Regaip Kandili ne zaman? Regaip kelimesinin anlamı nedir?
Regaip Kandili ne zaman? Regaip kelimesinin anlamı nedir? Regaip Kandili, mübarek üç aylar içerisindeki Recep ayının ilk Cuma gecesi idrak edilmektedir. İslam aleminde büyük öneme sahip olan kandil gecelerinde dua ve istiğfar etmek büyük önem taşımaktadır. Regaip Kandili ayrıca, üç ayların başlangıcı olduğu için de önemlidir. Regaip Kandili'nin kutlandığı gece üç ayların da ilk günü olacak. Peki Regaip Kandili ne zaman idrak edilecek?
1.03.2019 Gündem
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri Dünyanın en güzel duygularından bir tanesi de hiç şüphesiz anne ve baba olmak. Aileye yeni katılması beklenen üyenin yanında çiftleri isim heyecanı da sarar. Bebek isimleri ile ilgili uzun ve derin bir araştırma sürecine giren anne ve adayları çocuklarının isminin en güzel ve en anlamlı olmasını isterler. Hamilelik döneminde cinsiyetin belli olmasının ardından en çok üzerine düşülen konulardan bir tanesidir. Ömür boyu taşıyacakları ismin kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler bebeklerinin isminin keşfedilmemiş, en zor ve nadir bulunan, değişik, duyulmamış, özel ve farklı olmasını isterler. Bunun dışında kız ve erkek bebeklerine verecekleri ismin unisex olmasını isteyen aileler de var. Ancak ismin güzelliği kadar anlamlarının da güzel olmasını önemserler. En güzel, duyulmamış, modern, değişik kız ve erkek bebekler için unisex isimler sözlüğü ve anlamları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız “Bebek İsimleri 2024” içeriğimize bakabilirsiniz.
18.04.2024 Bebek
Kandil Duası: Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib Kandilinde Okunacak Dualar, Sureler ve Anlamları Nelerdir? Kandil Duaları ve Anlamları!
Kandil Duası: Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib Kandilinde Okunacak Dualar, Sureler ve Anlamları Nelerdir? Kandil Duaları ve Anlamları! İslam dünyasının bazı özel dini günleri vardır. Bu dini günlerden bazıları da kandiller günleridir. Kandillerin İslam dünyasında önemli yeri vardır. İslam alemi bu günleri ibadet ederek geçirir. Müminler Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib kandillerinde Kur’an-ı Kerim okur, namaz kılar, oruç tutar ve kandil duası ederler. Müslüman alemi kandil günlerinde camilerde toplanır. Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib kandilinde okunacak dualar nelerdir? Kandil duası ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11.01.2024 Dualar
Berat Kandili 2024 Ne Zaman? Berat Kandili Hangi Gün?
Berat Kandili 2024 Ne Zaman? Berat Kandili Hangi Gün? İslam inancına göre önemli bir dini gece olan Berat Kandili Müslümanlar için özel bir anlam taşır. Ellerin semaya açılıp bol bol duaların edildiği bu mübarek günü Müslümanlar ibadet ederek geçirir. Kurtuluş veya temize çıkarılma anlamına gelen bu gece, insanların günahlarından arınma ve Allah'tan bağışlanma fırsatı bulduğu gündür. Peki Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili 2024 yılında hangi güne denk geliyor? İşte Berat Kandili ile ilgili detaylar…
11.09.2023 Dini Bilgiler
Regaip Kandili 2024 Ne Zaman? Regaip Kandili Hangi Gün?
