Kıl dönmesi çocuklarda artış gösterdi! Uzmanı '4 nedeni var' deyip açıkladı
Kıl dönmesi çocuklarda artış gösterdi! Uzmanı '4 nedeni var' deyip açıkladı Genellikle yetişkin hastalığı olarak bilinen bir makat bölgesi rahatsızlığı olan kıl dönmesi (pilonidal sinüs) günümüzde değişen yaşam koşullarında büyüyen ergenlik çağındaki çocukların da hayat kalitesini olumsuz etkiliyor. Hareketsiz ve fazla kilolu çocuklarda daha sık görülen kıl dönmesi şişlik, kaşıntı ve ağrı ile kendisini belli ediyor. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hülya Öztürk, çocuklarda kıl dönmesi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. 
27.07.2022 Çocuk Sağlığı
Küçük bir kızarıklıkla başlayan kıl dönmesi tedavi edilmezse ne olur?
Küçük bir kızarıklıkla başlayan kıl dönmesi tedavi edilmezse ne olur? Halk arasında kıl dönmesi olarak adlandırılan pilonidal sinüs rahatsızlığının küçük belirtilerle sinsi ilerleyen bir hastalık. Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fehim Diker, “Kıl dönmesi rahatsızlığında başlangıç aşamasında görülen belirtiler genellikle çok ciddiye alınmaz. Ancak bu durum ilerleyen aşamalarda şiddetli ağrıya neden olabilir” diyerek yaşanabilecek sorunları sıraladı, tedavi yöntemleri anlattı.
23.09.2021 Genel Sağlık
Kıl dönmesine ameliyatsız yöntemler
Kıl dönmesine ameliyatsız yöntemler Batı toplumlarına nazaran Türkiye’de 10 kat daha fazla görülen kıl dönmesinde ameliyatsız yöntemler başarılı sonuçlar veriyor.
30.07.2018 Genel Sağlık
Masa başı çalışanlar için kıl dönmesi tehlikesi
Masa başı çalışanlar için kıl dönmesi tehlikesi Kıl dönmesi Türkiye'de 10 kat daha fazla görülüyor! Özellikle masa başı çalışanları ve uzun süre hareketsiz kalanları tehlike altında bırakan kıl dönmesi için Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Kar uyardı:
10.11.2017 Sağlık