Sirke kullanılmaması gereken 5 yer! Mutfak aletlerini delip geçiyor
Sirke kullanılmaması gereken 5 yer! Mutfak aletlerini delip geçiyor Temizlik sirkesi, evdeki birçok eşyayı ve yüzeyi temizlemek için kullanılabilen doğal bir maddedir. Yemek pişirmek ve salata sosları için kullanılan pek çok sirke türü olmasına rağmen temizlik sirkesi, özellikle ev temizliği için üretilmiş ve asla bazı bölgelerde kullanılmaması gereken tamamen farklı bir sirke türüdür.
4.02.2024 Püf Noktası
Bugüne kadar dondurucuda saklıyorduk! Bu besinleri dondurucuya sakın ama sakın koymayın
Bugüne kadar dondurucuda saklıyorduk! Bu besinleri dondurucuya sakın ama sakın koymayın Elimizin altında olsun diye fazla fazla aldığımız besinleri dondurucuya koyuyoruz. Ancak bazı besinler var ki kesinlikle dondurucuya koyulmamalı. Çünkü bu besinlerin yapısı bozulup tadı değişiyor. İşte dondurucudan uzak tutmanız gereken o besinler.
12.12.2023 Püf Noktası
Midede yanma, ağrı ve ekşimeye yol açan 4 sakıncalı alışkanlık
Midede yanma, ağrı ve ekşimeye yol açan 4 sakıncalı alışkanlık Beslenme tarzındaki bazı yanlışlıklar yanma, ağrı ve ekşime gibi bazı mide problemlerinin tetikleyicisi olabiliyor. Diyetisyen Tuğçe Sert genelde dikkat edilmeyen ve mideye zarar veren 4 sakıncalı alışkanlığı açıkladı.
8.10.2022 Genel Sağlık
Ekmeğe mantar tozu yoğurda horoz ibiği
Ekmeğe mantar tozu yoğurda horoz ibiği Tarım Bakanlığı’nın hazırladığı yeni gıda mevzuatına göre, mantar tozu, bazı ekmek çeşitleri ve çorba ürünlerine konulabilecek. Horoz ibiği ise yoğurt tipi ürünlere eklenebilecek.
9.06.2022 Ekonomi
Nelerde Gluten Bulunur? Gluten İçeren Besinler Ve Gıdalar Nelerdir?
Nelerde Gluten Bulunur? Gluten İçeren Besinler Ve Gıdalar Nelerdir? Gluten, bir protein türüdür. Genel olarak arpa, buğday ve çavdar gibi ürünlerde yer alan gluten sıklıkla herkesin tükettiği besinlerden biridir. Gluten insan vücudu tarafından yavaş sindirilen bir protein türüdür. Gluten genel olarak içerisinde bulunduğu besini bağlamak, kıvam vermek ve besini mayalamak adına tercih edilmektedir. Sizler için gluten içeren besinler ve gıdalar hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı şekilde derledik.
27.10.2021 Püf Noktası
Nelerde Gluten Var? Glutenli Yiyecekler Nelerdir?
Nelerde Gluten Var? Glutenli Yiyecekler Nelerdir? Bir çeşit protein grubu olan gluten içeriği, genellikle tahıl içerikli besinlerde bulunur. Tahıllar ile zenginleştirilen ve protein oranı yüksek olan bu gıdaların içeriklerinde, buğday, arpa ve çavdar bulunmaktadır. Gluten alerjisi olan kişilerin bu içeriklere sahip olan besinleri tüketmesi sağlıkları açısından oldukça zararlıdır. Gluten hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik.
1.04.2021 Eğitim
Gluten Nedir, Nelerde Vardır? Gluten Diyeti İle Beslenme Nasıl Olur?
Gluten Nedir, Nelerde Vardır? Gluten Diyeti İle Beslenme Nasıl Olur? İnsanların beslenme alışkanlıklarına bakıldığında öğünlerinin büyük bir yüzdesini karbonhidratlar oluşturmaktadır. Bu karbonhidratlar ise genellikle tahıllar kaynaklı olmaktadır. Tahıllar içerisinde birçok vitamin ve mineral bulunmasının yanında glüten denilen bir madde de bulunmaktadır. Sizlerle glüten nedir, hangi besinlerde glüten bulunur ve glüten diyeti nasıl yapılmaktadır ile ilgili bilgileri derledik.
