Schengen Vizesi

Schengen Vizesi

Son dakika Schengen vizesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Schengen vizesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Schengen vizesi haber sayfamızda...

Schengen Vizesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 297 schengen vizesi haberi bulunmuştur.
Schengen vize ücretlerine zam geliyor: Yeni fiyat ne kadar olacak?
Schengen vize ücretlerine zam geliyor: Yeni fiyat ne kadar olacak? Avrupa Komisyonu 2 Şubat'ta Schengen vizesi ücret artışına ilişkin bir taslak sundu. Teklifin yasalaşması halinde fiyat artışı önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleşecek.
8.02.2024 Dünya
Yunan adalarına vizesiz seyahat başlıyor! Miçotakis tarihi duyurdu
Yunan adalarına vizesiz seyahat başlıyor! Miçotakis tarihi duyurdu Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türk vatandaşlarının Yunan adalarına vizesiz seyahat edebileceği tarihi açıkladı.
11.01.2024 Dünya
Kıbrıs Nerede? Kıbrıs'a Nasıl Gidilir? (2024)
Kıbrıs Nerede? Kıbrıs'a Nasıl Gidilir? (2024) Kıbrıs, 'Yavru Vatan' olarak bilinir. Kıbrıs, gerek tarihsel yapısı ile gerekse de tatilcilerin deniz turizmi açısından en çok tercih ettiği yerlerden birisidir. Kıbrıs özellikle yaz aylarında ziyaretçi akımına uğrayan bir ülkedir. Kıbrıs hakkında neler biliyoruz? Kıbrıs nerede? Kıbrıs'a nasıl gidilir? İşte, merak edilen tüm detaylar...
1.01.2024 Tatil
İngiltere vizesi için kurallar değişti! İşte yeni şartlar
İngiltere vizesi için kurallar değişti! İşte yeni şartlar İçişleri Bakanlığı, göçmen işçilerin aile üyelerini Birleşik Krallık'a getirmeleri için gereken maaş düzeyini önümüzdeki bahardan itibaren 38.700 sterline çıkarma planlarından geri adım attı.
24.12.2023 Dünya
Macaristan, Bulgaristan'ın Schengen'e katılmasına şart koştu
Macaristan, Bulgaristan'ın Schengen'e katılmasına şart koştu Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, TürkAkım boru hattı üzerinden ülkesine ulaşan Rus doğal gazına uyguladığı ek vergiyi kaldırmadığı sürece Bulgaristan'ın Schengen Bölgesi'ne girişini veto edeceklerini söyledi.
18.12.2023 Dünya
7 gün vizesiz seyahate destek
7 gün vizesiz seyahate destek ATİNA ziyareti sırasında Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin yeniden canlandırılması amacıyla vize konusunda daha yakın bir iş birliği konusunu ele aldıklarını belirtti. Görüşmede açıklanan 10 Yunan adasında Türk vatandaşlarının 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusuna ilişkin değerlendirmede bulunan turizmciler, gelişmeleri olumlu bulduklarını belirtip, bunun iki ülkenin kardeşlik bağını güçlendireceğini ifade etti.
8.12.2023 Ekonomi
Şifa’da bekleyiş
Şifa’da bekleyiş ‘Altında Hamas’ın komuta merkezi olduğu gerekçesiyle’ abluka altında tutulan Şifa Hastanesi’ndeki durum gittikçe kötüleşiyor. Hastanelerdeki sivillerin zarar görmemesi adına oluşan uluslararası baskıya rağmen, henüz durumda bir değişiklik yok.
15.11.2023 Dünya
AB Komisyonu'ndan geçen ‘dijital Schengen vizesi’ için başvurular nasıl yapılacak?
AB Komisyonu'ndan geçen ‘dijital Schengen vizesi’ için başvurular nasıl yapılacak? Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Schengen vizesi için internet üzerinden başvuru yapılmasına olanak tanıyan yeni düzenlemeyi kabul etti.
14.11.2023 Dünya
UNRWA'dan Gazze açıklaması: 48 saat içinde durma noktasına gelecek
UNRWA'dan Gazze açıklaması: 48 saat içinde durma noktasına gelecek Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) Gazze Direktörü Thomas White, “Gazze'ye yakıt girişine izin verilmemesi nedeniyle Gazze'deki insani yardım operasyonu önümüzdeki 48 saat içinde durma noktasına gelecek” dedi.
13.11.2023 Dünya
AB'den Schengen vizesi için yeni karar! Teknik çalışmalar bitince yayınlanacak
AB'den Schengen vizesi için yeni karar! Teknik çalışmalar bitince yayınlanacak Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Schengen vizesi için dijitalleşmeyi öngören tasarıya yeşil ışık yaktı.
13.11.2023 Dünya
Hırvatistan: Schengen'e girilmesinden bu yana yasa dışı göçte keskin artış
Hırvatistan: Schengen'e girilmesinden bu yana yasa dışı göçte keskin artış Hırvat Sınır Güvenliği tarafından yapılan açıklamaya göre sene başından beri 54 bin 500'den fazla kişinin Hırvatistan sınırını yasa dışı yollardan geçtiği duyuruldu.
29.09.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç'tan vize açıklaması: Sürecin hızlanması için çalışıyoruz
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç'tan vize açıklaması: Sürecin hızlanması için çalışıyoruz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Schengen vizesi sıkıntısıyla değerlendirmelerde bulundu. Tıkanıklığın olduğu yerlerde çalışmaların olduğunu söyleyen Kılıç, "Sürecin hızlanması için çalışıyoruz." dedi.
