Son dakika pişirme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pişirme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pişirme haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.609 pişirme haberi bulunmuştur.
Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş! Tel tel dökülüyor, lapa olmuyor
Türk kültüründe pirinç pilavı ayrı bir yere sahiptir. Hem lezzetiyle hem de yapımıyla insanların beğenisini kazanmış bu basit ancak etkileyici yemek, her sofranın vazgeçilmezidir. Ancak, mükemmel bir pirinç pilavı yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş…
Mercimek çorbası anketi ikiye böldü: Limon işin neresinde? En iyisi böyle anlaşılıyor
Yemek eleştirmeni Vedat Milör'ün 'Menemen soğanlı mı yenir, soğansız mı?' tartışmasından sonra sosyal medya yeni bir anketle daha ikiye bölündü. Şimdi de gözler sofralardan eksik olmayan mercimek çorbasında. Hikayesi Selçuklu sofralarına kadar uzanan mercimek çorbasının püf noktaları, limonlu mu yoksa limonsuz mu tüketilmesi gerektiğiyle ilgili gastronomi uzmanları bakın ne diyor.
Sucuk kızartırken içine yarım bardak ekleyin, lezzeti artsın! Bu hali çok seviliyor
Kahvaltı sofralarındaki vazgeçilmez lezzetlerden biri de sucuktur. Evde sucuk pişirirken bazı durumlarda sonuç istediğimiz gibi olmayabilir. Kızartma işlemini fazla kaçırdıysanız sucuk daha kuru olabilir. O nedenle pişirme yöntemleri önemlidir. İşte sucuk kızartırken yapmanız gerekenler.
Yufkacıların sırrı ortaya çıktı! Çarşaf gibi açılıyor, yırtılmıyor
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yufka, her evde ustalıkla yapılmaya çalışılan ancak çoğu zaman istenilen kıvama ulaşamayan bir yiyecektir. Ancak son zamanlarda bir grup yufkacının sırrı ortaya çıktı ve bu sıra dışı yöntemle hazırlanan yufkalar, adeta çarşaf gibi açılıyor ve yırtılmıyor!
5 dakikadan fazla pişirse vitamini yüzde 60 ölüyor! 2 gün yiyen hastalık nedir bilmez
Daha sağlıklı ve zinde bir bünyeye sahip olabilmek için beslenmede sebze-meyve dengesinin sağlanması önemli. Brokolinin lif ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, brokoliden maksimum düzeyde faydalanmanın sırrını anlattı.
Bu krepin içinde un yok! Mercimekli glütensiz krep tarifi
Günümüzde sağlıklı beslenme trendleri giderek yaygınlaşmakta ve insanlar daha bilinçli tercihler yapmaya özen göstermektedir. Özellikle glüten içeren gıdalardan uzak durmak isteyenler için alternatif tarifler oldukça önemlidir. İşte size, içinde un bulunmayan ve mercimek ile hazırlanan sağlıklı ve besleyici bir krep tarifi.
Paylaşmayı bilenler bu Ramazan da lezzete doyacak… İşte iftarda herkesi mutlu edecek 5 pratik tarif!
Ramazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
Yemeklerde lezzet fırtınası estirecek tüyo! Normal değil, arpacık olsun
Yemek pişirme sanatı sihir gibidir; malzemeleri farklı oranlarda karıştırıp lezzetli bir sonuç elde ederiz. Ancak en ilginç şey, bazı yaygın baharatların tamamen farklı bir şekilde kullanılabilmesi ve sonuçta olağanüstü tada sahip bir yemek ortaya çıkabilmesidir. İşte yemeğinize lezzet katacak bazı baharat ve malzemeler.
Tavuk ile soğanı aynı yerde kesti, linç yedi! 'Başbakan kural ihlali yaptı'
Geçtiğimiz günlerde Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in sosyal medya hesabından yaptığı yemek paylaşımı, ülkede tartışma yarattı. Nedeni çiğ tavuk ve soğanı aynı tahtada kesmesiydi. Peki ortalığı karıştıran bu olayın ardında nasıl bir gerçek yatıyor? İşin uzmanına sorduk.
Şerbeti tam çekmiyorsa böyle yapın! Yılların tatlıcısı şekerparenin püf noktasını verdi
Şekerpare, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. İçi yumuşacık, üzeri hafif kızarmış ve şerbetiyle tam kıvamında bir lezzet sunar. Ancak bazen, şerbeti tatlımızı tam olarak çekmeyebilir ve bu durum tatlıyı istenilen lezzete ulaştırmakta zorluk çıkarabilir. Neyse ki, yılların deneyimli tatlı ustaları bu konuda bize yardımcı oluyor. İşte, şekerparenin püf noktası…
Evde aslan payı doğalgazın oldu
2022 yılında konutların enerji tüketiminde yüzde 48.3 ile doğalgaz, yüzde 17.1 ile elektrik ve yüzde 14.3 ile kömür en çok tüketilen enerji kaynakları oldu. 2022’de hanelerde tüketilen doğalgazın parasal karşılığı ise 103.9 milyar lira...
Nar gibi kızarmış tavuğun püf noktası! Aşçılar meğer bu tekniği uyguluyormuş
Dünya genelinde en çok tüketilen besinler arasında hiç şüphesiz tavuk yer alıyor. Protein bakımından zengin olan tavuk farklı şekillerde hazırlanıyor. Ancak çoğu insan tavuğu nar gibi kızarmış seviyor. Tavuğunuzun nar gibi kızarmasını istiyorsanız aşçıların tekniğini uygulayın.
Hatay’da 6 bin yıllık bir yerleşim: İssos-Epiphaneia
Hatay Erzin’deki İssos-Epiphaneia Antik Kenti, şimdiye kadar M.Ö. 2. yüzyıla tarihlendiriliyordu. Buluntular kentin günümüzden 6 bin yıl öncesine kadar gittiğini gösteriyor.
Makarnayı bugüne kadar yanlış yapmışız! Makarnayı böyle haşlamak gerekiyor
Küçük büyük herkesin severek tükettiği makarnanın birçok çeşidi vardır. Yapımı basit gibi gözükse de haşlama esnasında gözden kaçırdığımız noktalar var. Bugüne kadar makarna yapımına dair bütün bildiklerinizi unutun. Çünkü hep yanlış yapmışız.
Dışarıda para vermeye gerek yok! Airfryer’da şipşak kumpir tarifi
Mutfakta kendi lezzetli tariflerinizi oluşturmak hiç de zor değil. Airfryer gibi modern pişirme araçlarıyla birlikte, dışarıda yemek yemeye gerek kalmadan evde sağlıklı ve lezzetli alternatifler hazırlamak mümkün. İşte size, sadece birkaç basit malzemeyle hazırlayabileceğiniz, airfryer’da şipşak kumpir tarifi!
Farklı lezzet arayanlara Gaziantepli ustadan tarif: Ayva Kebabı!
Antep mutfağı, Türk mutfağının önemli bir parçasıdır ve gastronomi turizminin önde gelen destinasyonlarından biridir. İşte, Antep mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Ayva Kebabı'nın tarifini Gaziantepli usta verdi.
Pamuk gibi irmik helvasının sırrı! Karışıma bir kaşık ekleyince tam kıvamında oluyor
Geleneksel Türk lezzetlerinde başı çeken irmik helvası basit gibi gözükse de kıvamını tutturmak zor olabiliyor. Sürekli kavurma ve tam ölçülü malzemeler eklemek gerekiyor. Biri yanlış veya eksik olunca irmik helvasının kıvamı tutmuyor. İşte tam kıvamında irmik helvasının tarifi…
Pişirme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.