Sakin Şehir

Sakin Şehir

Son dakika sakin şehir haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sakin şehir gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sakin şehir haber sayfamızda...

Sakin Şehir

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.773 sakin şehir haberi bulunmuştur.
Muğla'da korkutan deprem! AFAD duyurdu
Muğla'da korkutan deprem! AFAD duyurdu Muğla Datça'da 3.5 büyüklüğünde korkutan bir deprem meydana geldi. Depremi AFAD sosyal medyasından son dakika olarak duyurdu.
25.03.2024 Gündem
Türkiye'den bir ilçe daha sakin şehir listesine girdi
Türkiye'den bir ilçe daha sakin şehir listesine girdi UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Karabük'ün tarihi Safranbolu ilçesi 'Sakin Şehir' (Cittaslow) ünvanı aldı. Bu gelişme, ilçede sevinçle karşılandı.
25.03.2024 Gündem
Mansur Yavaş'tan Mustafa Geyikçi'ye destek mesajı
Mansur Yavaş'tan Mustafa Geyikçi'ye destek mesajı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi için destek mesajı gönderdi.
15.03.2024 Gündem
Şiddet haritası ortaya çıktı! İşte Türkiye'nin en sakin ili
Şiddet haritası ortaya çıktı! İşte Türkiye'nin en sakin ili Türkiye’de 2023 yılında meydana gelen silahlı şiddet olaylarının raporu açıklandı.
12.02.2024 Gündem
Tunç Soyer'den CHP Genel Merkezi'ne zehir zemberek sözler: Adil değil
Tunç Soyer'den CHP Genel Merkezi'ne zehir zemberek sözler: Adil değil İzmir için aday gösterilmeyen Tunç Soyer, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
30.01.2024 Gündem
Türkiye’nin tek UNESCO adayı İznik
Türkiye’nin tek UNESCO adayı İznik İznik, UNESCO Dünya Miras Listesi yolunda kararlı adımlarla ilerliyor.
21.01.2024 Arkeoloji
Hamsi Festivali'nde 7 ton hamsi pişirildi, vatandaşlara ikram edildi
Hamsi Festivali'nde 7 ton hamsi pişirildi, vatandaşlara ikram edildi Ordu'da bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Hamsi Festivali’nde 7 ton hamsi pişirilip vatandaşlara ikram edildi.
3.12.2023 Gündem
30 dakikada doğayı keşfedin!..
30 dakikada doğayı keşfedin!.. Sakarya, doğaseverlerin uğrak yeri olan 20’den fazla yaylaya sahip. Ulaşım imkânlarının kolay olması sayesinde doğaseverler dört mevsim şehrin tabiat harikası yaylalarında buluşmaktadır.
29.10.2023 Gündem
Hoynat Adası, turistlerin ilgi odağı oldu: Burası dünya harikası bir yermiş
Hoynat Adası, turistlerin ilgi odağı oldu: Burası dünya harikası bir yermiş Ordu’nun Perşembe ilçesindeki 'Kuş Cenneti' olarak da bilinen Hoynat Adası yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Türkiye'de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir yerlerden olan adayı turistler, adayı uzaktan dürbünle gözlemleyerek, fotoğraf çekiliyor.
18.08.2023 Gündem
Türkiye'de 'sakin şehir' adayı 8 ilçe
Türkiye'de 'sakin şehir' adayı 8 ilçe Yaşamaktan zevk alınacak bir hızda yaşamayı ve yaşam kalitesini yükseltmeyi savunan ve dünyada 30 ülkede 278 kente yayılan bir model olan Uluslararası Cittaslow Birliği'nin 'sakin şehir' listesinde, Türkiye'den 22 ilçe bulunuyor. Cittaslow aday listesinde 8 ilçenin de adaylık süreci devam ediyor.
30.06.2023 Gündem
Antalya’da 2 km araç kuyruğu
Antalya’da 2 km araç kuyruğu Kurban Bayramı arifesinde İstanbul boşaldı, kentte trafik yoğunluğu yüzde 2’ye indi. Tatil yörelerine gidenlerin trafik çilesi ise dün de sürdü. Antalya’da 2 km’lik araç kuyruğu oluştu, Bodrum’a ise 4 günde 100 bin araç giriş yaptı.
28.06.2023 Gündem
Şimdiki Zamanın Hikayesi
Şimdiki Zamanın Hikayesi İzmir’in imzası İzmir’in simge yapılarından olan saat kulesi aynı zamanda şehrin en değerli Osmanlı eserlerinden biri...
21.05.2023 Kültür Sanat
Gökyüzü şenlendi
Gökyüzü şenlendi Muğla’nın Ula ilçesinin sakin şehir unvanına sahip turizm merkezi Akyaka, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda çok özel bir şenliğe ev sahipliği yaptı.
13.05.2023 Ege
Kırklareli’ne deprem göçü