Regaip Kandili 2024 Ne Zaman? Regaip Kandili Hangi Gün? İslam dininde özel bir öneme sahip olan Regaip Kandili dini bir gecedir. Regaip Kandili, Hicri takvime göre Recep ayının ilk Cuma gecesine denk gelir. Bu gece, Müslümanlar için duaların kabul edildiği, günahların affedildiği ve bereketin arttığı bir zaman olarak kabul edilir. İslam’daki beş mübarek kandil gecesinin ilkidir. Regaip Kandilinin hangi güne denk geldiği merak edilen başlıklar arasında yer alır. Diyanet Regaip Kandili 2024 ne zaman? İşte detaylar…
6.09.2023 Dini Bilgiler
Miraç Kandili 2024 Ne Zaman? Miraç Kandili Anlamı ve Önemi Nedir?
Miraç Kandili 2024 Ne Zaman? Miraç Kandili Anlamı ve Önemi Nedir? İslam alemi için önemli bazı günler vardır. Miraç Kandili bu önemli ve dini günlerden bir tanesidir. Bu özel geceyi Müslüman dünyası ibadet ederek geçirir. Ellerin semaya açılıp duaların edildiği bu gece İslam’da Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilir. Her yıl tarihi değişiklik gösteren Miraç Kandili’nin ne zaman olduğu pek çok kişi tarafından merak edilir. Peki Miraç Kandili 2024 ne zaman? Miraç kandili anlamı ve önemi ile ilgili detaylı bilgiler içeriğimizde…
6.09.2023 Dini Bilgiler
KADİR GECESİ MESAJLARI 2023: En Güzel, Resimli, Anlamlı Kısa ve Uzun Kadir Gecesi Sözleri ile Kandil Mesajları
KADİR GECESİ MESAJLARI 2023: En Güzel, Resimli, Anlamlı Kısa ve Uzun Kadir Gecesi Sözleri ile Kandil Mesajları İslam aleminde önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi Ramazan’ın 27. Gecesidir. Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bin aydan daha hayırlı Ramazan ayında idrak edilen bu gece de Müslüman alemi resimli, kısa, uzun, anlamlı kadir gecesi mesajları ve kadir gecesi sözlerini birbirleri ile paylaşacak. ‘Kadir gecemiz mübarek olsun’ mesajları ile İslam alemi birbirlerine dualarını ve iyi dileklerini iletecek. Eğer sizlerde yeni, resimli, anlamlı, en güzel kısa ve uzun Kadir Gecesi sözlerini sevdiklerinize iletmek istiyorsanız ‘Kadir Gecesi Mesajları 2023’ içeriğimize göz atabilirsiniz.
17.04.2023 Gündem
Kandil Mesajları 2023: En Güzel, Anlamlı, Dualı, Ayetli ve Resimli Berat Kandili Mesajı ve 'Hayılı Kandiller' Sözleri
Kandil Mesajları 2023: En Güzel, Anlamlı, Dualı, Ayetli ve Resimli Berat Kandili Mesajı ve 'Hayılı Kandiller' Sözleri Kandil günleri İslam dünyası için ayrı yere sahiptir. Ellerin semaya açılıp duaların ve bol bol zikirlerin çekildiği kandil gecelerini ibadet ederek geçirmek oldukça sevaptır. Müslümanların Kur’an-ı Kerim okuyup ve namaz kılarak geçirdiği kandiller İslam’da 5 tanedir. Bunlar Mevlid Kandili, Regaip Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili ve Kadir Gecesi şeklindedir. Her birinin önemi ve anlamı ayrıdır. Bugüne özel sevdiklerine en güzel ve anlamlı hayırlı kandiller mesajlarını iletmek isteyenler için birbirinden güzel resimli dualı kandil mesajları vardır. Sevdiklerinize gönderebileceğiniz kandil mesajlarını içeriğimizde bulabilirsiniz.
3.03.2023 Bilgi Rehberi
REGAİP KANDİLİ DUASI-OKUNUŞU-ANLAMI || Regaip Kandili'nde okunacak dualar ve sureler neler? İşte Regaip Kandili duaları ve sureleri...
