Servet Tazegül

Servet Tazegül

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu Türk tekvandocudur. Kars'ın Basgedikler Köyü Almanya'ya göç eden Azerbaycan Türkü kökenli bir ailenin çocuğu olarak Nürnberg'de dünyaya geldi. 68 kiloda 2011 Dünya şampiyonu olmuştur. Ayrıca turnuvanın en değerli sporcusu seçilmiştir.   Servet Tazegül, 2008 Pekin Olimpiyatları erkekler 68 kg tekvando bronz madalya maçında Perulu rakibi Peter Lopez'i yenerek Olimpiyat üçüncüsü olmuş ve bronz madalya almıştır.   2012 Londra Olimpiyatları'nda sırası ile rakipleri Terrence Jennings, Hryhorii Husarov, Martin Stamper ile yaptığı 3 maçı kazanarak aynı kategoride İranlı Mohammad Bagheri Motamed' ile final maçına çıkmış ve maçı 6-5 kazanarak altın madalyanın sahibi olmuştur.

Servet Tazegül

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 392 servet tazegül haberi bulunmuştur.
Fenerbahçe Alagöz, Euroleague'de üst üste 2. kez şampiyon!
Fenerbahçe Alagöz, Euroleague'de üst üste 2. kez şampiyon! Kadınlar EuroLeague finalinde Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, Fransız ekibi Villeneuve ile karşılaştı. Sarı-lacivertliler, Mersin'de oynanan finali 106-73 kazanarak üst üste 2. kez şampiyon oldu.
14.04.2024 Basketbol
Fenerbahçe Alagöz, Avrupa şampiyonluğu için parkeye çıkıyor
Fenerbahçe Alagöz, Avrupa şampiyonluğu için parkeye çıkıyor Temsilcimiz Fenerbahçe, FIBA Kadınlar Euroleague Final Four'da (Dörtlü Final) yarın Villeneuve d’Asvq LM karşısında şampiyonluk için parkeye çıkacak.
13.04.2024 Basketbol
Fenerbahçe Alagöz Holding, Çukurova Basketbol'u mağlup etti! EuroLeague Women'da finale yükseldi
Fenerbahçe Alagöz Holding, Çukurova Basketbol'u mağlup etti! EuroLeague Women'da finale yükseldi Fenerbahçe Alagöz Holding, Çukurova Basketbol'u 89-80 mağlup etti ve EuroLeague Women'da finale yükseldi.
12.04.2024 Basketbol
EuroLeague Women'da Final Four heyecanı başlıyor!
EuroLeague Women'da Final Four heyecanı başlıyor! Mersin'de düzenlenecek EuroLeague Women Final Four'unda mücadele edecek takımların başantrenörleri basın mensuplarıyla buluştu.
11.04.2024 Basketbol
Fenerbahçe Alagöz Holding, Mersin'de ilk antrenmanını yaptı!
Fenerbahçe Alagöz Holding, Mersin'de ilk antrenmanını yaptı! EuroLeague Women Final Four'u için Mersin'e giden Fenerbahçe Alagöz Holding ilk antrenmanını yaptı.
10.04.2024 Basketbol
Çukurova Basketbol'da Serdar Çevirgen'den taraftara destek çağrısı!
Çukurova Basketbol'da Serdar Çevirgen'den taraftara destek çağrısı! EuroLeague Women Final Four'una ev sahipliği yapacak Çukurova Basketbol'da Başkan Serdar Çevirgen taraftardan destek istedi.
9.04.2024 Basketbol
Mersin'de Dörtlü Final şöleni
Mersin'de Dörtlü Final şöleni EuroLeague Kadınlar Dörtlü Finali, Mersin'in ev sahipliğinde yapılacak. Organizasyonun basın lansmanı gerçekleştirildi.
3.04.2024 Basketbol
Emre Kutalmış Ateşli: Paris’e altın için gideceğiz!
Emre Kutalmış Ateşli: Paris’e altın için gideceğiz! Paris Olimpiyatları’nda mücadele edecek en genç sporcularımızdan biri olan milli tekvandocu Emre Kutalmış Ateşli, “Tüm takım olarak Paris 2024’e en iddialı şekilde gideceğiz. Elbette bu zorlu maraton yorucu geçiyor, fakat altın madalya için tüm bunlara değer” dedi.
17.03.2024 Diğer
Çukurova Basketbol, Emlak Konut engeline takılmadı!
Çukurova Basketbol, Emlak Konut engeline takılmadı! ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 29'uncu haftasında Çukurova Basketbol, Emlak Konut'u 93-80 mağlup etti.
16.03.2024 Basketbol
Olimpiyat heyecanında Türkiye İş Bankası Team Türkiye'nin yanında!
Olimpiyat heyecanında Türkiye İş Bankası Team Türkiye'nin yanında! Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Paris’te 100 yıl aradan sonra 26 Temmuz-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Olimpiyat Oyunları için geri sayım başladı. Kota yarışmaları devam ederken, ülkemizi temsil edecek milli sporcularımızın antrenman programları yoğunlaştı. 2022 yılında Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi ile güç birliğine giden İş Bankası ise Team Türkiye’ye destek çalışmalarını sürdürüyor.
16.03.2024 Advertorial
Çukurova Basketbol, EuroLeague Women'da Final Four'da!
Çukurova Basketbol, EuroLeague Women'da Final Four'da! Çukurova Basketbol, Casademont Zaragoza'yı 86-63 mağlup ederek EuroLeague Women'da Final Four'a adını yazdırdı.
6.03.2024 Basketbol
Çukurova Basketbol, Beşiktaş engeline takıldı!
Çukurova Basketbol, Beşiktaş engeline takıldı! ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 23'üncü haftasında Beşiktaş, Çukurova Basketbol'u deplasmanda 75-70 mağlup etti.
