Terminator'ler geliyor: Yarı insan yarı robot varlıkların çağı!
Terminator'ler geliyor: Yarı insan yarı robot varlıkların çağı! Yapay zeka alanında yaşanan gelişmeler robotların insanın yerini alacağı endişelerine neden olurken, "insan olanın sınırlarının aşılması manasını taşıyan" transhümanizm hareketi ile birlikte geleceğin; düşünen robotların değil, robot-insan karışımı olan "cyborg"larda olduğu düşünülüyor.
18.07.2019 Teknoloji Haberleri
Yerli robot ADA: "Robot Sofia'dan daha zekiyim"
Yerli robot ADA: "Robot Sofia'dan daha zekiyim" Konya'da, Akınsoft yazılım firmasınca kurulan  "AkınRobotics" fabrikasında tasarlanan Robot ADA, 23 Nisan kutlamaları kapsamında  İstanbul'daki öğrencilerle buluştu. Kendisine Robot Sofia sorulan ADA, "Robot Sofia'dan daha zekiyim" cevabını verdi.
22.04.2019 Teknoloji Haberleri
İlk yerli insansı robot sahneden düşüp parçalandı
İlk yerli insansı robot sahneden düşüp parçalandı Akdeniz Bilişim Zirvesi'nde dans gösterisi yapması planlanan 'Mini Ada' adlı robot, sahneden düştü. 85 bin TL'ye mal olan insansı robotun dijital ekranı ve başı parçalandı.
9.12.2018 Teknoloji
Evde kadınların yardımcısı olacak
Evde kadınların yardımcısı olacak Konya'da, 2011'de Türkiye'nin ilk insansı robotunu üreten yazılım firmasının yeni geliştirdiği "Ada" isimli robot, kadınların ev işlerinde en büyük yardımcısı olacak.
14.03.2017 Teknoloji