Romanlar

Romanlar

Son dakika Romanlar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Romanlar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Romanlar haber sayfamızda...

Romanlar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.409 romanlar haberi bulunmuştur.
Kılıçdaroğlu'nun 'Tunç Soyer' şaşkınlığı! Dikkat çeken görüşme
Kılıçdaroğlu'nun 'Tunç Soyer' şaşkınlığı! Dikkat çeken görüşme İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aday gösterilmemesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi açıkladı.
25.03.2024 Gündem
‘Görevlere talip olun’
‘Görevlere talip olun’ CHP Genel Başkanı Özel, “Romanların Meclis’te temsil edilmesi gerektiğini savunuyorum. Bizim belediyelerimiz Romanların en az sorun yaşadığı belediyeler. Romanlar olarak CHP’de siyaset yapın. Görevlere talip olun, söz veriyorum, Genel Başkan’ınız arkanızda” dedi.
23.03.2024 Gündem
CHP lideri Özgür Özel: Eşit temsil sağlayacağız
CHP lideri Özgür Özel: Eşit temsil sağlayacağız CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde Romanlarla buluştu.
22.03.2024 Gündem
‘Her sene bir senaryo ve kitap yazmak istiyorum’
‘Her sene bir senaryo ve kitap yazmak istiyorum’ Dizi ve filmlerde senaryo gereği canlandırdıkları karakterler yüzünden oyunculara tepki gösterenlerimiz vardı, ama “Kurtlar Vadisi”nin Çakır’ı öldürüldüğünde yaşananların hepsi ‘ilk’ti… Oktay Kaynarca’nın oynadığı Çakır’ın ölümünden sonra gıyabi cenaze namazı kılandan taziye ilanı verene kadar senaryo karakterine gerçek insan muamelesi yapanlar da oldu bu ülkede…
24.02.2024 Pazar
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Duygusal, Romantik, Anlamlı, Manalı Ünlü Şairlerin En Güzel Aşk Şiirleri
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Duygusal, Romantik, Anlamlı, Manalı Ünlü Şairlerin En Güzel Aşk Şiirleri Duyguları ifade etmenin en güzel yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz sözler ve şiirlerdir. Karışındaki kişiye hislerini aktarırken zorlanan kişilerin aklına ilk olarak şiirler gelir. Sevgiliye, eşe cümleleri bir araya getirip söylemediği şeyleri aşk şiirleri ile aktarmak isteyen kişiler için birbirinden güzel şiirler ve sözler vardır. Uzun, kısa, anlamlı, etkileyici sözleri içerin ile ünlü şairlerin çok güzel şiirleri bulunur. Özellikle Türk edebiyatının en popüler ve en iyi isimleri arasında Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Özdemir Asaf ve Can Yücel gibi isimler bulunur. 2024 Sevgiliye en güzel, kısa, en iyi, uzun, ünlü şairlerin anlamlı aşk şiirleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Bilgi Rehberi
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Romantik, Anlamlı, Manalı En Güzel Aşk Şiirleri
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Romantik, Anlamlı, Manalı En Güzel Aşk Şiirleri Duyguları ifade etmenin en güzel yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz sözler ve şiirlerdir. Karışındaki kişiye hislerini aktarırken zorlanan kişilerin aklına ilk olarak şiirler gelir. Sevgiliye, eşe cümleleri bir araya getirip söylemediği şeyleri aşk şiirleri ile aktarmak isteyen kişiler için birbirinden güzel şiirler ve sözler vardır. Uzun, kısa, anlamlı, etkileyici sözleri içerin ile ünlü şairlerin çok güzel şiirleri bulunur. Özellikle Türk edebiyatının en popüler ve en iyi isimleri arasında Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Özdemir Asaf ve Can Yücel gibi isimler bulunur. 2024 Sevgiliye en güzel, kısa, en iyi, uzun, ünlü şairlerin anlamlı aşk şiirleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.01.2024 Bilgi Rehberi
Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı
Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı Vitra’nın cumhuriyetin 100. yılı için Arkitera iş birliğiyle geliştirdiği “Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” serisinin senaryo, çizim ve animasyon ekibinde görev alan Cem Dedekargınoğlu, Umut Şumnu, Onur Kutluoğlu ve Kayahan Kaya ile, grafik roman türünde aktardıkları, modern Türkiye’nin inşa edilmesinde öncü rol oynayan mimar ve yapıların hikayelerini konuştuk.
1.01.2024 Mimarlık
‘Yapay zekâda edebiyat üretecek yetenek var”
‘Yapay zekâda edebiyat üretecek yetenek var” “Sıcak Kafa”yla edebiyata hızlı bir giriş yapan Afşin Kum yeni kitabında yapay zêkanın edebiyattaki yeri tartışmasına farklı bir bakış getiriyor.
