Prizren Neresidir, Hangi Ülkededir? Kısaca Prizren Hakkında Bilgiler
Prizren Neresidir, Hangi Ülkededir? Kısaca Prizren Hakkında Bilgiler Vizesiz seyahat etmek istiyorsanız Kosova’nın Prizren şehrini değerlendirebilirsiniz. Prizren neresidir? Hangi ülkededir? Prizren hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
28.04.2023 Eğitim
Bakan Akar: Bosna Hersek ve Kosova’daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz
Bakan Akar: Bosna Hersek ve Kosova’daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kosova’nın Prizren kentinde bulunan Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığında Mehmetçik ile bir araya geldi.
29.12.2021 Haberler
Avrupa kıtasında Osmanlı izleri
Avrupa kıtasında Osmanlı izleri Osmanlılar yüzlerce yıl önce Avrupa'ya yerleşip burada kalıcı eserler bıraktı. 1352 yılında Orhan Gazi'nin oğlu Süleyman Paşa'nın bugünkü Gelibolu'da bulunan Çimpe Kalesi'ni fethetmesiyle başlayan ilerleme Osmanlı ordusunun Viyana kapılarına kadar ulaşmasına değin devam etti. Sonrasında da Macaristan'dan Yunanistan'a uzanan geniş bir coğrafyada çok sayıda mimari eser kaldı. Beş asır boyunca Avrupa'nın hakimiyet kuran Osmanlı İmparatorluğu'ndan geriye kalan bazı eserlere ve kentlere birlikte bakalım.
15.10.2021 Tatil
Avrupa'da vizesiz 14 rota
Avrupa'da vizesiz 14 rota Vize, seyahat etmek isteyenlerin önündeki en önemli engellerden. Üstelik onlarca evrak topladıktan sonra bile elde edebilmeniz garanti değil. Hal böyle olunca pek çok Türk vatandaşı Avrupa'da vizesiz rotalara yönelmiş durumda. St. Petersburg, Lviv, Belgrad bu vizesiz rotalardan sadece bir kaçı. İşte Avrupa'da vizesiz seyahat edebileceğiniz 14 rota.
14.10.2021 Tatil
Eski Yugoslavya'da görülmesi gereken kentler
Eski Yugoslavya'da görülmesi gereken kentler Yugoslavya bugün mazide kalan bir ülke. Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bosna-Hersek,Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya günümüzde eski Yugoslavya'dan ayrılıp kendi yolunu çizen ülkelerde yine de bir nostalji olarak bu devletin anısı yaşıyor. Slovenya ve Hırvatistan, Yugoslavya'dan ayrılmalarının ardından Avrupa Birliği'ne girse de diğer Eski Yugoslavya ülkeler bu konuda müzakere yürüyor ya da sürecin başlamasını bekliyor. 90'lı yıllara damgasını vuran savaşlar sırasında pek çoğu zarar geren eski Yugoslavya kentleri günümüzde turistlerin ilgi odağı haline geldi. Vizesiz seyahat imkânı ve PCR testi zorunluluğunun da bulunmaması nedeniyle bu kentler Türk turistler tarafından da Kurban Bayramı tatilinde tercih ediliyor.
30.09.2021 Tatil
Prizren'in ilk Osmanlı eserine turistlerden yoğun ilgi
Prizren'in ilk Osmanlı eserine turistlerden yoğun ilgi Halk arasında Kırık Cami olarak da bilinen Namazgah'ın, 1455'te Osmanlıların Kosova'nın Prizren şehrini fethinin ardından askerlerin dini vecibelerini yerine getirmeleri için bizzat Fatih Sultan Mehmet'in emri ile inşa edildiğine inanılıyor. Prizren'deki Türk ve diğer Müslüman halklar için büyük öneme sahip Namazgah, şehrin en eski Osmanlı eseri olması nedeniyle turistlerin de en çok ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyor.
30.11.2020 Tatil
Avrupa'nın en genç ülkesi Kosova
Avrupa'nın en genç ülkesi Kosova Kosova, Yugoslavya'nın dağılma sürecinde bağımsızlığını en son ilan eden ülke oldu. Avrupa'nın en genç ülkesi olan Kosova, yüzlerce yıl Osmanlı yönetiminde kalması nedeniyle Türkiye ile çok yakın bağları bulunan bir ülke. Türkçenin belediyeler nezdinde resmi dil olduğu Kosova'da tarih ve doğa ile iç içe bir yolculuğa çıkabilirsiniz.
11.10.2020 Tatil
Sonbaharda vizesiz Avrupa rotaları
Sonbaharda vizesiz Avrupa rotaları Vize, seyahatin en can sıkıcı yönü. Pek çok insanı daha yolun başında caydıran vize, turistleri farklı arayışlara da sevk ediyor. Türkiye ile vizesiz seyahat anlaşması bulunan özellikle Doğu Avrupa ülkeleri bu noktada öne çıkıyor. Havaların serinlemeye başlamasıyla birlikte alternatif güzergahlara yönelik bir liste hazırladık. İşte sonbaharda vizesiz Avrupa rotaları...
