Sagalassos

Sagalassos

Son dakika Sagalassos haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sagalassos gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sagalassos haber sayfamızda...

Sagalassos

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 91 sagalassos haberi bulunmuştur.
PTT’den Sagalassos pulu
PTT’den Sagalassos pulu PTT AŞ tarafından “Sagalassos Antik Kenti” konulu anma pulu ve ilk gün zarfı 22 Şubat’ta tedavüle sunuldu.
24.02.2024 Kültür Sanat
Bakan Ersoy açıkladı: Aphrodisias gece ziyaretine açılacak
Bakan Ersoy açıkladı: Aphrodisias gece ziyaretine açılacak Bakan Ersoy, Aydın'ın Karacasu ilçesindeki Aphrodisias Antik Kenti’ne 120 yıldır kazı çalışmalarının yürütüldüğünü ve ancak yüzde 12’sinin kazıldığını söyledi. Aphrodisias’a bu yıl içerisinde yapmayı planladıkları projeleri açıklayan Bakan Ersoy, projelere toplam 1 milyar 750 milyon TL bütçe ayırdıklarını duyurdu.
14.02.2024 Gündem
İşte 2023'ün en önemli 10 arkeolojik keşfi! İlk sırada domuz heykeli ikinci sorada hortlak mezarı
İşte 2023'ün en önemli 10 arkeolojik keşfi! İlk sırada domuz heykeli ikinci sorada hortlak mezarı Arkeoloji oluşumu Arkeofili'nin arkeologları tarafından 2023 yılında Türkiye'de çıkarılan en önemli 10 keşif arasında Göbeklitepe'de gerçek boyutlu ve boyalı domuz heykeli ilk sırayı alırken, Burdur'daki 'hortlak' mezarı ikinci en önemli keşif oldu.
31.12.2023 Gündem
Bakan Ersoy: 5 yıl içerisinde bütün eserlerimiz kimliklendirilecek
Bakan Ersoy: 5 yıl içerisinde bütün eserlerimiz kimliklendirilecek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yaklaşık 160 yıl önce yabancı heyetlerin liderliğinde başlayan kazı çalışmalarının tamamı, tarihimizde ilk kez Türk bilim insanlarının başkanlığı ve koordinatörlüğü altında yürütülecektir. Bu, Türk arkeoloji tarihinin dönüm noktasıdır“ dedi.
22.12.2023 Gündem
Bakan Ersoy: Turizm gelirimiz 42 milyar dolar oldu
Bakan Ersoy: Turizm gelirimiz 42 milyar dolar oldu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Turizm gelirimiz ilk 9 ayda 42 milyar dolar olup, Orta Vadeli Plan hedefi olan 55,6 milyar dolar ile de uyumlu şekilde gitmektedir” dedi.
15.11.2023 Ekonomi
Bakan Ersoy: Şehrimiz için ciddi bir katma değer oluşturacak
Bakan Ersoy: Şehrimiz için ciddi bir katma değer oluşturacak Denizli'de 100. Yıl Kütüphanesi'nin açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, daha sonra Laodikya Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkarılan ve 2 yılda restorasyon çalışmaları tamamlanan Traian Anıtsal Çeşmesi'nde incelemelerde bulundu.
8.11.2023 Gündem
Türkiye, ‘hazineleri’ni keşfe çağırıyor
Türkiye, ‘hazineleri’ni keşfe çağırıyor “Türkiye’nin Hazineleri” adlı dijital koleksiyon Türkiye’nin kültür ve mutfak mirasından seçkilerin dünyanın her yerinde artık erişebilmesine olanak sağlıyor. Koleksiyonda Bettany Hughes imzalı belgesel serisi de yer alıyor.
25.10.2023 Kültür Sanat
2 bin yıllık antik çeşme, 13 asır sonra yeniden suya kavuştu
2 bin yıllık antik çeşme, 13 asır sonra yeniden suya kavuştu Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'nde 2 bin yıl önce inşa edilip, 7'nci yüzyıla kadar kullanıldığı belirlenen çeşme, restore edilerek yeniden suya kavuştu.
2.06.2023 Gündem
Murat Germen: Kenti izlemek, insanı izlemek demek benim için…
Murat Germen: Kenti izlemek, insanı izlemek demek benim için… Kentsel planlama ve mimarlık eğitimlerinin ardından bir ifade ve araştırma aracı olarak gördüğü fotoğraf sanatına yönelen Murat Germen ile kent, mimarlık ve fotoğraf arasında kurduğu imgeleri; aşırı kentleşme, soylulaştırmanın etkileri, kent hakları, mülkiyet / mülksüzleştirme, insanın doğada yarattığı tahribat, küresel ısınma ve su hakları gibi konulara odaklandığı yapıtlarını konuştuk.
