Resesyon

Resesyon

Son dakika resesyon haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan resesyon gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan resesyon haber sayfamızda...

Resesyon

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.298 resesyon haberi bulunmuştur.
ABD ekonomisinde güçlü büyüme bekliyor
ABD ekonomisinde güçlü büyüme bekliyor S&P Global Ratings, ABD ekonomisinin 2024 yılında ortalama %2,5 büyüme yolunda olduğunu söyledi.
27.03.2024 Uzmanpara
'İngiltere ekonomisi resesyondan çıkabilir'
'İngiltere ekonomisi resesyondan çıkabilir' Capital Economics'ten Ruth Gregory'nin analizine göre, İngiltere'nin 2024 yılının başında kısa süreli resesyondan çıkma olasılığı artıyor.
13.03.2024 Uzmanpara
'Faiz indirimi için haziran sonrası beklenmeli'
'Faiz indirimi için haziran sonrası beklenmeli' JP Morgan Chase CEO'su Jamie Dimon, ABD Merkez Bankası'nı (Fed) faiz oranlarını düşürmeden önce haziran sonrasına kadar beklemeye çağırdı ve Fed'in enflasyonla mücadele kredibilitesini güçlendirmesi gerektiğini savundu.
12.03.2024 Uzmanpara
Zor süreçlerden güçlenerek çıkmak
Zor süreçlerden güçlenerek çıkmak Kriz yönetimi artık pek çok Türk şirketinin DNA'sının bir parçası haline geldi. Bu tür dönemleri iyi yöneten şirketler süreçten güçlenerek ve pazar paylarını artırarak çıkabiliyorlar...
11.03.2024 Milliyet Executive
'Almanya'nın resesyona girmesi muhtemel'
'Almanya'nın resesyona girmesi muhtemel' Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Avrupa'nın en büyük ekonomisi hakkında yayınladığı aylık olağan raporunda dış talebin zayıf olması, tüketicilerin temkinli davranması ve iç yatırımların yüksek borçlanma maliyetleri tarafından engellenmesi nedeniyle Almanya'nın resesyona girmesinin muhtemel olduğunu söyledi.
19.02.2024 Uzmanpara
BoE eski ekonomistinden resesyon uyarısı
BoE eski ekonomistinden resesyon uyarısı İngiltere Merkez Bankası (BoE) eski baş ekonomisti Andy Haldane, BoE'nin yakın zamanda faiz indirimine gitmemesi halinde İngiltere'de resesyonu derinleştirme riski taşıdığı uyarısında bulundu.
19.02.2024 Uzmanpara
İngiltere ekonomisi resesyona girdi
İngiltere ekonomisi resesyona girdi İngiltere ekonomisi 2023'ün ikinci yarısında resesyona girdi.
15.02.2024 Uzmanpara
'Yatırımcılar resesyon beklentilerini terk etti'
'Yatırımcılar resesyon beklentilerini terk etti' Bank of America'nın (BofA) fon yöneticileri anketine göre yatırımcılar Nisan 2022'den bu yana ilk kez resesyon beklentisini terk etti.
13.02.2024 Uzmanpara
Türkiye’nin temel gıda ihracatı arttı
Türkiye’nin temel gıda ihracatı arttı Bisküvi-pasta, buğday unu, bitkisel yağlar, şekerli ve kakaolu ürünler ile makarna başta olmak üzere temel gıda ürünlerini kapsayan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün Ocak ayı toplam ihracatı 1,03 milyar dolar oldu.
7.02.2024 Ekonomi
Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı
Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yıllık enflasyonun temel mal ve daha belirgin olarak enerjide yükselirken, diğer ana gruplarda gerilediğini açıkladı.
6.02.2024 Uzmanpara
ABD için resesyon beklentisini terk etti
ABD için resesyon beklentisini terk etti Deutsche Bank, ABD ekonomisinin bu yıl resesyona gireceği beklentisini terk etti. Banka enflasyonun düşmesi ve iş gücü piyasasının "daha iyi bir dengeye" dönmesi nedeniyle resesyon beklentisinden vazgeçti.
6.02.2024 Uzmanpara
'Enflasyon öngörülenden daha düşük çıkabilir'
'Enflasyon öngörülenden daha düşük çıkabilir' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Euro Bölgesi enflasyonu ve büyümesinin bu yıl Avrupa Merkez Bankası'nın aralık ayında öngördüğünden daha düşük çıkabileceğini söyledi.
