Siber Saldırı

Siber Saldırı

Son dakika siber saldırı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan siber saldırı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan siber saldırı haber sayfamızda...

Siber Saldırı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.515 siber saldırı haberi bulunmuştur.
Bakan Uraloğlu: 10 yılda 330 bin siber saldırı engellendi
Bakan Uraloğlu: 10 yılda 330 bin siber saldırı engellendi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, siber olaylara müdahale mücadelesinde Türkiye'nin çok iyi bir konumda olduğunu belirterek, “Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM)'nin kurulduğu 2014 yılından bu yana toplamda 330 binin üzerinde Zararlı Yazılım ve Siber Saldırı bağlantısı tespit etti ve bu bağlantılara erişimi engelledi.” dedi.
13.04.2024 Ekonomi
Çinli korsanları siber casuslukla suçlayan ABD ve İngiltere'den yaptırım kararı
Çinli korsanları siber casuslukla suçlayan ABD ve İngiltere'den yaptırım kararı ABD ve İngiltere, Çin devletinin desteğiyle siber casusluk faaliyetlerinde bulunmakla suçladığı kişi ve şirketleri yaptırım listesine aldı.
26.03.2024 Dünya
Rusya Başkanlık Seçimleri: İkinci günde protestolar sürüyor
Rusya Başkanlık Seçimleri: İkinci günde protestolar sürüyor Rusya’da geçtiğimiz gün başlayan ve yarın sona erecek olan devlet başkanlığı seçimleri devam ederken, bazı oy verme merkezlerinde 'seçimleri adil bulmayan' vatandaşların eylemleri de sürüyor.
16.03.2024 Haberler
Rusya Başkanlık Seçimleri: İkinci günde protestolar sürüyor
Rusya Başkanlık Seçimleri: İkinci günde protestolar sürüyor Rusya’da geçtiğimiz gün başlayan ve yarın sona erecek olan devlet başkanlığı seçimleri devam ederken, bazı oy verme merkezlerinde 'seçimleri adil bulmayan' vatandaşların eylemleri de sürüyor.
16.03.2024 Dünya
AGM-183'ü Guam'a getirdiler! ABD'nin uzaydan hedefini vuran silahı, okların gösterdiği ülke ortaya çıktı
AGM-183'ü Guam'a getirdiler! ABD'nin uzaydan hedefini vuran silahı, okların gösterdiği ülke ortaya çıktı ABD'nin bilinen tek hipersonik füzesi AGM-183 Çin'in hemen yanı başında bulunan Guam Adası'na getirildi. Uzaydan hedefini vurabilen söz konusu füzenin bir anda kritik bölgeye getirilmesi dünyada ses getirdi.
6.03.2024 Dünya
Sanal alem artık daha mı güvensiz?
Sanal alem artık daha mı güvensiz? Star Wars serisini çocukluğumdan bu yana severek takip ediyorum. Tabii benim ‘çocukluğumdan beri’ kıstasım oldukça geniş bir zaman aralığını kapsıyor. (Ben lisedeyken açılmış tarihi köfteci var)
25.02.2024 Ekonomi
MİT 2023 Faaliyet Raporu'nu yayımladı: Oyun değiştirici hamleler
MİT 2023 Faaliyet Raporu'nu yayımladı: Oyun değiştirici hamleler Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Teşkilatın 2023 yılında devletin ali menfaatleri çerçevesinde oyun değiştirici birçok hamleye katkıda bulunduğunu, Suriye, Ukrayna, Libya, Yukarı Karabağ gibi sahalarda operasyonel çalışmalar yürüttüğünü ve başarılı görevler icra ettiğini söyledi.
23.02.2024 Gündem
'Neslimizi tanımlayan tehdit': Volt Typhoon
'Neslimizi tanımlayan tehdit': Volt Typhoon ABD'nin yanı sıra müttefikleri İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'ya kadar ulaşan sızıntının arkasında, bir süper güç var. İnternete bağlı binlerce cihazı tehlikeye atan Dev-0391, 2021'den bu yana aktif.
