Rashida Tlaib

Rashida Tlaib

Son dakika Rashida Tlaib haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Rashida Tlaib gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Rashida Tlaib haber sayfamızda...

Rashida Tlaib

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 49 rashida tlaib haberi bulunmuştur.
Skandal islamofobik yoruma tepkiler yağmıştı, ünlü oyuncu özür diledi
Skandal islamofobik yoruma tepkiler yağmıştı, ünlü oyuncu özür diledi ABD'li oyuncu Selma Blair,  İslamofobik yorumuna gelen tepkiler sonrası özür diledi.
14.02.2024 Cadde
İsrail’e dokunan yanıyor
İsrail’e dokunan yanıyor Ege Doğaç Erdoğan -...
12.11.2023 Gündem
ABD'de Filistinli vekile skandal oylama: 234 evet, 188 hayır, 4 çekimser
ABD'de Filistinli vekile skandal oylama: 234 evet, 188 hayır, 4 çekimser ABD Temsilciler Meclisi'nde Filistin asıllı bir vekil için İsrail hakkında söylediği sözler nedeniyle kınama oylaması yapıldı.
8.11.2023 Dünya
ABD’de 17 Kongre üyesi tutuklandı
ABD’de 17 Kongre üyesi tutuklandı ABD’de, Yüksek Mahkeme’nin kürtajı anayasal bir hak olmaktan çıkarma kararına karşı düzenlenen protesto gösterilerinde 17 Kongre üyesi tutuklandı.
21.07.2022 Dünya
ABD'li Senatör, İsrail'e silah satışının durdurulması için yasa tasarısı hazırladı
ABD'li Senatör, İsrail'e silah satışının durdurulması için yasa tasarısı hazırladı ABD'de Bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın, Joe Biden yönetiminin onay verdiği İsrail'e 735 milyon dolarlık silah satışının durdurulması için yasa tasarısı hazırladığı bildirildi.
20.05.2021 Dünya
Ateşkes baskısı
Ateşkes baskısı ABD yönetimi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını ‘meşru müdafaa hakkı’ diyerek desteklemesine rağmen, bir taraftan da ateşkes için bastırıyor. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun operasyonların sonlandırılması için Biden’dan 2-3 gün süre istediği öne sürüldü
19.05.2021 Dünya
Son dakika... Biden, Filistin kökenli vekilin ailesi için 'dua etti'
Son dakika... Biden, Filistin kökenli vekilin ailesi için 'dua etti' ABD Başkanı Joe Biden, Filistin kökenli Müslüman Temsilciler Üyesi Rashida Tlaib'e kürsüden seslenerek, "Batı Şeria'daki büyük annen ve ailenin iyi olması için dua ediyorum." ifadelerini kullandı.
18.05.2021 Dünya
Son dakika... Demokrat Senatör Sanders'tan ABD yönetimine İsrail tepkisi!
Son dakika... Demokrat Senatör Sanders'tan ABD yönetimine İsrail tepkisi! ABD'li Demokrat Senatör Bernie Sanders, İsrail'e yıllık yaklaşık 4 milyar dolar askeri yardım sağlayan ABD yönetimini, "ABD yardımlarını insan hakları ihlallerini desteklemek için kullanmak yasa dışıdır." sözleriyle eleştirdi.
16.05.2021 Dünya
Son dakika... ABD'de Demokratlar arasındaki Filistin çatlağı büyüyor!
Son dakika... ABD'de Demokratlar arasındaki Filistin çatlağı büyüyor! ABD'de İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına sessiz kalan Demokrat Joe Biden yönetimi ile Beyaz Sarayın bu duruşuna karşı çıkan Kongredeki Demokratlar arasındaki çatlak büyüyor.
14.05.2021 Dünya
ABD'li Demokratlardan İsrail'e tepkiler çığ gibi
ABD'li Demokratlardan İsrail'e tepkiler çığ gibi Aralarında Müslüman siyasetçilerin yanı sıra Ayanna Pressley, Cori Bush, Marc Pocan ve Betty McCollum gibi isimler İsrail'in saldırılarını kınadı. Filistin kökenli Kongre üyesi Tlaib, "Washington yönetiminin İsrail'e askeri desteğinin şartsız olduğu mesajının verilmesiyle Netanyahu, barışı imkansız hale getirecek, evleri yıkmaya ve yerleşimci politikaları genişletmeye devam edecek" dedi.
14.05.2021 Dünya
Biden'ın İsrail'i savunan sözlerine çok sert tepki!
Biden'ın İsrail'i savunan sözlerine çok sert tepki! ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'in şiddet eylemlerini "meşru müdafaa" olarak nitelendirmesine partisindeki birçok isimden ağır eleştiriler geldi. Özellikle Alexandria Ocasio-Cortez, Marc Pocan ve Jamaal Bowman'ın açıklamaları Biden'a ağır darbe oldu.
13.05.2021 Dünya
Son dakika: Biden'den skandal açıklama! İsrail'i böyle savundu
Son dakika: Biden'den skandal açıklama! İsrail'i böyle savundu Gelen son dakika haberşne göre; ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştüğünü belirterek "Binlerce roket topraklarına düşerken İsrail'in kendini savunma hakkı var." dedi. Biden, yaptığı telefon görüşmesinde, ABD'nin "İsrail'in meşru müdafaa hakkına sarsılmaz desteğini" iletti.
13.05.2021 Dünya
Son dakika... ABD'li siyasetçilerden İsrail'e 'Filistin' tepkisi!
Son dakika... ABD'li siyasetçilerden İsrail'e 'Filistin' tepkisi! ABD'li siyasetçiler, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinli ailelerin İsrailli yetkililerce evlerinden zorla tahliye edilmelerine tepki gösterdi.