27.11.2022 Mimarlık
Tarih ve kültür kitapta buluştu
Tarih ve kültür kitapta buluştu Anadolu’nun zengin tarihi, Türk kültürel mirası araştırmacı Şerif Yenen tarafından “Anadolu Destanı” isimli çalışmayla kitap haline geldi. Ansiklopedik çalışmada, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınan Türkiye’deki 19 miras alanını detaylarıyla ele alan Yenen, Anadolu tarihinin dünya kültür tarihinin özeti olduğunu söyledi.
20.11.2022 Gündem
Brad Pitt’le ‘Suikast Treni’nde yolculuk
Brad Pitt’le ‘Suikast Treni’nde yolculuk Bu yıl 50. senesini kutlayan Milliyet Sanat dergisi ağustos ayı için yine okurlarına oldukça özel bir sayı hazırladı. Milliyet Sanat Ağustos 2022 sayısının kapağına, bu ay vizyona giren “Bullet Train/Suikast Treni”nde karşımıza talihsiz bir suikastçı olarak çıkan ve filmin neredeyse hiçbir sahnesinde dublör kullanmayan Brad Pitt’i taşıyor.
3.08.2022 Kültür Sanat
Gül Masalı Dizi Oyuncuları: Gül Masalı nerede, hangi köyde çekiliyor, konusu nedir?
Gül Masalı Dizi Oyuncuları: Gül Masalı nerede, hangi köyde çekiliyor, konusu nedir? Gül Masalı dizisi hangi gün? Başrollerini Gülper Özdemir ve Erdem Kaynarca'nın paylaştığı Gül Masalı dizisi, her hafta pazar akşamı ekrana geliyor. Dizide Gonca ile Toprak'ın hikayesi anlatılıyor. ATV ekranlarına dizi severlerin beğenisine sunulan Gül Masalı dizisi oyuncu kadrosu haberimizde...
2.08.2022 Bilgi Rehberi
WAF ve INSIDE Ödülleri’nin Finalistleri Açıklandı
WAF ve INSIDE Ödülleri’nin Finalistleri Açıklandı Dünyanın en önemli mimarlık buluşmalarından biri olan World Architecture Festival ve INSIDE Festival kapsamında gerçekleşen ödüllerin kısa listeleri açıklandı...
1.08.2022 Mimarlık
Sagalassos evreninin büyüsü
Sagalassos evreninin büyüsü Bozlu Art Project, Sagalassos’taki kazı çalışmalarına destek için başlattığı sergilerin ikincisinde Murat Germen’i ağırlıyor. “Sagalassos’u İzlemek” evreni, hayatı ve tarihi izlemek gibi.
31.07.2022 Kültür Sanat
Sagalassos’u İzlemek
Sagalassos’u İzlemek Bozlu Art Project, 19 Temmuz - 27 Ağustos 2022 tarihleri arasında Sagalassos Antik Kenti yararına düzenlediği “Sagalassos’u İzlemek” başlıklı sergi dolayısıyla fotoğraf sanatçısı Murat Germen’i ağırlıyor...
27.06.2022 Vitrin
Antik dünyaya zamansız bakış
Antik dünyaya zamansız bakış Axel Hütte’nin Ege ve Akdeniz coğrafyasındaki antik kentleri yorumlayıp belgelediği görkemli projesi “Chronostasis”, antik dünyayı zamansız bir bakışla bugüne getiriyor
23.05.2022 Arkeoloji
Kültürel mirasın gönüllü koruyucuları: EPOS 7 Tarih, Kültür ve Sanat Derneği
Kültürel mirasın gönüllü koruyucuları: EPOS 7 Tarih, Kültür ve Sanat Derneği Yedi iş kadını tarafından kurulan EPOS 7 Tarih, Kültür ve Sanat Derneği, tarihi değerleri ve kültürel mirası korumak, tanıtmak, bu değerlerin korunmasına yönelik toplumsal bilincin güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor
21.02.2022 Arkeoloji
Aşıklı Höyük dünyayı dolaşacak
Aşıklı Höyük dünyayı dolaşacak Tarihi 10 bin 500 yıl öncesine dayanan Aşıklı Höyük’e odaklanan “Kazı İzleri” sergisi höyüğün tarihsel rolüne sanatın diliyle katkı sunuyor. Sergi İstanbul’dan sonra İskoçya ve İspanya’yı gezecek.
7.02.2022 Kültür Sanat
Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 44 antik kent
Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 44 antik kent Türkiye, tarih boyunca insanlığa yön vermiş medeniyetlerin doğduğu ve geliştiği bir coğrafya olma özelliği taşıyor. Daha yerleşik hayata geçilmemiş olan dönemlerde bile Göbeklitepe ve Nevala Çori gibi olağanüstü yapıların kurulduğu Anadolu toprakları sonrasında tarihteki ilk kentleşme örneklerinden biri olan Çatalhöyük gibi yerleşimlere de ev sahipliği yapmakta. Doğa güzelliklerinin yanı sıra tarihi mirasıyla hayranlık uyandıran Türkiye'de 18 yer UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. 85 bölge ise UNESCO'nun Geçici Dünya Mirası Listesi'nde. Böylesi zengin bir coğrafyayı hakkıyla gezebilmek için elbette çok uzun yıllar gerekiyor. Demir Çağı'ndan Orta Çağ'a kadar onlarca yerleşimin kurulduğu Anadolu coğrafyasında mutlaka görmeniz gereken 44 antik kenti sıraladık. Ancak Türkiye'nin farklı bölgelerinde görülmeye değer daha nice antik yerleşimin bulunduğunu da hatırlatmış olalım.
2.10.2021 Tatil
Lavanta cennetine ziyaret
Lavanta cennetine ziyaret Pervin Ersoy’un yürüttüğü ‘Her Şehri Ünlülerle Geziyoruz’ projesi, lavanta cenneti Burdur’daydı
10.07.2021 Cadde
Komandolar Harmandalı oynadı
Komandolar Harmandalı oynadı Komandolar Sagalassos Antik Kenti girişinde Harmandalı oynadı.
22.05.2021 Haberler
Ören Yeri Ne Demek? Türkiye'deki Ören Yerleri Nelerdir?
Ören Yeri Ne Demek? Türkiye'deki Ören Yerleri Nelerdir? Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden bir tanesidir. Türkiye’de çok sayıda doğal güzellik bulunmaktadır. Hem tarihi hem de doğal anlamda güzellikler bulunmaktadır. Bu alanlardan bazılarına ören yeri denilir. Ören yeri ne demek? Türkiye'deki ören yerleri nelerdir? İşte ören yerinin ne anlama geldiği ve Türkiye’de bulunan ören yerleri ile ilgili detaylar.
15.03.2021 Eğitim
Doğal film platosu Türkiye
Doğal film platosu Türkiye Antik şehirleri, kanyonları, şelaleleri ve sayılamayacak kadar pek çok güzelliğiyle Türkiye, doğal bir film platosu. İstanbul’dan Kapadokya’ya her şehrin ayrı bir cazibesi var. Yerli dizi ve film sektörü bu güzellikleri çoktan keşfetti. Bu hazinenin farkına varan dünyaca ünlü yönetmen ve yapımcılar da film çekimleri için Türkiye’yi tercih ediyor.
21.02.2021 Gündem
Burdur'un ziyaretçilerini büyüleyen tarihi mirası
Burdur'un ziyaretçilerini büyüleyen tarihi mirası Burdur müze ve ören yerleriyle her yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi yıllar öncesine dayanan, onlarca tarihi eseri bünyesinde barındıran Kibyra ve Sagalassos gibi antik kentlerin bulunduğu Burdur, müzeleriyle de ilgi çekiyor. 2019 yılında 249 bin kişiyi ağırlarken, bu yıl pandemi nedeniyle ziyaretçi sayıları azalsa da Burdur'daki müze ve ören yerleri görenleri hayran bırakıyor.
22.01.2021 Tatil
Sagalassos Antik Kenti Burdur İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri
Sagalassos Antik Kenti Burdur İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri   Türkiye'de antik kentler oldukça fazladır. Sagalassos antik kentlerinden biri de o antik kentlerden birisidir. Tarihe ışık tutan bu antik kentler giriş ücreti ve tarihçesi oldukça fazla merak edilmektedir. Sagalassos antik kenti ülkemizin en çok ziyaret edilen antik kentlerinden olarak bilinir. Burdur'da bulunan bu antik kent antik çağdan bulgular da bulunan bir kenttir. Geçtiğimiz aylarda sürekli olarak Sagalassos antik kenti ile ilgili araştırma yapılmaktadır. Sagalassos antik kenti arama motorlarında trendlere girmiştir. Peki, Sagallassos antik kenti Burdur'un tam olarak neresindedir? Sagalassos antik kentine nasıl gidilir? Sagalassos antik kentine giriş ücreti nedir? Sagalassos antik kentinin tarihçesi nedir? Sagalassos antik kentinin özellikleri nelerdir? İşte Sagalassos antik kentine dair bütün her şey.  
25.09.2020 Tatil

Benzer Haber Etiketleri

Sagalassos ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.