Şevval Orucu

Şevval Orucu

Son dakika şevval orucu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan şevval orucu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan şevval orucu haber sayfamızda...

Şevval Orucu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 34 şevval orucu haberi bulunmuştur.
ŞEVVAL ORUCU NE ZAMAN TUTULUR? Şevval orucu başladı mı, kaç gün tutulur? Şevval orucu fazileti
ŞEVVAL ORUCU NE ZAMAN TUTULUR? Şevval orucu başladı mı, kaç gün tutulur? Şevval orucu fazileti Ramazan ayının sona erdi bayramın ilk gününe ulaşıldı. Bir ay boyunca oruç tutarak ibadetlerini yerine getiren Müslümanlar şimdi de Şevval orucunu araştırmaya koyuldu. Şevval ayı, Müslüman alemi için önemli aylardan biridir ve bu dönemde dileyenler oruç tutabilir. Peki, şevval orucu ne zaman, kaç gün tutulur? Şevval orucu (6 gün orucu) başladı mı? İşte detaylar…
12.04.2024 Bilgi Rehberi
Şevval orucu ne zaman tutulur 2022? Şevval ayı hangi tarihte başlıyor, Şevval ayı orucu kaç gün?
Şevval orucu ne zaman tutulur 2022? Şevval ayı hangi tarihte başlıyor, Şevval ayı orucu kaç gün? Ramazan ayının ardından tutulan Şevval ayı orucu ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Peki, Şevval ayı ne zaman, Şevval orucu ne zaman tutulur? Peki, 2022 Şevval ayı ne zaman?
7.01.2022 Gündem
Şevval ayı orucu ne zaman tutulur ayrı günlerde tutulur mu? Şevval ayı ne zaman hangi tarihte sona erecek?
Şevval ayı orucu ne zaman tutulur ayrı günlerde tutulur mu? Şevval ayı ne zaman hangi tarihte sona erecek? Ramazan ayının sona ermesinin ardından vatandaşlar Şevval ayı ne zaman başladı mı sorularına yanıt aramaya başladı. Şevval ayı içerisinde 6 gün süre ile tutulan şevval orucu hakkında araştırmalar devam ediyor. Peygamber Efendimiz şevval orucu hakkında kim ramazan orucunu tutar ve şevval ayından altı gün ilave ederse sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur buyurmuştur. Peki Şevval orucu ne zaman ve nasıl tutulur?
18.05.2021 Gündem
Şevval ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur? Şevval ayı ne zaman bitiyor 2020?
Şevval ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur? Şevval ayı ne zaman bitiyor 2020? Ramazan ayının bitmesinden sonra Şevval ayı başladı. 24 Mayıs'ta başlayan Şevval ayı ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı.Şevval ayı orucunun ne zaman tutulacağı ve ayın ne zaman bittiği ise merak ediliyor. Peki Şevval ayı orucu ne zaman, 6 gün mü tutulur? Şevval ayı ne zaman bitiyor?
1.06.2020 Gündem
Şevval orucunun hükmü nedir? Ramazan’da tutulamayan oruçlar ne zaman tutulur?
Şevval orucunun hükmü nedir? Ramazan’da tutulamayan oruçlar ne zaman tutulur? Ramazan ayının sona ermesinden sonra vatandaşlar arasında merak konusu olan bir diğer konu, Ramazan’da tutulamayan oruçlar Şevval orucu niyetiyle tutulabilir mi? oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Şevval orucunun hükmü nedir? Ramazan’da tutulamayan oruçlar Şevval orucu niyetiyle tutulabilir mi? sorularını yanıtladı.
7.06.2019 Gündem
Şevval orucunun hükmü nedir? Ramazan’da tutulamayan oruçlar Şevval orucu niyetiyle tutulabilir mi?