14.02.2021 Sağlık
Salata sevmeyenler bu soslardan sonra hayran kalacak! İşte kilo aldırmayan 4 salata sosu tarifi
Salata sevmeyenler bu soslardan sonra hayran kalacak! İşte kilo aldırmayan 4 salata sosu tarifi Salata, hem öğün yerine hem de yemeklerin yanında tercih edilen en sağlıklı besinlerden biri. Özellikle kilo vermek için tek öğün yerine tüketilen bu lezzetten keyif almıyorsanız, salatanızı lezzetlendirecek düşük kalorili 4 salata sosu tarifi paylaştık. Marketten almak yerine evinizde daha sağlıklı olanı yapabilirsiniz. İşte düşük kalorili 4 salata sosu tarifi...
Bir dilim kekte 4.5 gr trans yağ
Bir dilim kekte 4.5 gr trans yağ Endüstriyel olarak üretilen trans yağlar, dünyada her yıl 540 bin ölüme yol açıyor.
2.03.2020 Gündem
Son dakika |  Resmen zehir! Ölüm saçıyor... Yasak kapıda!
Son dakika | Resmen zehir! Ölüm saçıyor... Yasak kapıda! Doyma hissini baskılayan, epilepsiden obeziteye kadar hastalıklara davetiye çıkaran ‘Çin tuzu’nun (MSG) yasaklanması için MHP, Meclis’e yasa teklifi verdi. Bir çeşit kimyasal ürün olan ve ‘Çin tuzu’ olarak bilinen bu maddenin sadece kapalı gıdalarda değil, balıktan patates kızartmasına kadar gıda maddelerinde tat verici olarak kullanıldığı ifade edildi.
25.02.2020 Gündem
Gıdada israfa karşı en taze hareket
Gıdada israfa karşı en taze hareket Beyaz eşya markası Hotpoint, gıda israfına karşı yürüttüğü çalışmalara yenisini ekledi. Ünlü Şef Jamie Oliver, Hotpoint’in Londra’daki ‘kafe’sinde artan gıdalardan sofra donattı.
12.10.2018 Ekonomi
Söz sırası RTÜK’te…
Söz sırası RTÜK’te… Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi Taha Yücel, RTÜK’ün internet üzerindeki TV/Video yayınlarını denetlemesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yücel, yeni düzenlemenin haksız rekabeti önleyeceğini belirtti.
7.06.2018 Gündem
Hem hafif hem lezzetli salata tarifleri
Hem hafif hem lezzetli salata tarifleri Salata formuna dikkat edenler için vazgeçilmez bir seçenek. Yakın bir geçmişe kadar yalnızca atıştırmalık olarak görülen salatalar artık hem restoranlarda hem de evlerde ana yemek kadar değer buluyor. Bu yazımızda sağlıklı, pratik, ekonomik ve lezzetli salata tariflerini bir araya getirdik.
21.04.2018 Gündem
Gluten nedir? Glutenin zararları nelerdir?
Gluten nedir? Glutenin zararları nelerdir? Gluten nedir? 2000’li yıllarla birlikte hayatımızın yoğun temposunda ayaküstü yenilen yemekler, paketlenmiş gıdalar giderek artış göstermeye başladı. Giderek daha az besin daha çok teknoloji kullanılarak üretilen gıdalar ortaya çıktı. Bu durumun en büyük ve en korkutucu sonuçlarından biri de genetiği değiştirilmiş ürünler oldu. Peki, Gluten hangi besinlerde karşımıza çıkıyor.
12.04.2018 Gündem
Ketojenik diyet nedir, nasıl yapılır?