14.02.2024 Dünya
Bakan Uraloğlu'ndan ailelere güvenli internet çağrısı
Bakan Uraloğlu'ndan ailelere güvenli internet çağrısı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dijital dünyada da çocukların kontrolsüz bir şekilde bırakılmasının oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirterek, “Tüm anne babalara sesleniyorum; lütfen çocuklarımızı, gençlerimizi başıboş ve uçsuz bucaksız bir ortam olan internet dünyasında yalnız bırakmayın. Çok farklı koruma ve güvenlik yöntemleriyle onları dijital alemin kötülüklerinden uzak tutun.” dedi.
13.02.2024 Haberler
Bakan Uraloğlu'ndan ailelere güvenli internet çağrısı
Bakan Uraloğlu'ndan ailelere güvenli internet çağrısı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dijital dünyada da çocukların kontrolsüz bir şekilde bırakılmasının oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirterek, “Tüm anne babalara sesleniyorum; lütfen çocuklarımızı, gençlerimizi başıboş ve uçsuz bucaksız bir ortam olan internet dünyasında yalnız bırakmayın. Çok farklı koruma ve güvenlik yöntemleriyle onları dijital alemin kötülüklerinden uzak tutun.” dedi.
13.02.2024 Ekonomi
YÖK ile MASAK iş birliği yaptı! Öğrencilere 'Banka Hesabı' uyarısı: Gelecek hesaplarınızı yakmayın
YÖK ile MASAK iş birliği yaptı! Öğrencilere 'Banka Hesabı' uyarısı: Gelecek hesaplarınızı yakmayın Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğrencilerin banka hesaplarını yasa dışı kullanmamaları ve mağduriyet yaşamamaları için MASAK ile iş birliği yaptı. MASAK tarafından hazırlanan 'Gelecek Hesaplarınızı Yakmayın' başlıklı uyarı afişleri üniversitelere gönderildi.
29.01.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: Kendi yazılımlarımızla sayısız siber saldırıyı engelledik
Bakan Uraloğlu: Kendi yazılımlarımızla sayısız siber saldırıyı engelledik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Yerli ve milli olarak geliştirdiğimiz ‘Avcı, Azad, Kasırga, Atmaca ve Kule’ gibi uygulamalarımız ile ülkemizin siber güvenliğini sağlıyoruz. Bugüne kadar kendi yazılımlarımızla sayısız siber saldırıyı engelledik” dedi.
16.01.2024 Ekonomi
Beyrut Havalimanı’na siber saldırı: Havalimanındaki ekranlarda Hizbullah karşıtı mesaj yayınlandı
Beyrut Havalimanı’na siber saldırı: Havalimanındaki ekranlarda Hizbullah karşıtı mesaj yayınlandı Lübnan’daki Beyrut Havalimanı’na düzenlenen siber saldırı ile uçakların kalkış ve varış saatlerini gösteren ekranlarda Hizbullah karşıtı mesaj yayınlandı.
8.01.2024 Dünya
Beyrut Havalimanı’na siber saldırı! Hizbullah karşıtı mesaj yayınlandı
Beyrut Havalimanı’na siber saldırı! Hizbullah karşıtı mesaj yayınlandı Lübnan’daki Beyrut Havalimanı’na düzenlenen siber saldırı ile uçakların kalkış ve varış saatlerini gösteren ekranlarda Hizbullah karşıtı mesaj yayınlandı.
7.01.2024 Dünya
3 dakikada 1 siber saldırı! Mobil tehlike
3 dakikada 1 siber saldırı! Mobil tehlike Türkiye’de 3 dakikada 1 siber saldırı gerçekleştiğini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, kurdukları merkezle şüpheli olaylara 7/24 müdahale ettiklerini söyledi.
6.12.2023 Ekonomi
Haftalık burç yorumları (27 Kasım - 3 Aralık 2023)
Haftalık burç yorumları (27 Kasım - 3 Aralık 2023) 27 Kasım 2023 - 3 Aralık 2023 haftasında bizleri neler bekliyor? Yeni haftanın genel etkileri neler? Burçları neler bekliyor? Hep birlikte Molatik olalım...
27.11.2023 Astroloji
Bakan Fidan'dan Batı'ya İsrail tepkisi: Bu tarihi adaletsizliğe son vermeliyiz
Bakan Fidan'dan Batı'ya İsrail tepkisi: Bu tarihi adaletsizliğe son vermeliyiz Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi"nde konuşma yaptı.
24.11.2023 Gündem
Kim fotoğrafları bizzat gördü! ABD üssünü gözetlediler, dünya şokta
Kim fotoğrafları bizzat gördü! ABD üssünü gözetlediler, dünya şokta Pasifik'te bulunan ABD'nin en kritik üssü Guam Adası Kuzey Kore'nin bu sabah fırlattığı casus uydu tarafından gözetlendi. Devlet medyası, çekilen fotoğrafları Kim'in kişisel olarak incelediğini dünyayla paylaştı.
22.11.2023 Dünya
THY'de uçuşlar yeniden başladı
THY'de uçuşlar yeniden başladı Türl Hava Yolları'nda yaşanan network arızası nedeniyle bir süre ara verilen seferler, arızanın giderilmesiyle yeniden başladı.
1.11.2023 Ekonomi
Toyota, ‘kısa ara’nın ardından üretime yeniden başlıyor
Toyota, ‘kısa ara’nın ardından üretime yeniden başlıyor Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota’nın, Japonya’daki 14 fabrikasından 12’si sistem arızası yüzünden üretime ara vermek zorunda kaldı.
30.08.2023 Otomobil
İngiltere Ulaştırma Bakanı: Uçuşlarda aksamalar önümüzdeki günlerde de sürecek
İngiltere Ulaştırma Bakanı: Uçuşlarda aksamalar önümüzdeki günlerde de sürecek İngiltere'de dün Hava Trafik Kontrol Sistemi'nde yaşanan ve günün ilerleyen saatlerinde çözülen teknik sorunun etkileri bugün de devam ediyor. Dün binden fazla uçuşun ertelenmesi ve iptal edilmesinin ardından hava trafiğinde bugün de gecikmeler yaşanıyor.
29.08.2023 Dünya
İngiltere'den sonra Polonya! Havalimanında kaos
İngiltere'den sonra Polonya! Havalimanında kaos Polonya’nın başkenti Varşova’da bir yolcunun el bagajında el bombası ile 4 adet merminin bulunmasının ardından 400 kişi tahliye edildi. İngiltere'de hava trafik kontrolü bilgisayar sistemlerinde yaşanan arıza nedeniyle ülke genelinde uçuşlar iptal edildi.
28.08.2023 Dünya
İngiltere'de bütün uçuşlar iptal edildi! Avrupa'da kaos
İngiltere'de bütün uçuşlar iptal edildi! Avrupa'da kaos Ada üstündeki uçuşların aniden durması tüm Avrupa'yı etkiledi, yerel medya kaosun yüzbinlere yolcuyu havalimanlarında bekleteceğini bildiriyor.
28.08.2023 Dünya
Kullanıcılara şok! ChatGPT kişisel verileri sızdırdı
Kullanıcılara şok! ChatGPT kişisel verileri sızdırdı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ raporunda çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Rapora göre yapay zeka aracı ChatGPT'de bazı kullanıcıların kişisel bilgileri ve kredi kartı bilgilerini sızdırdı.
25.08.2023 Gündem
Ekvador'da seçimler ikinci tura kaldı
Ekvador'da seçimler ikinci tura kaldı Başkan adaylarından birinin silahlı saldırıda öldürüldüğü ülkedeki seçimin ilk turunda yüzde 40'a ulaşan ya da 10 puan fark atan yok. İkinci tur ise 15 Ekim tarihinde.
21.08.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Siber Saldırı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.