Şevval orucunun hükmü nedir? Ramazan’da tutulamayan oruçlar Şevval orucu niyetiyle tutulabilir mi? Ramazan ayında en çok merak edilen sorulardan biri de, 'Şevval orucunun hükmü nedir? Ramazan’da tutulamayan oruçlar Şevval orucu niyetiyle tutulabilir mi?' sorusu oldu. Vatandaşlar arasında merak konusu olan bazı sorular ve cevapları Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinde yerini aldı. İşte ramazan ayı ve oruçla ilgili merakla araştırılan sorulardan biri ve cevabı...
17.02.2022 Dini Bilgiler
Şevval ayı orucu kaç gün tutulur? Şevval ayı başladı mı?
Şevval ayı orucu kaç gün tutulur? Şevval ayı başladı mı? Şevval ayı orucu kaç gün tutulur sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ramazan ayının sona ermesinin ardından vatandaşlar şimdide Şevval ayı orucunun kaç gün tutulduğu sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Şevval ayı başladı mı?
19.06.2018 Gündem
Şevval orucu 2018 yılında ne zaman ve kaç gün tutulur?
Şevval orucu 2018 yılında ne zaman ve kaç gün tutulur? Şevval orucu nedir ve ne zaman tutulur? Ramazan ayının sona ermesinin ardından vatandaşlar bu sorunun yanıtını gündemde çok fazla araştırmaya başladı. Peki Şevval orucu 2018 yılında ne zaman tutulur? Şevval orucu Ramazan ayında oruç tutulmayan günlerin yerine mi geçiyor?
17.06.2018 Gündem
Şevval orucu nasıl tutulur?
Şevval orucu nasıl tutulur? Şevval orucu nedir? Ne zaman tutulur? Şevval orucunun tutulması farz mıdır? Bu ve bunun gibi sorular Müslümanlar tarafından merak edilmektedir. Ramazan ayının hemen ardından gelen şevval ayı vücudunuzu kademe kademe normal düzene alıştırmanızı sağlayarak ramazan ayının verdiği ruhani havayı da nafile oruçlarınızla sürdürmenize katkıda bulunur.
13.05.2018 Gündem
Allah’a kullukta  esas devamlılıktır
Allah’a kullukta esas devamlılıktır ‘11 Ayın Sultanı’na veda ediyoruz. Ramazanın sona ermesi, bu ayda ortaya koyduğumuz güzelliklerin de sona ereceği anlamına gelmemelidir. Zira Allah’a kullukta esas olan devamlılıktır
3.07.2016 Gündem
Şehit Binbaşı Kulaksız'ın üç aşkından biri Trabzonspor'du
Şehit Binbaşı Kulaksız'ın üç aşkından biri Trabzonspor'du Trabzonspor Dergisi, 27 Temmuz 2015'te teröristlerin kurduğu pusu sonucunda şehit düşen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın, saldırı sırasında yanında bulunan eşi Sibel Kulaksız ile röportaj yaptı. Sibel Kulaksız, aslen Amasyalı olmasına rağmen tam bir Trabzonspor aşığı olan şehit eşinin bordo mavili renklere olan tutkusunu, yaşadıkları çarpıcı olaylarla ifade etti.
30.06.2020 Trabzonspor
Şevval orucu ne zaman ve nasıl tutulur?  Şevval ayı orucunun önemi!
Şevval orucu ne zaman ve nasıl tutulur? Şevval ayı orucunun önemi! İslam dünyası Ramazan ayını tamamladı bayrama ulaştı. Şimdide vatandaş Şevval ayı orucu tutmaya hazırlanıyor. Ramazan’ı takip eden Şevval ayında 6 gün oruç tutulur. Peki Ramazan ayının ardından gelen bir diğer Kameri aylardan olan Şevval ayında oruç tutmanın fazileti nedir? Şevval orucu nasıl tutulur? Ayrıntılar haberimizde...
