Sağlık Haberleri

Sağlık Haberleri

Son dakika sağlık haberleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sağlık haberleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sağlık haberleri haber sayfamızda...

Sağlık Haberleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.509 sağlık haberleri haberi bulunmuştur.
Mide ağrısına iyi gelmiyor, aksine asidi coşturuyor! Yıllardır yanlış tüketiyormuşuz
Mide ağrısına iyi gelmiyor, aksine asidi coşturuyor! Yıllardır yanlış tüketiyormuşuz Genellikle hazımsızlık ve mide ağrısına bir bardak süt önerilir. Ancak doğru bilinen bu yanlış, zamanla birçok doktorun uyarılarda bulunduğu bir mesele haline dönüştü. Birçok yerde ilaç gibi görülen süt mideyi iyileştirmek yerine farklı zararlar verebilir.
23.04.2024 Genel Sağlık
Bu yağ hepsine taş çıkarttı! Para dökmeyin, saçlarınız 10 dakikada halat gibi olacak
Bu yağ hepsine taş çıkarttı! Para dökmeyin, saçlarınız 10 dakikada halat gibi olacak Yıpranmış saçları doğal haline döndürmek için pek çok farklı ürün mevcut. Ancak avokado yağı, hepsine taş çıkartıyor. Avokado yağının bu etkileri sayesinde saçlarınızdaki değişime inanamayacaksınız.
23.04.2024 Saç Bakımı
Ayak altına sürülen sarımsak şifaymış! Ne mikrop ne hastalık kalıyor, bu saatte yapın
Ayak altına sürülen sarımsak şifaymış! Ne mikrop ne hastalık kalıyor, bu saatte yapın Sarımsak, vücuda sayısız fayda sağlayan doğal ilaçlardan biridir. Yıllardır kullanılan bu tedavi yöntemi özellikle enfeksiyon ve mantarı ortadan kaldırıyor. Bakın sarımsağın içindeki o bileşenler vücudu nasıl etkiliyor.
23.04.2024 Genel Sağlık
Osman Müftüoğlu yaşlanırken kasları dipdiri tutan tüyoyu verdi! 'Kullan ya da kaybet'
Osman Müftüoğlu yaşlanırken kasları dipdiri tutan tüyoyu verdi! 'Kullan ya da kaybet' Yaşlanma süreci birçok kişinin hayatı ve sağlık durumu için çok farklı ilerleyebilir. Yaşlanmayı yavaşlatmanın mümkün olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kas kaybını önlemek için yapılması gerekenleri tek tek anlattı.
22.04.2024 Genel Sağlık
Bu yöntemi uygulayın, çamaşır makinesi 30 yıl dayanıyor! İşin sırrı kapısında saklı
Bu yöntemi uygulayın, çamaşır makinesi 30 yıl dayanıyor! İşin sırrı kapısında saklı Çamaşır makinesi kullanımı ev içerisindeki çoğu iş yükünü ortadan kaldırabilir. Ancak bu makineleri kullanırken dikkatli olunmadığında hızlıca bozulmaya veya çamaşırları temizlememeye başlayabilirler. İşte çamaşır makinesinin uzun yıllar dayanması için dikkat edilmesi gerekenler.
22.04.2024 Püf Noktası
Erkeklerde görülüyordu, kadınlarda artışa geçti! Sebebi bakın neymiş, ilk belirti öksürük
Erkeklerde görülüyordu, kadınlarda artışa geçti! Sebebi bakın neymiş, ilk belirti öksürük Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri vakaları son yıllarda kadınlarda artışa geçti. Doç. Dr. Alper Avcı, "Ülkemizde, kadınlarda akciğer kanseri görülme durumu diğer kanserlere göre 4’üncü sıraya kadar yükseldi. Yani yüzde 10'ların bile altında olan görülme sıklığı yüzde 15-20'lere tırmandı" diyerek buna yol açan sebebi açıkladı.
