Politika Faizi

Politika Faizi

Son dakika politika faizi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan politika faizi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan politika faizi haber sayfamızda...

Politika Faizi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.966 politika faizi haberi bulunmuştur.
Mevduat faizleri değişti! 1 milyon liranın aylık getirisi 46 bin 500 TL!
Mevduat faizleri değişti! 1 milyon liranın aylık getirisi 46 bin 500 TL! Merkez Bankası’nın faiz artışları sonrası bankalarda mevduat faiz oranları yukarı yönlü güncellenmeye devam ediyor. Peki şu anda bankalarda ortalama mevduat faizleri ne kadar? 1 milyon TL’nin aylık getirisi ne kadar oldu? İşte detaylar...
20.04.2024 Haberler
Mevduat faizleri değişti! 1 milyon liranın aylık getirisi 46 bin 500 TL!
Mevduat faizleri değişti! 1 milyon liranın aylık getirisi 46 bin 500 TL! Merkez Bankası’nın faiz artışları sonrası bankalarda mevduat faiz oranları yukarı yönlü güncellenmeye devam ediyor. Peki şu anda bankalarda ortalama mevduat faizleri ne kadar? 1 milyon TL’nin aylık getirisi ne kadar oldu? İşte detaylar...
20.04.2024 Ekonomi
Merkez’in 2024 yılsonunda dolar tahmini: 40 TL
Merkez’in 2024 yılsonunda dolar tahmini: 40 TL Merkez Bankası’nın açıkladığı nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, geçen ay yüzde 3,42 olan nisan ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 3,25’e geriledi.
20.04.2024 Ekonomi
TCMB (MERKEZ BANKASI) Nisan faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz beklentisi...
TCMB (MERKEZ BANKASI) Nisan faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz beklentisi... Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) PPK toplantılarını gerçekleştiyor. Mart ayı faiz kararına göre politika faizi yüzde 50'ye çıkarılmıştı. Piyasaların şimdiki beklentisi ise Nisan Merkez Bankası faiz kararında! Peki, 2024 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?
19.04.2024 Bilgi Rehberi
'Faiz artırımlarımız çok yavaş olacak'
'Faiz artırımlarımız çok yavaş olacak' Japonya Merkez Bankası (BoJ) Yönetim Kurulu Üyesi Asahi Noguchi, faiz artırımlarının çok yavaş olacağını söyledi.
18.04.2024 Uzmanpara
ECB faiz kararını açıkladı
ECB faiz kararını açıkladı Avrupa Merkez Bankası (ECB) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Banka politika faizini beklentilere paralel bir şekilde sabit bıraktı.
11.04.2024 Uzmanpara
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Avrupa Merkez Bankası (ECB) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Banka politika faizini beklentilere paralel bir şekilde sabit bıraktı.
11.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan enflasyon için bilgilendirme mektubu
Merkez Bankası'ndan enflasyon için bilgilendirme mektubu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, enflasyon için Hükümet'e bilgilendirici açık mektubunu yayımladı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi enflasyon tahminleri açısında kritik önem taşıyor. " denildi.
5.04.2024 Ekonomi
Enflasyon rakamları açıklandı: Emekli ve memurların zam oranı netleşiyor
Enflasyon rakamları açıklandı: Emekli ve memurların zam oranı netleşiyor Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı enflasyon rakamlarına çevrilmişti. Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Emeklilerin zammı için geriye 3 veri kaldı. Peki açıklanan enflasyon rakamı ile birlikte emekliler ne kadarlık zammı garantilemiş oldu? İşte detaylar...
3.04.2024 Haberler
Enflasyon rakamları açıklandı: Emekli ve memurların zam oranı netleşiyor
Enflasyon rakamları açıklandı: Emekli ve memurların zam oranı netleşiyor Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı enflasyon rakamlarına çevrilmişti. Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Emeklilerin zammı için geriye 3 veri kaldı. Peki açıklanan enflasyon rakamı ile birlikte emekliler ne kadarlık zammı garantilemiş oldu? İşte detaylar...
3.04.2024 Ekonomi
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) özetinde şubat ayı tüketici enflasyonu artışında ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği hizmet fiyatlarının yanı sıra Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi. Bu dönemde özellikle kırmızı et ve bağlantılı işlenmiş et ürünleri ile çiğ süt referans fiyat artışının yansımalarının izlendiği süt ve süt ürünleri fiyatlarında artış oranının belirgin olduğuna işaret edildi.
28.03.2024 Uzmanpara
Mevduat sahipleri dikkat: Dövizden dönüş yapana yüksek faiz! Bankalar oranları güncelledi
