Semiha Berksoy

Semiha Berksoy

Son dakika Semiha Berksoy haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Semiha Berksoy gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Semiha Berksoy haber sayfamızda...

Semiha Berksoy

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 149 semiha berksoy haberi bulunmuştur.
Türk sanatçılar bienalde
Türk sanatçılar bienalde 60.Venedik Bienali başladı. “Yabancılar Her Yerde” temasıyla düzenlenen bienalin Gülsün Karamustafa’nın işinden oluşan Türk pavyonu da önceki gün ziyarete açıldı.
20.04.2024 Kültür Sanat
Berksoy’un ilham veren dünyası
Berksoy’un ilham veren dünyası Dikmen Gürün’in kaleme aldığı, Kırmızı Kedi’den yayımlanan “Ateş Kuşu Semiha Berksoy” Türkiye’nin opera dünyasında ilklerin simgesi olan Semiha Berksoy’u, aynı zamanda tiyatro ve görsel sanatlar alanındaki özgün çalışmalarıyla birlikte yaşam öyküsü, kendi yazdıkları, anlattıkları, onun için yazılanlar ve yapıtlarıyla anlatıyor...
27.02.2024 Kültür Sanat
Venedik’in kadın ressamları
Venedik’in kadın ressamları Venedik Bienali’nde bu yıl Türk sanatçıların eserleri öne çıkıyor.
5.02.2024 Kültür Sanat
Müge Cengizkan, Ali Cengizkan: Toplumun arzuladığı, ama akademinin bazen çekindiği soruların peşinde olacağız...
Müge Cengizkan, Ali Cengizkan: Toplumun arzuladığı, ama akademinin bazen çekindiği soruların peşinde olacağız... Sergi, kitap ve araştırma projeleriyle mimarlık literatürüne katkıda bulunmanın ötesine geçerek her yaştan ve sosyal katmandan insanın yaşadığı kente dair bilinçlenmesini önemseyen; kent, mimarlık, tasarıma dair kavramların gündelik yaşamın parçası olmasına çabalayan Müge Cengizkan ve Ali Cengizkan’ın araştırmacılık, editörlük, yazarlık pratiklerini ve güncel işlerini mercek altına aldık.
28.01.2024 Mimarlık
MIT Mimarlık Fakültesi Bursiyerler Arıyor
MIT Mimarlık Fakültesi Bursiyerler Arıyor Mimarlığın geleceği için yenilikçi vizyonları desteklemeyi misyon edinmiş olan MIT Mimarlık Fakültesi’nin yenilikçi vizyonunda burslar merkezi bir rol oynuyor.
1.01.2024 Mimarlık
‘Cumhuriyetin Yüzü’
‘Cumhuriyetin Yüzü’ Borusan Kocabıyık Vakfı, Cumhuriyetin 100’üncü yılını kapsamlı bir sergiyle kutluyor.
8.11.2023 Kültür Sanat
İsimlerini dünyaya duyurdular
İsimlerini dünyaya duyurdular 1925’te bir yarışma düzenlenerek sanatçı ve müzik öğretmeni yetiştirmek üzere Berlin, Paris, Budapeşte, Prag gibi Avrupa’nın önemli kültür şehirlerine yetenekli gençler gönderilmeye başlandı.
29.10.2023 Kültür Sanat
Cumhuriyet’in Yüzyılı: Öncü kadınlar
Cumhuriyet’in Yüzyılı: Öncü kadınlar Cumhuriyet’le birlikte kadınlar sosyal ve siyasal alanda birçok hak kazanırken Cumhuriyet’in açtığı bu yolu, başarılarıyla taçlandırdılar. Yüz yıldır sanattan bilime, spordan iş hayatına, birçok alanda ülkemizin gelişimine önemli katkılar sağladılar
29.10.2023 Gündem
Orotoryolu kutlama
Orotoryolu kutlama CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı Kadın Kolları, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 88. yılında müzikli orotoryo sundu.
6.12.2022 Ege
Semiha Berksoy’un eserleri Lyon Bienali’nde
Semiha Berksoy’un eserleri Lyon Bienali’nde Türkiye’nin uluslararası alanda tanınmış ilk sanatçılarından ve aynı zamanda Cumhuriyet kuşağının en önemli temsilcilerinden olan Semiha Berksoy, eserleriyle 16. Lyon Bienali’ne konuk oluyor.
4.12.2022 Kültür Sanat
Başkentin Kültür Yolu başlıyor
Başkentin Kültür Yolu başlıyor Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Ankara ayağı olan Başkent Kültür Yolu Festivali bugün başlıyor. Sanatseverleri, 23 Ekim’e kadar sürecek festival kapsamında, konserden tiyatroya, sergiden söyleşiye dolu dolu bir etkinlik takvimi bekliyor.
1.10.2022 Kültür Sanat
Birce Akalay tatilde! Güzel havanın tadını çıkardı
Birce Akalay tatilde! Güzel havanın tadını çıkardı Son dönemde dijital bir platformda yayınlanan projeleriyle adından söz ettiren oyuncu Birce Akalay, önceki gün Bodrum'da kameralara yansıdı. Denizin ve güneşin tadını çıkaran ünlü isim, güzelliğiyle tüm bakışları üzerinde topladı.
27.06.2022 Cadde
Birce Akalay: Hıdırellez'de niyetimi yazdım
Birce Akalay: Hıdırellez'de niyetimi yazdım Birce Akalay, önceki gün yeni mücevher koleksiyonunu bir alışveriş merkezinde tanıttı. Oyuncu, kendisini yalnız bırakmayan meslektaşı Nur Fettahoğlu ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı. İkili, hem kariyerleri, hem de aşk hayatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
20.05.2022 Cadde
Semiha Berksoy anısına ‘Tosca’
