Prematüre Doğum

Prematüre Doğum

Son dakika prematüre doğum haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan prematüre doğum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan prematüre doğum haber sayfamızda...

Prematüre Doğum

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 415 prematüre doğum haberi bulunmuştur.
Hava kirliliğine karşı ultra düşük emisyon
Hava kirliliğine karşı ultra düşük emisyon Şehirlerde oluşturulacak ultra düşük emisyon bölgeleri havanın temizlenmesine katkıda bulunurken, zararlı gaz emisyonunu da azaltıyor. Uygulama Londra’dan dünyaya yayılıyor.
20.12.2022 Ekonomi
Türkiye tatillerinde kâbusu yaşadılar! Şimdiden bir servet tutuyor
Türkiye tatillerinde kâbusu yaşadılar! Şimdiden bir servet tutuyor Yedi buçuk aylık hamile olan İngiliz Louise Crawshaw-Bowen, tatil için geldiği Türkiye’de bebeğinin başına gelenler yüzünden oldukça zor günler geçiriyor.
4.08.2022 Haberler
'Prematüre doğan bebeklerin hastalıklara yakalanma oranları yüksek'
'Prematüre doğan bebeklerin hastalıklara yakalanma oranları yüksek' Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Abdullah Kurhan, erken doğum ile beraber hayata gelen bebeklerin hastalıklara yakalanma oranlarının yüksek olduğunu söyledi.
3.08.2022 Sağlık
Serebral palsi her 1000 doğumdan 3’ünde görülüyor
Serebral palsi her 1000 doğumdan 3’ünde görülüyor Her 1000 doğumun yaklaşık üçünde görülen serebral palsi, doğumdan kısa bir süre önce veya doğum sırasında beyin hasarına bağlı olarak oluşuyor. Beynin kaslar ve sinir sistemi üzerindeki kontrolünü etkileyen nörolojik bir bozukluk olan serebral palsi uygun tedavi uygulanmadığı takdirde ek sağlık sorunlarına sebep olabiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Kubilay Beng, serebral palsi hastalığını ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
6.07.2022 Genel Sağlık
Erken doğan buzağıya evlerinde bebek gibi bakıyorlar
Erken doğan buzağıya evlerinde bebek gibi bakıyorlar Kastamonu’nun Ağlı ilçesine bağlı Örencik Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan emekli öğretmen Bünyamin ve eşi Zefure Özyürek çiftinin beslediği hayvan, yaklaşık 40 gün erken doğum yaptı. Erken doğması sebebiyle ayakta durmakta güçlük çeken buzağıya aile evlerinde bakmaya karar verdi.
15.03.2022 Haberler
Öğrenme Güçlüğü Nedir, Neden Olur? Öğrenme Güçlüğü Nasıl Tedavi Edilir?
Öğrenme Güçlüğü Nedir, Neden Olur? Öğrenme Güçlüğü Nasıl Tedavi Edilir? Öğrenme güçlüğü bireylerin öğrenme aşamalarında yaşanmaktadır. Öğrenme güçlüğü ve nedenleri ile ilgili farklı kaynaklardan araştırmalar yapılmaktadır. Nedenleri doğru tespit edildiği zaman ilerleme bu yönde planlanabilmektedir. Öğrenme güçlüğü bireylerin yaşam standartlarını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Kişinin sosyal yaşamına ve öğrenme performansına etkisi merak edilmektedir. Öğrenme güçlüğü ile ilgili bilgileri detayları ile derledik
16.01.2022 Eğitim
Minik Hamza Ali dünyadaki 3. vaka olarak literatüre girecek
Minik Hamza Ali dünyadaki 3. vaka olarak literatüre girecek İzmir’de annesinin Covid-19 pozitif olması nedeniyle henüz 35 haftalıkken dünyaya gelen Hamza Ali bebeğin, Covid-19 nedeniyle apendiksi patladı. 4 günlükken ameliyat edilen Hamza Ali bebek, dünyadaki 3. örnek olarak tıp literatürüne girecek.
8.12.2021 Gündem
Kovid-19'a yakalanan hamilelerde erken doğum riski artıyor
Kovid-19'a yakalanan hamilelerde erken doğum riski artıyor Bebeğin beklenen doğum tarihinden 3 hafta erken doğması olarak bilinen prematüre doğum nedenlerine yeni tip koronavirüs de eklendi.
