Roma İmparatorluğu

Roma İmparatorluğu

Son dakika Roma İmparatorluğu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Roma İmparatorluğu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Roma İmparatorluğu haber sayfamızda...

Roma İmparatorluğu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 964 roma imparatorluğu haberi bulunmuştur.
Kaplanlara yedirip deney yaptılar! İtirafçılardan mide bulandıran sözler, tüyler ürperten işkence
Kaplanlara yedirip deney yaptılar! İtirafçılardan mide bulandıran sözler, tüyler ürperten işkence Sinaloa Karteli'ni yöneten kötü şöhretli El Chapo'nun oğullarının sadist yöntemleri itirafçı olanlar tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Tüyler ürperten sadist listede, canlı canlı vahşi kaplanların önüne atılan düşmanlar ve sapkın insan deneyleri var.
25.04.2024 Dünya
Bakan Ersoy: Aspendos'ta kazı ve restorasyon çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz
Bakan Ersoy: Aspendos'ta kazı ve restorasyon çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yüzde 2'si kazılan ve 2023'te 270 bin kişinin ziyaret ettiği Aspendos Antik Kenti'nin 4 yıl içinde yüzde 30'unda kazı, restorasyon ve onarım çalışmalarını tamamlamayı planladıklarını söyledi. Ersoy, çalışmalar için ilk etapta 1 milyar liralık ödenek ayırdıklarını da kaydetti.
14.03.2024 Ekonomi
Artık yıl: Şubat ayı neden 4 yılda bir 29 gün?
Artık yıl: Şubat ayı neden 4 yılda bir 29 gün? Miladi takvim kullanan ülkelerde en kısa ay Şubat. Peki, Şubat ayı neden dört yılda bir 29 gün çeker?
29.02.2024 Dünya
Kültür varlıkları nasıl korunuyor?
Kültür varlıkları nasıl korunuyor? Anadolu, bu topraklarda var olmuş her medeniyetten izler barındırıyor. Bu medeniyetlerin izleri olan arkeolojik kalıntılar ülkemizin hukuk sistemiyle korunuyor.
21.01.2024 Arkeoloji
Antiokheia mozaik sanatı canlanıyor
Antiokheia mozaik sanatı canlanıyor İssos Epiphaneia Antik Kenti’nde, Roma Hamamı’nda bulunan ve Hatay Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen mozaik, Antiokheia mozaik yapım teknikleriyle yeniden üretilerek yerinde sergilenecek.
21.01.2024 Arkeoloji
İtalya Hakkında Bilgiler; İtalya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
İtalya Hakkında Bilgiler; İtalya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı İtalya, dünya üzerinde adı bilinen ve tanınan bir ülkedir. Özellikle dünya kupasını almaları ve Seri A futbol ligleri sayesinde futbolseverlerin yakından takip ettiği bir ülkedir. Roma İmparatorluğuna ev sahipliği yapmış İtalya’nın çok zengin bir tarihi geçmişi vardır. İtalya hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.
3.01.2024 Dünya
Arnavutluk Hakkında Bilgiler; Arnavutluk Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Arnavutluk Hakkında Bilgiler; Arnavutluk Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Arnavutluk hakkında bilgi almak, başkentini öğrenmek, tarihini bilmek, bayrağının ne anlamda basıldığını araştırmak, saat farkını diğer ülkelere karşı kıyaslamak, güncel nüfus oranını ve para birimini öğrenmek, tüm bunların haricinde Arnavutluk'un yönetim, coğrafik ve kültürel yapısını anlamak için detaylıca hazırlanan yazımızı sizler için derledik.
2.01.2024 Tatil
Bir miladi yıl daha biterken
Bir miladi yıl daha biterken Miladi takvim Dünya’nın Güneş etrafındaki dönüş süresi olan 365 gün 6 saatlik zamanı “1 yıl” kabul etti. Günümüzde, Türkiye’de de Cumhuriyet dönemiyle birlikte kabul edilen takvim, Papa 13.Gregoryen’in Güneş esaslı Miladi takvimidir.