REGAİP KANDİLİ DUASI-OKUNUŞU-ANLAMI || Regaip Kandili'nde okunacak dualar ve sureler neler? İşte Regaip Kandili duaları ve sureleri... Regaip Kandili duası ve sureleri ile ilgili araştırmalar başladı. Mübarek günler arasında yer alan Regaip Kandili geldi. Regaip Kandili'nde eller semaya yükselecek ve dualar okunacak. Regaip Kandil'inde okunacak dualar ve sureler haberde yer alıyor. Peki Regaip Kandili duası ve okunuşu nedir? İşte Regaip Kandili gecesi okunacak dualar ve sureler...
26.01.2023 Bilgi Rehberi
REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN 2023, BUGÜN KANDİL Mİ? || Yılın ilk kandili olan Regaip Kandili hangi tarihte, ayında kaçında? Regaip Kandili önemi ve anlamı nedir?
REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN 2023, BUGÜN KANDİL Mİ? || Yılın ilk kandili olan Regaip Kandili hangi tarihte, ayında kaçında? Regaip Kandili önemi ve anlamı nedir? Regaip Kandili, için sayılı saatler kaldı. Bu yılın ilk kandili olacak Regaip Kandili'ne yaklaşırken zamanı ile ilgili araştırmlar başladı. Üç ayların gelmesiyle beraber Müslüman alemi "Bugün kandil mi?" sorusunun cevabı ise araştırıyorlar. Regaib Kandili önemi ve günü merak ediliyor. Peki Regaip Kandili ne zaman, Regaib Kandili ayın kaçında idrak edilecek 2023? Regaip Kandili önemi nedir? İşte kandil tarihleri...
25.01.2023 Bilgi Rehberi
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir?
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir? 2022 Kadir Gecesi mesajları, sözleri ve kandil mesajı seçenekleri! Kadir Gecesi her yıl İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek günlerden bir tanesidir. Allah tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) Kur’an-ı Kerim’in vahdedilmeye başladığı gece olması nedeniyle Müslüman dünyası için önemli bir yere sahiptir. Bu mübarek gecece müminler namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur, tesbih ve zikirler çekerek vakitlerini ibadet ederek geçirir. Sevdiklerinin Kadir Gecesini kutlamak isteyenler en anlamlı resimli Kadir Gecesi mesajları araştırması içerisine girerler. Kadir Gecesinin ne zaman olduğu ise hep merak konusu olmuştur. Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün, tarihi nedir, mesajları, suresi, duası, namazı, ibadetleri, tesbihi, okunacak dualar, kılınacak namazlar ve kısaca yapılacak ibadetler hakkında detaylı bilgi almak için “Kadir Gecesi 2022” içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Ukrayna-Rusya gerilimi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Ukrayna-Rusya gerilimi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Ukrayna ziyareti dönüşü basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ukrayna ziyaretindeki temaslarıyla ilgili, ' Buradan alacağımız neticenin bölgede yeni bir oluşuma fırsat vereceğine inanıyorum. Zelenski’yle olan görüşmede bende bu umut doğdu.' açıklamasını yaptı. Trabzon mitingindeki çocuk tartışmalarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Esasında çocuk ne demiş önemli değil. Nihayetinde çocuktur. Ama bununla ilgili bir sürü şey konuşuldu. Onların öyle demesi, böyle demesi çok da önemli değil. Biz ne yaptığımıza bakacağız; bu ülkenin evlatları arasında hiçbir ayrım yapmadan yolumuza da aynı kararlılıkla devam edeceğiz.' dedi.
4.02.2022 Siyaset
Üç aylar başlangıcı ne zaman? 2022 Üç aylar ne zaman, Regaip Kandili hangi gün?
Üç aylar başlangıcı ne zaman? 2022 Üç aylar ne zaman, Regaip Kandili hangi gün? Üç aylar ne zaman başlıyor? Diyanet İşleri 2022 dini günler takvimine göre üç aylar başlangıcı belli oldu. Mübarek üç ayların ilk kandil gecesi ise Regaip Kandili. Peki, Regaip Kandili hangi tarihe denk geliyor? İşte üç aylar başlangıcı ve Regaip Kandili tarihi.
