Savaş Uçağı

Savaş Uçağı

Son dakika savaş uçağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan savaş uçağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan savaş uçağı haber sayfamızda...

Savaş Uçağı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.731 savaş uçağı haberi bulunmuştur.
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı Bulgar medyasında çıkan haberlerde KAAN, F-35 ve S-400'lere dair geniş çaplı bir analiz yayınlandı. Söz konusu analizde KAAN'a yönelik övgü dolu sözler kullanılırken F-35 ve S-400 denkleminin de çözümüne yönelik detaylara yer verildi.
18.03.2024 Dünya
‘Kaan’ın ilk uçuşu bir devrimdi’
‘Kaan’ın ilk uçuşu bir devrimdi’ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, “Kaan’ın ilk uçuşu önemliydi” dedi.
17.03.2024 Gündem
Türk havacılığının altın çağı! Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı
Türk havacılığının altın çağı! Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA 22. Uçuş testini de başarıyla tamamladı.
16.03.2024 Gündem
Yerli ve milli tren üretiminde tarihi imza
Yerli ve milli tren üretiminde tarihi imza TCDD Taşımacılık’ın araç havuzuna 95 adet yerli ve milli “Eskişehir 5000” elektrikli anahat lokomotifinin dahil olacağını bildirerek, “TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık için 95 adet ‘Eskişehir 5000’ün üretimine başlayacak. Lokomotifimizin yerlilik oranı seri üretimde yüzde 85’e kadar çıkacak” dedi. Bakan Uraloğlu, bu alandaki ilklerin ve enlerin projesi olarak da kabul ettikleri Eskişehir-5000 projesinin 1280 kW gücüyle bugüne kadar Türkiye’de tasarlanan en yüksek güçlü CER motoru özelliğini taşıdığının altını çizdi.
15.03.2024 Ekonomi
Türkiye'nin hamleleri çileden çıkarttı! ABD'li dergiden skandal analiz: Ankara batının dostu değil
Türkiye'nin hamleleri çileden çıkarttı! ABD'li dergiden skandal analiz: Ankara batının dostu değil Washington Examiner isimli haftalık dergi, Türkiye'nin dış politikada yaptığı hamleleri eleştiren bir analiz yayınladı. Söz konusu analizde skandal ifadeler yer aldı.
13.03.2024 Dünya
KAAN Çin’i endişelendirdi
KAAN Çin’i endişelendirdi İlk uçuşunu gerçekleştiren Türkiye’nin yeni nesil savaş uçağı KAAN’a dünya basınının yakın ilgisi devam ediyor.
12.03.2024 Gündem
Türkiye 6 sıra birden yükseldi! SIPRI noktayı koydu, işte sıralama
Türkiye 6 sıra birden yükseldi! SIPRI noktayı koydu, işte sıralama Küresel silah ticaretine ilişkin verileri takip eden SIPRI'nin son raporunda Türkiye dünyanın en büyük 11'inci ihracatçısı olarak yer aldı.
11.03.2024 Dünya
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı! Türk Havacılığının Altın Çağı
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı! Türk Havacılığının Altın Çağı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA 21. Uçuş testini de başarıyla tamamladı.
8.03.2024 Gündem
İsveç kararının ardından ABD'den ilk hamle! Putin'i kızdıracak B-52 görüntüsü
İsveç kararının ardından ABD'den ilk hamle! Putin'i kızdıracak B-52 görüntüsü İsveç'in NATO'ya girmesinden hemen sonra ABD bombardıman uçakları bölgeye gitti. Konuyla ilgili hem ABD hem de Rus kanadından peş peşe açıklamalar geldi.
8.03.2024 Dünya
‘Kaan’ ilk kez ekranda
‘Kaan’ ilk kez ekranda Türkiye’de ilk defa bir yapım şirketi ‘Milli Muharip Uçağı Kaan’ı dizisinde kullandı.
8.03.2024 Cadde
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Terörü kaynağında bitirmek için mücadelemiz devam edecek
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Terörü kaynağında bitirmek için mücadelemiz devam edecek Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, terörü kaynağında bitirmek için İHA ve SİHA ile mücadelenin devam edeceğini belirterek, "Bizlerde biliyoruz ki bize saldıran insanlara silahları veren eller, Türkiye'nin her zaman için güçsüz kalması işlerine gelen çevreler olmuştur. Dolayısıyla terörü kaynağında bitirmek için milli güvenliğimizi sağlamak için İHA ve SİHA ile mücadelemiz devam edecek. Bu mücadelemizde milletimizde aynı kararlılıkla siyasette desteği veriyor. Terör uzantılı siyasete destek verenleri kapısını kapatmış durumdadır." dedi.
7.03.2024 Gündem
NATO'dan nefes kesen paylaşım! Türk F-16'ları Romanya semalarında
NATO'dan nefes kesen paylaşım! Türk F-16'ları Romanya semalarında NATO X sosyal medya hesabından Romanya semalarında 'intercept-önleme' tatbikatı icra edildiğini duyurdu ve çok sayıda fotoğraf paylaştı. Gövde gösterisinde Türkiye'ye ait F-16'lar öne çıktı.
7.03.2024 Dünya
‘Gölgemizde yürümelerine izin vermeyiz’
‘Gölgemizde yürümelerine izin vermeyiz’ Cumhurbaşkanı Erdoğan “Partimizin eski belediye başkanlarını aday göstererek kendileri kazanmak değil, bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı. Hem bize kaybettirmeye çalışıp hem çeşitli beyan ve imalarla gölgemizde yürümeye kalkanlara müsaade etmeyiz” dedi.
