Pnömonik Veba

Pnömonik Veba

Son dakika pnömonik veba haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pnömonik veba gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pnömonik veba haber sayfamızda...

Pnömonik Veba

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 16 pnömonik veba haberi bulunmuştur.
Biyolojik saldırıda yapay zekâ planı!
Biyolojik saldırıda yapay zekâ planı! Araştırmacılar, biyolojik saldırı planlamasında yapay zekânın rolünü anlamak için test yaptı. Yapay zekâ, felç eden zehirli bakteri de dahil çiçek virüsüyle şarbonla toplu öldürmenin yollarını gösterdi!  
18.10.2023 Dünya
Veba hastalığı nedir? Pnömonik veba ne demek?
Veba hastalığı nedir? Pnömonik veba ne demek? Bir bakteri tarafından meydana gelen veba hastalığı yeniden ortaya çıktı. Çin'de ortaya çıkan hastalığın hıyarcıklı vebadan daha tehlikeli olduğu biliniyor. Pnömonik veba olarak adlandırılan veba çeşidi nedir? İşte veba hastalığı ile ilgili merak edilenler...
15.11.2019 Gündem
Veba hortladı!
Veba hortladı! Tarihin en ölümcül hastalığı Çin'de yeniden ortaya çıktı, Pekin'deki bir hastaneye yatırılan hastaların hıyarcıklı vebadan daha da tehlikeli olduğu bilinen pnömonik vebaya yakalandıkları belirtiliyor.
14.11.2019 Dünya
Madagaskar'daki veba salgınında ölü sayısı 195'e yükseldi
Madagaskar'daki veba salgınında ölü sayısı 195'e yükseldi Madagaskar'da hortlayan ve son 50 yılın en büyük veba salgını olarak kayıtları geçen salgında ölenlerin sayısı 195'e çıktı.
13.03.2018 Hayat
9 Afrika ülkesinin ardından Malavi de vebaya karşı uyarıldı
9 Afrika ülkesinin ardından Malavi de vebaya karşı uyarıldı Madagaskar'da hortlayan ve Ağustos ayından bu yana 143 kişinin ölümüne sebep olan vebaya karşı Dünya Sağlık Örgütü'nün uyardığı ülke sayısı Malavi ile beraber 10'a yükseldi.
14.03.2018 Dünya
Madagaskar'da veba yüzünden ölenlerin sayısı 143'e yükseldi
Madagaskar'da veba yüzünden ölenlerin sayısı 143'e yükseldi Güneydoğu Afrika'da yer alan ada ülkesi Madagaskar'da veba sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 143'e çıkarken veba teşhisi koyulan kişi sayısı bin 947'ye yükseldi.
13.03.2018 Hayat
Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan veba açıklaması
Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan veba açıklaması Dünya Sağlık Örgütü uzmanları Madagaskar'da görülen veba salgınının bilinen veba türlerine hiç benzemediğini ve bu türün tam olarak açıklanamadığını belirtti.
14.03.2018 Dünya
Veba virüsü Madagaskar'ın ardından Seyşeller'e sıçradı
Veba virüsü Madagaskar'ın ardından Seyşeller'e sıçradı Madagaskar'da 124 kişinin ölümüne yol açan veba virüsü salgını dünyanın en ünlü tatil rotası Seyşeller'de de görüldü.
8.03.2018 Dünya
Veba salgını tehlikesi tüm dünyayı korkutuyor
Veba salgını tehlikesi tüm dünyayı korkutuyor Güneydoğu Afrika'da yer alan ada ülkesi Madagaskar'da ortaya çıkan veba salgını tehlikesinin küresel bir soruna dönüşmesinden endişe ediliyor.
8.03.2018 Dünya
Madagaskar'da üç ayda 89 kişi vebadan öldü