Ketojenik diyet nedir, nasıl yapılır? Ketojenik diyet nedir sorusu, baharın kendini iyiden iyiye göstermesiyle merak edilmeye başlandı. Diyet programı arayışına girenler, ketojenik diyet nedir, ketojenik diyette neler yenir sorusunun cevaplarını merak ediyorlar. Keteojenik diyet nedir diye soruyorsanız ve ketojenik diyette ne yiyeceğinizi bilmiyorsanız, İşte referans için sizelere ketejonik diyet listesi…
4.04.2018 Diyetler
Derin dondurucuya konulmaması gereken yiyecekler
Derin dondurucuya konulmaması gereken yiyecekler Evde çoğu yiyeceklerimizi daha uzun süre muhafaza edebilmek için derin dondurucuda saklıyoruz. Peki, derin dondurucuda doğru gıdaları sakladığınızdan emin misiniz?
6.07.2021 Bilgi
Kemoterapi hastaları nasıl beslenmeli?
Kemoterapi hastaları nasıl beslenmeli? Kemoterapi tevdisinde dengeli ve yeterli beslenmek tedavinin yan etkileri ile başa çıkabilmek, zedelenmiş normal dokuların iyileşmesini hızlandırmak, enfeksiyondan korunmak ve oluşabilecek komplikasyonları önlemek konusunda başarı sağlıyor
11.07.2017 Genel Sağlık
Hamilelikte tuz ve şeker kullanımı nasıl olmalı?
Hamilelikte tuz ve şeker kullanımı nasıl olmalı? Gebelikte beslenme doğumu ve bebeğin sağlığını olumlu yada olumsuz yönde etkiliyor.
6.07.2020 Hamilelik
Bebekler için yumurtanın sarısı mı beyazı mı daha faydalı?
Bebekler için yumurtanın sarısı mı beyazı mı daha faydalı? Bebeklik döneminde yeterli ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Peki bu önemli dönemde bebekler için yumurtanın beyaz kısmımı mı yok sarı kısmımı daha faydaları olur ?
10.03.2017 Bebek
Konsantre Meyve Sularına Büyük İlgi Var!
Konsantre Meyve Sularına Büyük İlgi Var! Ülkemizde yaygın örnekleri görülmesine rağmen bu ilginç pazar tüm dünyada gelişme eğiliminde. Bilindiği gibi piyasada bulunan ve meyve suyu olarak adlandırılan ürünler gıda kodeksimize göre üç ayrı kategoride değerlendiriliyor. Bazılarında gerçek meyve suyu miktarı fazla bazılarında ise çok az sonuçta hepsi meyve suyu konsantresinden üretilip pazara sunuluyor oysa başta Amerika olmak üzere Avrupa ve Japonya'da tüketim daha çok konsantre üzerinden şekilleniyor.
10.11.2016 Kobi
Tuzu azaltmak yaşam kalitesini artırıyor
Tuzu azaltmak yaşam kalitesini artırıyor Diyetisyenlerin uzun zamandır önemle vurguladığı konulardan biri de vücudumuza giren tuz miktarı.... İşte tuzu azaltmanın faydaları.
24.05.2016 Genel Sağlık
Domates ve salata soslarına dikkat!
Domates ve salata soslarına dikkat! Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, mide yanmasının başta yaşam kalitesini düşürmesinin yanı sıra birçok sağlık probleminin de habercisi olduğu belirtti.
Kadınlar için önemli ekmek uyarısı!
Kadınlar için önemli ekmek uyarısı! Yapılan araştırmalara göre , ekmek tüketen kadınlarda nedeni bilinmeyen kısırlık oranında artış gösterdiği söylendi. Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer " izah edilemeyen kısırlık vakalarında gluten intoleransı hastalığının da bir faktör olabileceğini gösteriyor" dedi
14.10.2015 Kadın Sağlığı
Bu besinler hafıza problemine neden oluyor
Bu besinler hafıza problemine neden oluyor Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, trans yağların hafıza problemine yol açtığını belirtti.
Şekerleme kalbe iyi geliyor
Şekerleme kalbe iyi geliyor Kış aylarının soğuk geçtiği bugünlerde karlı havalar etkisini gösterdi. Özellikle kronik kalp hastalarının uzun süre soğuk havaya maruz kalması ciddi sorunlara yol açabiliyor.
23.02.2015 Genel Sağlık