18.04.2024 Genel Sağlık
Büyük bir reklam yalanı! Bu sırrı bilmeyen kilo veremez, resmen zehirliyor
Büyük bir reklam yalanı! Bu sırrı bilmeyen kilo veremez, resmen zehirliyor Bazı gıdalar ilk bakışta gözünüze zararsız gibi gelebilirler. Ancak herhangi bir tehdit oluşturmuyor gibi görünseler de çoğu zaman sessizce kalp hastalıklarına, kolesterol sorunlarına ve çok daha fazlasına neden olabilirler.
3.04.2024 Genel Sağlık
Meğer yıkadıkça lezzeti kaçıyormuş! Listede kuru yemiş, mantar, pirinç de var
Meğer yıkadıkça lezzeti kaçıyormuş! Listede kuru yemiş, mantar, pirinç de var Mutfağa soktuğumuz pek çok gıdayı kirli kabul edip bir yerlere yerleştirmeden ya da yemeden önce temizleme ihtiyacı hissederiz. Ancak yapılan bu hamlelerin birçoğu aslında yanlış, hatta lezzeti de neredeyse sıfırlıyor! İşte 'Yemeden önce neyi yıkamalıyım, neyi yıkamamalıyım?' diyenler için liste.
31.03.2024 Yemek
Saçını düzleştirmek için böbreklerinden olacaktı! Kremlerdeki büyük kimyasal tehlike
Saçını düzleştirmek için böbreklerinden olacaktı! Kremlerdeki büyük kimyasal tehlike Saçları daha düz olsun isterken böbreklerinden oluyordu. İsmi verilmeyen bir kadın kullandığı saç ürünüyle nasıl hastanelik oldu? Uzmanlar saç için kullanılan ürünlerdeki kimyasallara karşı uyarıda bulundu.
30.03.2024 Genel Sağlık
Yüz ile boyun arasındaki ton farkını engelliyor! 3 adımda etkili çözüm
Yüz ile boyun arasındaki ton farkını engelliyor! 3 adımda etkili çözüm Yüzünüzle boynunuz arasındaki ton farkı, makyaj yaparken size zor zamanlar yaşatıyor olabilir. Boynunuzdaki koyu ten renginin başlıca nedenleri güneşe aşırı maruz kalma ve kirliliktir. İşte boynunuza ve yüzünüze düzenli olarak güneş kremi sürmenin yanı sıra ton farkını düzeltmek için yapabileceğiniz 3 şey.
30.03.2024 Cilt Bakımı
Diş aralarındaki 'siyah üçgen'lerin sebebi! Uzmanı açıkladı: 'Önlemesi çok basit'
Diş aralarındaki 'siyah üçgen'lerin sebebi! Uzmanı açıkladı: 'Önlemesi çok basit' Diş hekimi Anna Peterson, profesyonel diş sağlığı ipuçlarını düzenli olarak TikTok'ta @annapetersondental hesabında paylaşıyor. Viral olan son videosunda dişler arasında oluşan 'siyah üçgenlerin' nedenlerini açıkladı ve bunları önleyebileceğimizi anlattı.
28.03.2024 Genel Sağlık
MS ile mücadele eden ünlü oyuncu açıkladı: Beynimde 30 lezyon var!
MS ile mücadele eden ünlü oyuncu açıkladı: Beynimde 30 lezyon var! ABD'li aktris Christina Applegate, üç sene önce MS (Multipl skleroz) hastalığına yakalandığını duyurmuştu. Hastalıkla mücadelesi devam eden ünlü isim, katıldığı bir programda beyninde 30 lezyon bulunduğunu açıkladı.
27.03.2024 Cadde
Lenf bezlerini süper hızda çalıştıran hareket! Işıl ışıl yapıyor, ödem sıfıra iniyor
Lenf bezlerini süper hızda çalıştıran hareket! Işıl ışıl yapıyor, ödem sıfıra iniyor Lenf sisteminin düzgün çalışması, sağlık açısından büyük önem taşır. Lenf drenaj masajı yaparak cildinizin ışıl ışıl görünmesini sağlayabilirsiniz. İşte lenf bezlerini süper hızda çalıştıran hareketler.
