Bir diken parmağına mal oldu! Türkiye'de her yıl on binlerce can alan sessiz katil...
Bir diken parmağına mal oldu! Türkiye'de her yıl on binlerce can alan sessiz katil... İngiltere’de yaşayan Jackie Jackson parmağını sıyıran böğürtlen dikeni yüzünden ölümden döndü. Elinde oluşan mantar enfeksiyonu kanına karıştığı için kan zehirlenmesi yani sepsis yaşayan talihsiz kadın, tam 2 yıl boyunca hastanelerden çıkamadı. Peki, TÜİK verilerine göre Türkiye’de de enfeksiyon kökenli ölümlerin yüzde 60'ını oluşturan hatta Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Kanserden daha öldürücü” olarak tanımlanan sepsis nedir, belirtileri nelerdir, bundan nasıl korunulur? İşte detaylar...
28.02.2022 Gündem
Camiye bırakılan bebeğin hayatı dram çıktı! Ölümcül hasta…
Camiye bırakılan bebeğin hayatı dram çıktı! Ölümcül hasta… Cami avlusuna bırakılan bebek yaşam mücadelesi veriyor. Adıyaman'da, dün cami avlusunda bulunan ve muayenesinde akut böbrek yetmezliği  teşhisi konulan bebek, yoğun bakımda tedavi ediliyor.
22.07.2019 Gündem
Yeni dövmesi hayatına mal oldu
Yeni dövmesi hayatına mal oldu Dövme yaptırdıktan sonra iki hafta denize girmeme uyarısını göz ardı eden adam, denize girdikten iki hafta sonra öldü.
31.05.2017 Estetik
Genital bölge tıraşı öldürüyordu!
Genital bölge tıraşı öldürüyordu! 44 yaşındaki kadın bikini bölgesini tıraş ettikten sonra bacaklarını ve hatta hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı.
26.04.2017 Genel Sağlık
Septik şok nedir, nasıl anlaşılır?
Septik şok nedir, nasıl anlaşılır? Septik şok veya sepsis (kan zehirlenmesi) tüm dünyada yaygın olması yanında en az bilinen ve hatta kalp krizinden bile fazla ölüm oranına sahip bir hastalıktır. Septik şok nedir, nasıl anlaşılır?
8.04.2016 Genel Sağlık
Nejat İşler için kritik süreç
Nejat İşler için kritik süreç Hastane kolidorlarında ilk defa görüntülenen Nejat İşlerin elindeki eldivenin sırrı çözüldü.
11.04.2014 Cadde