26.11.2023 Kültür Sanat
Mimar Sinan ile Mihrimah Sultan'ın aşk yalanı! İstanbul'a su getirince ceza aldı
Mimar Sinan ile Mihrimah Sultan'ın aşk yalanı! İstanbul'a su getirince ceza aldı Mimar Sinan, Osmanlı’nın baş mimarı olmasının yanında Mihrimah Sultan’a âşık olduğu iddialarıyla da her daim ilgi odağı. Üsküdar'ın incisi Mihrimah Sultan Camii ve İstanbul’a su getirmek için yaptığı Mağlova Kemeri'yle kadim şehre imzasını atan Mimar Sinan, her şeye rağmen neden ceza aldı? İşte cevabı.
16.11.2023 Yaşam
İyi romanlar yargılamaz
İyi romanlar yargılamaz “Ölümden Uzak Bir Yer” adlı kitabıyla Attilâ İlhan Roman Ödülü’nün sahibi olan Kerem Eksen, çarpıcı bir aile hikâyesi anlatıyor…
12.11.2023 Kültür Sanat
Bizim güzel hikâyemiz!
Bizim güzel hikâyemiz! Büyük zafere giden meşakkatli yol, vatanı emperyalist güçlerden temizlemek için gösterilen kudret ve Cumhuriyet ile taçlanan zafer… İşte Türkiye’nin en güzel hikâyesi ve onu en iyi şekilde anlatan kitaplar…
30.10.2023 Kültür Sanat
Anılarda kalanlar
Anılarda kalanlar 80’lerde gündelik hayat çok daha sıcak ve samimiydi. Kapıya gelen sütçüler, yoğurtçular, sokaklarda oynan oyunlar… O günlerden bugünlere hayatımızdan birçok güzellikler çıktı, artık anılarımızda…
27.10.2023 Gündem
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Şehirlerin sultanı İstanbul’a âşık olan genç bir kız: Miss Julia Pardoe
Şehirlerin sultanı İstanbul’a âşık olan genç bir kız: Miss Julia Pardoe İngiliz yazar Julia Pardoe, 1835’de geldiği İstanbul’u ve Türkleri çok sevdi. Yazdığı iki seyahatnameyle de İstanbul’u dünyaya en güzel şekilde anlattı. “Boğaziçi’nin Güzellikleri” adlı kitabı, bir başyapıt...
10.09.2023 Gündem
Noktalı Virgül (;) Nedir, Kullanım Alanları ve Görevleri Nelerdir? Noktalı Virgül ile İlgili Cümleler
Noktalı Virgül (;) Nedir, Kullanım Alanları ve Görevleri Nelerdir? Noktalı Virgül ile İlgili Cümleler Noktalı virgül Türkçe dilbilgisinde karşımıza çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle yazı dilinde kullanılmaktadır. Cümle kurarken sıklıkla tercih edilen noktalı virgül (;), farklı görevlerde kullanılmaktadır. Kullanım alanları çeşitlilik gösteren bu noktalama işaretinin görevleri her zaman merak konusu olmuştur. Görevlerini öğrenerek yazılarınızda noktalı virgül kullanmanız mümkündür. Noktalı virgül (;) nedir? Noktalı virgül nerelerde kullanılır? Konuyla ilgili cümleler nelerdir? TDK noktalı virgülü nasıl tanımlamıştır? Noktalı virgül ile ilgili cümleler için içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.08.2023 Eğitim
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023 Eğitim öğretim hayatında edebiyat dersleri öğrencilerin aldığı derslerden birisidir. Özellikle lise 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersleri alırlar. Üniversite giriş sınavı YKS oturumları TYT-AYT gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin karşısına çıkan alanlardan bir tanesidir. Ders kitapları her yıl MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. 10. sınıf edebiyat ders kitabında öğrencilerin kendini geliştirebileceği çeşitli etkinliklerin yanı sıra cevaplayabilecekleri bilgi verici sorular da bulunmaktadır. 2022-2023 yılında 10. sınıf edebiyat ders kitabı MEB Yayınları cevap anahtarını merak ediyorsanız "10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları" içeriğimize göz atabilirsiniz.
25.08.2023 Eğitim
Anne okursa çocuk da okuyor
Anne okursa çocuk da okuyor Yayımladığı dört milyon kitapla çocuk yayıncılığında dört yılı geride bırakan Sabri Ülker Vakfı Yayınları, kitap okuma alışkanlıklarını daha iyi anlamak amacıyla önemli bir araştırmaya imza attı. FRAM Araştırma Şirketi ile yapılan araştırma “Türkiye okumuyor, çocuklar okumuyor” algısını kırıyor.
