Erzurum buz kesti, şadırvan dondu oluşan buz sarkıtları böyle görüntülendi
Erzurum buz kesti, şadırvan dondu oluşan buz sarkıtları böyle görüntülendi Erzurum’da etkili olan soğuk hava camii önlerinde bulunan şadırvanları buz tutturdu. Donan şadırvan güzel görüntüler ortaya çıkarttı.
17.02.2023 Haberler
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan şadırvan için soruşturma başlatıldı
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan şadırvan için soruşturma başlatıldı İzmir'in Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından yıkılan şadırvan için soruşturma başlatıldı.
31.07.2022 Haberler
Avcılar'da cami tuvaletlerindeki muslukları çalma girişimi kamerada
Avcılar'da cami tuvaletlerindeki muslukları çalma girişimi kamerada Avcılar'da caminin tuvalet kapısını zorlayarak içeri girdikten sonra 15 musluğu söküp çalma girişiminde bulunan şüpheli görevlinin gelmesi üzerine kaçtı. Polis, güvenlik kamerası görüntülerinden hırsızlık şüphelisini belirleyerek yakalanması için çalışma başlattı.
14.10.2021 Gündem
Hemen geri söküldü! Tarihi şadırvana tepki çeken kaplama
Hemen geri söküldü! Tarihi şadırvana tepki çeken kaplama Adapazarı’nda tarihi Orhan Camii’nin avlusundaki taş işçiliği ile yapılan şadırvan, mermer ile kaplanmaya çalışıldı. Halkın tepki göstermesi üzerine mermerler sökülerek şadırvan eski haline getirildi.
9.08.2021 Haberler
Hemen geri söküldü! Tarihi şadırvana tepki çeken kaplama
Hemen geri söküldü! Tarihi şadırvana tepki çeken kaplama Adapazarı’nda tarihi Orhan Camii’nin avlusundaki taş işçiliği ile yapılan şadırvan, mermer ile kaplanmaya çalışıldı. Halkın tepki göstermesi üzerine mermerler sökülerek şadırvan eski haline getirildi.
9.08.2021 Gündem
Bu camide hep aynısı oluyor! Abdest almaya gittiklerinde şok oldular
Bu camide hep aynısı oluyor! Abdest almaya gittiklerinde şok oldular Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Turhanbey Camii'nin şadırvanında bulunan musluklar yine çalındı.
29.04.2019 Gündem
Bu camide hep aynısı oluyor! Abdest almaya gittiklerinde şok oldular
Bu camide hep aynısı oluyor! Abdest almaya gittiklerinde şok oldular Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Turhanbey Camii'nin şadırvanında bulunan musluklar yine çalındı.
29.04.2019 Gündem
Camii şadırvanından su içen kedi görenlerin ilgi odağı oluyor
Camii şadırvanından su içen kedi görenlerin ilgi odağı oluyor Bursa'nın tarihi Setbaşı Camii şadırvanında, kendisi için bırakılan kap yerine akan musluktan su içen sokak kedisi, görenlerin ilgi odağı oluyor. Patileriye taşıdığı suyla, susuzluğunu gideren kedi izlemeye doyumsuz bir görüntü oluşturdu. 16. Yüzyılda yapılan Setbaşı Camii çevresinde pek çok sokak kedisi yaşıyor. Camii cemaati tarafından beslenen, sokak kedileri abdest almak için şadırvana gelenlerin açık bıraktığı musluktan patileriyle su içiyor. O kana kana susuzluğunu giderken, insanın içini ısıtan görüntüler ortaya çıktı. Camii cematinin sokakta yaşayan kediler için bıraktığı su kabı yerine patileriyle akan musluktan su içmeyi tercih eden kedi cemaat tarafından çoğu zaman salamla, sosisle besleniyor.
11.09.2019 Nevidyo
Şadırvan musluklarını kırıp böyle çaldılar
Şadırvan musluklarını kırıp böyle çaldılar DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde, 5 ayrı caminin şadırvanındaki muslukları tekme atıp, kırarak çaldıkları belirlenen 2 kişiden 1'i polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı. Merkezefendi içesindeki Adalet, Merkezefendi, Mehmet Akif Ersoy ve Servergazi Mahalleleri'ndeki 5 ayrı caminin şadırvanlarındaki musluklar geçen 21 Şubat'ta çalındı. Şikayet üzerine harekete geçen polis, güvenlik kamerası kayıtlarından, motosikletle gelip, tekme atarak kırdıkları muslukları çaldıkları görülen 2 şüphelinin eşkalini belirledi. Eşkalden yola çıkan polis, şüphelilerden Y.M.'yi yakaladı. Polisteki ifadesinde hakkkındaki suçlamayı kabul etmeyen Y.M., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Polis, diğer şüphelinin yakalanması içinde çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
11.09.2019 Yaşam
O genç işsiz kaldı
O genç işsiz kaldı Eskişehir'de sevdiği kız için günde 50 lira karşılığında sokakta üzerinde 'WC- Şadırvan' yazılı yön tabelasını tutan Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü mezunu 25 yaşındaki Uğur Birer'in kız arkadaşı 21 yaşındaki Cansu Yaşar, "Böyle bir işi benim için yapıyor. Onu çok seviyorum" dedi. Belediyenin böyle tanıtım yapılamayacağını bildirmesi üzerine Birer'in işine son verildi.
