi görüyor. Ünlü yazarın kitaplarını basan İthaki Yayınları'nın editörleri Alican Saygı Ortanca ve Emre Aygün ile bir araya geldik. Her iki isimle thaki Yayınları'nın, Tolkien eserleri serüveni ve Orta Dünya'yı konuştuk. Yakın zamanda açıklanan Amazon'un bir milyar dolar bütçeli Orta Dünya dizisini heyecanla karşılan Ortanca ve Aygün, İthaki'nin bu fantastik dünyaya dair diğer çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
31.05.2020 Kültür Sanat
Peter Jackson’ın  kurgusuyla Beatles
Peter Jackson’ın kurgusuyla Beatles Disney, Peter Jackson’ın Beatles belgeselinin dünya dağıtımını üstlendiğini açıkladı.
17.03.2020 Kültür Sanat
Lord of the Rings dizisinin kadrosu açıklandı
Lord of the Rings dizisinin kadrosu açıklandı Tüm zamanların en çok izlenen filmlerinden olan, Tolkien yapıtı Lord of the Rings'in filmden sonra diziye de uyarlanacağı daha önceden açıklanmıştı. Açıklanır açıklanmaz büyük merak uyandıran dizi projesinin oyuncu kadrosu da belli olmaya başladı.
15.01.2020 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Peter Jackson ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.