31.12.2023 Dünya
Çanakkale’deki 2 bin yıllık büyük sır! 'Yuvarlak planlı, tabanı kireç kaplı'
Çanakkale’deki 2 bin yıllık büyük sır! 'Yuvarlak planlı, tabanı kireç kaplı' Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyündeki Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2023 yılı kazı çalışmalarında tapınağın kuzeybatısında kalan nekropoliste (mezarlıkta) Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 bin yıllık anıt mezar bulundu.
27.12.2023 Gündem
Müthiş keşif, tam bin 800 yıllık: Bu aletler kutsal alanda çıkarıldı
Müthiş keşif, tam bin 800 yıllık: Bu aletler kutsal alanda çıkarıldı Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ndeki, Roma İmparatorluğu'nun doğudaki son garnizonu olan, çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi ve Mithras Kutsal Alanı’nda yapılan kazılarda, 1800 yıl öncesine ait ameliyat malzemeleri bulundu.
19.12.2023 Gündem
Zengin mozaiklerle süslü Örenşehir villası bir yönetici konutu mu?
Zengin mozaiklerle süslü Örenşehir villası bir yönetici konutu mu? Kayseri’nin İncesu ilçesinin Örenşehir Mahallesi’nde M.S 3. yüzyıla tarihlenen bir villadaki kazılarla İç Anadolu’da hem mekân sayısı hem de zemin mozaiklerinin kapladığı alan açısından en büyük konut yapısı ortaya çıkarılıyor.
18.12.2023 Arkeoloji
Mazaka’dan Kayseri’ye
Mazaka’dan Kayseri’ye Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Kayseri, başkentliğini yaptığı Kapadokya Krallığı’ndan Roma İmparatorluğu’na, Beyliklerden Osmanlı’ya birçok medeniyete ev sahipliği yaptı.
18.12.2023 Arkeoloji
Hukuk tarihine dair önemli kalıntılar
Hukuk tarihine dair önemli kalıntılar Aphrodisias, Bazilika yapısı ile Diocletianus’un Tavan Fiyatlar Fermanı ve Para Birimi Fermanı nedeniyle hukuk tarihi açısından da önemli bir kenttir.
20.11.2023 Arkeoloji
Aphrodite’in güzel kenti
Aphrodite’in güzel kenti Aphrodisias Antik Kenti, tıpkı adını aldığı Tanrıça Aphrodite gibi görenleri kendine hayran bırakır. Bugün daha çok M.S. 1. yüzyıldan 6. yüzyıla kadar Roma Dönemi’nden yapıların görüldüğü kent, heykeltıraşları ile de ünlü. Kentin yakınlarında yer alan Babadağ eteklerindeki ocaklardan çıkan kaliteli mermerler, Aphrodisiaslı heykeltıraşların elinde birer sanat eserine dönüşmüş ve bu muhteşem eserler, İmparatorluğun dört bir yanına gönderilmiş.
20.11.2023 Arkeoloji
Akın akın ziyaretçi görmeye geliyor! İstanbul’u Bağdat’a bağlayan o köprü
Akın akın ziyaretçi görmeye geliyor! İstanbul’u Bağdat’a bağlayan o köprü Türkiye'nin en saygın köprülerinden biri olarak kabul edilen tarihi Palu Köprüsü yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. İstanbul'u Bağdat'a bağlayan köprü olarak da bilenen Palu Köprüsü akın akın ziyaretçi çekiyor.
17.11.2023 Yaşam
Gazi kent Antep...
Gazi kent Antep... Tarih boyunca Anadolu’da kurulan ve Anadolu’ya egemen olan tüm devletler için önemli bir merkez olmuştur.
