Sadece su içmek yeterli değil! Sıcak havalarda serinlemenin formülü bu besinlerde saklı
Sadece su içmek yeterli değil! Sıcak havalarda serinlemenin formülü bu besinlerde saklı Yazın başlangıcı aynı zamanda cildinizin taze ve genç görünmesini sağlamak için günlük beslenmenize bazı serinletici besinler eklemeye başlamanız gerektiği anlamına da gelir. Kavurucu yaz sıcağını yenmeye yardımcı olacak pek çok alternatif olduğunu biliyor muydunuz? Her birinin serin ve rahat kalmanızı sağlayacak kendine özgü özellikleri var.
9.04.2024 Cilt Bakımı
500 yıllık kuyudan gelen serinlik!
500 yıllık kuyudan gelen serinlik! Kayseri’nin bazı ilçelerinde kışın karla doldurulan 300 kadar kuyudan yaz boyunca buz gibi su içiliyor. Kısmen eriyen kar da kovalarla kuyudan çekilip üzerine yoğurt ve pekmez dökülerek yeniyor.
11.09.2019 Haberler
10 büyük boy çöp poşetiyle klimadan yatak odasına serin hava hattı çekti
10 büyük boy çöp poşetiyle klimadan yatak odasına serin hava hattı çekti Antalya’da evinin salonunda takılı klimanın serinliğini yatak odasında hissetmek isteyen Orhan Tuna isimli vatandaşın bulduğu ilginç çözüm güldürdü. Büyük boy 10 çöp poşetini birbirine yapıştıran Tuna, 15 metre uzunluğa ulaşan poşetlerin bir ucunu klimaya, diğer ucunu da yatak odasına uzattı. “Nerede soğukta oturmak istersem oraya çevirebiliyorum” diyen Tuna, poşetin ucunu istenildiği takdirde alt ve üst komşulara da yönlendirebileceğini ifade etti.
11.09.2019 Haberler
Köpeğin fırçalı serinliği
Köpeğin fırçalı serinliği Antalya’da aşırı sıcaklardan etkilenen köpeğin, bir akaryakıt istasyonundaki otomatik otomobil yıkama fırçasında yıkanması renkli görüntüler oluşturdu. Hava sıcaklığının 30 derece, nem oranının ise yüzde 60 ölçüldüğü turizm kenti Antalya'da yaşayanlar ve turistler, denizde ve havuzlarda serinliyor. Sıcak hava insanları olduğu kadar hayvanları da bunaltıyor. Aşırı sıcaklardan etkilenen köpeğin, bir akaryakıt istasyonundaki otomatik otomobil yıkama fırçasında yıkanması renkli görüntüler oluşturdu.
11.09.2019 İlginç Videolar
Seyhan Barajı'nda tehlikeli serinlik
Seyhan Barajı'nda tehlikeli serinlik Adana’da aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar, tehlike ve yasak olmasına rağmen kendilerini Seyhan Barajına attı. Vatandaşlar Seyhan Barajını adeta sahil olarak görüp, yasaklara rağmen bunaltıcı sıcaklarda serinledi. Sıcaklarının 38 dereceyi bulması üzerine Adanalılar, Seyhan Barajına akın etmeye başladı. Barajda yüzmenin yasak olmasına rağmen aldırış etmeyen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte buz gibi suyun keyfini çıkarırken, sıcaklara dayanamayan bir köpek de kendini suya attı. Seyhan Barajına giren gençler ise, kayalıklardan tehlikeli bir şekilde suya atladı. Baraja giren bir vatandaş, Adana sıcağını kaldırmadıkları için suya girdikleri belirterek,”Herkes birini bir yerde bulmuş oluyor, ya kanalda yada nehirde. Bir şekilde suya girmemiz gerekiyor. Suya girebilmemiz için Adana’da bir sahilin olmasın şart. Tehlikeli olduğu bile bile biz bunu tercih ediyoruz. Biz burada yüzüyorsak demek ki tehlike ile iç içeyizdir. Buna rağmen biz çocuklarımızı buraya getiriyoruz, başka bir çözümümüz yok. Geçen hafta buraya geldik, boğulacak bir çocuk vardı adamın birisi kurtardı. Biz yüzme bilmiyoruz, sahil görmediğimiz için. Benim yaşım 40 daha yüzmeyi bilemiyorum, bunu nedeni ise Adana’da sahil olmadığı için” ifadelerini kaydetti.
11.09.2019 Yaşam
Ölümcül serinlik arayışı
Ölümcül serinlik arayışı HİSSEDİLEN hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Adana'da çocuklar, tehlikeli ve yasak olmasına karşın sulama kanallarında serinlemeye çalışıyor. Sıcaktan bunalanlar, parklarda ve ağaç gölgelerinde rahat nefes almaya çalışırken, çocuklar ve gençler serinlemek için derinliği 2 metreyi bulan ve yüksek hızlı akan DSİ'ye ait sulama kanallarına giriyor. Her yıl onlarca kişinin boğulmasına neden olan sulama kanallarına giren çocuklar, tehlikeli uyarısına karşın soğuk suda yüzerek serinlemeye çalışıyor. Ekonomik nedenlerle havuza veya denize gidemediklerini anlatan çocuklar ve gençler, serinlemek için başka alternatiflerinin olmadığını öne sürdü.
11.09.2019 Yaşam
Oto yıkamacıdan vatandaşlara serinlik hizmeti
Oto yıkamacıdan vatandaşlara serinlik hizmeti Hava sıcaklığının 40 derecenin üstüne çıktığı Gaziantep'te, bir Oto yıkamacı vatandaşlara bedava serinletme hizmeti veriyor. Türkiye'nin dört bir tarafında olduğu gibi, Gaziantep'te de etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle, vatandaşlar serinlemek için birçok yol deniyor. Müşterilerinin 40 derecenin üstündeki hava sıcaklığından bunaldığını gören oto yıkamacı Fatih Eren, bedava serinlik hizmeti başlattı. Sıcaktan bunalan vatandaşları tazyikli suyla serinleten oto yıkama işletmecisi Fatih Eren, kedi, köpek gibi sıcak havadan bunalan hayvanları da tazyikli suyla serinletiyor. Serinlemeye gelen vatandaşlar, havanın çok sıcak olduğunu, araba klimasının bile yetersiz kaldığını, bundan dolayı böyle serinlemeye çalıştıklarını ve bu hizmeti verenlere teşekkür ettiklerini söylediler. Oto yıkamacı Fatih eren ise, vatandaşların sıcaktan bunaldığını görünce böyle bir yol denediğini söyledi. Müşterilerinin memnun kaldığını belirten Eren, “Hava sıcaklığı 40 derecenin üzerindedir. Arabasını yıkatmaya gelen müşteriler, lüks araçlarına rağmen klimanın serinletmediğini söylüyorlar. Bende onlara tazyikli su tutarak serinletiyorum. Vatandaşlar serinlediği için bana teşekkür ediyor” dedi. “Sokak hayvanlarını da serinletiyorum” Sokak hayvanlarını da serinlettiğini söyleyen Fatih Eren, “Hava sıcaklığından sadece insanlar etkilenmiyor. Hayvanlarda sıcaktan bunalıyor. Özellikle başıboş hayvanlar öğle saatlerinde havanın en sıcak olduğu vakitte buralarda dolanıyor. Bizde bu hayvanları tazyikli suyla serinletiyoruz” diye konuştu.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri