Riyad Anlaşması

Riyad Anlaşması

Son dakika Riyad Anlaşması haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Riyad Anlaşması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Riyad Anlaşması haber sayfamızda...

Riyad Anlaşması

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 129 riyad anlaşması haberi bulunmuştur.
Yemen'de ekonomik çöküş sürüyor
Yemen'de ekonomik çöküş sürüyor Uzun süredir siyasi istikrarsızlık ve çatışmaların hüküm sürdüğü Yemen'de, özellikle hükümetin kontrolü altındaki bölgelerde yerel para biriminde yaşanan büyük değer kaybı, artan fiyatlar ve kamu hizmetlerindeki ciddi aksaklıklar nedeniyle yaklaşık 3 haftadır devam eden protestolara katılım giderek artıyor.
30.09.2021 Uzmanpara
Yemen hükümetinin Aden'e dönmesi konusunda uzlaşı
Yemen hükümetinin Aden'e dönmesi konusunda uzlaşı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi (GGK), çalışmalarını Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta yürüten Yemen hükümetinin en kısa sürede Aden'e dönmesi konusunda uzlaştığını duyurdu.
21.06.2021 Dünya
KİK Genel Sekreteri Hacraf, BM Temsilcisi Griffiths ile "Yemen krizini" görüştü
KİK Genel Sekreteri Hacraf, BM Temsilcisi Griffiths ile "Yemen krizini" görüştü Körfez İşbirliğ Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Nayif el-Hacraf ile Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, Yemen'de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.
26.01.2021 Dünya
Yemen petrol ihracatını ikiye katlamayı planlıyor
Yemen petrol ihracatını ikiye katlamayı planlıyor Yemen Başbakanı Muin Abdulmelik, hükümetin, petrol ihracatını günde 150 bin varile çıkarmayı planladığını belirtti.
24.12.2020 Uzmanpara
Son dakika... Yemen’de hükümet kuruldu!
Son dakika... Yemen’de hükümet kuruldu! Yemen'de, yönetim ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi (GGK) arasında imzalanan Riyad Anlaşması çerçevesinde yeni hükümet kuruldu.
18.12.2020 Dünya
Yemen'deki Güney Devrim Hareketi Riyad Anlaşması'nı kabul etmediğini açıkladı
Yemen'deki Güney Devrim Hareketi Riyad Anlaşması'nı kabul etmediğini açıkladı Yemen'deki Güney Devrim Hareketi, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen Güney Geçiş Konseyi ile Yemen hükümeti arasında imzalanan Riyad Anlaşması'nı kabul etmediklerini açıkladı.
3.08.2020 Dünya
Yemen'de BAE destekli Güney Geçiş Konseyi 'özerklik'ten vazgeçti
Yemen'de BAE destekli Güney Geçiş Konseyi 'özerklik'ten vazgeçti Gelen son dakika haberine göre; Yemen'de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi (GGK), güney illerinde yaklaşık 3 ay önce ilan ettiği sözde özerklikten vazgeçtiğini duyurdu.
29.07.2020 Dünya
'Güney Geçiş Konseyi, isyanında ısrarcı'
'Güney Geçiş Konseyi, isyanında ısrarcı' Yemen Dışişleri Bakanı Muhammed el-Hadrami, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi'nin (GGK) başlattığı isyan hareketine devam ettiğini ve Sokotra'da da durumun kontrolden çıkması için çalıştığını belirtti.
3.05.2020 Dünya
Yemen hükümeti, Güney Geçiş Konseyi'yle anlaşma imzaladı
Yemen hükümeti, Güney Geçiş Konseyi'yle anlaşma imzaladı Yemen hükümetinin, ordu içindeki bazı isyancı askerler ve ülkenin güneyinde sözde özerklik ilan eden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Güney Geçiş Konseyi (GGK) ile Sokotra ilinde askeri gerginliği sona erdirme anlaşması imzaladığı bildirildi.
1.05.2020 Dünya
Yemen’de kriz sürüyor
Yemen’de kriz sürüyor Yemen’de Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) desteklediği ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi’nin (GGK) özerklik ilanıyla başlayan kriz sürüyor.
30.04.2020 Dünya
BM'den Yemen'in güneyinde özerklik ilanının ardından taraflara itidal çağrısı
BM'den Yemen'in güneyinde özerklik ilanının ardından taraflara itidal çağrısı Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Güney Geçiş Konseyi'nin (GGK) ülkenin güneyinde özerklik ilan etmesinin ardından taraflara itidal ve gerginliği daha da artıracak her türlü eylemden kaçınılması çağrısında bulundu.
28.04.2020 Dünya
Güney Geçiş Konseyi, Yemen'in güneyinde özerklik ilan etti!
Güney Geçiş Konseyi, Yemen'in güneyinde özerklik ilan etti! Yemen'de Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen Güney Geçiş Konseyi (GGK) ülkenin güneyinde özerklik ilan etti.
26.04.2020 Dünya
ABD Riyad Anlaşması'nın imzalanmasından memnun
ABD Riyad Anlaşması'nın imzalanmasından memnun ABD yönetimi, Yemen hükümeti ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) desteklediği ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi arasındaki krizi sona erdirmesi beklenen Riyad Anlaşması'nın imzalanmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.