7.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekliler için adım atmayı sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekliler için adım atmayı sürdüreceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ Mitingi'nde yaptığı açıklamada "Bütçe imkanlarımızı zorlayarak, emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz. Bütçe imkanlarımız genişledikçe inşallah çok daha fazlasınız yapacağız" ifadelerini kullandı.
6.03.2024 Gündem
Türklerin seviyesinde değiliz! Asya devinde gündem KAAN: Biz maketini onlar gerçeğini yaptı
Türklerin seviyesinde değiliz! Asya devinde gündem KAAN: Biz maketini onlar gerçeğini yaptı Hindistan basını, ülkenin yıllardır üretmeye çalıştığı 5. nesil uçakla KAAN'ı kıyasladı. Türkiye'nin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten EuroAsian Times, KAAN'ı ABD'nin hiçbir ülkeye satmadığı F-22'ye benzetti.
6.03.2024 Dünya
Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni dönem! İbrahim Kalın'ın ardından Bakan Fidan da Washington'a gidiyor
Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni dönem! İbrahim Kalın'ın ardından Bakan Fidan da Washington'a gidiyor İsveç'in NATO üyeliğinin TBMM'de onaylanması ve Türkiye'nin F-16 savaş uçağı ve modernizasyon kiti tedarikinin Kongre sürecinin tamamlanmasının ardından Türkiye ile ABD arasındaki diplomatik ilişkilerdeki hareketlilik dikkat çekici hale geldi. NATO müttefiki iki ülke arasında terör örgütleri FETÖ ve PKK'nın Suriye kolu YPG konusunda derin anlaşmazlıkların yanı sıra bir dizi işbirliği alanı da bulunuyor.
5.03.2024 Gündem
Hürkuş’un kanatları nasıl kırıldı
Hürkuş’un kanatları nasıl kırıldı Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş’un hayatı yerli havacılığı bu topraklarda kurmanın çetin mücadelesiyle geçti. Ne yazık ki Hürkuş’un serpilip kök salmasına imkân tanınmadı.
3.03.2024 Gündem
KAAN, uluslararası alanda övgü alıyor
KAAN, uluslararası alanda övgü alıyor Türkiye’nin ilk milli muharip uçağı KAAN, uluslararası kamuoyunun ve savunma sanayii uzmanlarının dikkatini çekiyor. Analizlerde, uçağın Türkiye için önemine vurgu yapılıyor.
3.03.2024 Gündem
'Türkler yeni bir titan üretti!' ABD dergisi KAAN'ı F-35 ve F-22 ile kıyasladı: Farklı bir seviye
'Türkler yeni bir titan üretti!' ABD dergisi KAAN'ı F-35 ve F-22 ile kıyasladı: Farklı bir seviye ABD'nin en eski bilim ve teknoloji dergilerinden Popular Mechanics KAAN'ı yazdı. Sebastien Roblin imzalı yazıda KAAN, F-35, F-22 ve Hintlilerin ürettiği AMCA uçağıyla kıyaslandı. Bu bağlamda Roblin KAAN'a yönelik övgü dolu sözler kullandı.
2.03.2024 Dünya
Paul'u isyan ettiren Türkiye kararı! Ermeni lobisinden mesaj yağdı
Paul'u isyan ettiren Türkiye kararı! Ermeni lobisinden mesaj yağdı Uluslararası arenada Türkiye'nin karşısına sık sık çıkan ABD'li Senatör Rand Paul'un F-16'lar hakkında verdiği yasa tasarısı ezici bir çoğunlukla reddedildi. Ret sonrası soluğu sosyal medyada alan Paul skandal açıklamalara imza attı, Paul'un bu açıklamalarına Ermeni lobisinden destek geldi.
1.03.2024 Dünya
ABD’den F-16 mektubu geldi
ABD’den F-16 mektubu geldi ABD; Türkiye’nin 40 F-16 Blok 70 savaş uçağı, 79 modernizasyon kiti ve çok sayıda mühimmatın alımı için gereken Kongre onayı sürecinin tamamlanmasının ardından teklif ve kabul mektuplarını Türkiye’ye gönderdi.
1.03.2024 Gündem
KAAN'ı ABD'nin hiçbir ülkeye satmadığı F-22 ile karşılaştırdılar: Türkler bunu nasıl yaptı?
KAAN'ı ABD'nin hiçbir ülkeye satmadığı F-22 ile karşılaştırdılar: Türkler bunu nasıl yaptı? İngiltere merkezli havacılık dergisi Hush-Kit, KAAN'ı ABD'nin hiçbir ülkeye satmadığı F-22 savaş uçağı ile karşılaştırdı. Analizin yazarı Jim Smith, yazı boyunca şaşkınlığını gizleyemedi.
29.02.2024 Dünya
İngiliz savunma sitesi KAAN'ı yazdı: No F-35 no problem!
İngiliz savunma sitesi KAAN'ı yazdı: No F-35 no problem! İngiliz Savunma sitesi Forces, Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı kapsamında geliştirdiği 'KAAN' hakkında yayınladığı analizde Ankara'ya övgü dolu sözler kullandı.
28.02.2024 Dünya
Macaristan parlamentosu İsveç'in NATO üyeliğini onayladı
Macaristan parlamentosu İsveç'in NATO üyeliğini onayladı Macaristan parlamentosu, İsveç’in NATO’ya katılımına 6’ya karşı 188 oyla onay verdi.
26.02.2024 Dünya
Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar'dan önemli açıklamalar! "Bu bir beka meselesidir"
Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar'dan önemli açıklamalar! "Bu bir beka meselesidir" Kayseri'de Savunma Sanayi konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar "Bir savaşın içindeyiz. Savunma sanayi meselesi yatırım yapıp kar etme serüveni değil, bu bir beka meselesi" dedi.
26.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Savaş Uçağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.