Sindirim

Sindirim

Son dakika sindirim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sindirim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sindirim haber sayfamızda...

Sindirim

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.570 sindirim haberi bulunmuştur.
Kim der 48 yaşında diye! 9 kilo veren Zara zayıflama sırrını açıkladı
Kim der 48 yaşında diye! 9 kilo veren Zara zayıflama sırrını açıkladı Türk Halk Müziği sanatçısı Zara (48) sosyal medya hesabından sevenleriyle 9 kiloyu nasıl verdiğini paylaştı. Ünlü şarkıcı madde madde açıkladığı tüyolara, "No stress, yes vitamin. Ee ben nasıl kilo vermeyim" notunu düştü.
25.03.2024 Cadde
Şişkinliğe neden oluyor! ‘Gastrit ve ülser hastaları dikkat etmeli’
Şişkinliğe neden oluyor! ‘Gastrit ve ülser hastaları dikkat etmeli’ Ramazan ayında öğün aralarının oldukça uzun olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzm. Dr. Ömer Faruk Yolcu, “Bu durum mide rahatsızlıkları olanlarda hastalıkları tetikliyor. İftarda ve sahurda fazla yemek yenmesi, sahurda yemekten hemen sonra yatılması, reflü ataklarını tetikleyebiliyor. Ayrıca uzun süren açlık sonrasında zamanla sindirim sisteminin hareketleri de azalıyor. Bu nedenle iftarda hızlı ve fazla yemek tüketmek karında şişkinliğe, hazımsızlığa yol açabiliyor” dedi.
25.03.2024 Genel Sağlık
890 gram dünyaya geldi! 62 gün sonra Parla bebekten güzel haber
890 gram dünyaya geldi! 62 gün sonra Parla bebekten güzel haber İzmir’de hamileliğinin 30'uncu haftasındayken gebelik zehirlenmesi geçirince gelişme geriliği saptanan bebeğini 890 gram olarak dünyaya getirmek zorunda kalan Aslı Yıldız (32), kuvöze konan kızı Parla'ya 62 gün sonra kavuştu.
22.03.2024 Gündem
Etkileriyle doğal bir mucize gibi! Günde 6 tane kuru erik yerseniz ne olur?
Etkileriyle doğal bir mucize gibi! Günde 6 tane kuru erik yerseniz ne olur? Kuru erik, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve minerallerle dolu bir besindir. Özellikle sindirim, kabızlık problemleri yaşayanlar için de adeta doğal bir reçete gibidir. İşte günde sadece 6 tane kuru erik yemenin sağlayacağı şaşırtıcı faydalar.
16.03.2024 Genel Sağlık
Hazımsızlık, şişkinlik! Ramazanda sindirim problemi yaşamamak için 8 öneri
Hazımsızlık, şişkinlik! Ramazanda sindirim problemi yaşamamak için 8 öneri Sahuru atlamak veya iftarda çok hızlı ve yağlı yiyecekler tüketmek sindirim sorunlarına yol açabiliyor. Yağlı ve hızlı yemek yemekle birlikte yüksek kalorinin boş mideye bir anda alınmasının hazımsızlık, şişkinlik gibi sindirim problemlerinin yaşanmasına neden olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, ramazanda sindirim problemi yaşamamak için 8 öneride bulundu.
13.03.2024 Genel Sağlık
Hamur işi işlenmiş et yemeyin
Hamur işi işlenmiş et yemeyin Sahurda yağlı hamur işinden, sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden, gazlı içeceklerden uzak durun. Bunların yerine yumurta, yağsız zeytin ve peynirler, tam tahıllı ekmek tüketerek sağlığınızı koruyabilir, hatta kilo bile verebilirsiniz…
12.03.2024 Gündem
Orucu bozan şeyler nelerdir? Oruç hangi hallerde bozulur? Orucu bozan ve bozmayan durumlar
Orucu bozan şeyler nelerdir? Oruç hangi hallerde bozulur? Orucu bozan ve bozmayan durumlar Ramazan ayında vatandaşlar tarafından 'Orucu bozan durumlar nelerdir' sorusu merak ediliyor. Ramazan'da dikkat edilmesi gereken orucu bozan şeyler ve orucu bozmayan durumlar hakkında detaylı bilgiyi sizler için bu haberde topladık. İşte Ramazan orucunu bozup, yalnız kaza gerektiren şeyler...
11.03.2024 Gündem
Banyo yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken banyo yapılır mı, duş alınır mı? Diyanet cevapladı...
