Sıfır Atık Projesi

Sıfır Atık Projesi

Son dakika Sıfır Atık Projesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sıfır Atık Projesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sıfır Atık Projesi haber sayfamızda...

Sıfır Atık Projesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 797 sıfır atık projesi haberi bulunmuştur.
Türkiye'nin 'Sıfır Atık Projesi'ne BM'den övgü! 'Kararı kabul etmeye teşvik etti'
Türkiye'nin 'Sıfır Atık Projesi'ne BM'den övgü! 'Kararı kabul etmeye teşvik etti' New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlenen '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' etkinliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın liderliğindeki 'sıfır atık' projesinin önemine vurgu yapıldı.
27.03.2024 Gündem
Üniversitelere sıfır atık kılavuzu
Üniversitelere sıfır atık kılavuzu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ve başladığı 2017 yılından bu yana pek çok ülkenin sahiplenmesiyle küresel bir çevre hareketine dönüşen “Sıfır Atık” projesi üniversitelere de yayılıyor.
20.03.2024 Eğitim
Türkiye'de dünyaya örnek olacak proje! 20 milyardan fazla ürün dönüşecek
Türkiye'de dünyaya örnek olacak proje! 20 milyardan fazla ürün dönüşecek Türkiye’de başarıyla uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında zorunlu olacak Depozito Yönetim Sistemi’nde(DYS) altyapı tamamlandı. Yüksek güvenlikli logoyu basacak matbaalar, üreticiler ve kapsamdaki ürünlersisteme hazır hale geldi. Şimdi sıra iade noktalarının oluşturulmasında. Türkiye, dünyaya örnek olacak Depozito Yönetim Sistemi’yle yılda 20 milyar adedin üzerinde ürünün geri dönüşümünü planlıyor.
12.03.2024 Ekonomi
'Mevcut olan ve yarıda kalan belediye hizmetlerini tamamlayacağız'
'Mevcut olan ve yarıda kalan belediye hizmetlerini tamamlayacağız' AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Buca'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarla bir araya geldi.
26.02.2024 Gündem
Emine Erdoğan’a ‘Sıfır Atık’ teşekkürü
Emine Erdoğan’a ‘Sıfır Atık’ teşekkürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Dubai’de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Achim Steiner ile bir araya geldi.
15.02.2024 Gündem
Bakanlık açıkladı! Susuzluğa karşı yağmur bahçeleri geliyor
Bakanlık açıkladı! Susuzluğa karşı yağmur bahçeleri geliyor Millet bahçelerinde, yağmur suyunun toplanıp yer altı sularına kazandırılması ve su ihtiyacının karşılanması için “yağmur bahçeleri” oluşturulacak.
13.02.2024 Gündem
‘Çevre bilinci’nde Meclis örnek oldu
‘Çevre bilinci’nde Meclis örnek oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde ülke çapında yürütülen “Sıfır Atık Projesi”, 2018 yılından bu yana TBMM Başkanlığı’nca titiz biçimde uygulanıyor.
11.02.2024 Gündem
Günde iki ton atık
Günde iki ton atık Geri dönüştürülebilir atıkları tek bir merkezde toplayarak hem doğaya hem de ekonomiye katkı sunmak için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında başlattığı geri dönüşüm atağı ile günde yaklaşık 2 ton ambalaj atığı topluyor.
20.01.2024 Ege
Murat Kurum: Bizi hep sokakta göreceksiniz
Murat Kurum: Bizi hep sokakta göreceksiniz Eyüpsultan Camii’ndeki sabah namazı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "Hep milletimizin zor gününde yanında olduk, yine İstanbulluların bize ihtiyaç duyduğu her anda yanlarında olacağız. Bizi hep sokakta göreceksiniz, ulaşım çilesini bitirirken göreceksiniz." dedi.
8.01.2024 Haberler
Murat Kurum seçim startını verdi: İstanbul için acil eylem planı
Murat Kurum seçim startını verdi: İstanbul için acil eylem planı Seçim startını veren AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, iki önemli başlığa dikkat çekti.