16.11.2021 Gündem
'Bebeğim zarar görür' diye aşı yaptırmayan Nurcan: Büyük bir hata yaptım
'Bebeğim zarar görür' diye aşı yaptırmayan Nurcan: Büyük bir hata yaptım Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bebeği zarar görür endişesiyle aşı yaptırmayan, 7 aylık hamileyken koronavirüse yakalanıp entübe edilen ve prematüre doğum yapan Nurcan Türtük, "Aşı olmadığım için çok pişmanım, büyük bir hata yaptım. Keşke aşı olsaydım da bunları hiç yaşamasaydım" dedi.
16.10.2021 Gündem
Serebral palsinin erken belirtileri
Serebral palsinin erken belirtileri Çocukluk çağında görülen engelliliğin önemli sebeplerinden bir tanesi, halk arasında beyin felci olarak da bilinen Serebral Palsi (SP), her 1000 canlı doğumda 2, her 1000 prematüre doğumda ise 100 bebekte görülüyor. Bebeklik döneminden itibaren veya daha ileri yaşlarda tanısı konulabilen SP, beynin etkilenen bölgesi ve hasar derecesine göre farklı belirtiler gösterebiliyor. Prof. Dr. Y.K. Yavuz Gürer, “6 Ekim Serebral Palsi Günü” öncesinde SP konusunda bilgiler verdi.
5.10.2021 Çocuk Sağlığı
'Önceki dalgalardan farklı' dedi ve uyardı: Erken başladı
'Önceki dalgalardan farklı' dedi ve uyardı: Erken başladı Türkiye'nin en büyük pandemi merkezlerinden Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları Klinik Şefi Prof. Dr. Şirin Güven ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Halit Çam, çocuk Kovid vakalarında sanıldığı gibi bir artış olmadığını, ancak önceki dalgalardan farklı olarak diğer virüs enfeksiyonlarının mevsiminden önce görülmeye başlandığını söyleyerek uyardı.
28.09.2021 Gündem
Meme kanseri atlatan kadınların hamilelikleri riskli mi?
Meme kanseri atlatan kadınların hamilelikleri riskli mi? Meme kanseri geçiren kadınların hamile kalmalarının daha zor olduğu biliniyor. ABD'de her yıl gerçekleştirilen meme kanseri sempozyumunda sunulan çalışmaya göre genel popülasyona kıyasla meme kanseri hastalarının hamile kalma ihtimalinin yüzde 60 daha az olduğunu belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Serdar Turhal, meme kanserini atlatan ve hamile kalmak isteyen kadınlarla ilgili önemli bilgiler verdi.
29.04.2021 Kadın Sağlığı
Tokyo ve 3 eyalette uygulanan OHAL pazar gecesi sona erecek
Tokyo ve 3 eyalette uygulanan OHAL pazar gecesi sona erecek Japonya'da hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Tokyo ve çevresindeki 3 eyalette ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) uygulamasını, planlandığı gibi pazar gecesi kaldıracak.
19.03.2021 Dünya
Bodrum'u karıştıran beyaz kum! 'Akciğer kanserine neden oluyor'
Bodrum'u karıştıran beyaz kum! 'Akciğer kanserine neden oluyor' Bodrum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Mir Bahattin Demir yaz sezonuna hazırlık yapan birçok otelin, plaja 'beyaz kum' adı altında kuvars tozu döktüğünü iddia etti.  Demir, “Şu anda birçok yerde kuvars tozu kullanılıyor. Araştırmalara göre kuvars tozu slikozis hastalığına yol açıyor. Çocuklarda işitme problemlerine, suyla beraber yutanlarda da akciğer kanserine neden olabiliyor" dedi.
16.03.2021 Gündem
Prematüre Bebek Nedir? Prematüre Bebek Bakımı Zor Mudur, Gelişimi Nasıl Olur?
Prematüre Bebek Nedir? Prematüre Bebek Bakımı Zor Mudur, Gelişimi Nasıl Olur? Prematüre bebek; doğması gerektiği vakitten önce gelen bebekler için belirtilen bir tanımdır. Genellikle kabul edilen tanım ise; gebelerin 37. hamilelik haftasından önce doğan bebeklere verilen isim şeklindedir. DSÖ'nün verilerine göre her sene dünya çapında 15 milyon prematüre bebek doğmakta ve bu sayı her sene artmaktadır. Peki prematüre bebek nedir? Prematüre bebek bakımı zor mudur, gelişimi nasıl olur? İşte, tüm detaylar...
10.03.2021 Sağlık
Yenidoğan Bebeklerde Sarılık Nasıl Geçer? Yenidoğan Sarılığına Karşı Ne Yapılır?
