Adliyede suçüstü yakalanan sahte MİT elemanının 15 yıl hapsi istendi
Adliyede suçüstü yakalanan sahte MİT elemanının 15 yıl hapsi istendi Kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) elemanı olarak tanıtan ve soruşturma dosyalarını kapatacağını söyleyerek toplam 380 bin TL aldığı iddiası üzerine adliyede suçüstünde yakalanarak tutuklanan Kaan K. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, şüpheli Kaan K.'ya "Kamu görevlileriyle ilişkisi olduğundan bahisle bir işin görüleceği vaadiyle dolandırıcılık" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplam 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Şüphelinin şikayetçi ile adliyede buluşması ve gözaltına alındığı anlar, güvenlik kameralarına da yansımıştı.
4.06.2022 Gündem
Kırkpınar Yağlı Güreşleri eski ağası Ahmet Ç.'ye 'sahte MİT'çi' gözaltısı
Kırkpınar Yağlı Güreşleri eski ağası Ahmet Ç.'ye 'sahte MİT'çi' gözaltısı Dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri eski ağası Ahmet Ç. adliyeye sevk edildi.
11.09.2019 Haberler
20 bini aldı, ikinci 20 bini isteyince yakayı ele verdi
20 bini aldı, ikinci 20 bini isteyince yakayı ele verdi İstanbul’da çıkarttığı sahte kimliklerle, “devlet bu işler için bizi görevlendirdi” diyerek bir kaçakçılık şebekesini dolandıran sahte MİT'çi yakalanıp gözaltına alındı. Kendisini istihbarat uzmanı olarak tanıtıp, insan kaçakçılığı yapan şebekeden 20 bin lira nakit para aldıktan sonra ikinci bir 20 bin lira isteyen sahte MİT'çi yi dolandırdığı şebekenin elebaşı ele verirken, sevk edildiği mahkemece adli kontrolle serbest kaldı.
2.08.2018 Gündem
Edirne'de dolandırıcılık yapan sahte MİT'çi yakalandı
Edirne'de dolandırıcılık yapan sahte MİT'çi yakalandı EDİRNE'de kendisini MİT personeli olarak tanıtıp, FETÖPDY üyelerinin peşinde olduğu ve iş bulma vaadiyle vatandaşları dolandıran 40 yaşındaki Günay Ç., polis tarafından yakalandı. Edirne'de kendisini MİT personeli olarak tanıtan Günay Ç., gizli görevle FETÖPDY elamanlarının peşinde olduğunu anlatarak, ayrıca bazılarına da iş bulma vaadiyle dolandırdığı polis tarafından tespit edildi. Günay Ç., son olarak bir hastanede bir hasta yakınına kendisini MİT elamanı olarak tanıtıp, gizli görevle FETÖPDY'lileri yakalamak için İstanbul'a gideceğini söyleyerek, otomobilini aldı. İstanbul'a giden Günay Ç., otomobilin sahibinin akrabasından da bir miktar para alıp Edirne'ye döndü. Edirne'de de irtibat kurduğu vatandaşlara iş bulma vaadi ve FETÖ yalanıyla dolandıran Güney Ç., kendisini takip eden polis tarafından yakalandı. Günay Ç., emniyetteki soruşturmasının ardından adliyeye sevk edildi.
11.09.2019 Yaşam