8.01.2024 Gündem
Erdoğan, 26 ilin adayını açıkladı! 'İstanbul’u muradına kavuşturacağız'
Erdoğan, 26 ilin adayını açıkladı! 'İstanbul’u muradına kavuşturacağız' Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 26 kentteki belediye başkan adaylarını duyurdu. “İstanbul’umuzu muradına kavuşturacağız” diyen Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayının Murat Kurum olduğunu açıkladı. Öte yandan adaylığı açıklanan Murat Kurum'dan da dikkat çeken mesajlar geldi.
8.01.2024 Gündem
Milli teknolojiyle ‘akıllı’ dönüşüm! Şehirler markalaşacak
Milli teknolojiyle ‘akıllı’ dönüşüm! Şehirler markalaşacak  Çevre Bakanlığı’nın 2024-2030 eylem planına göre, 81 ilde akıllı şehir dönüşümü sağlanacak. Milli teknoloji hamlesiyle akıllı okul, akıllı hastane, akıllı ulaşım, akıllı güvenlik gibi uygulamalar devreye alınacak...
7.01.2024 Gündem
Bakan Bak açıkladı: 2024 yılını 'Hareketlilik Yılı' ilan ediyoruz
Bakan Bak açıkladı: 2024 yılını 'Hareketlilik Yılı' ilan ediyoruz Bakan Bak, "2024 hedefimizde daha çok hareket eden, daha çok spor yapan, daha hareketli bir Türkiye var. Bu hedef doğrultusunda; toplumumuzun tümünün gelişimini ve hareketini sağlamak amacıyla 2024 yılını "Hareketlilik Yılı" ilan ediyoruz" açıklamasını yaptı.
19.12.2023 Gündem
'Türkiye dünyayı en az kirleten ülkeler arasında'
'Türkiye dünyayı en az kirleten ülkeler arasında' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Türkiye’nin dünyayı en az kirleten ülkeler arasında olduğunu belirterek, “Ortaya koyduğumuz çevre politikaları çok büyük ses getirdi. İklim değişikliği ile mücadelede elde ettiğimiz tecrübeleri, Türk devletleri ile paylaşmaya, birlikte hareket etmeye hazırız. Türk Dünyası olarak biz büyük bir aileyiz” dedi.
13.12.2023 Ekonomi
Emine Erdoğan'dan 'Türk Halk Kültürü Kongresi' paylaşımı! 'Sıfır Atık hareketi geleceğe ışık tutuyor'
Emine Erdoğan'dan 'Türk Halk Kültürü Kongresi' paylaşımı! 'Sıfır Atık hareketi geleceğe ışık tutuyor' Emine Erdoğan, "Atıksız, sağlıklı ve zengin mutfağımız, sürdürülebilir modanın sırrını taşıyan geleneksel dokumalarımız, ata yadigârı tohumlarımız, Anadolu’nun kadim öğretilerinden doğan SıfırAtık hareketi; her biri, tabiat ile uyumlu yaşam kültürünün bir yansıması olarak geleceğe ışık tutuyor." ifadelerini kullandı.
12.12.2023 Gündem
Gazze’de savaş suçu işleniyor
Gazze’de savaş suçu işleniyor Dubai’de düzenlenen BM İklim Zirvesi’nde İsrail’in Gazze’deki katliamlarına dikkat çeken Erdoğan, “Yaşananlar insanlık suçudur, savaş suçudur ve bu suçu işleyenlerden uluslararası hukuk önünde mutlaka hesap sorulmalıdır” dedi.
2.12.2023 Gündem
Emine Erdoğan, iklim elçileriyle buluştu
Emine Erdoğan, iklim elçileriyle buluştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Expo City Dubai’de düzenlenen “Yeşil Bir Gelecek İçin İklim Görüşmeleri” programında, iklim elçisi gençlerle bir araya geldi.
