Serra Yılmaz

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, çevirmen.
 
Sanat hayatına Dostlar Tiyatrosu'nda başlayan Yılmaz, Fransa'da Université de Caen, psikoloji bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar, önce dramaturg, oyuncu ve Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı olarak, daha sonra Rainer Werner Fassbinder'in "Diğerlerinin adı Ali" oyununu sahneye koyarak Şehir Tiyatroları'nda yer aldı. İstanbul'da yaşayan sanatçı, Fransızca ve İtalyanca'dan anında çeviri konusunda profesyonelce çalışmakta olup, Papa 16. Benedict'in Türkiye ziyaretinde çeviri yapmasıyla göze çarpmıştır. Sanatçı, Ferzan Özpetek'in Karşı Pencere filminde büyük başarı elde etmiştir. İtalyan sinema dünyasında iyi tanınan Serra Yılmaz, yurtiçinde ve dışında sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır. Tarkan'ın Hüp şarkısının klibinde de yer almıştır. 2011 Venedik Film Festivalinde "İlk Yapıt" kategorisinde jüri üyesi olarak görev almıştır. 
 
Ödülleri
36. Antalya Film Şenliği - 1999, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Harem Suare
21. İstanbul Film Festivali - 2002, En İyi Kadın Oyuncu, 9
8. Sadri Alışık Ödülleri - 2003, En İyi Kadın Oyuncu 9
21. Siyad Türk Sineması Ödülleri - 1999, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Harem Suare
Fransa, Palmes Académiques nişanıyla şövalyelik unvanı, 2007
İtalya, Ordine della Stella della Solidarieta nişanı, 2007
Rol aldığı oyunlar
Yakındoğu'da Emanet : Özen Yula - "İKSV ve Japan Performing Arts ortak yapımı" 2004
Yönettiği oyunlar
Diğerlerinin Adı Ali : Rainer Werner Fasbinder - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1997
Filmografisi
Eyvah Eyvah 3 - 2014 (Mercedes)
Kaybedenler Kulübü : Tolga Örnek - 2011
Ses : Ümit Ünal - 2010
Vavien : Taylan Birederler - 2009
7 Avlu : Semir Arslanyürek - 2009
Mükemmel Bir Gün - 2008
Bir Ömür Yetmez : Ferzan Özpetek - 2007
Roz'un Sonbaharı - 2007
Parmaklıklar Ardında - 2007
Dolunay (dizi) : 2005
Vanilya ve Çikolata - 2004
Asmalı Konak : Çağan Irmak - Hayat - 2003
Karşı Pencere  : Ferzan Özpetek - 2002
Gönlümdeki Köşk Olmasa - 2002
9 : Ümit Ünal - 2002
Aşk Meydan Savaşı - 2002
Cahil Periler  : Ferzan Özpetek - 2001
O da Beni Seviyor : Barış Pirhasan - 2001
Yeşil Işık : Faruk Aksoy - 2001
Güle Güle : Zeki Ökten - 1999
Harem Suare  : Ferzan Özpetek- 1999
Kaç Para Kaç : Reha Erdem - 1998
Sıdıka (dizi) - 1997
Ağır Roman : Mustafa Altıoklar - 1997
Hollywood Kaçakları - 1996
Şehnaz Tango - 1996
İz : Yeşim Ustaoğlu - 1994
Ay Vakti - 1993
Tersine Dünya : - 1993
Kanunun Ötesinde - 1992
Karılar Koğuşu : Halit Refiğ - 1989
Afife Jale - 1987
Anayurt Oteli : Ömer Kavur - 1987
Fikrimin İnce Gülü : Tunç Okan - Sarı Mercedes - 1987
Sen de Yüreğinde Sevgiye Yer Aç : - 1987
Sevgili Bebeklerim - 1987
Kupa Kızı : Başar Sabuncu - 1986
Teyzem : Halit Refiğ - 1986
Davacı : - 1986
Bir Yudum Sevgi : Atıf Yılmaz - 1984
Seni Seviyorum : - 1983
Şekerpare : Atıf Yılmaz - 1983
Faize Hücum : Zeki Ökten - 1982


Serra Yılmaz biyografisi

Serra Yılmaz kimdir?

Serra Yılmaz 13.09.1954 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Serra Yılmaz kaç yaşındadır?

Serra Yılmaz 13.09.1954 tarihinde doğmuş olup 64 yaşındadır.

Serra Yılmaz ne iş yapar?

Serra Yılmaz Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Serra Yılmaz nerelidir?

Serra Yılmaz Türkiye vatandaşıdır.


Doğum Tarihi :1954-09-13