Robotlar

Robotlar

Son dakika robotlar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan robotlar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan robotlar haber sayfamızda...

Robotlar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.218 robotlar haberi bulunmuştur.
10 yaşında kodlamada dünya sekizincisi oldu
10 yaşında kodlamada dünya sekizincisi oldu TED Ankara Koleji Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ece Şen, 4. Uluslararası STEM Olimpiyatlarında kodlama kategorisinde dünya sekizincisi oldu. Ece’nin yeni hedefi temmuz ayında Hollanda’da düzenlenecek olan büyük finalde kodlama alanında altın madalya almak.
7.04.2024 Eğitim
Garsonluk yaptığı lokantada kurdu, 2.3 trilyon $'a koştu
Garsonluk yaptığı lokantada kurdu, 2.3 trilyon $'a koştu Amerikalı çip devi Nvidia'nın piyasa değeri 2.3 trilyon doları aşarken CEO Jensen Huang'ın serveti 82 milyar dolara tırmandı. Hayatı bir dönem ıslahevinde geçen Tayvan doğumlu Jensen Huang Nvidia'yı bir ara garsonluk yaptığı restoranda yemek yerken kurmuş!
5.04.2024 Milliyet Executive
Çocuğunuz ‘Chatbot çocuk’ olabilir
Çocuğunuz ‘Chatbot çocuk’ olabilir Çocuklar, yapay zekâ destekli chatbot ile tüm gününü geçiriyor, dijital arkadaş ediniyor, sevgili oluyorlar. Okulda zorbalık yapanlara nasıl karşılık vermemiz gerektiğini sorduğumuz botun önerisi şiddet içerikliydi: ‘Korku sal, dayak at, gözlerini korkut.’
29.03.2024 Gündem
Her dediği çıktı, akılalmaz kehanetler! Michio Kaku'dan 2124 kehanetleri: Yapay zeka, ölümsüzlük, nükleer savaş
Her dediği çıktı, akılalmaz kehanetler! Michio Kaku'dan 2124 kehanetleri: Yapay zeka, ölümsüzlük, nükleer savaş ABD’li fizikçi ve yazar Michio Kaku, kuantum çağının geleceğimiz konusunda belirleyici olacağını söylüyor.
27.03.2024 Dünya
Yapay zekaya ‘süper çip’ dopingi
Yapay zekaya ‘süper çip’ dopingi Amerikalı çip devi Nvidia, yapay zekaya yönelik en yeni çip ailesini tanıttı.
20.03.2024 Ekonomi
ABD'li teknoloji devi Nvidia yeni yapay zeka çipini tanıttı
ABD'li teknoloji devi Nvidia yeni yapay zeka çipini tanıttı ABD'li çip devi Nvidia, bazı işlemleri önceki çiplerden 30 kat hızlı yaptığı söylenen yeni yapay zeka çipini tanıttı.
19.03.2024 Dünya
İlk test! Yapay zekayla savaş oyunları
İlk test! Yapay zekayla savaş oyunları ABD Ordusu’nun yapay zeka robotlarıyla savaş deneyleri yaptığı ve onları danışman olarak eğittiği, bunun çatışmalarda yeni bir dönemi başlatacağı belirtildi.
8.03.2024 Dünya
Sen de mi James Bond
Sen de mi James Bond Bir bilim insanı, James Bond film serisinin foyalarını ortaya döktü. Uzman, Bond’un bazı ünlü sahnelerinin “palavra” olduğunu belirledi.
3.03.2024 Dünya
51 metrede su altı robotları arıyor
51 metrede su altı robotları arıyor Marmara Denizi açıklarında batan gemi 51 metre derinlikte su altı robotuyla görüntüledi. Geminin, yan yatmadığı ve seyir halindeymiş gibi batarak deniz tabanında düz bir şekilde oturduğu görüldü.
17.02.2024 Gündem
CES’te ‘ev asistanı’ robotlar öne çıkıyor
CES’te ‘ev asistanı’ robotlar öne çıkıyor Dünyanın en büyük teknolojik etkinliği CES 2024 Tüketici Elektroniği Fuarı Las Vegas’ta dün başladı.
10.01.2024 Teknoloji
2024’te hayatımıza yön verecek teknolojiler
2024’te hayatımıza yön verecek teknolojiler Bu yıla damgasını vuran yapay zeka iyice hayatımıza girerken, yaratıcılık süper hız kazanacak. Elektrikli ve otonom araçlarda büyük hamleler görülecek. Kişisel veriler ve güvenliği daha da değerli hale gelecek.
31.12.2023 Ekonomi
Zihin okuyan kask
Zihin okuyan kask Bilim insanları, beyin dalgalarını kelimelere çeviren, yapay zekaya sahip, taşınabilir “zihin okuyan kask” geliştirdi.
14.12.2023 Dünya
Kayıp denizcileri arama çalışmalarında 4'üncü gün
Kayıp denizcileri arama çalışmalarında 4'üncü gün Zonguldak’ta batan Türk gemisindeki 11 kayıp mürettebatı arama çalışmaları, 4'üncü gününe girdi; henüz bir sonuç alınamadı. En son 20 Kasım'da gemide aşçı olarak çalışan Metin Usta'nın cansız bedenine ulaşılmıştı.