28.08.2023 Gündem
Arsa karşılığı iki daire için anlaştı, hayatı kabusa döndü
Arsa karşılığı iki daire için anlaştı, hayatı kabusa döndü Esenyurt'ta bir vatandaş, müteahhit ile arsasına karşı iki daire konusunda anlaştı. Ne olduysa bundan sonra oldu. Ailenin hayatı kabusa dönerken yaşadıklarını da anlattı. İşte haberin ayrıntıları...
15.08.2023 Gündem
12 bin 500 dolarlık şok! Yüksek kazanç ümidi internet reklamıyla kabusa döndü
12 bin 500 dolarlık şok! Yüksek kazanç ümidi internet reklamıyla kabusa döndü Yüksek kazanç ümidiyle internette gördüğü reklama tıklayan Zeynep Naile Dilmaç hayatının şokuyla karşılaştı. Geçtiğimiz yıl 40 dolar kazandığını ve doldurduğu formla her şeyin başladığını belirten Dilmaç yaşadıklarını anlattı.
11.08.2023 Gündem
4.500 TL'lik tuzak! Üniversiteli gençleri böyle ağlarına düşürüyorlar
4.500 TL'lik tuzak! Üniversiteli gençleri böyle ağlarına düşürüyorlar Üniversite öğrencilerinin can suyu haline gelen burslar dolandırıcıların radarına girdi. Gençleri aylık 4.500 TL’ye varan burs vaadiyle kandıran dolandırıcıların yanı sıra kız öğrencileri ağına düşürmeye çalışanlar da var.
10.08.2023 Gündem
Sahte Schengen operasyonu
Sahte Schengen operasyonu İstanbul’da sosyal medya üzerinden tanıştığı ve kendisine Schengen Vizesi çıkarma konusunda yardımcı olacağını düşündüğü kişiye 25 bin dolar (yaklaşık 675 bin lira) ödeyen yabancı asıllı Türk vatandaşı A.K., dolandırıldığını anlayınca soluğu emniyette aldı.
9.08.2023 Gündem
25 bin dolar karşılığında! Fatih'te kafede 'Schengen vizesi' operasyonu
25 bin dolar karşılığında! Fatih'te kafede 'Schengen vizesi' operasyonu İstanbul’da A.K. sosyal medya üzerinden tanıştığı ve kendisine kolaylıkla Schengen vizesi çıkarabileceğini söyleyen kişiye 25 bin dolar yani yaklaşık 675 bin lira verdi. Vize çıkmayınca dolandırıldığını anlayan A.K. polise başvurdu.
8.08.2023 Gündem
Almanya depremzedelere kolay vize uygulamasını sonlandırıyor
Almanya depremzedelere kolay vize uygulamasını sonlandırıyor Almanya'nın depremzedelere yönelik kolaylaştırılmış vize uygulaması son buluyor. Almanya Türk Toplumu ise uygulamanın uzatılmasını talep etti.
6.08.2023 Dünya
ABD vatandaşlarına  AB vizesi zorunluluğu
ABD vatandaşlarına AB vizesi zorunluluğu Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin 2024’ten itibaren ABD vatandaşlarından vize isteyeceği açıklandı.
27.07.2023 Dünya
İTO Başkanı Avdagiç: "Gelir vergisi dilimleri ve SGK üst limiti gözden geçirilmeli"
İTO Başkanı Avdagiç: "Gelir vergisi dilimleri ve SGK üst limiti gözden geçirilmeli" İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "SGK üst limitinin gözden geçirilmesi lazım. Asgari ücrette belirlenen net rakam ile ilgili bir sıkıntımız yok. Şu andaki yaşam şartları içinde eleştirimiz bulunmuyor. Öte yandan gelir vergisi dilimlerinin gözden geçirilmesi ve kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemelerin gözden geçirilmesi gibi üç konuya önem vermekteyiz" ifadelerini kullandı.
8.07.2023 Ekonomi
Almanya, Türkiye'deki vize reddi itiraz sürecini askıya aldı
Almanya, Türkiye'deki vize reddi itiraz sürecini askıya aldı Türkiye'nin yanı sıra Çin ve Fas'ta pilot uygulama hayata geçirilecek, başvuru sahiplerine vize reddinin nedenleri önceki döneme kıyasla, daha ayrıntılı açıklanacak.
14.06.2023 Dünya
Almanya Büyükelçiliği'nden vize açıklaması
Almanya Büyükelçiliği'nden vize açıklaması Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'de 2023 yılında yaklaşık 100 bin Schengen vizesi verildiğini duyurarak, "Almanya şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'dekinden daha fazla vize vermiyor" açıklamasını yaptı.
6.06.2023 Gündem
Midilli seferinde yüzde 90 doluluk
Midilli seferinde yüzde 90 doluluk İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in deniz turizmini teşvik etme hedefi doğrultusunda İZDENİZ tarafından yaz aylarında yapılan İzmir – Midilli seferleri başladı.
3.06.2023 Ege
Vize ret oranı yüzde 50 arttı
Vize ret oranı yüzde 50 arttı Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almada yaşadığı sıkıntı ikiye katlandı. Konser için Avrupa’ya gitmesi gereken sanatçılar bile ret aldı. TURSAB Başkanı Bağlıkaya, ret verilen vize oranının bu yıl yüzde 50’ye çıktığını bildirdi.
1.06.2023 Gündem
Kolay vize hiç ‘kolay’ olmayacak!
Kolay vize hiç ‘kolay’ olmayacak! Belçika ve Almanya’nın, Türkiye’deki depremzedelere tanıdığı “hızlı vize” hakkının, bürokratik engeller nedeniyle istenilen süratte hayata geçirilemeyeceği belirtiliyor.
15.02.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Schengen Vizesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.