Pişirme

Pişirme

Son dakika pişirme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pişirme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pişirme haber sayfamızda...

Pişirme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.609 pişirme haberi bulunmuştur.
Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş! Tel tel dökülüyor, lapa olmuyor
Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş! Tel tel dökülüyor, lapa olmuyor Türk kültüründe pirinç pilavı ayrı bir yere sahiptir. Hem lezzetiyle hem de yapımıyla insanların beğenisini kazanmış bu basit ancak etkileyici yemek, her sofranın vazgeçilmezidir. Ancak, mükemmel bir pirinç pilavı yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş…
22.04.2024 Yemek
Mercimek çorbası anketi ikiye böldü: Limon işin neresinde? En iyisi böyle anlaşılıyor
Mercimek çorbası anketi ikiye böldü: Limon işin neresinde? En iyisi böyle anlaşılıyor Yemek eleştirmeni Vedat Milör'ün 'Menemen soğanlı mı yenir, soğansız mı?' tartışmasından sonra sosyal medya yeni bir anketle daha ikiye bölündü. Şimdi de gözler sofralardan eksik olmayan mercimek çorbasında. Hikayesi Selçuklu sofralarına kadar uzanan mercimek çorbasının püf noktaları, limonlu mu yoksa limonsuz mu tüketilmesi gerektiğiyle ilgili gastronomi uzmanları bakın ne diyor.
20.04.2024 Yaşam
Sucuk kızartırken içine yarım bardak ekleyin, lezzeti artsın! Bu hali çok seviliyor
Sucuk kızartırken içine yarım bardak ekleyin, lezzeti artsın! Bu hali çok seviliyor Kahvaltı sofralarındaki vazgeçilmez lezzetlerden biri de sucuktur. Evde sucuk pişirirken bazı durumlarda sonuç istediğimiz gibi olmayabilir. Kızartma işlemini fazla kaçırdıysanız sucuk daha kuru olabilir. O nedenle pişirme yöntemleri önemlidir. İşte sucuk kızartırken yapmanız gerekenler.
19.04.2024 Püf Noktası
Yufkacıların sırrı ortaya çıktı! Çarşaf gibi açılıyor, yırtılmıyor
Yufkacıların sırrı ortaya çıktı! Çarşaf gibi açılıyor, yırtılmıyor Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yufka, her evde ustalıkla yapılmaya çalışılan ancak çoğu zaman istenilen kıvama ulaşamayan bir yiyecektir. Ancak son zamanlarda bir grup yufkacının sırrı ortaya çıktı ve bu sıra dışı yöntemle hazırlanan yufkalar, adeta çarşaf gibi açılıyor ve yırtılmıyor!
15.04.2024 Yemek
5 dakikadan fazla pişirse vitamini yüzde 60 ölüyor! 2 gün yiyen hastalık nedir bilmez
5 dakikadan fazla pişirse vitamini yüzde 60 ölüyor! 2 gün yiyen hastalık nedir bilmez Daha sağlıklı ve zinde bir bünyeye sahip olabilmek için beslenmede sebze-meyve dengesinin sağlanması önemli. Brokolinin lif ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, brokoliden maksimum düzeyde faydalanmanın sırrını anlattı.
15.04.2024 Genel Sağlık
Bu krepin içinde un yok! Mercimekli glütensiz krep tarifi
Bu krepin içinde un yok! Mercimekli glütensiz krep tarifi Günümüzde sağlıklı beslenme trendleri giderek yaygınlaşmakta ve insanlar daha bilinçli tercihler yapmaya özen göstermektedir. Özellikle glüten içeren gıdalardan uzak durmak isteyenler için alternatif tarifler oldukça önemlidir. İşte size, içinde un bulunmayan ve mercimek ile hazırlanan sağlıklı ve besleyici bir krep tarifi.
11.04.2024 Yemek
Paylaşmayı bilenler bu Ramazan da lezzete doyacak… İşte iftarda herkesi mutlu edecek 5 pratik tarif!
Paylaşmayı bilenler bu Ramazan da lezzete doyacak… İşte iftarda herkesi mutlu edecek 5 pratik tarif! Ramazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
25.03.2024 Advertorial
Yemeklerde lezzet fırtınası estirecek tüyo! Normal değil, arpacık olsun