23.07.2015 Gündem
Mübarek ramazan ayını uğurlarken
Mübarek ramazan ayını uğurlarken 11 Ayın Sultanı ramazan bugün bitiyor, ancak onun bize kattığı güzel alışkanlıklarla ramazandan sonraki hayatımızı güzelleştirmeye devam etmeliyiz.
15.07.2015 Gündem
2024 ŞEVVAL AYI NE ZAMAN SONA ERECEK? Şevval ayı orucu hangi tarihlerde tutulacak? Şevval ayı orucu fazileti, ve hükmü nedir?
2024 ŞEVVAL AYI NE ZAMAN SONA ERECEK? Şevval ayı orucu hangi tarihlerde tutulacak? Şevval ayı orucu fazileti, ve hükmü nedir? Ramazan ayının sona ermesinin ardından vatandaşlar Şevval ayı içerisinde tutulan ve halk arasında 6 gün orucu olarak da bilinen Şevval ayı orucu başladı mı, hükmü nedir gibi sorulara arama motoru üzerinden yanıt aramaya başladı. Peki Şevval ayı başladı mı, bu ay içerisinde tutulan oruç kaç gün tutulur? İşte Şevval ayı orucu hakkında merak edilenler...
16.04.2024 Bilgi Rehberi
Kandil orucuna nasıl niyet edilir, kaç gün tutulur? Regaip Kandilinde oruç tutulur mu?
Kandil orucuna nasıl niyet edilir, kaç gün tutulur? Regaip Kandilinde oruç tutulur mu? İslam alemi, Regaip Kandilinin gelişi ile yapılacak ibadet aramaların başladı. 2022 Regaip Kandilinin bol bol dualarla, oruç tutularak geçirilmesi büyük sevap. Diyanet'e göre Ramazan'a hazırlık olarak bilinen Recep ayının ilk cuması idrak edilen kandilde oruç tutulur mu, Regaip Kandili orucuna nasıl niyet edilir?
17.02.2022 Ramazan
Şevval ayı ne zaman bitiyor 2021? Şevval ayı 6 gün orucu ne zaman tutulur?
Şevval ayı ne zaman bitiyor 2021? Şevval ayı 6 gün orucu ne zaman tutulur? Şevval ayı bitiş tarihi ve 6 gün orucu ile ilgili detaylar Müslüman dünyasında araştırılan konular arasında bulunuyor. Ramazan ayından sonra Şevval ayı idrak edilmeye başlandı. Şevval ayından 6 gün orucu tutuluyor. Peki Şevval ayı ne zaman bitiyor, 6 gün orucu ne zaman tutulur 2021?
26.05.2021 Gündem
Regaip Kandili orucu kaç gün tutulur? Regaip Kandili'nde oruç tutmanın fazileti nedir?
Regaip Kandili orucu kaç gün tutulur? Regaip Kandili'nde oruç tutmanın fazileti nedir? Regaip Kandili'nde oruç tutulması ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Bu sene Regaip Kandili 18 Şubat 2021 tarihinde idrak edilecek. Adım adım Müslüman alemi için önemli güne yaklaşırken 'Regaip Kandili'nde kaç gün oruç tutulur?' sorusunun cevabı araştırılıyor. Peki Regaip Kandili'nde oruç tutmanın fazileti nedir?
16.02.2021 Gündem
2021 Üç Aylar orucu ne zaman ve kaç gün tutulur, nasıl niyet edilir? Üç Aylar orucu tek gün tutulur mu, işte fazileti...
2021 Üç Aylar orucu ne zaman ve kaç gün tutulur, nasıl niyet edilir? Üç Aylar orucu tek gün tutulur mu, işte fazileti... Bugün Mübarek Üç Aylar'a girdik. Müslüman vatandaşlar ise üç aylarda dini görevlerini yerine getirmek için arayışa koyuldu. Mübarek gün ve aylarda akla ilk gelen ibadetlkerden biri ise oruç tutmak. Peki 2021 Üç Aylar orucu ne zaman ve kaç gün tutulur, nasıl niyet edilir? Üç Aylar orucu tek gün tutulur mu, işte fazileti...