26.03.2024 Genel Sağlık
Limon çekirdeklerini kaynatıp içmeyen pişman oluyor! Doğal şifa, iyileştirme gücü var
Limon çekirdeklerini kaynatıp içmeyen pişman oluyor! Doğal şifa, iyileştirme gücü var Mutfaklardan eksik olmayan C vitamini deposu limonun sayısız kullanım alanı ve sağlık faydası mevcut. Sağlığa faydası olan limonun çekirdekleri bile bir o kadar değerli. Genellikle çöpe atılan limon çekirdeklerini birçok derde deva olması için tüketebilirsiniz. İşte detaylar.
21.03.2024 Genel Sağlık
Antibiyotiğin şaşırtıcı yan etkileri! Kimse bilmiyor, istemeden hamile kalabilirsiniz
Antibiyotiğin şaşırtıcı yan etkileri! Kimse bilmiyor, istemeden hamile kalabilirsiniz Antibiyotik almanın yan etkilerinin neler olduğunu hemen hemen hepimiz biliriz. Ancak Amerikalı bilim insanları, antibiyotik kullanmış kişilerin en az yüzde 20'sinin başka yan etkilerle karşılaştığını buldu. Nadir ancak görülmesi muhtemel bu yan etkiler nelerdir ve karşılaşılması halinde ne yapılması gerekir? İşte cevabı.
21.03.2024 Genel Sağlık
Çöpe değil, saksı dibine atın! Çay poşetinin 1 tanesi bile coştukça coşturuyor
Çöpe değil, saksı dibine atın! Çay poşetinin 1 tanesi bile coştukça coşturuyor Tüketilen bazı besinlerin artıkları genellikle çöpe atılır. Ancak bazı yiyeceklerin artıkları bitkiler için hiç sanmadığınız kadar faydalı! İşte saksılardan veya bahçenizden eksik etmemeniz gereken en faydalı besinler.
19.03.2024 Püf Noktası
Para verip almaya son! Yapması çok basit, hiç bozulmayan toz sarımsağın sırrı
Para verip almaya son! Yapması çok basit, hiç bozulmayan toz sarımsağın sırrı Mutfakta birçok yemeğe lezzet katması için sarımsak tozu veya farklı baharatlar kullanılır. Sarımsak tozu içindeki lezzetli malzemelerle özellikle sos yapımında sıklıkla kullanılır. Bu baharatı hazırlamanın pratik bir tarifi mevcut.
20.03.2024 Yemek
Radikal karar! Dördüncü çocuktan sonra vazektomi yaptırdı
Radikal karar! Dördüncü çocuktan sonra vazektomi yaptırdı ABD'li müzisyen Matthew Koma ile Hilary Duff, geçtiğimiz aylarda üçüncü bebeklerini beklediklerini duyurmuştu. Duff'ın önceki evliliğinden dünyaya gelen oğluyla birlikte toplamda dört çocukları olacak ikiliden Matthew Koma, doğum kontrolü için vazektomi yaptırdığını açıkladı.
13.03.2024 Cadde
Vücudu toksinlerden arındırıyor! Bu karışımlar şifa deposu
Vücudu toksinlerden arındırıyor! Bu karışımlar şifa deposu Kişiler bazen vücudunda biriken ödem ve toksinlerden şikâyetçi olabiliyor. Ancak bu durum bazı doğal karışımlarla üstesinden gelinemeyecek bir problem değil. İşte vücudunuzu toksinlerden arındıracak o karışımlar!