31.01.2024 Uzmanpara
Piyasalarda kader günü! Altın, dolar ve borsa yatırımı olanlar dikkat: İşte yeni tahminler
Piyasalarda kader günü! Altın, dolar ve borsa yatırımı olanlar dikkat: İşte yeni tahminler Yeni hafta itibarıyla altın, dolar ve borsadaki hareketli seyir oldukça dikkat çekiyor. Öte yandan piyasalarda gözler bugün Fed faiz kararında olacak. Peki kritik gelişme öncesi piyasalarda tahminler neler? Borsadaki yükselişin nedeni ne? Ekonomist Hikmet Baydar borsa için ‘Bu seviyeyi kırmadan yeni zirveyi konuşmak zor’ dedi. İşte detaylar...
31.01.2024 Ekonomi
İtalya ekonomisi hafif büyüdü
İtalya ekonomisi hafif büyüdü İtalya ekonomisi 2023 yılının son çeyrek döneminde sanayi, hizmetler ve ihracatın artmasıyla birlikte hafif bir büyüme gösterdi.
30.01.2024 Uzmanpara
Alman ekonomisinde resesyon bekleniyor
Alman ekonomisinde resesyon bekleniyor Ifo Enstitüsü, Alman ekonomik üretiminin 2024 yılının ilk çeyreğinde küçülmesini ve böylece resesyona girilmesini beklediğini açıkladı.
30.01.2024 Uzmanpara
'ABD borsası düzeltme yaşayabilir'
'ABD borsası düzeltme yaşayabilir' Deutsche Bank AG'ye göre ekonomi yavaşladıkça ABD borsası önümüzdeki aylarda bir düzeltme yaşayabilir.
25.01.2024 Uzmanpara
'Fransa, 2024'te resesyona girmeyecek'
'Fransa, 2024'te resesyona girmeyecek' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau, Fransa'nın 2024 yılında resesyona girmeyeceğini söyledi.
11.01.2024 Uzmanpara
'Avustralya'da resesyon ihtimali yüzde 40'
'Avustralya'da resesyon ihtimali yüzde 40' AMP Capital, Avustralya'da bu yıl resesyon riskini %40 ihtimal olarak görüyor.
8.01.2024 Uzmanpara
2024 yılı 2023'ten daha mı iyi olacak?
2024 yılı 2023'ten daha mı iyi olacak? 2024'e dair öngörüler 2023 yılında yapılanlara göre daha iyimser. Revizyon hakkı saklı kalmak üzere 2024'e dair küresel öngörülerde öne çıkan başlıklara göz atalım...
8.01.2024 Milliyet Executive
2024 trendlerine CEO bakışı
2024 trendlerine CEO bakışı DataExpert aracılığıyla yeni yılın trendlerini sorduğumuz CEO'lar dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve globalleşmeye işaret ediyor...
8.01.2024 Milliyet Executive
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'da MÜSİAD'ın yıllık değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
4.01.2024 Ekonomi
Bakan Bolat: Hedeflerimize bir bir ulaştık
Bakan Bolat: Hedeflerimize bir bir ulaştık Ticaret Bakanı Ömer Bolat '2023 Yılı Dış Ticaret Rakamları Açıklaması” programında önemli açıklamalarda bulunuyor.
2.01.2024 Ekonomi
Sönmez: 2024 yapısal reform yılı olmalı
Sönmez: 2024 yapısal reform yılı olmalı TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, iş dünyasının rekabetçiliğini korumak için büyük uğraş verdiğini belirterek, “Ekonomi yönetiminin, yapısal reformlarla güçlendirilmiş enflasyonla mücadele yaklaşımını önemsiyor, 2024’ün reform yılı olmasını bekliyoruz” dedi.
29.12.2023 Ekonomi
‘Dijital dönüşüme ağırlık vereceğiz’
‘Dijital dönüşüme ağırlık vereceğiz’ Bankaların, uzun yıllardır süregelen yatırımlarla inovasyon odaklı kurumlar haline geldiğini belirten Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, “2024 yılında dijital dönüşüm projelerine ağırlık vereceğiz” dedi.
29.12.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarında sert hareket! Yeni rekor geldi
Altın fiyatlarında sert hareket! Yeni rekor geldi Yeni yılın gelmesine sayılı gün kala altın fiyatlarında ralli yaşanıyor. Ons altın fiyatı 3 haftanın zirvesini test ederken, Kapalıçarşı’da gram altının satış fiyatı yeni rekor kırdı.
28.12.2023 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Resesyon ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.