13.02.2021 Gündem
Müstehap Nedir? Müstehap Orucu, Müstehap Namaz Ve Müstehap Sünnet Ne Anlama Gelir?
Müstehap Nedir? Müstehap Orucu, Müstehap Namaz Ve Müstehap Sünnet Ne Anlama Gelir? Müstehap kavramı özellikle dini konularda oldukça fazla karşılaşılan kelimeler arasında yer almaktadır. Müstehap kelimesi ile ilgili siz de daha fazla bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Son zamanlarda müstehap nedir sorusu oldukça fazla sorulmaktadır. Müstehap nedir? Müstehap orucu, müstehap namaz ve müstehap sünnet ne anlama gelir? Gibi soruların cevaplarını daha detaylı bir şekilde derledik.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Günün Hadisi
Günün Hadisi Hadis veya Hadis-i Şerif Hz. Peygamber'in sözleri, fiilleri, takrirleri (ashabının yaptığını görüp de reddetmediği davranışlar) ile ahlâki ve beşeri vasıflarından oluşan sünnetinin söz veya yazı ile ifade edilmiş şeklidir.
17.02.2022 Ramazan
Son dakika... Arap dünyası bugün oruç tutmayacak! İşte nedeni...
Son dakika... Arap dünyası bugün oruç tutmayacak! İşte nedeni... Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas, Ramazan ayına başlamak için hilali bekleyeceklerini açıkladı. Katar'da ise Türkiye gibi bu gece ilk teravih kılınıp gece de sahur yapılarak yarın oruca başlanacağı belirtildi.
16.05.2018 Dünya
Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı ne zaman? Fitre miktarı ne kadar? (2018)
Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı ne zaman? Fitre miktarı ne kadar? (2018) 11 ayın sultanı Ramazan için geri sayım başladı. İslam alemi büyük bir heyecanla bu kutlu ayı bekliyor. Peki bu yıl Ramazan ayın ne zaman başlıyor ve Ramazan Bayramı ne zaman? İşte Ramazan'la ilgili merak edilen tüm soruların cevapları...
2.05.2018 Gündem
En güzel hicri yılbaşı mesajları! İşte en yeni hicri yılbaşı mesajları
En güzel hicri yılbaşı mesajları! İşte en yeni hicri yılbaşı mesajları Hicri Yılbaşına özel en yeni en güzel mesajları sizin için derledik. İslam aleminde çok özel bir yere sahi olan Hicri Yılbaşı mesajları ile bu özel günde sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. İşte Muharrem ayına özel en yeni en güncel hicri yılbaşı mesajları...
21.09.2017 Gündem
Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayacak? (Bayram tatili kaç gün sürecek?)
Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayacak? (Bayram tatili kaç gün sürecek?) Ramazan Bayramı bu sene hangi günlere denk geliyor? Mübarek Ramazan ayı içerisinde yer aldığımız şu günlerde vatandaşlar tarafından merak edilen konuların başında Bayram tatili kaç gün olacak sorusu geliyor. Peki Ramazan Bayramı tatili bu sene kaç gün olacak?
30.05.2017 Gündem
2017 Ramazan Bayramı ne zaman? (Bayram tatili ne kadar sürecek?)
2017 Ramazan Bayramı ne zaman? (Bayram tatili ne kadar sürecek?) Tüm Müslüman alemi için çok büyük bir öneme sahip olan Ramazan ayı nihayet başladı. On bir ayın sultanı olarak görülen Ramazan ayında tüm Müslümanlar oruç tutarak ibadetlerini yerine getirecekler. Ramazan ayı Kadir Gecesi’ni de içinde bulunduruyor ve üç ayların sonuncusu. Ramazan ayı Recep ile Şaban aylarının hemen sonrasında geliyor.
29.05.2017 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Şevval Orucu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.