6.11.2019 Dünya
İran'ı rahatsız eden anlaşma
İran'ı rahatsız eden anlaşma İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Yemen hükümetiyle ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi arasında imzalanan Riyad Anlaşması'nın bu ülkedeki sorunların çözümüne hizmet etmeyeceğini savundu.
6.11.2019 Gündem
Son dakika | Dev adım! Riyad Anlaşması imzalandı
Son dakika | Dev adım! Riyad Anlaşması imzalandı Yemen hükümeti ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) desteklediği ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi arasındaki krizi sona erdirmesi beklenen Riyad Anlaşması imzalandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Yemen'in güneyindeki krizi sona erdirmesi beklenen Riyad Anlaşması'nın imzalanmasına ilişkin, "Çok iyi bir başlangıç. Lütfen herkes nihai bir anlaşmaya varmak için çalışsın." değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, Riyad Anlaşması'nın Yemen'de barışa ulaşma yolunda önemli bir adım olduğunu söyledi.
5.11.2019 Dünya
Son dakika... Katar krizinde yeni tartışma! Flaş 'sızıntı' iddiası...
Son dakika... Katar krizinde yeni tartışma! Flaş 'sızıntı' iddiası... Katar, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi bazı ülkeleri  2013 ve 2014'te Körfez'deki komşularıyla imzaladığı "Riyad Anlaşması" ve   "Tamamlayıcı Anlaşma"nın belgelerini basına sızdırmakla suçladı.
12.07.2017 Dünya
Son dakika... Katar için ABD ve İngiltere'den ortak çağrı!
Son dakika... Katar için ABD ve İngiltere'den ortak çağrı! Kuveyt'e giden ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'a İngiltere Ulusal Güvenlik Danışmanı da eşlik ediyor. ABD, İngiltere ve Kuveyt, krizin taraflarından acil bir çözüm bulunmasını istedi.
11.07.2017 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi tarafından törenle karşılanıyor.
14.02.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi tarafından resmi törenle karşılandı.
14.02.2024 Gündem
Mısır’a 12 yıl aradan sonra tarihi ziyaret! Masada Gazze ve SİHA'lar var
Mısır’a 12 yıl aradan sonra tarihi ziyaret! Masada Gazze ve SİHA'lar var Mısır ile ilişkilerin normalleşmesi için atılan adımlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Şubat’taki ziyaretiyle zirveye ulaşacak.
12.02.2024 Gündem
‘Bölgesel savaşa fırsat vermemeliyiz’
‘Bölgesel savaşa fırsat vermemeliyiz’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez İşbirliği Konseyi 44. Zirvesi’nde “Bölge ülkeleriyle birlikte sorumluluk almaya hazırız. Gazze’deki mezalimin Suriye’yi de içerecek bölgesel bir savaşa dönüşmesine fırsat vermememiz gerekiyor” dedi.
6.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'garantörlük' mesajı: Türkiye olarak hazırız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'garantörlük' mesajı: Türkiye olarak hazırız! 44. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma vasfını koruduğunu belirtti. İsrail'in Gazze'deki katliamlarına da değinen Erdoğan, İsrail'in işlediği suçların yanına kar kalmaması gerektiğini, bölgede önceliğin kalıcı ateşkes olduğunu ve Türkiye olarak garantörlüğe hazır olduklarını ifade etti.
5.12.2023 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'garantörlük' mesajı: Türkiye olarak hazırız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'garantörlük' mesajı: Türkiye olarak hazırız! 44. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma vasfını koruduğunu belirtti. İsrail'in Gazze'deki katliamlarına da değinen Erdoğan, İsrail'in işlediği suçların yanına kar kalmaması gerektiğini, bölgede önceliğin kalıcı ateşkes olduğunu ve Türkiye olarak garantörlüğe hazır olduklarını ifade etti.
5.12.2023 Gündem
THY ile Riyadh Air arasında iş birliği anlaşması
THY ile Riyadh Air arasında iş birliği anlaşması Türk Hava Yolları (THY) ve Riyadh Air arasında iş birliği anlaşması yapıldı. Buna göre yolcular her iki havayolunun uçuş ağından yararlanma imkanına sahip olacak.
4.12.2023 Ekonomi
Erdoğan'dan İsrail'e 'atom bombası' tepkisi: İlgili mercilere şikayetini yaptık
Erdoğan'dan İsrail'e 'atom bombası' tepkisi: İlgili mercilere şikayetini yaptık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Cezayir'de, Cezayir-Türkiye İş Forumu'na katıldı. Erdoğan, 'İsrail sende atom bombası var, bunun da özellikle ilgili mercilere şikayetini yaptık, yapıyoruz. Türkiye dahil tüm bölgenin güvenliğini tehdit eden bu konuda hem Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi hem de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı nezdinde girişimlerde bulunacağız.' dedi.
22.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Riyad Anlaşması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.