Banyo yapmak orucu bozar mı? Oruçluyken banyo yapılır mı, duş alınır mı? Diyanet cevapladı... Ramazanın yaklaşması ile birlikte orucu bozan durumlar ile ilgili aramalar da hız kazandı. Peki, oruçluyken banyo yapılabilir mi? Diyanet İşleri yıkanmanın orucu bozup bozmayacağı konusundaki sorulara yanıt verdi. Duş almanın oruca zararı var mı?
11.03.2024 Ramazan
Oruç hangi durumlarda bozulur? Diyanet orucu bozan şeyleri yayınladı
Oruç hangi durumlarda bozulur? Diyanet orucu bozan şeyleri yayınladı Ramazan ayının ilk gününde oruç ile ilgili sorular yoğun ilgi görüyor. Oruç tutan vatandaşlar, orucu bozan şeylerin neler olduğunu öğrenmek istiyor ve ona göre davranmayı planlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı konuya ilişkin detaylı açıklamada bulundu. Peki orucu bozan şeyler maddeler halinde nelerdir? Oruç nelerden bozulur?
11.03.2024 Dini Bilgiler
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir?
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir? Oruç tutarken uzun süre tok kalmamızı sağlayacak besinler neler?
Endoskopi - kolonoskopi orucu bozar mı? Oruçluyken kolonoskopi yaptırmak orucu etkiler mi, kaza gerekir mi?
Endoskopi - kolonoskopi orucu bozar mı? Oruçluyken kolonoskopi yaptırmak orucu etkiler mi, kaza gerekir mi? Ramazan'ın gelişiyle birlikte tüm İslam alemi oruç ibadetini yerine getirmeye başladı. Bolluk ve bereket ayı Ramazan'da oruçlarını tutan vatandaşlar, bazı konulardaki sorularına da cevap arıyor. Özellikle hasta olup oruç tutanlar; "Endoskopi veya kolonoskopi yaptırmak orucu bozar mı?" diye merak ediyor. İşte o soruların yanıtları...
11.03.2024 Dini Bilgiler
Orucu Bozan Şeyler: Oruç Hangi Durumlarda Bozulur ve Kaza Gerektirir? Diyanet açıkladı
Orucu Bozan Şeyler: Oruç Hangi Durumlarda Bozulur ve Kaza Gerektirir? Diyanet açıkladı Ramazan ayı 2023 yılında da geldi çattı. İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek ayda milyonlarca kişi oruç ibadetini yerine getirecek. Ancak orucunu riske atmak istemeyenlerin merak konusu orucu bozan ve bozmayan şeyler oluyor. Müslümanlara farz kılan orucu bozan durumlar ile ilgili Diyanet tarafından açıklama geldi. Orucu bozan durumlar nelerdir? Orucu bozan ve bozmayan şeyler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11.03.2024 Dini Bilgiler
1 dilim baklava 1 saat yürüyüş
1 dilim baklava 1 saat yürüyüş Ramazan ayı başladı. Bu dönemde sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Sahurda ve iftarda sağlıklı beslenmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini uzmanlarına sorduk
11.03.2024 Gündem
Japonlar neden yemekle birlikte su içmiyor? 'Sindirim ateşi'ni engellemeyin
Japonlar neden yemekle birlikte su içmiyor? 'Sindirim ateşi'ni engellemeyin Birçok kişi yemek yerken su içmenin sindirimi ve beslenmeyi kolaylaştırdığını düşünüyor olsa da bu durum genel görüşün tersi bir gerçeğe sahip olabilir. Japonlar, suyun "sindirim ateşinizi" engelleyebileceğine inanıyor. Peki bu, ne anlama geliyor?
8.03.2024 Genel Sağlık
Ananas kabuklarını çöpe atan çok pişman olacak! Artık asla ziyan etmeyeceksiniz
Ananas kabuklarını çöpe atan çok pişman olacak! Artık asla ziyan etmeyeceksiniz Doğanın bize sunduğu nimetlerin bazıları, görünürde kullanılan kısımlarıyla sınırlı gibi görünse de, daha derinlemesine bakıldığında, birçok yararlı özelliği barındırır. Ananasın kabukları da bu duruma örnek teşkil eder. Eğer sizler de çöpe atanlardansanız artık atmayın.