11.09.2019 Haberler
Camide abdest alırken böyle vuruldu
Camide abdest alırken böyle vuruldu Çorum’da, cami şadırvanında abdest aldığı sırada eniştesi tarafından tabancayla vurulan şahıs hayatını kaybetti. Olay, dün öğle namazı öncesinde Ulu Cami’de meydana gelmişti. İddialara göre, aralarında anlaşmazlık olduğu öne sürülen enişte Üzeyir M., öğle namazı için camiye gelerek şadırvanda abdest alan kayınbiraderi Ramazan Güllü’ye ateş etmeye başlamıştı. Açılan ateş sonucu ensesine kurşun isabet eden Ramazan Güllü ağır yaralanırken, seken kurşunlardan bir tanesi de cami şadırvanında abdest alan İsmet Yetişken adlı yaşlı bir adama isabet etmişti. Durumu ağır olan Güllü, kaldırıldığı Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçmayı başaran enişte Üzeyir M.’nin yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları sürerken, Güllü’nün cenazesinin otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildiği öğrenildi.
11.09.2019 Yaşam
Şadırvanda abdest alan kayınbiraderini tabancayla vurdu
Şadırvanda abdest alan kayınbiraderini tabancayla vurdu Çorum’da bir kişi cami şadırvanında abdest alan kayınbiraderini tabancayla vurdu, olay sırasında seken kurşunların isabet ettiği yaşlı bir adamda yaralandı. Olay, öğle namazı öncesinde Ulu Cami’de meydana geldi. İddialara göre aralarında bir işten dolayı anlaşmazlık olduğu öne sürülen Enişte Üzeyir Mol, öğle namazı için camiye gelerek şadırvanda abdest alan kayınbiraderi Ramazan Güllü’nün yanına yaklaşarak ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu ensesine kurşun isabet eden Ramazan Güllü ağır yaralanırken, seken kurşunlardan bir tanesi de cami şadırvanında abdest alan İsmet Yetişken adlı yaşlı bir adama isabet etti. Olayın ardından Mol, kendisini yakalamaya çalışan vatandaşların elinden kurtularak kaçmayı başardı. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar daha sonra ambulanslarla Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Güllü’nün acil olarak ameliyata alındığı öğrenildi. Öğle namazı sırasında meydana gelen olay nedeniyle cami cemaati büyük korku yaşarken bazı vatandaşlar camiden dışarı çıktığı görüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
11.09.2019 Yaşam
Teröristler havadan böyle görüntülendi
Teröristler havadan böyle görüntülendi Operasyonların devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından yakılan okulun ve Kurşunlu Camii'nin şadırvanı havadan görüntülendi. Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırılar nedeniyle Yavuz Selim Ortaokulu'nda ikinci kez yangın yaşanırken, Kurşunlu Camii'nin de şadırvanının yanma anı havadan an be an görüntülendi. Teröristlere yönelik süren operasyonlar kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanan Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Yavuz Selim Ortaokulu'nun çatısında teröristlerin saldırısı sonucu yangın çıktı. Yangına, teröristlerce okulun çevresinde kazılan hendek ve kurulan barikatlardan dolayı itfaiye ekipleri müdahale edemedi. Okulun yanı sıra tarihi Kurşunlu Camii'nin bir de şadırvanının yakılmasına müdahale edilemezken o anlar helikopter tarafından görüntülendi. Bölgede operasyonlar sürüyor.
11.09.2019 Haberler
Abdestli hırsız
Abdestli hırsız Gaziosmanpaşa’da bir şahıs, şadırvanda abdest aldıktan sonra gözüne kestirdiği çantayı çalarak kayıplara karıştı.
11.09.2019 Haberler
Abdestli hırsız
Abdestli hırsız Gaziosmanpaşa’da bir şahıs, şadırvanda abdest aldıktan sonra gözüne kestirdiği çantayı çalarak kayıplara karıştı.
11.09.2019 Haberler
Filmdeki sahne gerçek oldu
Filmdeki sahne gerçek oldu - Beyoğlu’nda sinema oyuncusu Şener Şen'in 'Züğürt Ağa' filminde, camide abdest alırken soyulması sahnesi gerçek oldu. Abdest almak için gelen yaşlı adamın şadırvana astığı paltosunun cebindeki 300 TL parasını ve cüzdanını çalan hırsız kayıplara karıştı. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerasına takıldı.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri