Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 44 antik kent
Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 44 antik kent Türkiye, tarih boyunca insanlığa yön vermiş medeniyetlerin doğduğu ve geliştiği bir coğrafya olma özelliği taşıyor. Daha yerleşik hayata geçilmemiş olan dönemlerde bile Göbeklitepe ve Nevala Çori gibi olağanüstü yapıların kurulduğu Anadolu toprakları sonrasında tarihteki ilk kentleşme örneklerinden biri olan Çatalhöyük gibi yerleşimlere de ev sahipliği yapmakta. Doğa güzelliklerinin yanı sıra tarihi mirasıyla hayranlık uyandıran Türkiye'de 18 yer UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. 85 bölge ise UNESCO'nun Geçici Dünya Mirası Listesi'nde. Böylesi zengin bir coğrafyayı hakkıyla gezebilmek için elbette çok uzun yıllar gerekiyor. Demir Çağı'ndan Orta Çağ'a kadar onlarca yerleşimin kurulduğu Anadolu coğrafyasında mutlaka görmeniz gereken 44 antik kenti sıraladık. Ancak Türkiye'nin farklı bölgelerinde görülmeye değer daha nice antik yerleşimin bulunduğunu da hatırlatmış olalım.
2.10.2021 Tatil
Paranın ilk defa kullanıldığı şehir Sardes
Paranın ilk defa kullanıldığı şehir Sardes Manisa'nın Salihli ilçesi sınırları içinde yer alan antik Sardes kenti, tarihte parayı bulan Lidyalıların yaşadığı şehir olarak biliniyor. Paranın doğduğu kent olarak da bilinen Sardes, UNESCO'nun kalıcı listesine girmeye aday.
23.09.2021 Tatil
Sardes Antik Kenti Manisa İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri
Sardes Antik Kenti Manisa İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri Tarihin izlerini hem takip etmek hem de eski zamanları yaşamak için en etkili gezi rotası antik kentler. Antik kentlerde birbirinden değerli tarihi yapıları ve eserleri görme şansını yakalayan ziyaretçiler, aynı zamanda farklı bir atmosferde kendilerini zaman tünelinin içinde hissedebiliyorlar. Sizleri bu yolculuğa çıkarmak için Sardes Antik Kenti Manisa ilinde nerede? Giriş ücreti, tarihçesi ve özelliklerini derledik.
25.09.2020 Tatil
Paranın doğduğu kent: Sardes
Paranın doğduğu kent: Sardes Manisa il sınırları içinde kalan antik Sardes kenti, tarihte parayı bulan Lidyalıların yaşadığı yer olarak biliniyor. Paranın doğduğu kent olarak da anılan Sardes, UNESCO'nun kalıcı listesine alınmayı bekliyor.
18.10.2018 Tatil

Benzer Haber Etiketleri