29.01.2022 Gündem
Regaip Kandili hangi güne denk geliyor? 2022 Üç aylar başlangıcı ne zaman?
Regaip Kandili hangi güne denk geliyor? 2022 Üç aylar başlangıcı ne zaman? Regaib Kandili ne zaman 2022? Ramazan ayının habercisi ve üç ayların ilk kandil gecesi olarak kabul edilen Regaib Kandili hangi gün idrak edilecek? 2 Şubat itibariyle başlayan üç ayların başlamasıyla birlikte Regaip Kandili de idrak edilecek. İşte 2022 Regaip Kandili tarihi.
29.01.2022 Gündem
2022 Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili önemi nedir?
2022 Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili önemi nedir? Regaip Kandili ne zaman sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan mübarek üç ayların başlaması ile Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili idrak edilecek. Peki 2022 Regaip Kandili ne zaman?
26.01.2022 Gündem
Bugün kandil mi ne kandili? 10 Mart 2021 Çarşamba bugün hangi kandil?
Bugün kandil mi ne kandili? 10 Mart 2021 Çarşamba bugün hangi kandil? Bugün kandil mi sorusu arama motoruna sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. Peki Bugün kandil mi, ne kandili? İşte sorunun yanıtına dair merak edilenler...
10.03.2021 Gündem
Miraç Kandili bugün mü? Miraç Kandili gecesinde nasıl ibadet edilir, bu geceye özel bir ibadet var mıdır?
Miraç Kandili bugün mü? Miraç Kandili gecesinde nasıl ibadet edilir, bu geceye özel bir ibadet var mıdır? Miraç Kandili bugün mü sorusu müslümanlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Recep ayı içerisinde ikinci kandil gecesi olarak bilinen Miraç Kandili gecesi bu gece idrak edilecek. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da Allah'ın huzuruna yükseldiği hadiseye Miraç adı verilmektedir. Peki Miraç Kandili gecesinde nasıl ibadet edilmelidir, bu gecenin önemi nedir?
10.03.2021 Gündem
Regaip Kandili nedir, regaip ne demek? Bu geceye özel bir ibadet var mı? Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?
Regaip Kandili nedir, regaip ne demek? Bu geceye özel bir ibadet var mı? Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? Regaip Kandili bu gece idrak edilecek. Gündüz tutulan oruçlar akşam kılınan namazlar ile birlikte bu gece ibadet ile geçirilecek. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan bu özel gecede yapılacak olan ibadetler öncesinde vatandaşlar Regaip nedir, ne anlama gelmektedir soruları araştırma konusu olmaya devam ediyor. Peki Regaip Kandili nedir, bu geceye özel bir ibadet var mı? İşte 2021 yılının ilk kandil gecesi hakkında merak edilenler...
18.02.2021 Gündem
Regaip Kandili duaları okunuşu ve anlamı: Regaip Kandili gecesi okunacak dualar  ve sureler neler?
Regaip Kandili duaları okunuşu ve anlamı: Regaip Kandili gecesi okunacak dualar ve sureler neler? Regaip Kandili duaları ile ilgili arayışlar başladı. Müslüman alemi için öneli günler arasında yer alan Regaip Kandili bugün idrak ediliyor. İbadetlerle geçirilecek bu özel ve anlamlı günde okunacak dualar ve sureler ise merak konusu. Peki Regaip Kandili gecesi okunacak dualar ve sureler neler? İşte ayrıntılar...
17.02.2022 Dini Bilgiler
Regaip Kandili nedir, Regaip ne demek? Regaip Kandili önemi, faziletleri...
