Reşat Nuri Güntekin

Reşat Nuri Güntekin

Son dakika reşat nuri güntekin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan reşat nuri güntekin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan reşat nuri güntekin haber sayfamızda...

Reşat Nuri Güntekin

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 341 reşat nuri güntekin haberi bulunmuştur.
Aydan Şener'den 'evlilik' itirafı! 'İnsan doğasına uygun değil'
Aydan Şener'den 'evlilik' itirafı! 'İnsan doğasına uygun değil' 1981'de Türkiye güzeli seçilen, aynı yıl Miss World'de Türkiye'yi temsil eden Aydan Şener, 1983'te 'Küçük Ağa'da oynadığı sırada Ayhan Akbin ile dünyaevine girmişti. 1988'de kızı Ecem'i kucağına alan Şener, 1991'de boşanmıştı. Yıllara meydan okuyan tescilli güzel, henüz 19 yaşında yaptığı evlilik ve anne babasının büyük aşkı hakkında konuştu.
22.03.2024 Cadde
İstanbul'da kafe önünde motosikletten kurşun yağmuru: 1 ölü, 1 yaralı
İstanbul'da kafe önünde motosikletten kurşun yağmuru: 1 ölü, 1 yaralı İstanbul Beylikdüzü'nde 1 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.
11.03.2024 Gündem
'Çalıkuşu'nun Feride'si Aydan Şener biten evliliğini anlattı: Alışkanlıklarından kopamadı!
'Çalıkuşu'nun Feride'si Aydan Şener biten evliliğini anlattı: Alışkanlıklarından kopamadı! 1981 yılında Türkiye güzeli seçilen Aydan Şener, kısa bir süre mankenlik yaptıktan sonra oyunculuğa adım attı. 1983'te futbolcu Ayhan Akbin'le nikâh masasına oturan, 1988'de Ecem adında bir kız çocuğu dünyaya gelen ünlü isim, 1991'de evliliğini sonlandırdı. Boşanma nedenini paylaşan tescilli güzel, daha sonra yaşadığı bir ilişkide ihanete uğradığını itiraf etti.
13.01.2024 Cadde
Fahriye Evcen'den aşk dolu paylaşım! 'İyi ki doğdun babamız'
Fahriye Evcen'den aşk dolu paylaşım! 'İyi ki doğdun babamız' Ünlü oyuncu Fahriye Evcen sosyal medya hesabından eşi Burak Özçivit'in doğum günüyle ilgili paylaşımda bulundu. Çocukları ve eşiyle beraber fotoğraflarını paylaşan güzel oyuncu ailecek fotoğraflarına 'İyi ki doğdun babamız' notunu düştü.
25.12.2023 Cadde
Silahlı saldırıya uğrayan 2 kişi hayatını kaybetti! Kanlı pusu ortaya çıktı
Silahlı saldırıya uğrayan 2 kişi hayatını kaybetti! Kanlı pusu ortaya çıktı Beylikdüzü'nde yeni tanıştıkları kız arkadaşlarıyla buluşmaya giden iki kişi, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili 2 kadın gözaltına alınırken, polis saldırıyı gerçekleştiren motosikletli saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.
24.12.2023 Gündem
YAPRAK DÖKÜMÜ neden yok, bitti mi? Yaprak Dökümü Kanal D yayın akışında neden yer almıyor?
YAPRAK DÖKÜMÜ neden yok, bitti mi? Yaprak Dökümü Kanal D yayın akışında neden yer almıyor? Kanal D ekranında 2006-2010 yılları arasında ekrana gelen Yaprak Dökümü dizisi tekrar bölümleri ile hafta içi her gün Kanal D ekranında izleyici ile buluşuyor. Reşat Nuri Güntekin'in aynı isimli romanından uyarlanan Yaprak Dökümü, ekrana geldiği dönemde büyük bir hayran kitlesine sahip olmuştu. Peki Yaprak Dökümü bugün yok mu, neden yok?
16.11.2023 Bilgi Rehberi
Atatürk, en çok eğitime önem verdi
Atatürk, en çok eğitime önem verdi Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak için cepheden cepheye koşan Mustafa Kemal Atatürk, hayalini kurduğu çağdaş Türkiye’yi yaptığı devrimlerle hayata geçirdi. Ulu Önder, en büyük değişimleri ise eğitimde gerçekleştirdi.
10.11.2023 Eğitim
42 yıl sonra sahnede
42 yıl sonra sahnede Yüksel Yalova, 42 yıl aranın ardından tiyatro sahnesine dönüyor.
28.09.2023 Cadde
Virgülün Kullanıldığı Yerler Nelerdir? Virgül Kullanım Alanları ve Virgül İle İlgili Cümleler
Virgülün Kullanıldığı Yerler Nelerdir? Virgül Kullanım Alanları ve Virgül İle İlgili Cümleler Türkçede birden çok noktalama işareti vardır. Bunlardan bir tanesi de virgüldür. Virgül cümle anlamının akışını etkileyen noktalama işaretlerinden bir tanesidir. Kurulan cümle üzerinden karmaşa yaşanmaması için, virgülün doğru şekilde kullanılması çok önemlidir. Aynı zamanda çok uzun cümleler kurulmaması için de oldukça önemlidir. Peki, virgülün kullanıldığı yerler nelerdir? Virgül ile ilgili örnek cümleler ile kısaca konu anlatımı hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.
28.08.2023 Eğitim
İstanbul’u okuyorum gözlerim kapalı
İstanbul’u okuyorum gözlerim kapalı Yeni nesil kütüphanelerin artışı İstanbullular için yepyeni bir deneyime dönüşüyor. Rami Kütüphanesi’nden Taş Mektep’e İstanbul’un okuma duraklarına baktık.
24.06.2023 Pazar
Aydan Şener'den nostaljik paylaşım
Aydan Şener'den nostaljik paylaşım Reşat Nuri Güntekin'in 'Çalıkuşu' romanından 1986 yılında uyarlanan dizide 'Feride' karakteri ile hafızalarda yer eden Aydan Şener (60), Türkiye'nin unutulmaz kadın oyuncuları arasında yer alıyor. Sosyal medyayı aktif kullanan Şener, takipçilerini geçmişe götürdü.
24.05.2023 Cadde
Büyükada’nın edebiyat meclisi
Büyükada’nın edebiyat meclisi Büyükada’daki tarihî Haritadonis Köşkü restore edilerek, Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak kapılarını açtı. Kütüphanede Adalar’da yaşamış ya da eserlerinde buraya yer vermiş yazarların eserleri ve kişisel eşyaları yer alıyor.
7.05.2023 Kültür Sanat
Yaşasın kitaplar, yaşasın 23 Nisan!
Yaşasın kitaplar, yaşasın 23 Nisan! Bugünün çok sevilen, çok okunan yazarlarının belleklerinden silinmeyen kitapları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hediyesi olarak çocuklar için derledik, liste uzun: “Gizli Bahçe”, “Arı Maya”, “Karpatlar Şatosu”, “Sevimli İkizler”, “Küçük Prens”...
23.04.2023 Kültür Sanat
Acımak - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı
Acımak - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı Acımak Türk Edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Reşat Nuri Güntekin tarafından kaleme alınan romandır. 1928 yılında yayınlanan Roman Reşat Nuri Güntekin’in kısa soluklu eserlerinden biridir. Reşat Nuri Güntekin tarafından yazılan Acımak yayınladıktan 57 yıl sonra 1985 yılında televizyon dizi olarak yayınlanmıştır. Dizinim başrollerinde ünlü sanatçı Ediz Hun oynamıştır.
12.04.2023 Eğitim
Çalıkuşu - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı
Çalıkuşu - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı Türk edebiyatı, sahip olduğu eserleri ile oldukça beğenilir. Hatta günümüzde birçoğu diziye uyarlanarak karşımıza çıkar. Bu harika kitaplardan biri de Reşat Nuri Güntekin’in ölümsü eseri olarak bilinen Çalıkuşudur. Çalıkuşu kitabı hakkında merak edilen tüm detaylar.
11.04.2023 Eğitim
Yaprak Dökümü - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı
Yaprak Dökümü - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı Yaprak Dökümü hemen hemen hepimizin bildiği ve okuduğu bir romandır. Yazar, kitabın konusunu çok güzel bir şekilde işlemesiyle beraber akıllarda kalan bir roman olmayı başarmıştır. Yaprak Dökümü kitabı hakkında merak edilen tüm detaylar.
11.04.2023 Eğitim
Aslı Tandoğan'dan yıllar sonra 'Dudaktan Kalbe' itirafı!
Aslı Tandoğan'dan yıllar sonra 'Dudaktan Kalbe' itirafı! Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı arp bölümünden mezun olan Aslı Tandoğan, 2003 yılında 'Gülüm' filmi ile ilk kez kamera karşısına geçerken; 'Ahh İstanbul', 'Aşka Sürgün' ve 'Kabadayı'dan sonra 2007'de 'Dudaktan Kalbe' dizisinde başrol oynadı. Tandoğan, Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eserinden uyarlanan yapım hakkında konuştu.
31.01.2023 Cadde
Huzurlu hayatın sırrını biliyorlar
Huzurlu hayatın sırrını biliyorlar Edebiyattan uyarlanan diziler, seyirciyi usta çatışmalarla hikâyeye çekiyor. Kurulan masalsı atmosferde oyuncular da başarılı oluyor. Yazarlar ise doğruyla yanlışın sonuçlarını sergileyip huzurun yolunu gösteriyor.
22.01.2023 Kültür Sanat
Kimse Büşra’yı yıldıramaz!
Kimse Büşra’yı yıldıramaz! Yüzde 92 fiziksel engeline rağmen mücadeleyi sürdüren Büşra Ekinci, üstün başarı belgesiyle üniversiteden mezun oldu, tek parmağıyla yazdığı şiir kitabını çıkardı.
20.12.2022 Ege
Tek parmağı ile hayata tutundu! Engeli onu yıldırmadı, ikinci üniversiteye başladı
Tek parmağı ile hayata tutundu! Engeli onu yıldırmadı, ikinci üniversiteye başladı Yüzde 92 engelli serebral palsi hastası 23 yaşındaki Münevver Büşra Ekinci, üniversiteden üstün başarı belgesi ile mezun oldu, ikinci üniversiteyi okumaya devam ediyor. Aynı zamanda EKPSS’ye girip atama bekleyen Büşra, tek parmağıyla yazdığı bir şiir kitabı da çıkardı.
20.12.2022 Gündem
Aydan Şener, Çalışkuşu Evi’nde
Aydan Şener, Çalışkuşu Evi’nde Reşat Nuri Güntekin'in 'Çalıkuşu' romanından 1986 yılında uyarlanan 'Çalıkuşu' dizisindeki 'Feride' rolüyle hafızalarda yer eden Aydan Şener, 'Çalıkuşu Yeniden Evinde' adlı etkinlikte, Kuşadası’nda sevenleriyle bir araya geldi.
30.11.2022 Cadde
Bunlar arkadaşlarım, dostlarım’
Bunlar arkadaşlarım, dostlarım’ Ara Güler’in edebiyatçı portrelerinden oluşan “Bir Avuç Güzel İnsan” sergisi yazar ve şairlerin buluştuğu nostaljik bir roman.
20.11.2022 Kültür Sanat
Işık Tutmak Deyiminin Anlamı Ne Demek? Işık Tutmak İle İlgili Örnek Cümleler
Işık Tutmak Deyiminin Anlamı Ne Demek? Işık Tutmak İle İlgili Örnek Cümleler Cisimlerin ve varlıkların daha net görünmesini sağlayan enerjiye, ışık denir. Işık yapay (lamba) ve doğal ışık (güneş) olmak üzere ikiye ayrılır. Işık kelimesi mecazen, manevi güç anlamına gelir. Bu güç, insanın kalben ve ruhen arınmasına, günahlardan ve kötülüklerden arınmasına vesile olur. Işık tutmak deyimi ne demek? Toplumda ışık tutan insanlara ne denir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
18.11.2022 Eğitim
Bir kültür kenti: Ordu
Bir kültür kenti: Ordu Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu 58 yıldır perdelerini kapatmadan seyirciyle buluşmayı sürdürüyor. Tarihi milli mücadele yıllarına dayanan tiyatro, kentin en önemli markalarından.
2.10.2022 Kültür Sanat
‘Telif hakları daha güvende’
‘Telif hakları daha güvende’ Türkiye’nin ilk telif hakları ajansı ONK’un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet N. Karaca, “Geçmişte yaşanan sıkıntıları düşündüğümde bugün telif hakları konusunda hiç de küçümsenmeyecek bir ilerleme söz konusu” diyor.
18.09.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Reşat Nuri Güntekin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.