Madagaskar'da üç ayda 89 kişi vebadan öldü Uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) 18 Ekim Çarşamba günü itibarıyla Madagaskar'ın doğu kıyısındaki liman kenti Toamasina'da baş gösteren zatürreli (pnömonik) veba salgınına karşı Madagaskarlı yetkililerle birlikte çalışmaya başladı. MSF'nin uluslararası sağlık personeli, veba öncelik değerlendirmesi sürecinde ve sağlık merkezinde bulunan hastaların tedavisinde Madagaskar Sağlık Bakanlığı personeline destek veriyor. Veba konusunda uzmanlaşan bu merkez, aralarında MSF'nin de bulunduğu uluslararası paydaşlar tarafından hafta başında kent hastanesinin dışına kuruldu. Madagaskar'daki veba salgınıyla ilgili açıklama yapan MSF Su ve Sanitasyon Uzmanı Luca Fontana, Veba korkutucu bir hastalık olabilir ama hızlı ve etkin bir tıbbi müdahale can kaybını çok büyük ölçüde azaltacak ve salgını bitirecektir? dedi ve ekledi:  Zatürreli veba tedavi edilebilen bir hastalıktır. Tedaviye zamanında başlandığında tamamen iyileşme ihtimali yüzde 100?dür. Ayrıca enfeksiyon riski bulunan insanlara koruyucu tedavi uygulandığında hastalanmazlar. Bu nedenle MSF, Malgaş yetkililerin Toamasina'daki salgına destek çağrısına hızla yanıt verdi." Tamatave adıyla da bilinen 300 bin nüfuslu liman kenti Toamasina, salgın başladığından bu yana tespit edilen 261 vaka ve 10 can kaybı ile ülkede zatürreli veba olaylarının en yoğun olarak görüldüğü yer. Resmi verilere göre, 1 Ağustos?tan bu yana, 17 Ekim itibarıyla Madagaskar'da toplam 1.032 veba vakası kaydedildi, bunların 695'i akciğer vebası. Bu dönemde 89 kişi vebadan dolayı yaşamını yitirdi.
11.09.2019 Yaşam
Çin’de korkutan veba salgını
Çin’de korkutan veba salgını Çin’in tarım kenti Ziketan’da önceki gün ortaya çıkan en ölümcül veba türü olan pnömonik veba sebebiyle 3 kişi öldü
4.08.2009 Yaşam
Çin'de veba tehlikesi!
Çin'de veba tehlikesi! Veba nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti ve bir kente giriş çıkışlar yasaklandı!
4.08.2009 Genel Sağlık
Kedilerden bulaşan ölümcül virüs! ABD'li yetkililer: Patojeni belirleyemedik
Kedilerden bulaşan ölümcül virüs! ABD'li yetkililer: Patojeni belirleyemedik Tarihte ilk kez sokak kedilerinden insanlara bulaşan bir virüs ölüme neden oldu. Bilim insanları virüsün patojenik olarak kayıtlarda yer almadığını ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
13.02.2024 Dünya
Yersinia Pestis Bakterisi Nedir? Yersinia Pestis Hangi Hastalıklara Sebep Olur?
Yersinia Pestis Bakterisi Nedir? Yersinia Pestis Hangi Hastalıklara Sebep Olur? Orta Çağ dönemlerinde Avrupa ülkelerini kasıp kavuran vebayı duymuşsunuzdur. Bu vebanın kaynağı ise Yersinia pestis adı verilen bir bakteri türüdür. Günümüzde bu türün yeniden ortaya çıktığı hakkında bazı söylemler bulunmaktadır. Özellikle koronavirüse yakalanan kişiler bu bakteriden daha çabuk etkilendiği bilinmektedir. Yersinia pestis nedir, belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir gibi soruların cevaplarını derledik.
5.03.2021 Sağlık
Bubonik veba nedir, hıyarcıklı veba belirtileri neler? Bubonik veba nasıl bulaşır?
Bubonik veba nedir, hıyarcıklı veba belirtileri neler? Bubonik veba nasıl bulaşır? Bubonik veba ile ilgili detaylar gündemde araştırılıyor. Çin’de ortaya çıkan corona virüsten sonra şimdi ise bubonik veba virüsü haberleri gelmeye başladı. Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde yer alan Bayannur’da ‘bubonik veba’ virüsü ortaya çıktı. Bubonik vebanın ne olduğu ve belirtileri merak ediliyor. İşte bubonik veba(hıyarcıklı veba) ile ilgili detaylar...
6.07.2020 Gündem
9 ülke için veba salgını uyarısı yapıldı
9 ülke için veba salgını uyarısı yapıldı Dünya Sağlık Örgütü, Madagaskar'da 124 kişinin ölümüne sebep olan veba bakterisi salgınına karşı Afrika'daki 9 ülkeyi gerekli tedbirleri almaları için uyardı.
14.03.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Pnömonik Veba ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.