Regaip Kandili nedir, Regaip ne demek? Regaip Kandili önemi, faziletleri... İslam aleminde Regaip önemli bir yere sahiptir, ayrıca kandillerin de ilkidir. Kelime kök olarak arzulamak, meyletmek anlamlarına gelmektedir. Bu mübarek gün Regaip Kandili ne zaman merak edilirken, Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takviminde tarih yer aldı. Peki, Regaip Kandili faziletleri neler?
17.02.2021 Gündem
Bu gece Miraç kandili mi? Diyanet 2020 kandil günleri tarihlerini duyurdu!
Bu gece Miraç kandili mi? Diyanet 2020 kandil günleri tarihlerini duyurdu! Bu gece Miraç Kandili mi sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. İslam aleminde önemli gün ve geceler arasında yer alan kandil gecelerinin ilki mübarek üç ayların habercisi Regaip Kandili gecesinin idrak edilmesi ile açıldı. Kandil gecelerinin ikincisi ise Recep ayının 27'inci gecesi olarak bilinen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in göğe yükselişi ve Mekke'den Kudüs'e yaptığı yolculuk olarak bilinen Miraç Kandilinin eda edilmesi ile devam edecek. İşte 2020 Dini günler takvimi...
21.03.2020 Gündem
Regaip kelimesinin anlamı nedir? Regaip Kandilinin önemi ve bu gece yapılacak ibadetler nelerdir?
Regaip kelimesinin anlamı nedir? Regaip Kandilinin önemi ve bu gece yapılacak ibadetler nelerdir? Regaip Kandili bu gece idrak edilecek. Binlerce müslüman camilerin yanı sıra evlerinde dualar ve yüce kitabımız Kuran-ı Kerim okuyarak bu geceyi geçirecek. Kılınacak olan namaz ve ibadetlerin ardından bu özel gecede Yüce Allah'tan af ve mağfiret dilenecek olan insanlar isteklerini Allah'tan dileyecek. Regaip Kandili olması vesilesi ile vatandaşlar Regaip kelimesi ne anlama gelir, bu gecede nasıl ibadet edilir sorularına yanıt aramaya başladı. Pekşi Regaip Kandilinde nasıl ibadet edilir?
27.02.2020 Gündem
Berat Kandili hangi güne denk geliyor? 2019 Berat Kandili ne zaman?
Berat Kandili hangi güne denk geliyor? 2019 Berat Kandili ne zaman? İslam dünyasının Miraç Kandili sonrası büyük bir merakla beklediği Berat Kandili için geri sayım başladı. Üç ayları yaşadığımız şu günlerde hakkında en çok arama yapılan konulardan biri olan Berat Kandili ile ilgili merak edilen tüm bilgileri bir araya getirdik. Peki 2019 Berat Kandili ne zaman?
14.04.2019 Gündem
Üç aylar ne zaman başlıyor? İşte 2019 Regaib Kandili tarihi
Üç aylar ne zaman başlıyor? İşte 2019 Regaib Kandili tarihi İslam alemi için en önemli günlerden biri olarak kabul edilen Regaib Kandili için geri sayım başladı. Bu kutsal günde ibadet edecek miyonlarca inanan vatandaşımız için 2019 Regaib Kandili tarihini ve Regaib Kandili ile ilgili tüm merak edilenleri derledik...
2.03.2019 Gündem
Hz. Ebu Bekir’in ‘iki kuşak sahibi’ kızı
Hz. Ebu Bekir’in ‘iki kuşak sahibi’ kızı Hz. Ebu Bekir’in büyük kızı Hz. Esma, yol için hazırladığı torbaların ağzını bağlamak için belindeki kuşağı çıkarıp ikiye böler. Bu içten davranışa memnun olan Peygamberimiz, ‘Allah bu kuşağının karşılığında cennette sana iki kuşak versin’ diye iltifat eder. Hz. Esma, artık ‘iki kuşak sahibi’ diye anılacaktır.
6.06.2016 Gündem