Yenidoğan Bebeklerde Sarılık Nasıl Geçer? Yenidoğan Sarılığına Karşı Ne Yapılır? Cildin ve gözeneklerin sararması yeni doğan bebeklerde meydana gelen sorunlardan biridir. Özellikle yaygın olarak birçok bebekte görülen sorunlardan biri olarak öne çıkıyor. 2 veya 3 hafta içerisinde kaybolan bebekte sarılık problemi, eğer 3 haftadan uzun sürerse altında yatan nedenler üzerinden tedavi yöntemleri ele alınır. Peki, yenidoğan bebeklerde sarılık nasıl geçer? Yenidoğan sarılığına karşı ne yapılır? İşte bu konuda merak edilenler.
27.01.2021 Sağlık
Orta kulak iltihabı iyileşme belirtileri nelerdir? Orta kulak enfeksiyonu kendiliğinden geçer mi?
Orta kulak iltihabı iyileşme belirtileri nelerdir? Orta kulak enfeksiyonu kendiliğinden geçer mi? Kulak işitme işlevini gören bir organdır. Kulak içerisinde biriken sıvılar bazen iltihaba dönüşebilmektedir. Günümüzde birçok kişi kulak ağrısı yaşamaktadır. Bu ağrıların birçok sebebi olmakla birlikte tedavileri de mümkündür. Orta kulak iltihabı iyileşme belirtileri nelerdir? Orta kulak enfeksiyonu kendiliğinden geçer mi? sorularına ilişkin tüm bilgileri derledik.
19.01.2021 Sağlık
Pandemi sürecinde prematüre bebek bakımının 8 önemli kuralı
Pandemi sürecinde prematüre bebek bakımının 8 önemli kuralı Prematüre bebek bakımının zorluklarına bu yıl bir de Covid-19 pandemisinin riskleri eklendiğinde mücadelenin çok daha kritik bir hal aldığını, dolayısıyla prematüre bebeklerin bakımına Covid-19 günlerinde çok daha dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yenidoğan Yoğun Bakım ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferhat Çekmez, prematüre bakımında ihmal edilmemesi gereken 8 kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
16.11.2020 Çocuk Sağlığı
Aşı testleri durduruldu
Aşı testleri durduruldu Oxford Üniversitesi ile aşı çalışmaları yürüten ilaç şirketi AstraZeneca, İngiliz denekte yan etkiler görülmesi üzerine testleri geçici olarak askıya aldığını duyurdu. DSÖ, Kovid-19 tedavisi için bir aşının güvenliği her şeyden önce geldiğini belirtirken ABD’li Dr. Fauci, testlerin durdurulma kararını talihsizlik olarak nitelendirdi.
10.09.2020 Dünya
Sabırsız meleklere bir el de siz uzatın
Sabırsız meleklere bir el de siz uzatın İki çocuğunu kaybettikten sonra Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği’ni kuran Canan Göztepe, “Prematüre bebeklere yardım sağlayacak hiçbir sivil toplum kuruluşu yoktu...
18.11.2019 Ege
Doğa Rutkay’ın doğum günü mesajı Cerebral Palsy'li çocuklara umut oldu
Doğa Rutkay’ın doğum günü mesajı Cerebral Palsy'li çocuklara umut oldu Başarılı tiyatro oyuncusu Doğa Rutkay, Instagram hesabından yaptığı paylaşılma; 30 Ekim’deki doğum gününde Cerebral Palsy’li çocuklara bağış yapılmasını istedi.
23.10.2019 Yaşam
Prematüre doğumların en önemli nedeni sigara!
Prematüre doğumların en önemli nedeni sigara! Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Perinatoloji Uzmanı Doç.Dr. Hakan Timur, özellikle prematüre doğumların en önemli faktörlerinden birinin sigara olduğunu belirterek, "O yüzden gebelik sırasında kesinlikle sigara kullanımını istemiyoruz" dedi
24.09.2019 Bebek
Hava kirliliği plasentaya kadar inerek 'doğmamış bebekleri de etkiliyor'
Hava kirliliği plasentaya kadar inerek 'doğmamış bebekleri de etkiliyor' Bilimsel araştırma, anne karnındaki bebeklerin de doğrudan trafik ve fosil yakıtların yakılmasından kaynaklanan kirliliğe maruz kaldıklarına işaret ediyor. Uzmanlar, hamilelerin işlek caddelerden uzak durmasını tavsiye ediyor.
18.09.2019 Dünya
‘Minik kahramanlarımız’
‘Minik kahramanlarımız’ Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi’nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında ‘5...
18.11.2018 Ege
Dünyanın en güzel ninnisi
Dünyanın en güzel ninnisi Medicalpark İzmir Hastanesi, bebeklerin ilk ağlamalarını müziğin tatlı melodileriyle birleştirerek, dünyanın en güzel ninnisini besteleyecek
27.10.2018 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Prematüre Doğum ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.