28.02.2024 Püf Noktası
Patates sevenlere güzel haber! Bilim insanları araştırdı! Tarımda ‘devrim’ olabilir
Patates sevenlere güzel haber! Bilim insanları araştırdı! Tarımda ‘devrim’ olabilir Bilim insanları, kızartıldığında sağlığa zarar vermeyen patates üretmenin formülünü buldu. Böylece kızarmış patatesteki akrilamid oluşumu azalacak.
27.02.2024 Dünya
Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Ne işe yaradığını duyunca mest olacaksınız
Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Ne işe yaradığını duyunca mest olacaksınız Besleyici baklagillerden olan mercimek faydaları saymakla bitmeyen bir besin kaynağıdır. Özellikle kültürümüzde çorba şeklinde oldukça fazla tüketilir. Ancak mercimeğin kendisi kadar suyu da bir o kadar şifa kaynağıymış. İlk haşlama suyunu ziyan etmemek gerekiyormuş.
24.02.2024 Püf Noktası
Canan Karatay 'Safra kesesi alınanlar yemesin' dedi! Bağırsakları mahvediyormuş
Canan Karatay 'Safra kesesi alınanlar yemesin' dedi! Bağırsakları mahvediyormuş Düzenli bir sindirim sistemine sahip olmak için öncelikli olarak birçok organın iyi çalıştığından emin olunması gerekir. Prof. Dr. Canan Karatay eksik organların bağışıklık sisteminde ne gibi sorunlara yol açabileceğini ve alınabilecek önlemleri tek tek anlattı.
21.02.2024 Genel Sağlık
Bağırsaklarınız tertemiz oluyor! Lahanayı sofralarınızdan eksik etmeyin
Bağırsaklarınız tertemiz oluyor! Lahanayı sofralarınızdan eksik etmeyin Kabızlık gibi sindirim sorunları günümüzde sağlıksız beslenmenin artmasıyla sık karşılaşılan problemler arasında yer alıyor. Bu nedenle pek çok kişi bu rahatsızlıklara çare arıyor. İşin en doğal ve sağlıklı çaresi ise lahanadan gelebilir!
Kistik Fibrozis, en sık görülen nadir hastalık
Kistik Fibrozis, en sık görülen nadir hastalık Tahminlere göre, dünya üzerinde yaklaşık (1)8...
29.02.2024 Advertorial
Zeki çocuk için ailecek sofraya... Beyin gelişimini destekliyor
Zeki çocuk için ailecek sofraya... Beyin gelişimini destekliyor Ailece sofraya oturmanın önemi bilimsel olarak da kanıtlandı. Araştırmaya göre, ailece birlikte yemek yemek, çocukların beyin gelişimini destekliyor.
16.02.2024 Gündem
Hep yorgunsanız bu haberi dikkatli okuyun!
Hep yorgunsanız bu haberi dikkatli okuyun! Günde 7-8 saat uyumanıza rağmen yataktan yorgun kalkıyor, gün içinde kendinizi çok halsiz hissediyor, en basit fiziksel uğraşta takatsiz mi kalıyorsunuz? Eğer yanıtınız “Evet” ise “Kronik Yorgunluk Sendromu” sizin de kapınızı çalmış olabilir.
13.02.2024 Gündem
Uyku ve sindirim problemlerine son! Melisa çayı ile kurtulmak çok kolay
Uyku ve sindirim problemlerine son! Melisa çayı ile kurtulmak çok kolay Bitki çayları sık tercih edilen içeceklerden olsa da bunlar arasında özel ve mucizevi etkileri olan bazı çaylar öne çıkıyor. Melisa da onlardan biri. Bu çayın dertlerinize deva etkisiyse, haberimizde!
Elma midenin ilacı gibi
Elma midenin ilacı gibi Sindirim sağlığı için lif alınması gerektiği belirtildi.
30.01.2024 Gündem
Dişleriniz size teşekkür edecek! 6 adımda ağız sağlığı
Dişleriniz size teşekkür edecek! 6 adımda ağız sağlığı Ağız sağlığı, genel sağlığı korumak söz konusu olduğunda oldukça önemlidir çünkü ağzınız olası sorunlar hakkında size bazı işaretler verebilir. Bunun nedeni, ağzın solunum ve sindirim sistemine bağlı olmasıdır, bu da birçok mikrobun ağzınızdan girip vücudunuzun geri kalanına aktarılabileceği anlamına gelir. İşte ağız sağlığını korumak için günlük hayatta zorlanmadan yapabileceğiniz 6 farklı uygulama.
26.01.2024 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sindirim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.