7.08.2023 Kültür Sanat
Auschwitz Kampı'nda öldürülen Romanlar için Meriç Nehri'ne çiçek bırakıldı
Auschwitz Kampı'nda öldürülen Romanlar için Meriç Nehri'ne çiçek bırakıldı Edirne'de, 2 Ağustos 1944'te Auschwitz kampında öldürülen 3 bine yakın Roman vatandaşları için, Meriç Nehri kıyısında anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Roman Soykırım Anıtı Porajmos'un çiçeklerle süslenen fotoğrafı, Meriç Nehri'ne bırakıldı.
2.08.2023 Gündem
Yazın keyfi ‘sanat’la çıkar
Yazın keyfi ‘sanat’la çıkar Ağustos ayında Milliyet Sanat, okuru Cahide Sonku’nun ‘roman’ gibi hayatının gizli duraklarına götürüyor. Osman Balcıgil’in ‘Kızıl Çengi’ kitabı üzerinden “Cahide’den yola çıkıp Türkiye toplumunun fotoğrafını” çekiyor. Tatili ‘sanat’sız geçirmek istemeyenlere de bir rota sunuyor.
2.08.2023 Kültür Sanat
Yapay zekâdan bir Dostoyevski çıkar mı?
Yapay zekâdan bir Dostoyevski çıkar mı? Yapay zekâ kusursuz ve ‘yaratıcı’ metinleriyle edebiyattaki varlığını güçlendiriyor. Yazar ve eleştirmenler yapay zekâ romanlarının bir edebi metin olup olmadığı sorusuna cevabı zamanın vereceği görüşünde.
30.07.2023 Kültür Sanat
Elon Musk kuşu X için uçurdu
Elon Musk kuşu X için uçurdu Bay Röntgen’den Elon Musk’a X’in teknolojiden müziğe, medyadan modaya uzanan yolculuğu sürüyor. Farklı sektörlerde pek çok markada rastladığımız X’in tarihine baktık.
29.07.2023 Pazar
Çocukların yeni nesil kurtarıcıları! Bu makine ile iyileşme hızlanıyor
Çocukların yeni nesil kurtarıcıları! Bu makine ile iyileşme hızlanıyor Çocuk sahibi ebeveynler için çocuk yetiştirmek oldukça zor bir süreçtir. Geçmişte geçerli sayılan otoriter, demokratik, ihmalkâr ya da korumacı sistem yerine günümüzde daha akılcı davranışlar gerekmektedir. Toplumsal değer yargılarının değişimi, zamana bağlı gelişimler, teknoloji gibi sayısız etken ebeveynlik sistemini de değiştirdi. Çocukların yeni nesil kurtarıcıları! Bu makine ile iyileşme hızlanıyor konusu hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.
25.07.2023 Çocuk Sağlığı
‘Köklerime dönmek bir teşekkür’
‘Köklerime dönmek bir teşekkür’ Emir Can İğrek, “Parti İptal” adlı yeni albümünde köklerinden ilham alıyor. İğrek, “Trakya’da müzik ve dans kültürünün bu kadar yaygın olması, iç içe yaşayan Romanlar, Bulgaristan göçmenleri ve yerli halk… Bunlar çok ilgimi çekiyor. Köklerime dönmek bir teşekkür gibi benim için” diyor.
20.07.2023 Kültür Sanat
‘Hayal gücü masallardan ekranlara geçti’
‘Hayal gücü masallardan ekranlara geçti’ Ayşe Kulin bugün göz ardı ettiğimiz çevresel sorunların yarın nasıl bir dünya yaratacağını gösteren bir roman yazdı. Nasihat niteliğindeki kitabın mesajı çok açık; hırslarımızın önüne geçemezsek gelecek nesli denizlerin, göllerin, ormanların yok olduğu renksiz bir dünya bekliyor.
10.07.2023 Kültür Sanat
Meslekleri kaybolan Romanlar göçebe hayata döndü
Meslekleri kaybolan Romanlar göçebe hayata döndü Romanlar genellikle eğlenceli yaşamları, müzikleri ile gündeme gelseler de büyük sorunlarla mücadele ediyorlar. Edirne’de demircilik, kalaycılık ve sepetçilik yaparak geçimini sağlayan Roman vatandaşlar, meslekleri teknolojiye yenik düşünce yarı göçebe hayata geri dönerek köylerde mevsimlik işçi olarak çalışmaya başladı.
30.06.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Romanlar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.