Semih Kaplanoğlu

Semih Kaplanoğlu

Son dakika Semih Kaplanoğlu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Semih Kaplanoğlu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Semih Kaplanoğlu haber sayfamızda...

Semih Kaplanoğlu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 387 semih kaplanoğlu haberi bulunmuştur.
Sinemanın hafızası
Sinemanın hafızası Güncel sergileriyle sanatseverlerin ilgi odağı olan İstanbul Sinema Müzesi, içerikleri kadar dijitalleşme çalışmalarıyla da sinema arşivciliği adına önemli bir görev üstleniyor.
2.04.2024 Kültür Sanat
Nuri Bilge Ceylan'dan Zeki Demirkubuz'a son söz: Hayal ürünü iddiayla uğraşmak kolay değilmiş
Nuri Bilge Ceylan'dan Zeki Demirkubuz'a son söz: Hayal ürünü iddiayla uğraşmak kolay değilmiş İki ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan arasındaki polemikte, son sözü Nuri Bilge Ceylan söyledi. "Bir algı oluşturmaya yönelik hiçbir kanıtı olmayan bir sürü hayal ürünü iddiayla uğraşmak kolay değilmiş" diyen Ceylan, bundan sonra yeni bir yanıt vermeyeceğini, böyle bir gereklilik doğarsa da buna mahkeme yoluyla devam edeceğini belirtti.
31.12.2023 Cadde
Nedir bu ‘sanat sineması’ dedikleri?
Nedir bu ‘sanat sineması’ dedikleri? Sinema yazarı Barış Saydam’ın kaleme aldığı “Türkiye’de Sanat Sineması”, sinemanın bazıları tarafından ‘fazla entel’ görünen ama kendi kitlesini de yaratmış yapımlarına odaklanıyor.
15.08.2023 Kültür Sanat
‘Süper kahraman filmleri yüzeysel’
‘Süper kahraman filmleri yüzeysel’ Tecrübeli ve ödüllü sinemacı Jim Sheridan ile İstanbul’a gelişi vesilesiyle söyleştik; İrlanda sorunundan süper kahraman filmlerine kadar birçok konuda fikirlerini öğrendik.
14.11.2022 Kültür Sanat
Bursa Türk Dünyası Kültür Başkentliğini Şuşa'ya devretti
Bursa Türk Dünyası Kültür Başkentliğini Şuşa'ya devretti Türksoy Kültür Bakanları Daimi Konseyi 39’uncu Dönem Toplantısı'nda, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa, unvanını, 2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti Şuşa’ya devretti.
5.11.2022 Gündem
Ödüller sahiplerini buldu
Ödüller sahiplerini buldu Bu sene 10. kez düzenlenen Boğaziçi Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.
31.10.2022 Kültür Sanat
Ece Yüksel'in mutlu günü! Evlilik yolunda ilk adımı attı
Ece Yüksel'in mutlu günü! Evlilik yolunda ilk adımı attı 'Yargı' dizisindeki 'İnci Erguvan' rolüyle adını geniş bir kitleye duyuran genç oyuncu Ece Yüksel, bir süredir aşk yaşadığı sevgilisiyle evlilik yolunda ilk adımı attı. 24 yaşındaki güzel oyuncu nişan töreninden kareleri sosyal medya hesabından paylaştı.
24.06.2022 Cadde
‘Seyircide nefret yaratmak kolay değil’
‘Seyircide nefret yaratmak kolay değil’ “Bergen” filminde şarkıcının katilini oynayan Erdal Beşikçioğlu, rolünün yarattığı toplumsal nefreti anlatırken seyircinin küfürlerinden memnun olduğunu söylemişti. Prof. Dr. Bülent Vardar da sinemada “kötü adam” karakterleriyle ilgili sorularımızı yanıtlarken o küfürlerin sanatçının rolünü yaratmadaki başarısını gösterdiğini anlattı
4.05.2022 Gündem
SİYAD’da ‘Hayaletler’ ağır bastı
SİYAD’da ‘Hayaletler’ ağır bastı Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), 54. Türkiye Sineması Ödülleri’nin 11 daldaki adaylarını belirledi.
5.02.2022 Kültür Sanat
Oscar’da yarışmak yine hayal oldu
Oscar’da yarışmak yine hayal oldu 2022’de dağıtılacak 94. Oscar Ödülleri'nin bazı kategorilerinde adaylar açıklandı.
23.12.2021 Kültür Sanat
‘Okul Tıraşı’ Altın Küre’de
‘Okul Tıraşı’ Altın Küre’de Golden Globe (Altın Küre) Ödülleri’nde Yabancı Dilde En İyi Film dalında Türkiye’den “Okul Tıraşı”, ilk 25 film arasında yer aldı.
9.12.2021 Kültür Sanat
İnsan vicdanı kadar yer kaplar