Yemeklerde lezzet fırtınası estirecek tüyo! Normal değil, arpacık olsun Yemek pişirme sanatı sihir gibidir; malzemeleri farklı oranlarda karıştırıp lezzetli bir sonuç elde ederiz. Ancak en ilginç şey, bazı yaygın baharatların tamamen farklı bir şekilde kullanılabilmesi ve sonuçta olağanüstü tada sahip bir yemek ortaya çıkabilmesidir. İşte yemeğinize lezzet katacak bazı baharat ve malzemeler.
22.03.2024 Yemek
Yemek kartı kullanımı hem şirketlere hem de çalışanlara kazandırıyor… İşte merak edilen avantajlı sistem!
Yemek kartı kullanımı hem şirketlere hem de çalışanlara kazandırıyor… İşte merak edilen avantajlı sistem! Şirketler için önemli bütçe avantajları sağlayan ve çalışanlar için de önemli bir motivasyon kaynağı olan yemek kartını daha yakından tanımak ister misiniz? İşte yemek kartı hakkında merak ettiğiniz her şey…
15.03.2024 Advertorial
Eğlenmek için bulaşık makinesinde balık pişirdi! 'Hiç beklemiyordum, çok iyiydi'
Eğlenmek için bulaşık makinesinde balık pişirdi! 'Hiç beklemiyordum, çok iyiydi' Hemen herkes yemek yaparken farklı pişirme teknikleri kullanmıştır. Ancak pek çok kişi somonu bulaşık makinesinde pişirmeyi denememiştir. Merakından bulaşık makinesinde balık pişiren kadının yaptığı açıklamalar herkesi şaşırttı.
13.03.2024 Yaşam
Kestane kabuğu tek hamlede ayrılıyor! Böyle pişirince tadı da lokum gibi oluyor
Kestane kabuğu tek hamlede ayrılıyor! Böyle pişirince tadı da lokum gibi oluyor Lezzetli atıştırmalıklardan biri olan kestane yaygın olarak tüketiliyor. Ancak pişirdikten sonra kabuğunun soyulması zorlayıcı olabilir. İşte kestaneyi kabuğundan tek hamlede ayırmanızı sağlayan yöntem. Üstelik lokum gibi pişmesini sağlıyor.
4.03.2024 Püf Noktası
Yanlış biliyormuşuz! İncecik akan suyla ıslatıp tepsiye serin, milim kayma yapmıyor
Yanlış biliyormuşuz! İncecik akan suyla ıslatıp tepsiye serin, milim kayma yapmıyor Pişirme kağıdı hem pasta ve çörek yapımında hem de fırında yemek pişirirken hayat kolaylaştıran, milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir mutfak malzemesidir. Ancak bugüne dek onu yanlış kullandığınızı söylesek ne düşünürdünüz?
1.03.2024 Püf Noktası
Tavuk ile soğanı aynı yerde kesti, linç yedi! 'Başbakan kural ihlali yaptı'
Tavuk ile soğanı aynı yerde kesti, linç yedi! 'Başbakan kural ihlali yaptı' Geçtiğimiz günlerde Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in sosyal medya hesabından yaptığı yemek paylaşımı, ülkede tartışma yarattı. Nedeni çiğ tavuk ve soğanı aynı tahtada kesmesiydi. Peki ortalığı karıştıran bu olayın ardında nasıl bir gerçek yatıyor? İşin uzmanına sorduk.
1.03.2024 Genel Sağlık
Şerbeti tam çekmiyorsa böyle yapın! Yılların tatlıcısı şekerparenin püf noktasını verdi
Şerbeti tam çekmiyorsa böyle yapın! Yılların tatlıcısı şekerparenin püf noktasını verdi Şekerpare, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. İçi yumuşacık, üzeri hafif kızarmış ve şerbetiyle tam kıvamında bir lezzet sunar. Ancak bazen, şerbeti tatlımızı tam olarak çekmeyebilir ve bu durum tatlıyı istenilen lezzete ulaştırmakta zorluk çıkarabilir. Neyse ki, yılların deneyimli tatlı ustaları bu konuda bize yardımcı oluyor. İşte, şekerparenin püf noktası…
21.02.2024 Yemek
Evde aslan payı doğalgazın oldu
Evde aslan payı doğalgazın oldu 2022 yılında konutların enerji tüketiminde yüzde 48.3 ile doğalgaz, yüzde 17.1 ile elektrik ve yüzde 14.3 ile kömür en çok tüketilen enerji kaynakları oldu. 2022’de hanelerde tüketilen doğalgazın parasal karşılığı ise 103.9 milyar lira...
21.02.2024 Ekonomi
Airfryer mı, fırın mı daha sağlıklı? Tartışmalara son noktayı araştırmacılar koydu
