Kalimera’da eğlendiler
Atölye 6/5 Yoga Stüdyosu sahibi Deniz Bayar ile Dafni Jewellery sahibi iletişim uzmanı Gözde Yenigül, 8 Mart dünya kadınlar gününde farklı bir organizasyona imza attı.
Günün iftar menüsü: 26. gün
26. gün iftar menüsünde, közlenmiş kapya biber çorbası, rum böreği, ıslama köfte ve etimek tatlısı tariflerini sizinle paylaştık. İşte 26. gün iftar menüsü...
Kış sofralarına son hazırlıklar
Eylül, derken ekim; kışa hazırlığın son anları: Turşular, salçalar, kuruluklar tatlı bir telaşa yol açar; özlemle beklenen kış sebzeleri ve meyveleri lezzetini hissettirir, ceviz ve kestanenin de saltanatı başlar.
Yayamın Mutfağı’ndan Kalpazankaya’ya
Adalar, İstanbulluların nefes alma durakları, aynı zamanda lezzet noktalarıyla da öne çıkıyor. Enfes tatlara bir vapurla yolculuk mümkün
Kadının gücü Tokat’ın gücü
“Kadının Gücü Tokat’ın Gücü” projesi çerçevesinde her ilçede kurulan 14 kadın kooperatifinin şehirde yarattığı heyecan büyük
Bir İstanbul klasiği: Adalar
Deniz insanı acıktırır derler. Acıkacaksınız ve balığın en tazesini yiyeceksiniz. Rum, Ermeni, Türk ve Yahudi mutfaklarının özellikleri ile şekillenen Adalar’da taptaze, daha o gün tutulmuş mevsim balığını yemeyeceksiniz de, nerede yiyeceksiniz!
Mert Fırat’ın gurme yüzü
Katmer yapıyor, su böreği açıyor, aşura bayılıyor, kömbeyi çok özel buluyor. Gelin bu kez sevilen oyuncu Mert Fırat’ı bambaşka bir yüzüyle tanıyalım…
Balkan kültürü onların elinde
Kırklareli’de Fatma Efe kurduğu Kültür Evi’yle, ‘Cumhuriyet Kadınları’ korosu türküleriyle, Gülay Kayhan, Beyhan Üri ve Julide Başkur ise yaptıkları yemeklerle Balkan kültürünü yaşatıyor.
Türk mutfağında bölgelere göre hangi yemekler ünlü?
Türk mutfağı çok zengin içerik ve malzemeye sahip, birbirinden sağlıklı ve lezzetli yemek tarifleri içermektedir. Günümüzde, insanların gerek vakit darlığı gerekse uğraşmak istememeleri sebebiyle hazır gıdalara yönelimi oldukça yüksek bir orandadır. Bu da kilo sorunu olmak üzere pek çok rahatsızlığı beraberinde getirmektedir.
Karadeniz’de bir çay molası
Denizin dalgaları dağlara, dağların dorukları bulutlara uzanıyor Karadeniz’de. Şelaleleri, gölleri, el değmemiş vadileri, en özel bitki türüne ev sahipliği yapan ormanları ve çay bahçeleriyle Karadeniz, sizi her adımda şaşırtıyor
Modern Mey-hane
Rixos Pera’nın terasındaki Park Şamdan dönüştü. Artık orası güzel yemek ve sohbetin yanı sıra eğlencenin de
ön plana çıktığı bir yer: Şamdan Mey-hane
Prens Adaları’nın kaçış noktaları
Yaz biterken Prens Adaları hâlâ İstanbullunun göz bebeği. Özellikle hafta sonlarında insanlar soluğu Adalar’da alıyor. Bu kez de kalabalık yüzünden Adalar’dan keyif almak zorlaşıyor. Ada sakinlerine insan selinden uzak bir gün geçirmek için nerelere gidilmesi gerektiğini sorduk, önerilerini sıraladılar...
Mutfağı çok renkli
Kırklareli longoz ormanları gibi bir doğa harikasının yanında hardaliyeden meşe balına, pancar pekmezinden oğlağına keşfedilecek pek çok şeye sahip bir Trakyalı
ÇOK YAKIN, ÇOK GÜZEL
Öyle bir şehirde yaşıyoruz ki sürprizleri hiç bitmiyor. İstanbul’da Bodrum, Alaçatı ya da bir Yunan adasındaymışşınız hissini tatmak mümkün.
Bartholomeos’a anlamlı hediye
Prof. Dr. Görmez, Fener Rum Patriği Bartholomeos’a üç dinde aynı anlama gelen ayetin bulunduğu bir pano ve tespih hediye etti. Bartholomeos da üzerinde ‘Allah’ yazan bir hat ve gümüş tepsi verdi
İstanbul’da yerel tatlar
Ülkemizin farklı yörelerinde doğan mutfak kültürü, yerel sınırlardan kentlere göç etti. Antep mutfağından Karadeniz lezzetlerine, Ege’nin deniz kokulu tatlarından Güneydoğu’nun sıcak yemeklerine, tüm geleneksel tatların keyfine İstanbul’da da varabiliyoruz. Peki bunları tatmak için nerelere gitmeli? Elle Bistro dergisi araştırdı
Gerçek İstanbullular
Kimi Osmanlı’yı gördü, kimi Cumhuriyet’in kuruluşuna tanıklık etti. Tempo Dergisi bu ay okuyucularını nostaljik bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor
TÜRKiYE'NiN EN iYi 6 OTELi
Pazar günleri İngiltere'de yayımlanan 'The Sunday Times' gazetesi, 'Avrupa'nın en gözde 100 oteli'ni seçti. Listede Türkiye'den altı otel yer alıyor n Gülüm Dağlı