29.10.2023 Gündem
Kurtuluş Savaşı’nın idare merkezi Ankara…
Kurtuluş Savaşı’nın idare merkezi Ankara… Ankara ilk çağlardan itibaren, farklı medeniyetlerin hüküm sürdüğü bir coğrafya ve sürekli yerleşime sahne olan bir kent…
29.10.2023 Gündem
İstanbul’un yedi tepesi
İstanbul’un yedi tepesi Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu, İstanbul’u, yedi tepe üzerine inşa etmiştir ve bu tepelerin tamamı Tarihi Yarımada’da, “Suriçi İstanbul” sınırları içerisinde yer alıyor.
29.10.2023 Gündem
Bir zamanlar dünyanın dördüncü büyük şehriydi
Bir zamanlar dünyanın dördüncü büyük şehriydi Kocaeli tarihi 5 dönemde incelenebilir. Tarih öncesi-Nicomedia dönemi, Roma-Bizans dönemi, Selçuklu dönemi, Osmanlı dönemi, Cumhuriyet dönemi.
29.10.2023 Gündem
Gök kubbenin altındaki en güzel şehir; İzmir
Gök kubbenin altındaki en güzel şehir; İzmir İzmir; Ege’nin incisi, batının en doğusu, doğunun en batısı… İzmirli büyük ozan Homeros’un ‘gök kubbenin altındaki en güzel şehir’ olarak betimlediği kent, Aristo’nun İskender’e ‘görmezsen eksik kalırsın’ diyerek önemini vurguladığı, Ege’nin gerdanlığıdır.
29.10.2023 Gündem
Şifa şehri Manisa
Şifa şehri Manisa Manisa’nın, Yunanistan’ın Teselya Bölgesi’ndeki Pelion Dağı civarından göç eden Magnetler tarafından kurulduğu tahmin edilmektedir. Bölge; M.Ö. 546 yılından M.Ö. 334 yılına kadar Pers egemenliğinde kalmıştır.
29.10.2023 Gündem
Şehirlerin Yüzyılı! Üç imparatorluğa başkentlik yapan şehir: İstanbul
Şehirlerin Yüzyılı! Üç imparatorluğa başkentlik yapan şehir: İstanbul Yenikapı’da yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan bulgular, İstanbul’un tarihinin 8 bin 500 yıl öncesine dayandığını ortaya koyuyor. Kuruluşundan itibaren İstanbul, tarihte birçok devletin egemenliği altında gelişti ve çeşitli kültürlerin merkezi oldu.
29.10.2023 Gündem
Doğu Roma’nın soylu kadınları
Doğu Roma’nın soylu kadınları Hayatları hakkında bilgi sahibi olduğumuz Bizans kadınları hep soylu kadınlardır. Bizans imparatoriçelerinden Helena, Theodora ve Zoe’yi kısaca tanıyalım…
22.10.2023 Arkeoloji
Osmanlı ve İslam dünyasının ilk basılı atlası: Cedid Atlas
Osmanlı ve İslam dünyasının ilk basılı atlası: Cedid Atlas Haritalar önemlidir. Antik Yunan’ın Batlamyus Haritası’ndan Roma İmparatorluğu’nun muhteşem Peutinger Haritası’na, El-İdrisi’den, Piri Reis’in Dünya Haritası ve Kitab-ı Bahriye’sine uzanan bilgi dolu yolculuklar sunar haritalar.
15.10.2023 Gündem
Çanakkale'de büyük keşif! Osmanlı dönemine ait, tam 350 yıllık
Çanakkale'de büyük keşif! Osmanlı dönemine ait, tam 350 yıllık Çanakkale Biga ilçesine bağlı Kemer köyünde 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip olup, Roma İmparatorluk döneminde önemli bir liman kenti konumunda olan Parion Antik Kenti’nde kazı çalışmalarına devam eden kazı ekibi tarafından bulundu. 300-350 yıl öncesine tarihlenenyapı Osmanlı-Türk varlığının korunagelmiş en belirgin mimari tek yapısı.
25.09.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Roma İmparatorluğu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.