Airfryer mı, fırın mı daha sağlıklı? Tartışmalara son noktayı araştırmacılar koydu Son yıllarda yemek pişirme tekniğine bir yenisi eklendi: Airfryer ve hava fritözleri. Yemeği daha sağlıklı pişirdiği düşünülen bu makinalar gerçekten düşünüldüğü gibi mi? yoksa eski usul fırının yerini hiçbir şey tutmuyor mu?
22.02.2024 Püf Noktası
Nar gibi kızarmış tavuğun püf noktası! Aşçılar meğer bu tekniği uyguluyormuş
Nar gibi kızarmış tavuğun püf noktası! Aşçılar meğer bu tekniği uyguluyormuş Dünya genelinde en çok tüketilen besinler arasında hiç şüphesiz tavuk yer alıyor. Protein bakımından zengin olan tavuk farklı şekillerde hazırlanıyor. Ancak çoğu insan tavuğu nar gibi kızarmış seviyor. Tavuğunuzun nar gibi kızarmasını istiyorsanız aşçıların tekniğini uygulayın.
19.02.2024 Yemek
Hatay’da 6 bin yıllık bir yerleşim: İssos-Epiphaneia
Hatay’da 6 bin yıllık bir yerleşim: İssos-Epiphaneia Hatay Erzin’deki İssos-Epiphaneia Antik Kenti, şimdiye kadar M.Ö. 2. yüzyıla tarihlendiriliyordu. Buluntular kentin günümüzden 6 bin yıl öncesine kadar gittiğini gösteriyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Makarnayı bugüne kadar yanlış yapmışız! Makarnayı böyle haşlamak gerekiyor
Makarnayı bugüne kadar yanlış yapmışız! Makarnayı böyle haşlamak gerekiyor Küçük büyük herkesin severek tükettiği makarnanın birçok çeşidi vardır. Yapımı basit gibi gözükse de haşlama esnasında gözden kaçırdığımız noktalar var. Bugüne kadar makarna yapımına dair bütün bildiklerinizi unutun. Çünkü hep yanlış yapmışız.
16.02.2024 Yemek
Dışarıda para vermeye gerek yok! Airfryer’da şipşak kumpir tarifi
Dışarıda para vermeye gerek yok! Airfryer’da şipşak kumpir tarifi Mutfakta kendi lezzetli tariflerinizi oluşturmak hiç de zor değil. Airfryer gibi modern pişirme araçlarıyla birlikte, dışarıda yemek yemeye gerek kalmadan evde sağlıklı ve lezzetli alternatifler hazırlamak mümkün. İşte size, sadece birkaç basit malzemeyle hazırlayabileceğiniz, airfryer’da şipşak kumpir tarifi!
15.02.2024 Yemek
Farklı lezzet arayanlara Gaziantepli ustadan tarif: Ayva Kebabı!
Farklı lezzet arayanlara Gaziantepli ustadan tarif: Ayva Kebabı! Antep mutfağı, Türk mutfağının önemli bir parçasıdır ve gastronomi turizminin önde gelen destinasyonlarından biridir. İşte, Antep mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Ayva Kebabı'nın tarifini Gaziantepli usta verdi.
15.02.2024 Yemek
Sebzeleri en sağlıklı böyle yersiniz! Közleme mi, haşlama mı, kızartma mı?
Sebzeleri en sağlıklı böyle yersiniz! Közleme mi, haşlama mı, kızartma mı? Sebze yemeyi seviyorsanız size en sağlıklı pişirme yöntemleriyle geldik. En güzel, lezzetli ve sağlıklı pişirme yöntemleriyle taptaze sebzeler sofranıza gelsin. Detaylar haberimizde!
12.02.2024 Yemek
Pamuk gibi irmik helvasının sırrı! Karışıma bir kaşık ekleyince tam kıvamında oluyor
Pamuk gibi irmik helvasının sırrı! Karışıma bir kaşık ekleyince tam kıvamında oluyor Geleneksel Türk lezzetlerinde başı çeken irmik helvası basit gibi gözükse de kıvamını tutturmak zor olabiliyor. Sürekli kavurma ve tam ölçülü malzemeler eklemek gerekiyor. Biri yanlış veya eksik olunca irmik helvasının kıvamı tutmuyor. İşte tam kıvamında irmik helvasının tarifi…
9.02.2024 Yemek
Usta şeflerin tavuk pişirme tekniği! 1 kaşık yeterli, mangalda pişirmiş gibi oluyor
Usta şeflerin tavuk pişirme tekniği! 1 kaşık yeterli, mangalda pişirmiş gibi oluyor Usta şeflerin tavuk pişirme tekniği ortaya çıktı. Tavaya bir kaşık bu malzemeden eklediğinizde tavuklar mangalda pişmiş gibi oluyor. Deneyenler ise lezzetine henüz doyamadı.
9.02.2024 Yemek

Benzer Haber Etiketleri

Pişirme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.