3.02.2024 Basketbol
Olimpiyatlarda 100 yılın şeref listesi!
Olimpiyatlarda 100 yılın şeref listesi! Cumhuriyetimizin bir asrını bitirirken, tam 84 gurur tablosu... Hepsi birbirinden değerli, hepsi birbirinden başarılı... Türkiye’yi olimpiyatlarda madalyalarıyla onurlandırdılar, hepimizi gururlandırdılar.
24.12.2023 Diğer
Çukurova Basketbol, EuroLeague Women'da tutulamıyor!
Çukurova Basketbol, EuroLeague Women'da tutulamıyor! EuroLeague Women’daki temsilcimiz Çukurova Basketbol, B Grubu’ndaki 6. maçında Macaristan’ın Uni Gyor takımını 75-63 yenerek, üst üste 5. galibiyetini elde etti.
22.11.2023 Basketbol
Çukurova Basket’e büyük destek
Çukurova Basket’e büyük destek Kadın basketbolunun Türkiye’deki en önemli kulüplerinden olan Çukurova Basketbol’a dev bir destek geldi.
27.10.2023 Basketbol
ÇBK Mersin, Euroleague'in ikinci haftasında Basket Landes'i mağlup etti
ÇBK Mersin, Euroleague'in ikinci haftasında Basket Landes'i mağlup etti FIBA Kadınlar Euroleague B Grubu'nda mücadele eden ÇBK Mersin, ikinci hafta maçında konuk ettiği Basket Landes'i 79-75 yendi.
11.10.2023 Basketbol
ÇBK Mersin, Fenerbahçe Alagöz Holding'i mağlup etti!
ÇBK Mersin, Fenerbahçe Alagöz Holding'i mağlup etti! Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 1'inci haftasında ÇBK Mersin, Fenerbahçe Alagöz Holding'i 76-74'lük skorla mağlup etti.
13.09.2023 Basketbol
ÖZEL | Hakan Reçber: Savaş alanında zafer kazanmış gibi hissettirdi
ÖZEL | Hakan Reçber: Savaş alanında zafer kazanmış gibi hissettirdi 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda ülkemize bronz madalya getiren milli tekvandocu Hakan Reçber Skorer'e konuştu. Hocası Servet Tazegül, olimpiyat başarısı, kariyeriyle ilgili hedeflerini anlatan Reçber, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları öncesi beklentileri açıkladı.
3.07.2023 Diğer Sporlar
Fenerbahçe, final serisinde durumu 2-0 yaptı!
Fenerbahçe, final serisinde durumu 2-0 yaptı! Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu play-off final serisi ikinci maçında Çukurova Basketbol Kulubü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi'ni deplasmanda 83-76 mağlup ederek 2-0 öne geçti.
23.04.2023 Basketbol
Fenerbahçe ilk maçta avantajı kaptı!
Fenerbahçe ilk maçta avantajı kaptı! Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu play-off final serisi ilk maçında ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni deplasmanda 75-68 mağlup ederek 1-0 öne geçti.
22.04.2023 Basketbol
Çukurova Basketbol'da taraftarlara destek çağrısı
Çukurova Basketbol'da taraftarlara destek çağrısı Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi Kulübü Başkanı Serdar Çevirgen, yarın çıkacakları önemli maç öncesi, taraftarlarından sezonun en güçlü desteğini istedi.
30.01.2023 Basketbol
Türkiye - Slovenya: 80-74
Türkiye - Slovenya: 80-74 FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, Slovenya'yı 80-74'lük skorla mağlup etti.
27.11.2022 Milli Takım
A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın hedefi Avrupa Şampiyonası'na gitmek
A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın hedefi Avrupa Şampiyonası'na gitmek Önümüzdeki yıl yapılacak olan Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nın elemelerinde Arnavutluk ve Slovenya ile oynayacağı maçlar için Mersin'de kampa giren A Milli Kadın Basketbol Takımı, bu müsabakaları kazanıp gruptaki avantajını korumak istiyor. Başantrenör Ekrem Memnun, "Amacımız gruptaki avantajımızı korumak ve bu gruptan birinci çıkıp 2023 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda yer almak" dedi.
21.11.2022 Milli Takım
A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın kadrosu açıklandı
A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın kadrosu açıklandı FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Arnavutluk ve Slovenya ile karşılaşacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın kadrosu belli oldu.
19.11.2022 Milli Takım
Çukurova gücünü göstermeye başladı
Çukurova gücünü göstermeye başladı Kadınlar Euroleague'deki temsilcimiz Çukurova Basket Mersin Yenişehir Belediyesi, üst üste 2. galibiyetini Macaristan ekibi DVTK Hun-Therm karşısında 77-58'lik skorla aldı. Çukurova Basket bu sonuçla 4. maçında 2. galibiyetini elde ederken, tutuk başladığı sezonda ritmini yükseltmeye başladı ve iddiasını ispatladı.
16.11.2022 Basketbol

Benzer Haber Etiketleri

Servet Tazegül ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.