13.03.2024 Genel Sağlık
Restorana gitmeye hiç gerek yok! Dışı çıtır, içi yumuşacık: Sodalı soğan enfes oluyor
Restorana gitmeye hiç gerek yok! Dışı çıtır, içi yumuşacık: Sodalı soğan enfes oluyor Kızartılmış soğan birçok yemeğin yanına atıştırmalık olarak servis edilebilir ve yemeklerin lezzetini artırır. Peki, soğanları kızartırken soda eklediğinizde çıtır çıtır soğanlar elde edeceğinizi söylesek? İşte altın renginde kızarmış soğanlar için pratik yöntem.
12.03.2024 Püf Noktası
Saksı etrafında uçuşan sinekleri yok ediyor! Tek ihtiyacınız 4-5 adet kibrit çöpü
Saksı etrafında uçuşan sinekleri yok ediyor! Tek ihtiyacınız 4-5 adet kibrit çöpü Evin atmosferini değiştiren, ferahlatan ve güzelleştiren bitkiler için saksının dibine batıracağınız kibrit çöpleri birçok problemi giderebilir. İşte küçük sineklerin toplanmasına engel olan yöntem.
12.03.2024 Püf Noktası
Osman Müftüoğlu faydalarını sıraladı!  'Vitaminlerin kralı D, kraliçesi C vitaminidir'
Osman Müftüoğlu faydalarını sıraladı! 'Vitaminlerin kralı D, kraliçesi C vitaminidir' Vücuda mutlaka alınması gereken vitaminler, sağlığımız için çok önemlidir. Her vitaminin farklı faydası ve gerekliliği olsa da vücudumuz bazı vitaminlere daha fazla gereksinim duyar. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu olmazsa olmaz iki vitamin hakkında konuştu.
12.03.2024 Genel Sağlık
Yöntemi öğrenen sararmış yastıklara güle güle diyor! Ter de ağız lekesi de buhar oluyor
Yöntemi öğrenen sararmış yastıklara güle güle diyor! Ter de ağız lekesi de buhar oluyor Evinizdeki beyaz yastıklar, çarşaflar kullanıma bağlı olarak sararmaya başlıyor. Zamanla yıpranan ev eşyalarını çöpe atmak yerine eski haline dönüştürmek mümkün. İşte sararmış yastıkları bembeyaz yapmanın kolay yolu.
2.03.2024 Püf Noktası
Unutamayanların hastalığı: Hipertimezi 'Taş Kağıt Makas' ile gündemde! Yaşadıkları ne varsa beyinlerine kazınıyor
Unutamayanların hastalığı: Hipertimezi 'Taş Kağıt Makas' ile gündemde! Yaşadıkları ne varsa beyinlerine kazınıyor Kanal D'nin yeni dizisi 'Taş Kağıt Makas' ile gündeme gelen hipertimezi yani unutmama sendromu, tıp literatürüne geçmiş en ilginç hastalık arasında yer alıyor. Bu hastalığa sahip olan kişiler, dizide oyuncu Ekin Koç'un hayat verdiği 'Umut' karakteri gibi geçmişine yönelik olayları, deneyimleri normal insanlardan çok daha fazla, hatta hayatının çoğunluğunu kapsayacak derecede hatırlama yeteneği sahip. Dünyada sadece 20 ila 30 kişide görülen hipertimezi hakkındaki pek çok detay ise merak konusu olmuş durumda. "Özel bir tedavisi yok" diyen Uzman Klinik Psikolog Derya Yalçınkaya anlattı.
29.02.2024 Genel Sağlık
Bir köyü 'tek böbrekli' bırakan deprem! 'Ölümden beter duruma düştük'
Bir köyü 'tek böbrekli' bırakan deprem! 'Ölümden beter duruma düştük' Hayatları boyunca açlık ve hastalıkla mücadele ettiler. Ancak yaşanan depremle gelen ekstra yoksulluk, bu köyde yaşayanları organlarını satacak duruma getirdi. Tek böbrekle yaşamlarını sürdürmeyi bile göze alan köylülerin tek istedikleri ise karınlarını doyurmak.
26.02.2024 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sağlık Haberleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.