Kırklareli’ne deprem göçü 6 Şubat depremlerinin ardından ilginin arttığı deprem güvenli bölgelerin başında İstanbul’a yakınlığıyla öne çıkan Kırklareli geliyor. Hem konut hem arsa taleplerine yanıt vermeye çalışan şehir merkezinde, depremden sonra yaşanan hareketliliğin izini sürdük.
7.05.2023 Pazar
Güzelbahçe’de tek hedef zirve
Güzelbahçe’de tek hedef zirve İzmir Nevzat Güzelırmak Süper Amatör Lig 3. Grup’ta mücadele eden Güzelbahçe Belediye Spor, hafta sonu oynayacağı Sakin Şehir Seferihisar Spor maçı öncesi liderlik hedefliyor.
24.11.2022 Ege
Bu ada timsaha benziyor
Bu ada timsaha benziyor Ordu'nun "sakin şehir (cittaslow)" unvanına sahip Perşembe ilçesindeki "Timsah Adası" görenleri hayrete düşürüyor.
16.11.2022 Haberler
Timsah Adası'nı gören hayrete düşüyor! 2000 yılına kadar kimsenin haberi yoktu
Timsah Adası'nı gören hayrete düşüyor! 2000 yılına kadar kimsenin haberi yoktu Ordu'nun "sakin şehir (cittaslow)" unvanına sahip Perşembe ilçesindeki "Timsah Adası" görenleri hayrete düşürüyor.
16.11.2022 Gündem
Oba köyünün bayrak aşkı
Oba köyünün bayrak aşkı Artvin’in Şavşat ilçesinde bulunan Oba Köyü sakinleri köyün zirve noktasına büyük uğraşlar sonucu Türk bayrağı dikti. Köyün hayali olan Türk bayrağının dalgalanması köyde yaşayanlara mutluluk yaşattı.
25.10.2022 Yaşam
Mustafa Anıklı yazdı: Karadeniz'in Hawaii'si Ordu
Mustafa Anıklı yazdı: Karadeniz'in Hawaii'si Ordu Futbolu, engelli basketbolu ve ekstrem sporlarıyla adından söz ettiren şehir, şimdi yeni bir atağa kalktı. 110 kilometre kıyı şeridi bulunan kentte, Ordu Büyükşehir Belediyesi ezber bozan bir işe girişti. Sörf ve kanoda kendi ekipmanını üretti, şimdi yarışacak sporcu yetiştirmeye başladı.
2.10.2022 Diğer
Ege ve Akdeniz sahilleri doldu taştı
Ege ve Akdeniz sahilleri doldu taştı Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilenler Ege ve Akdeniz bölgelerine akın etti. Özellikle Antalya ve Muğla’yı tercih eden yerli ve yabancı turistler metrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Nüfusu yaklaşık 100 bine yaklaşan tatil cennetlerinde otellerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.
13.07.2022 Ekonomi
Baharın çağrısına kulak verin
Baharın çağrısına kulak verin Baharı hissetmeye başladığımız bugünlerde ülkenin dört bir yanındaki festivaller günlük rutinlerden uzaklaşıp nefes almak ve Anadolu’nun dört bir yanının güzelliklerini keşfetmek için büyük fırsat.
27.03.2022 Pazar
Konteynerler ile tasarım
Konteynerler ile tasarım İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, Urla Kuşçular Mahallesi'nde konteynerlerden oluşan çok amaçlı aktivite merkezleri tasarladı. "Yayalaştırılmış sakin şehir mahalleleri" konseptinden hareketle öğrenciler; atölye alanları, kitap kulüpleri, yerel ürünlerin tanıtılıp deneyimlenebildiği birimler, çocuk oyun-aktivite alanları, evcil hayvan bakım merkezi vb. birçok kapalı, yarı-açık ve açık alan düzenlemeleriyle farklı tasarımlara imza attı.
21.03.2022 Mimarlık
'Sakin Şehir'de kan donduran olay! Ölü bulunan köpek ağaca canlı asılmış
'Sakin Şehir'de kan donduran olay! Ölü bulunan köpek ağaca canlı asılmış Muğla’nın Ula ilçesinin 'Sakin Şehir' unvanlı Akyaka Mahallesi'nde, ölü bulunan köpeğin ağaca canlı olarak asıldığı ve boğulduğu tespit edildi.
7.03.2022 Gündem
Ula'da silahlı kavga: 1 kişi hayatını kaybetti
Ula'da silahlı kavga: 1 kişi hayatını kaybetti Muğla'nın 'Sakin Şehir' olarak bilinen Ula ilçesinde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında çıkan tartışma sonucunda, 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.
22.02.2022 Haberler
Ula'da silahlı kavga: 1 kişi hayatını kaybetti
Ula'da silahlı kavga: 1 kişi hayatını kaybetti Muğla'nın 'Sakin Şehir' olarak bilinen Ula ilçesinde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında çıkan tartışma sonucunda, 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.
22.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sakin Şehir ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.