22.11.2023 Gündem
‘‘Sınıfın orkestra şefi olmalıyız’’
‘‘Sınıfın orkestra şefi olmalıyız’’ Öğretmenlerin, kara tahta başında, ellerinde tebeşir, öğrencilerini yetiştirdiği günlerden teknolojinin akıl almaz ilerlediği günümüze öğretmenlikten beklentiler de hızla değişiyor.
18.11.2023 Pazar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazzeli hastalara ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazzeli hastalara ziyaret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Hastanesi'nde Gazzeli hastaları ziyaret etti.
16.11.2023 Gündem
Gazze'deki tüneller için dikkat çeken iddia! İsrail'in geliştirdiği 'katil robotlar'
Gazze'deki tüneller için dikkat çeken iddia! İsrail'in geliştirdiği 'katil robotlar' Yahudi Gazeteci Richard Silverstein, İsrail'in geliştirdiği yapay zeka silahlar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
16.11.2023 Gündem
Gazze'deki tüneller için dikkat çeken iddia! İsrail'in geliştirdiği 'katil robotlar'
Gazze'deki tüneller için dikkat çeken iddia! İsrail'in geliştirdiği 'katil robotlar' Yahudi Gazeteci Richard Silverstein, İsrail'in geliştirdiği yapay zeka silahlar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
16.11.2023 Haberler
Türkiye’de saç ekimi endüstrisinin evrimi
Türkiye’de saç ekimi endüstrisinin evrimi Türkiye, uluslararası alanda güçlü bir konuma sahip. Yüksek standartlarda hizmet ve kültürel çekicilik, Türkiye’yi sağlık turizminde ve özellikle saç ekiminde ilk tercih haline getiriyor.
4.11.2023 Pazar
Şantiyede çalışan ‘transformer robot’
Şantiyede çalışan ‘transformer robot’ Şantiyelerde ve afet bölgelerinde çalışmak üzere tasarlanan ve şekil değiştirebilen (transformer) yeni nesil dev robotlar Japonya’da tanıtıldı.
27.10.2023 Dünya
Hollywood’u akıllandıran grev
Hollywood’u akıllandıran grev ABD’deki film ve dizi sektörünün kalbi Hollywood’da senaristlerin başlattığı ve oyuncuların da katıldığı, yaklaşık 5 aydır süren grev geçen hafta varılan anlaşmanın ardından son buldu. Bu 5 aylık periyotta Hollywood’lu yapımcılar her hafta 150 milyon dolar kaybetti. Toplam kaybın ise 3 milyar doları aştığı belirtiliyor.
5.10.2023 Ekonomi
Büyük gurur! Robot yarışmasında dünya birincisi ve ikincisi oldular
Büyük gurur! Robot yarışmasında dünya birincisi ve ikincisi oldular 15. Uluslararası MEB Robot Yarışması Endüstriyel Robotik Kol Kategorisi’nde dünya birincisi ve ikincisi olan Eskişehir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, önceki yıl yaptıkları hatalara dikkat ederek başarıya ulaştıklarını anlattı.
2.10.2023 Çocuk
Yapay zekâ öcü değil
Yapay zekâ öcü değil Sinema tarihinin klasiklerinden ilham alan “The Creator/Yaratıcı” yapay zekânın tehdit olup olmadığını sorgulayıp barışçı mesajlar veren, duygusal bir bilim kurgu.
29.09.2023 Kültür Sanat
5 santimlik kesiden kalp ameliyatı
5 santimlik kesiden kalp ameliyatı Hastalardaki açık kalp ameliyatı korkusu, cerrahları kullandıkları yöntemleri geliştirmeye zorladı. Küçük kesi yani minimal invaziv kalp cerrahisinde iman tahtası kesilmediğinden son yıllarda kullanımı giderek artmaya başladı.
23.09.2023 Pazar
MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Karagöz: Her geçen yıl bu yarışmamız kendini aştı
MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Karagöz: Her geçen yıl bu yarışmamız kendini aştı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, MEB Robot Yarışması'na ilişkin DHA'ya açıklama yaptı. Ali Karagöz yaptığı açıklamada, "Yarışmaya katılan çocuklarda heyecan vardı. Çocuklar çok coşkulu. Onların enerjileri bize de yansıyor. Bizi gençleştiriyor" ifadelerini kullandı.
9.09.2023 Eğitim
İnsansı robotların çoğu neden kadın?
İnsansı robotların çoğu neden kadın? Yapay zekayla çalışan insansı robotların artışa geçtiği şu dönemlerde uzmanlar bu robotların neden hep kadın olduğunu inceledi.
28.08.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Robotlar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.