9.05.2021 Dünya
ABD'deki 3 Kasım seçimlerine giren 110 Müslüman adaydan 64'ü başarıyla çıktı
ABD'deki 3 Kasım seçimlerine giren 110 Müslüman adaydan 64'ü başarıyla çıktı ABD'deki 3 Kasım başkanlık seçimlerinde bu yıl rekor düzeyde 110 Müslüman adayın yerel, eyalet ve ulusal düzeyde yarışa girdiği, resmi olmayan sonuçlara göre 64 adayın sandıktan zaferle çıktığı belirtildi.
6.11.2020 Dünya
Trump’ın tartıştığı  isimler yeniden seçildi
Trump’ın tartıştığı isimler yeniden seçildi ABD’de henüz seçim sonuçları netleşmemiş olsa da, alt kademelerde seçilenler belli oldu. Bu isimler arasında ilginç kişilikler yer alırken, Başkan Donald Trump’ın sürekli eleştirdiği ve tartıştığı isimler yeniden seçildi.
5.11.2020 Dünya
Son dakika... Trump çizgiyi aştı! Irkçı videoyu retweet edip sildi
Son dakika... Trump çizgiyi aştı! Irkçı videoyu retweet edip sildi Fanatik bir destekçisinin Twitter mesajını paylaşan yakın dönem ABD tarihinin en tartışmalı lideri, tepkiler gelince paylaşımını sildi.
29.06.2020 Dünya
AK Parti'den, ABD'nin 'Dini Özgürlükler Raporu' değerlendirmesi
AK Parti'den, ABD'nin 'Dini Özgürlükler Raporu' değerlendirmesi AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından, Türkiye'nin dini özgürlükler noktasında tüm dünyaya örnek olduğu belirtilerek, ülkede dini özgürlüklerin anayasal güvence altında olduğu vurgulandı.
15.06.2020 Siyaset
ABD'li vekillerden Trump yönetimine 'Filistin'e destek' çağrısı
ABD'li vekillerden Trump yönetimine 'Filistin'e destek' çağrısı ABD'li Temsilciler Meclisi üyeleri, yeni tip corona virüs (covid-19) salgını kapsamında Başkan Donald Trump yönetimine Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) yapılan mali yardımların durdurulması kararını tekrar gözden geçirmesi çağrısında bulundu.
2.05.2020 Dünya
ABD’den Türkiye aleyhine iki karar
ABD’den Türkiye aleyhine iki karar ABD Temsilciler Meclisi, 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıyan karar tasarısını kabul etti. Temsilciler Meclisi Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin Türkiye’ye bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını da oy çokluğuyla kabul etti.
31.10.2019 Ekonomi
BBC'den 'ırkçılık' tartışmasında geri adım
BBC'den 'ırkçılık' tartışmasında geri adım İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC, ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı kongre üyelerine yönelik "ırkçı" ifadelerini eleştiren Hindistan kökenli sunucusu hakkındaki şikayet üzerine aldığı "tarafsızlık ilkesini ihlal" kararını geri çekti.
30.09.2019 Dünya
Trump'tan flaş açıklama: Gözyaşlarına kanmıyorum
Trump'tan flaş açıklama: Gözyaşlarına kanmıyorum ABD Başkanı Donald Trump, ABD Kongresinin Müslüman vekili Rashida Tlaib'in, İsrail'e giriş yasağına ilişkin yaptığı basın toplantısında ağlaması hakkında, "Üzgünüm ama Tlaib'in gözyaşlarına kanmıyorum. Uzun süre, onun şiddetini, çılgınlığını ve en önemlisi sözlerini izledim. Şimdi ağlıyor mu?" ifadelerini kullandı.
20.08.2019 Dünya
Büyükanne patladı: Allah onu kahretsin!
Büyükanne patladı: Allah onu kahretsin! ABD Kongresi üyesi Rashida Tlaib’in büyükannesi Müftiyye Tlaib, torununun İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarına planlanan ziyareti hakkındaki açıklamalarından dolayı Donald Trump’ı kınadı. “Trump bana Rashida’nın gelmemesine sevinmem gerektiğini söylüyor” diyen büyükanne Tlaib, “Allah onu kahretsin!” diye ekledi.
19.08.2019 Dünya
Tlaib'in büyükannesi: Gelebilseydi ona koyun kesecektim
Tlaib'in büyükannesi: Gelebilseydi ona koyun kesecektim İsrail tarafından ülkeye ve Filistin'e giriş yasağı getirilen ABD Temsilciler Meclisi üyesi Tlaib'in büyükannesi Müftiyye, "Rashida'nin ziyaret haberini öğrendiğimizde onu karşılamak için hazırlıklara başladık. Onun için bir kutlama yapmayı ve koyun kesmeyi planlıyordum" dedi.
17.08.2019 Dünya
İsrail, ABD'li Müslüman vekil Tlaib'in ailesini ziyaret etmesine izin verdi
İsrail, ABD'li Müslüman vekil Tlaib'in ailesini ziyaret etmesine izin verdi Rashida Tlaib'in Batı Şeria'daki ailesini görmek için yaptığı başvuru onaylandı, ABD'li siyasetçi özellikle 90'lı yaşlardaki büyükannesine kavuşmak istiyor.
16.08.2019 Dünya
İsrail’den ABD’li Kongre üyelerine yasak
İsrail’den ABD’li Kongre üyelerine yasak ABD Kongresi’nin ilk Müslüman üyeleri İlhan Ömer ve Rashida Tlaib’in, İsrail’e girişlerinin yasaklandığı duyuruldu.
16.08.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Rashida Tlaib ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.