2.12.2023 Gündem
Emine Erdoğan: Çevre dostu gençlerimizi gönülden kutluyorum
Emine Erdoğan: Çevre dostu gençlerimizi gönülden kutluyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Expo City Dubai'de düzenlenen 'Yeşil Bir Gelecek İçin İklim Görüşmeleri' programında, iklim elçisi gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, toprakla ilişkisini hiç kaybetmemiş ülkelerin de sorumlusu olmadıkları iklim krizleriyle yüzleştiğini belirterek, "Başta Afrika olmak üzere, Asya ve Latin Amerika'yı da bu evrensel mücadeleye ikna etmek için adil bir iklim eylem planını hayata geçirmek kaçınılmazdır" dedi.
1.12.2023 Gündem
Erdoğan'dan Dünya İklim Eylemi Zirvesi’nde baş döndüren diplomasi trafiği
Erdoğan'dan Dünya İklim Eylemi Zirvesi’nde baş döndüren diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Erdoğan Dubai’de gerçekleştirilen Dünya İklim Eylemi Zirvesi’ne ilişkin paylaşımda bulundu.
1.12.2023 Gündem
Emine Erdoğan'dan dünyaya Gazze mesajı: Derhal kalıcı ve sürdürülebilir barış talep ediyoruz
Emine Erdoğan'dan dünyaya Gazze mesajı: Derhal kalıcı ve sürdürülebilir barış talep ediyoruz Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze için kalıcı ateşkes çağrısında bulundu. Erdoğan paylaşımında, 'Filistin’in özgürlük mücadelesinin yanındayız' ifadelerini kullandı.
29.11.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: 'Hedefe ulaşmak için gece gündüz gayret ediyoruz'
Bakan Özhaseki: 'Hedefe ulaşmak için gece gündüz gayret ediyoruz' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "İklim değişikliğiyle mücadeleyi siyaset üstü ve sınır tanımayan konular olarak ele alıyoruz. Gökyüzünde bombaların değil; kuş cıvıltılarının olduğu yemyeşil bir dünyaya giden lokomotifin öncülüğünü yapmak istiyoruz. 2053 net sıfır emisyon ve yeşil kalkınma hedeflerini başaracağız. Çocuklarımıza yeşil süper güç Türkiye'yi, miras olarak bırakacağız" dedi.
23.11.2023 Ekonomi
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan iklim değişikliği mesajı
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan iklim değişikliği mesajı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, MIKTA’nın 9’uncu Parlamento Başkanları Toplantısı’nda konuşma yaptı. Kurtulmuş, “Bugünkü refahlarını diğer ülkeleri ve doğayı insafsızca sömürmelerine borçlu olanların, bugün ortaya çıkan iklim krizinin diyetini diğer ülkelere ödetme gayretlerinin de hakkaniyetli olmadığının altını çizmek isterim” ifadelerini kullandı.
20.11.2023 Gündem
Türkiye Sıfır Atık’la dünyaya örnek oluyor
Türkiye Sıfır Atık’la dünyaya örnek oluyor Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Şehirler Günü, 31 Ekim’de İstanbul Üsküdar’da düzenlenen programla kutlandı.
4.11.2023 Gündem
Bakan Özhaseki Kolombiyalı mevkidaşı ile görüştü
Bakan Özhaseki Kolombiyalı mevkidaşı ile görüştü Bakan Mehmet Özhaseki, Kolombiya Konut ve Şehir Bakanı Catalina Velasco ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Guy Bernard Ryder ile görüştü.
1.11.2023 Gündem
‘Sıfır atık yılı için hazırlık yapıyoruz’
‘Sıfır atık yılı için hazırlık yapıyoruz’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan “Önümüzdeki bir seneyi sıfır atık yılı ilan etmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi. Erdoğan, küresel bir sıfır atık fonu kurulması için de girişimlerin başlatılacağını söyledi.
1.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sıfır Atık Projesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.