Sanılandan çok daha tehlikeli! 'Belirtiler fark edildiğinde asla su içirilmemeli'
Sanılandan çok daha tehlikeli! 'Belirtiler fark edildiğinde asla su içirilmemeli' Güneş çarpması özellikle yaz aylarında birçok kişinin başına gelebilen bir durum. Sanılanın aksine ciddi riskleri de barındıran bu duruma karşı önlem almak sağlık açısından hayati önem taşıyor. Peki güneş çarpmasına karşı önlem olarak neler yapılabilir? İşte cevabı.
10.08.2023 Genel Sağlık
Havaların ısınmasıyla Tokat'ta çok sayıda yılan görüldü
Havaların ısınmasıyla Tokat'ta çok sayıda yılan görüldü Tokat'ta son günlerde yerleşim yeri ve yakınlarında görülen çok sayıda yılan, vatandaşları tedirgin etti. Tokat Veterinerler Odası Başkanı Seyit Sami Karyağdı, bu durumun tamamen hava hareketleri ile ilgili olduğunu belirterek, "İklimdeki ani değişimler ve bu yıl havaların aniden ısınmasıyla yılanların ortaya çıkışı da bir anda oldu" dedi.
4.06.2022 Haberler
Eyfel’in çevresini plaja çevirdiler
Eyfel’in çevresini plaja çevirdiler Fransa’da etkili olacak kavurucu sıcaklardan bunalanlar Eyfel Kulesi’nin civarındaki belediye havuzlarına girerek serinledi. Kuzey Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının vurduğu Fransa’da termometreler 37 dereceyi gördü. Ülkenin büyük bir kısmında etkili olan kavurucu sıcaklar günlük hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Özelikle başkent Paris’te sıcak havadan bunalan Parisliler serinlemek için her yolu denedi. Sıcak hava sebebiyle kafeler ve sokaklar boş kalırken, bazı Parisliler ise Eyfel Kulesi’nin çevresindeki belediye havuzlarına girerek serinlemeyi denedi. Eyfel civarındaki havuzlarda serinleyenler, havuza girmenin yanı sıra adeta tatildeymişçesine güneşlendi.
11.09.2019 Haberler
Sıcak havalarda beyin düzgün çalışmıyor!
Sıcak havalarda beyin düzgün çalışmıyor! ABD’li bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre sıcak hava beynin düzgün çalışmasını engelliyor. Özellikle çocuklar ve ofis çalışanları üzerinde olumsuz etki yapan sıcak havaya karşı neler yapılabilir, işte cevabı…
12.07.2018 Genel Sağlık
Sıcak Yaz Günlerinde Evimizi Ferahlatmanın Dekoratif Yolları
Sıcak Yaz Günlerinde Evimizi Ferahlatmanın Dekoratif Yolları Yazı çok özlemiş olsak da bu kadar yoğun sıcaklarla başa çıkmakta tabii ki hepimiz zorlanıyoruz.
18.03.2021 Dekorasyon
Köpeğini gezdirenlere önemli öneri
Köpeğini gezdirenlere önemli öneri Sıcak havalarda köpeğinizi gezdirmeden önce yerleri kontrol etmenizde fayda var.
1.07.2015 Evcil Hayvan
Kalp hastalarının sıcak havalara karşı korunması için 6 altın kural
Kalp hastalarının sıcak havalara karşı korunması için 6 altın kural Havalar birdenbire ve fazla ısınmaya, sıcaklarla birlikte kronik hastalıkları olanların da şikayetleri artmaya başladı. Özellikle kalp hastalarının bu dönemi en rahat şekilde atlatmak için yapması gerekenleri Hisar Intercontinental Hospital Kardiyoloji Bölümü Uzmanı Doç. Dr. Tuba Bilsel’den öğrendik.
21.05.2013 Genel Sağlık