İnsan vicdanı kadar yer kaplar Semih Kaplanoğlu’nun “Bağlılık Üçlemesi”nin ikinci filmi; helalleşme üzerinden inancın gereklerini, vicdan temizliğini ve insan-doğa ilişkisini sorguluyor
3.12.2021 Kültür Sanat
İngiltere’nin Oscar adayı Türkiye’den
İngiltere’nin Oscar adayı Türkiye’den Kadına yönelik şiddetin Türkiye’deki boyutunu anlatan “Dying to Divorce/Ölümüne Boşanmak” belgeseli, En İyi Uluslararası Film kategorisinde İngiltere’yi Oscar’da temsil edecek.
30.11.2021 Kültür Sanat
3 Aralık’ta vizyonda
3 Aralık’ta vizyonda Yönetmenliğini ve senaryosunu Semih Kaplanoğlu’nun yaptığı ‘Bağlılık Hasan’, 3 Aralık’ta vizyona girecek.
27.11.2021 Cadde
Oscar’da ‘yabancı’ artışı
Oscar’da ‘yabancı’ artışı Oscar Ödülleri’nin en merak edilen bölümlerinin başında, eski ismiyle Yabancı Dilde En İyi Film, yeni ismiyle En İyi Uluslararası Film kategorisi geliyor.
12.11.2021 Kültür Sanat
Boğaziçi’nin kazananı “Bağlılık Hasan” oldu
Boğaziçi’nin kazananı “Bağlılık Hasan” oldu 9.Boğaziçi Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.
1.11.2021 Kültür Sanat
Boğaziçi’nin iki yakasında film zamanı
Boğaziçi’nin iki yakasında film zamanı Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 9. Boğaziçi Film Festivali, Atlas 1948 Sineması’nda düzenlenen açılış gecesi ve Danis Tanovic’in yönettiği “Not So Friendly Neighbourhood” filminin gösterimiyle başladı.
25.10.2021 Kültür Sanat
Semih Kaplanoğlu: Hiçbir filme hazır olamadım
Semih Kaplanoğlu: Hiçbir filme hazır olamadım TRT 2'de Hülya Koçyiğit'in sunduğu 'Film Gibi Hayatlar' programına, Semih Kaplanoğlu konuk oldu. Ünlü yönetmen, hiçbir zaman bir filme hazır olmadığını söyledi.
23.10.2021 Cadde
Boğaziçi’nde film zamanı
Boğaziçi’nde film zamanı Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 9. Boğaziçi Film Festivali 23 Ekim’de başlıyor.
20.10.2021 Kültür Sanat
Bir hesaplaşma ve helalleşme hikâyesi
Bir hesaplaşma ve helalleşme hikâyesi Semih Kaplanoğlu, yeni filmi “Bağlılık Hasan”da inanç kavramını temel alarak, insan benliğine, belleğine dönük sorgulamalara başlıyor ve bir aile öyküsü etrafında sosyopolitik atıflar yapıyor
6.10.2021 Kültür Sanat
Aşı karşıtı yazarlardan mı etkilendi?
Aşı karşıtı yazarlardan mı etkilendi? Hayykitap’ın sahibi ve yayın yönetmeni Tevfik Rauf Baysal, koronavirüs nedeniyle 53 yaşında hayatını kaybetti. Baysal’ın kendi yayınevinden kitaplarını yayımladığı aşı karşıtı doktor yazarların etkisinde kalarak aşı olmadığı iddia edildi.
2.10.2021 Gündem
9. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmler açıklandı
9. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmler açıklandı Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından 23 – 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 9. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda “En İyi Film Ödülü” için yarışacak filmler açıklandı.
1.10.2021 Kültür Sanat
Altın Portakal jürisinin başkanı Emin Alper
Altın Portakal jürisinin başkanı Emin Alper Bu yıl 2-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali için geri sayım başladı.
14.09.2021 Kültür Sanat
Antalya yarışmada yer alacak 10 film
Antalya yarışmada yer alacak 10 film Bu yıl 2-9 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Antalya Film Festivali’nde ulusal yarışmada yer alacak filmler açıklandı.
8.09.2021 Kültür Sanat
58. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Yarışma Filmleri belli oldu
58. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Yarışma Filmleri belli oldu T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 2-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışma heyecanı başlıyor. Merakla beklenen Ulusal Yarışma Filmleri belli oldu.
7.09.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Semih Kaplanoğlu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.