Semiha Berksoy anısına ‘Tosca’ Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, Devlet Opera ve Balesi’nin 2021-2022 sanat sezonunda, pandemi sonrasındaki görkemli günlerine geri döneceğini belirterek tam kapasiteli temsillerine başladıklarını duyurdu.
5.04.2022 Kültür Sanat
Bu yüzler bizi izler
Bu yüzler bizi izler Müze Evliyagil’in 38 sanatçının eserleriyle portre sanatına odaklandığı “İzleyen Yüzler” sergisi 31 Aralık’a kadar Ankaralıları bekliyor...
26.12.2021 Kültür Sanat
'Deneme çekiminde cesaret çok önemli oluyor'
'Deneme çekiminde cesaret çok önemli oluyor' Meriç Aral ve Efe Tunçer’in sunumuyla Zorlu PSM YouTube kanalında yayınlanan 'Teras Noir' programının bu haftaki konuğu Esra Ruşan oldu. ‘Masumlar Apartmanı’ dizisiyle son zamanlarda çok konuşulan Ruşan, "Oyuncunun cesareti deneme çekiminde başlıyor" dedi.
30.11.2021 Cadde
Tarihin en güzel rengi sanatçı kadınlarda
Tarihin en güzel rengi sanatçı kadınlarda Meşher’in yeni sergisi “Ben, Sen, Onlar”, 1850-1950 arasında Türkiye’de yaşamış ve eser üretmiş 117 kadının 232 eserine yer vererek sanat tarihimizde saklı kalan bir hazineyi gün yüzüne çıkarıyor
17.10.2021 Kültür Sanat
Meşher'de Sanatçı Kadınların Yüzyılı
Meşher'de Sanatçı Kadınların Yüzyılı Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların Yüzyılı, 9 Ekim’de Meşher’de açılıyor. Deniz Artun’un küratörlüğünde gerçekleşen sergi, yaklaşık 1850–1950 arasında Türkiye’de yaşamış ve yaratmış sanatçı kadınların eserlerinden bir seçkiye yer veriyor.
7.10.2021 Kültür Sanat
Alaçatı’da ‘Yaşa, fark et  ve harekete geç’
Alaçatı’da ‘Yaşa, fark et ve harekete geç’ Gastronomi, kültür ve sanat alanında üç gün boyunca keyifli bir yolculuk sunan Tasting Alaçatı festivaline geri sayım başladı
29.08.2021 Pazar
Gedik Sanat'tan dijital proje
Gedik Sanat'tan dijital proje Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gedik Sanat, İstanbul Gedik Üniversitesi ile birlikte kadınların ifade biçimlerini, kendini gerçekleştiren lider kadınları ve koro Kültürünün bu çerçevedeki rolünü ortaya çıkaran bir projeye geçtiğimiz Kasım ayında imza atmıştı. Kasım ayı boyunca dijital platformlarda birçok alanda uzman konuklarla zenginleşen proje için bestelenmiş üç eser pandemi koşulları sebebiyle seslendirilememişti. Üç kadın şairimizin dizelerini besteleyen üç bestecimizin koro eserleri 28-29-30 Haziran tarihlerinde Gedik Sanat Youtube kanalından yayınlanacak.
15.06.2021 Kültür Sanat
İstanbul Modern’den Anneler Günü’ne özel sanal sergi turu
İstanbul Modern’den Anneler Günü’ne özel sanal sergi turu İstanbul Modern Anneler Günü’nde kadınları “Sanatçı ve Zamanı” koleksiyon sergisini rehber eşliğinde çevrimiçi gezmeye davet ediyor
7.05.2021 Kültür Sanat
İKSV'den 23 Nisan'da çocuklara özel çevirimiçi etkinlikler
İKSV'den 23 Nisan'da çocuklara özel çevirimiçi etkinlikler İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bünyesinde, kültür-sanat etkinliklerine erişim ve katılım imkânlarını artırmayı amaçlayan İKSV Alt Kat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Zorlu Holding desteğiyle yepyeni atölye çalışmaları ile kutluyor.
15.04.2021 Kültür Sanat
O çağdaş müziğin ‘kutup yıldızı’ydı
O çağdaş müziğin ‘kutup yıldızı’ydı Türk müziğinin çağdaşlaşması yolunda önemli yapıtlara imza atan Ahmet Adnan Saygun, 30 yıl önce yaşama veda etti. “Yunus Emre Oratoryosu” başta olmak üzere pek çok önemli yapıta imza atan Saygun’u, besteci Muammer Sun “Çağdaş Türk müziğinin kutup yıldızı” olarak nitelemişti
7.01.2021 Kültür Sanat
Gedik Sanat'tan yeni proje "Kadının Sözü Var"
Gedik Sanat'tan yeni proje "Kadının Sözü Var" Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı bünyesinde çalışmalarını sürdüren “Gedik Sanat”, İstanbul Gedik Üniversitesi ile gerçekleştirdiği yeni projesinde kadınların ekonomik ve sosyal alanda var olmalarının önemini vurguluyor. Kadınların birer özne olarak kendilerini ifade edebilmelerinin, kamusal alanda eşit ve özgür bireyler olarak seslerini duyurabilmelerinin toplum için vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunun bilinci ile ‘Kadının Sözü Var’ projesi hayata geçiriliyor.
11.11.2020 Kültür Sanat
Eşitlik yürüyüşü
Eşitlik yürüyüşü 8 Mart Kadınlar Günü kutlamalarının tüm haftaya yayıldığı Karşıyaka’da, mor tişörtler giyip çarşıda kortej oluşturan kadınlar tüm Türkiye’ye adalet çağrısı yaptı...
10.03.2020 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Semiha Berksoy ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.