Nefes kesen cankurtaran tatbikatı gerçek sanıldı
Nefes kesen cankurtaran tatbikatı gerçek sanıldı Samsun'da boğulma vakalarının önüne geçmek için yoğun önlem alan cankurtaranların yaptığı tatbikat nefes keserken, tatbikatı gerçek sanan vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri alarma geçti. Karadeniz’de sık sık yaşanan boğulma vakalarını engellemek için tatbikat yapan cankurtaran ekipleri, nefes kesen kurtarma operasyonuna imza attı. Atakum sahilinde sözde boğulan bir vatandaşı kurtarmak için harekete geçen ekipler, adeta saniyeler ile yarış ederek canla başla mücadele etti. Bir boğulma vakasına nasıl müdahale edildiğini canlandırmak için operasyon yapan cankurtaranlar, muhtemel bir boğulma vakasına müdahale etmek için 3 kola ayrılarak denizden, karadan ve sahilden kısa sürede boğulan kişiye ulaştı. Senaryo gereği boğulma tehlikesi geçiren vatandaşa denizde müdahale eden ekipler, ardından da yanlarında getirdikleri sosislerin yardımıyla kişiyi denizden çıkardı. Denizden çıkarılan vatandaşa yine ilk müdahale de kumsalda yapıldı. Yapılan müdahalenin ardından boğulma tehlikesi yaşayan vatandaş sedye yardımıyla ambulansa taşındı. Yapılan cankurtaran tatbikatı plajda bulunan diğer vatandaşlar tarafından gerçek sanıldı. Vatandaşlar paniğe kapılarak 112 acil servis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine harekete geçen diğer güvenlik güçleri de tatbikat bölgesinde havadan tarama yaptı.
11.09.2019 Yaşam
Öldüğü sanılarak gömülen bebek 8 saat sonra kurtarıldı
Öldüğü sanılarak gömülen bebek 8 saat sonra kurtarıldı Brezilya’da 'öldüğü sanılarak' gömülen bebek, 8 saat toprak altında kaldıktan sonra kurtarıldı.Güney Amerika ülkesi Brezilya, Salı akşamı duyanları şoke eden bir habere sahne oldu. Kutz Amin ismindeki bir büyükanne, 15 yaşındaki torunun doğurduğu bebeği, yaşam belirtisi göstermediği gerekçesiyle gömdü. Birisinin gömüldüğü ihbarı üzerine olay yerine gönderilen polis memurları, toprağı elleriyle kazarak bebeği kurtardı. 8 saat boyunca toprak altında kalan bebek hastaneye yetiştirildi. Yetkililer, bebeğin ciddi bir sağlık sorunu olmadığını açıkladı. Olayın görüntüleri sosyal medyada paylaşılarak gündem oluştururken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
11.09.2019 Yaşam
Cezaevindeki tatbikatı gerçek sanılınca ekipler alarma geçti
Cezaevindeki tatbikatı gerçek sanılınca ekipler alarma geçti Sivas'ta cezaevindeki yangın tatbikatını gerçek sananların, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunması üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kılavuz Mahallesi'nde bulunan Sivas E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içerisinde yapılan yangın tatbikatından çıkan dumanları gören vatandaşlar yangın olduğunu düşünerek 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İnfaz kurumu yetkilileri ile itfaiye ekiplerinin görüşmesi sonrası mahkumlara cezaevi içerisinde yangın eğitimi verildiği ve cezaevi çevresinde oturanların yangını gerçek zannedip, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ekiplerine bildirdikleri ortaya çıktı. Gerçeğin anlaşılmasının üzerine olay yerine gelen çok sayıdaki itfaiye, polis, doğalgaz ve sağlık ekipleri olay yerinden ayrıldı.
11.09.2019 Yaşam
Cesetten kimliği çıkınca öldürüldü sanıldı
Cesetten kimliği çıkınca öldürüldü sanıldı Adana'da sokak ortasında tabancayla başına ateş edilerek öldürülen kişinin borçlarından dolayı polis tarafından arandığı için başkasının kimliğini taşıdığı ortaya çıktı. Gazete ve televizyonlarda infaz edildiği haberleri yayılan kimliğin sahibi ise “Kimliğimi kaybetmiştim, bu şahıs ise bulmuş almış. Herkes telefonla beni arıyor 'öldün mü' diye. Çok şükür yaşıyorum” diye konuştu. Edinilen bilgiye göre, dün gece Seyhan ilçesi Hadırlı Mahallesi 10040 Sokak'ta kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından başından ve boynundan vurularak öldürülmüş bir erkek cesedi bulundu. Cesedin üzerinden Bülent Gönen (40) adına düzenlenmiş kimlik çıktı. Televizyon ve gazetelerde “Bülent Gönen öldürüldü” şeklindeki haberlerin yayılması üzerine kimliğin asıl sahibi ortaya çıktı. Seyhan ilçesinde kaportacılık işiyle uğraşan Bülent Gönen, cesedin komşusu Mustafa Saraç'a ait olduğunu belirterek şunları söyledi: “3 hafta önce cüzdanımı kaybetmiştim. Bunun üzerine gerekli yerlere başvuruları da yapmıştım. Dün beni çok sayıda yakınım arayarak 'öldün mü?' diye sorunca şoke oldum. Bir cinayet olmuş ve ben öldürülmüşüm. Emniyete gidip ifade verdiğimde gerçeği öğrendim. Kaybettiğim cüzdanımdaki nüfus kağıdım borçlarından dolayı aranan komşum tarafından alınmış ve kimlik sorgularında kullanılmış. Şu anda selam okunuyor, helvama kadar yeniyordur diye düşünüyorum ama Allah'a çok şükür ölmedim, yaşıyorum.” Savcılığın cinayetle ilgili soruşturması sürüyor.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri