Günün Ardından - 30.09.2016
Günün Ardından - 30.09.2016 Hazırlayan ve Sunan: Beste Erkan Kurgu: Kahraman Öztürk Kamera: Fevzi Tapan- Sertan Keser Editör: Erkan Tanık Yönetmen: Erinç Eröz     Bugün en yaşadık? İsrail'le Türkiye arasında imzalanan ve ilişkilerin normalleşmesini içeren anlaşma kapsamında İsrail'in Türkiye’ye ödeyeceği tazminatı yatırdığı açıklandı.   CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Lozan tartışmasıyla ilgili konuştu.   SGK ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yürütülen görüşmelerde sona gelindi.   Bursa’da FETÖ operasyonları kapsamında TMSF’ye devredilen Bank Asya’da, dosyaların kamyonlarla taşındığı ihbarı polisi alarma geçirdi.   FETÖ ile ilgili soruşturmalar yurt genelinde sürüyor…   Tunceli’de dün gün batımıyla birlikte ortaya çıkan ve UFO’ya benzeyen bulut, görenleri şaşırttı.   TSK, Van-Şırnak-Hakkari mülki sınırlarının kesişim bölgesinde bulunan Faraşin/Beytüşşebap bölgesinde büyük çaplı operasyon başlatıldığını açıkladı.   Ordu’nun Mesudiye kırsal alanında 6 teröristi etkisiz hale getiren askerler birliklerine geri dönüşte konvoylarla kurban kesilerek karşılandı.   İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres çok sayıda dünya liderinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.   Sinan Çetin'in oğlu Rüzgâr Çetin'in Beşiktaş’ta aracıyla çarptığı polis otosunda şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz şikâyetinden vazgeçti.
11.09.2019 Haberler
Mahmud Abbas Şimon Peres'in cenazesine katıldı
Mahmud Abbas Şimon Peres'in cenazesine katıldı Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in bugün gerçekleşen cenaze törenine Filistin üst düzeyde katıldı. Devlet Başkanı Mahmud Abbas, eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenaze törenine katıldı., Geçirdiği felç sonrası Çarşamba sabahı hayatını kaybeden İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres bugün düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Peres için bugün cenaze töreni düzenlendi. Tören, İsrail Parlamentosu Knesset’ten alınan cenazenin tören alanına getirilmesiyle başladı. Şimon Peres'in Kudüs'teki cenaze töreni için 70 ülkenin temsilcileri bir araya geldi. Cenaze törenine katılan dünya liderleri arasında Galler prensi Charles, Fransa Devlet Başkanı François Hollande, ABD Devlet Başkanı Barack Obama ile Dışişleri Bakanı John Kerry ve ABD eski devlet başkanlarından Bill Clinton' da bulunuyor.Şimon Peres'in cenazesinde Türkiye'yi ise Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu temsil etti. Törende Peres’in çocuklarının yanı sıra Netanyahu, Obama ve Bill Clinton birer konuşma gerçekleştirdi.
11.09.2019 Haberler
Milliyet Tv Haber Bülteni - 28.09.2016
Milliyet Tv Haber Bülteni - 28.09.2016 İsrail'de 2007 ile 2014 yılları arasında cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Şimon Peres, hayatını kaybetti.   Milli Güvenlik Kurulu darbe girişiminin ardından ikinci kez toplanıyor...   Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,15 Temmuz'dan bu yana 70 bin kişi hakkında işlem yapıldığını 32 bin civarında kişinin de tutuklandığını açıkladı.   Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TMSF’ye devredilen şirket sayısı 200'e ulaştı.   Çekirdek paketinden bu kez öyle bir şey çıktı ki; duyanlar şaşkına döndü…   İstanbul Maslak’ta bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu için istenen ceza belli oldu.   Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Eşelek köyü, 1990 yılında Bakacak barajının yapılmasıyla sular altında kalmıştı. Karaman'da yarasa ısırdıktan sonra kuduz teşhisi konulan bir kişi, hayatını kaybetti.   Başakşehir'de denize ve teknelere tutkun bir işadamı, işyerinin balkonunda 14.5 metre uzunluğunda lüks tekne yaptı.   Avustralya'nın kuzeydoğusundaki Queensland eyaletine bağlı Gladstone kenti açıklarında denize düşen bir meteor kentte büyük korkuya yol açtı.   Hazırlayan ve Sunan: Beste Erkan
11.09.2019 Haberler
Şimon Peres öldü
Şimon Peres öldü Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres öldü. İsrail’in eski başbakanı ve cumhurbaşkanı Şimon Peres, geçirdiği felç nedeniyle iki hafta önce hastaneye kaldırılmıştı. 93 yaşındaki Peres, sabahın erken saatlerinde Tel Aviv yakınında bulunan bir hastanede öldü. Peres’in oğlu Chemi, “Ülkenin kurulduğu ilk günden hayatının son gününe kadar İsrail için yorulmadan çalıştı” dedi. Damadı Rafi Walden ise, “Bizi acı içinde bıraktı” dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu derin üzüntülerini dile getirdi. Peres için, “Sevgili dostum” ifadesini kullanan ABD Başkanı Barack Obama ise, “İnsan onuru ve ilerleyişi vizyonunu rehber edinen Peres, iyi niyetli insanların birlikte ilerleyebileceğini biliyordu” dedi. "ONE MINUTE" ÇIKIŞININ MUHATABIYDI Şimon Peres, 2009 yılındaki Davos Zirvesinde, dönemin başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tüm mazlum coğrafyalar tarafından takdir gören ‘one minute’ çıkışı ve akabindeki eleştirilerinin de muhatabıydı. PERES KİMDİR ? İsrail’in 9’uncu Cumhurbaşkanı olan Şimon Peres, 1923 yılında Vişneva’da dünyaya geldi. 66 yıllık siyasi hayatı boyunca 12 kabinede görev alan ve iki defa başbakanlık yapan Peres, İsrail devletinin yasama organı olan Knesset’e seçildiği 1959’dan 2007 yılında Cumhurbaşkanı olarak seçilene kadar görev yaptı. Peres, 1994 yılında Yaser Arafat ve İzak Rabin ile birlikte barış anlaşması girişimine verdiği katkılardan dolayı Nobel Barış Ödülünü kazandı. 2007 yılında cumhurbaşkanı seçilen Peres, başbakanlık yaptıktan sonra cumhurbaşkanı olarak seçilen ilk politikacı oldu.
11.09.2019 Haberler
İran'dan Peres'e olumsuz yanıt
İran'dan Peres'e olumsuz yanıt İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmeye hazır olduğu yönündeki açıklamalarına İran’dan olumsuz yanıt geldi. İran, "Siyonist rejimin resmiyetini tanımıyoruz" dedi.
10.12.2013 Dünya
Hawking ters köşeye yatırdı
Hawking ters köşeye yatırdı Yaşamını evrenin gizemini çözmeye adayan ünlü İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in ev sahipliği yapacağı Kudüs’te gerçekleştirilecek konferansa katılmayacağını bildirdi.
11.09.2019 Haberler
İsrail'e 40 yıla bedel müjde!
İsrail'e 40 yıla bedel müjde! İsrail, Akdeniz'de Tamar kuyusundan çıkardığı doğalgazı, ilk kez borularla İsrail'e aktardı. Kuyunun, İsrail'in 40 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacağı iddia edildi
11.09.2019 Haberler
Obama İsrail'de
Obama İsrail'de Göreve geldiği 2008 yılından bu yana İsrail’e ilk ziyaretini gerçekleştiren ABD Başkanı Barack Obama, Tel Aviv’e geldi...
20.03.2013 Dünya