Mevduat sahipleri dikkat: Dövizden dönüş yapana yüksek faiz! Bankalar oranları güncelledi Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası bankalarda mevduat faiz oranları güncellendi. Bankalarda halihazırda faizler yüzde 57 seviyesine kadar çıktı. Öte yandan döviz dönüşümlü KKM hesaplarından TL mevduata geçiş için bankalar çok daha yüksek faiz oranı sunmaya başladı. Faizlerde yüzde 75’e varan seviye dikkat çekti. Peki 1 milyon TL’si olan ne kazanıyor? Merak edilenler haberin detayında...
28.03.2024 Ekonomi
“Gelecekle ilgili tahminlerinde tutarlı davranmaları ekonominin dengelenmesinde olumlu olacaktır”
“Gelecekle ilgili tahminlerinde tutarlı davranmaları ekonominin dengelenmesinde olumlu olacaktır” Ankara Sanayi Odası (ASO) Genel Başkanı Seyit Ardıç, “Belirsizlik ortamında politika yapıcılarının hedef tutarsızlık sorunu ile karşı karşıya kalmaması oldukça önemlidir. Gelecek ile ilgili tahminlerinde tutarlı davranmaları ekonominin dengelenmesi açısından olumlu olacaktır“ dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Promosyon başvuruları başladı: 25 bin lira detayı
Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Promosyon başvuruları başladı: 25 bin lira detayı Kamu bankalarında promosyon tutarları güncellendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu bankalarında promosyon ödemelerinin 8 ila 12 bin TL arasına çıkarıldığını duyurdu. Bankalarda zamlı promosyonlar için başvuru süreci bugün başlıyor.
25.03.2024 Ekonomi
Sürpriz faiz kararının ardından bankalar harekete geçti: Mevduatta faiz oranları değişti
Sürpriz faiz kararının ardından bankalar harekete geçti: Mevduatta faiz oranları değişti Mevduatta faiz oranları değişti. Bazı özel bankalar faiz kararının ardından mevduat faizlerini yüzde 57 seviyesine çıkardı. Peki 1 milyon TL parası olan aylık ne kadar kazanç sağlamış olacak? İşte detaylar...
22.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu
Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50'ye çıkardı.
21.03.2024 Haberler
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizleri için flaş tahmin
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizleri için flaş tahmin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50 seviyesine yükseltti. Peki bu durumdan mevduat faizleri nasıl etkilenecek?
21.03.2024 Ekonomi
Son dakika: Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu
Son dakika: Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50'ye çıkardı.
21.03.2024 Ekonomi
Sürpriz faiz kararına dolar ve altından ilk tepki
Sürpriz faiz kararına dolar ve altından ilk tepki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50 seviyesine yükseltti. Peki altın ve dolarda son durum ne?
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 50 seviyesine çıkardı.
21.03.2024 Uzmanpara
Mevduat faizlerinde yükseliş hız kesmiyor! Önemli bir eşik daha aşıldı: Aylık getiri 45 bin TL oldu
Mevduat faizlerinde yükseliş hız kesmiyor! Önemli bir eşik daha aşıldı: Aylık getiri 45 bin TL oldu Geçtiğimiz haftalarda yüzde 50 seviyesini aşan mevduat faizleri yukarı yönlü ivmesini sürdürüyor. Bankalarda mevduat faizleri önemli bir eşiği daha aştı. Peki şu anda 1 milyon TL’yi mevduata yatıran kişinin aylık kazancı ne kadar? İşte detaylar...
19.03.2024 Ekonomi
Japonya negatif faiz politikasına son verdi
Japonya negatif faiz politikasına son verdi Japonya Merkez Bankası (BoJ) 8 yıldır uygulamakta olduğu negatif faiz politikasına son verdi. BoJ, bu karar ile negatif faizden çıkan son merkez bankası oldu.
19.03.2024 Uzmanpara
Kredi kartı nakit çekime faiz ayarı! Yeni adım vatandaşları nasıl etkiler?
Kredi kartı nakit çekime faiz ayarı! Yeni adım vatandaşları nasıl etkiler? Kredi kartı ile ilgili düzenlemeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Son olarak kredi kartı nakit çekimi ve KMH hesapları ile ilgili faiz değişikliğine gidildi. Peki kredi kartlarına ilişkin atılan son adımlar vatandaşları nasıl etkiler? İşte detaylar...
18.03.2024 Ekonomi
Çin Merkez Bankası faizi değiştirmedi
Çin Merkez Bankası faizi değiştirmedi Çin Merkez Bankası (PBOC), Kasım 2022'den bu yana ilk kez orta vadeli politika kredisi operasyonundan nakit çekerken beklentilere paralel olarak temel politika faizini değiştirmedi ve yetkililer kur istikrarına öncelik vermeye devam etti.
15.03.2024 Uzmanpara
Kredi ile araç alacaklar dikkat! Aylık 30 bin lira ödemesi var
Kredi ile araç alacaklar dikkat! Aylık 30 bin lira ödemesi var Bankalarda kredi faiz oranları her geçen gün daha da yükseliyor. Özellikle taşıt kredilerinde limitlerin düşük olması ve faiz oranlarının yükselmesi borçlanarak araç alımını zorlaştırıyor. Peki taşıt kredilerinde faiz oranları daha da yükselir mi, borçlanarak araç almak isteyenler için son fırsat mı? Konuyla ilgili uzman isim milliyet.com.tr’ye çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...
12.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Politika Faizi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.