18.09.2019 Tatil
Kurban Bayramı tatili için vizesiz Avrupa rotaları
Kurban Bayramı tatili için vizesiz Avrupa rotaları Kurban Bayramı'na az bir süre kala hem Avrupa'ya tatile gitmek hem de vize prosedürleriyle uğraşmamak isteyenler için muhteşem seçenekler bulunuyor. İşte Avrupa'da Kurban Bayramı tatili için gidebileceğiniz rotalar.
25.07.2019 Tatil
Kurban Bayramı için Avrupa'da vizesiz rotalar
Kurban Bayramı için Avrupa'da vizesiz rotalar Kurban Bayramı'na az bir süre kala bu süreyi yurt dışında tatil yaparak değerlendirmek isteyenlerin ilk tercihi vizesiz ülkeler oluyor. Kültürel ve coğrafi yakınlığı Balkan kentleri bu konuda ön plana çıkarıyor.
14.07.2019 Tatil
Balkanlar'da mutlaka görülmesi gereken 10 rota
Balkanlar'da mutlaka görülmesi gereken 10 rota Tatil için yurt dışına gitmek ama aynı zamanda Türkiye'den çok da uzaklaşmak istemeyenler için Balkanlar harika bir seçenek.Türkiye'ye yakınlığı ve kültürel benzerlikleri nedeniyle turistler tarafından tercih edilen Balkan ülkelerin bazısı Türkiye'ye vize uygulamıyor. İşte Balkanlar'daki 10 tatil rotası...
31.05.2019 Tatil
Avrupa'da bütçe dostu 12 rota
Avrupa'da bütçe dostu 12 rota Avrupa'da iyi bir tatil geçirmek, ağırlıklı olarak kültürel turlara katılmak ama bütçenizi de sarsmamak istiyorsanız bu haber tam size göre. İşte Avrupa'nın bütçe dostu 12 rotası...
23.01.2019 Tatil
Avrupa'nın bütçe dostu 10 kenti
Avrupa'nın bütçe dostu 10 kenti Avrupa kentleri dünyanın genelinden milyonlarca turisti ağırlıyor. Paris, Londra, Kopenhag, Amsterdam gibi kentler görülmesi gereken çok sayıda yere sahip olmakla birlikte pahalılığıyla da dikkat çekiyor. Ancak kıtanın bazı kentler bu yönden epey farklılık gösteriyor. İşte Avrupa'nın bütçe dostu 10 kenti...
8.01.2019 Tatil
Avrupa'da bütçe dostu kentler
Avrupa'da bütçe dostu kentler Avrupa'da tatili uygun fiyatlara yapmak elbette mümkün. Bunun için erken rezervasyon, doğru ulaşım tercihlerinin yanı sıra gideceğiniz kentin yeme-içme fiyatları da büyük önem taşıyor. İşte Avrupa'da sizi sarsmayacak bütçe dostu rotalar.
22.08.2018 Tatil
Avrupa'nın en iyi destinasyonları
Avrupa'nın en iyi destinasyonları Seyahat portalı Lonely Planet 2018 yılında Avrupa'nın öne çıkan destinasyonlarını listeledi. Kosova'dan İskoçya'ya çok farklı coğrafyaların yer aldığı liste alternatif tatil arayanlara hitap ediyor.
3.08.2018 Tatil
Kurban Bayramı'nda vizesiz Avrupa rotaları
Kurban Bayramı'nda vizesiz Avrupa rotaları Kurban Bayramı'na az bir süre kala bu süreyi yurt dışında tatil yaparak değerlendirmek isteyenlerin ilk tercihi vizesiz ülkeler oluyor. Kültürel ve coğrafi yakınlığı Balkan kentleri bu konuda ön plana çıkarıyor.
24.07.2018 Tatil
Kosova’nın tarihini barındıran şehir Prizren
Kosova’nın tarihini barındıran şehir Prizren Prizren, 1998 yılında bağımsızlığını ilan eden Kosova Cumhuriyeti’nin ikinci büyük şehridir. Özellikle Türklerin uğrak yeri olan Prizren, sakin bir seyahat için en iyi tercihlerden olabilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kosova’ya vizesiz seyahat edebilmektedir.
30.04.2018 Gündem
Balkanlar'da görmeniz gereken 8 yer
Balkanlar'da görmeniz gereken 8 yer Tatil için yurt dışına gitmek ama aynı zamanda Türkiye'den çok da uzaklaşmak istemeyenler için Balkanlar harika bir seçenek. Türkiye'ye yakınlığı ve kültürel benzerlikleri nedeniyle turistler tarafından tercih edilen Balkan ülkelerin bazısı Türkiye'ye vize uygulamıyor. İşte Balkanlar'daki 8 tatil rotası...
2.08.2017 Tatil
Avrupa'nın en genç ülkesi Kosova
Avrupa'nın en genç ülkesi Kosova Hem yeni bir ülke göreyim hem de Türkiye'den çok uzaklaşmayayım diyenlerden misiniz? Bir saatlik bir uçuşla ulaşabileceğiniz Kosova sizi bekliyor. Hem de vizesiz! İşte Avrupa'nın en genç ülkesi Kosova hakkında bilinmesi gerekenler...
17.07.2017 Tatil

Benzer Haber Etiketleri