Şiraz

Şiraz

Son dakika Şiraz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Şiraz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Şiraz haber sayfamızda...

Şiraz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 363 şiraz haberi bulunmuştur.
İsrail’den İran’a kısıtlı misilleme
İsrail’den İran’a kısıtlı misilleme İsrail’in İran’a yönelik beklenen misilleme saldırısı oldukça ‘kısıtlı’ biçimde gerçekleşti. Nükleer tesislerin de yer aldığı İsfahan bölgesi hedef alınırken, İran’ın yeniden karşılık vermesi beklenmiyor.
20.04.2024 Dünya
İsfahan'da şiddetli patlamalar
İsfahan'da şiddetli patlamalar İran'ın orta bölümünde yer alan İsfahan eyaletinde yaşayanlar, gece yarısı patlama sesleriyle yataklarından fırladı. Çok şiddetli en az üç patlama sesi duyuldu.
19.04.2024 Haberler
THY'den sefer iptali kararı! Tek tek açıklandı
THY'den sefer iptali kararı! Tek tek açıklandı İran’ın İsrail’e karşı başlattığı dron saldırılarının ardından Lübnan, İran, Irak, Ürdün gibi birçok ülkenin hava sahasının kapatmasının ardından Türk Hava Yolları (THY) bu ülkelere yapacağı uçuşları iptal etti.
13.04.2024 Gündem
Peş peşe duyurdular! Orta Doğu’da birçok ülke hava sahasını kapattı
Peş peşe duyurdular! Orta Doğu’da birçok ülke hava sahasını kapattı İran'ın İsrail’e yapılan dron saldırılarının ardından Orta Doğu’da birçok ülke hava sahasını kapattı.
14.04.2024 Dünya
THY’nin uçakları İstanbul’a dönüyor
THY’nin uçakları İstanbul’a dönüyor İran’ın İsrail’e dron saldırıların ardından yaşanan gerilim nedeniyle Türk Hava Yolları’nın (THY), İran’ın başkenti Tahran’a sefer yapan uçağı İstanbul Havalimanı’na geri döndü. Öte yandan Pegasus Havayolları İran uçuşlarını iptal etti.
13.04.2024 Gündem
Ş ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: Ş Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
Ş ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: Ş Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba olmak dünyanın en güzel duygularında bir tanesi. Aile üyesine yeni bir bireyin gelme duygusu anne ve baba adaylarını heyecanlandırıyor. Bebekleri için her şeyin en güzelini yapmaya çalışan çiftler isimleri konusunda da seçici oluyor. Yeni doğacak erkek bebeklerine aileler isim verirken özellikle kulağa hitap ediş şekli ve anlamlarına dikkat ediyor. Hayat boyu taşıyacakları ismi verirken aileler nadir bulunan, duyulmamış, keşfedilmemiş isimleri tercih ediyor. Ş harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “Ş ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
5.01.2024 Bebek
İran Hakkında Bilgiler; İran Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
İran Hakkında Bilgiler; İran Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı İran (İran İslam Cumhuriyeti), 1.648.000 kilometrekarelik alanıyla Asya Kıtasının en büyük ülkelerinden biridir. İran'a komşu olan ülkeler, Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, Afganistan, Pakistan ve Irak'tır. İran hakkındaki tüm güncel bilgileri sizin için derledik.
3.01.2024 Dünya
Tur Suresi Okunuşu ve Anlamı: Tur Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti, Diyanet Meali
Tur Suresi Okunuşu ve Anlamı: Tur Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti, Diyanet Meali Tur Suresi adını Tevrat’ın meşhur 10 emrinin Hz. Musa’ya indirildiği bölge olduğuna inanılan Tur Dağı’ndan almaktadır. Bu dağ, Sina yarımadası sınırları içinde bulunmaktadır. Kur'an-ı Kerim'in 52. suresi olan Tur Suresi toplamda 49 ayetten oluşur. Okuması faziletli sureler arasında yer alır. Tur Suresinde Allah’a inanmayanların cehennemde yanmalarından, Allah’a inananların cennete gideceklerinden, cennetin nimetlerinden bahsedilir. Tur Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, fazileti, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
İran’da anma gerilimi!
İran’da anma gerilimi! İran’da, Ahlak Polisi’nce gözaltına alındıktan sonra karakolda hayatını kaybeden Mahsa Amini’nin ölüm yıldönümü yaklaşırken, ülke, yeni protesto ihtimaliyle bir gerginlik yaşıyor.
15.09.2023 Dünya
İran'da türbe saldırısıyla bağlantısı olan 10 kişi gözaltına alındı
İran'da türbe saldırısıyla bağlantısı olan 10 kişi gözaltına alındı İran'ın Şiraz kentindeki Şah Çerağ Türbesi’ne gerçekleştirilen silahlı saldırıyla bağlantılı 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
14.08.2023 Dünya
İran'da halka açık iki idam
İran'da halka açık iki idam İran’ın Şiraz kentindeki Şah Çerağ Türbesi’nde geçtiğimiz Ekim ayında 13 kişinin öldüğü saldırıda rolü olan 2 kişi halka açık alanda idam edildi.
8.07.2023 Dünya
Eğirdir Gölü'nde ekokırım! 4 balık türü yok oldu, 6 tür tehdit altında
Eğirdir Gölü'nde ekokırım! 4 balık türü yok oldu, 6 tür tehdit altında Türkiye Tabiatını Koruma Derneği bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Eğirdir Gölü'ne 1970'lerde bırakılan istilacı balık türleri nedeniyle göldeki 10 doğal türden 4'ünü tamamen yok olduğunu, 6'sının da ciddi tehlike altında bulunduğunu açıkladı. Kesici, kavinne, eğrez, sıraz ve gökçe balıklarının yok olduğu süreci 'ekokırım' diye nitelendirdi.
17.12.2022 Gündem
İran'da hava kirliliği nedeniyle eğitime 2 gün ara
İran'da hava kirliliği nedeniyle eğitime 2 gün ara İran'ın başkenti Tahran ve Elburz eyaletinde yoğun hava kirliliği nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi. Öte yandan İran'da protestolar devam ediyor.
10.12.2022 Dünya
İran’da bir medrese ile Besic karargahları ateşe verildi
İran’da bir medrese ile Besic karargahları ateşe verildi İran’da devam eden protestolarda Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Besic milislerinin ülke genelindeki birçok karargahı ile bir medresenin kapısı ateşe verildi.
10.12.2022 Haberler
İran’da bir medrese ile Besic karargahları ateşe verildi
İran’da bir medrese ile Besic karargahları ateşe verildi İran’da devam eden protestolarda Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Besic milislerinin ülke genelindeki birçok karargahı ile bir medresenin kapısı ateşe verildi.
10.12.2022 Dünya
Son dakika... İran'da ilk idam! Bir protestocu asıldı
Son dakika... İran'da ilk idam! Bir protestocu asıldı Resmi medya, Mahsa Amini adlı genç kadının gözaltına hayatını kaybetmesiyle başlayan protesto dalgasında ilk idam kararının uygulandığını duyurdu.
8.12.2022 Dünya
İran’da Mahsa Amini protestoları devam ediyor! ilk idam cezası verildi
İran’da Mahsa Amini protestoları devam ediyor! ilk idam cezası verildi İran’da Mahsa Amini’nin ölümü sonrası başlayan gösterilerde ilk idam cezası kamu güvenliğini bozmak ve devlete savaş açmak suçlamaları ile tutuklanan 6 kişiden 1’ine verildi.
13.11.2022 Dünya
Rusya - İran arasında kritik telefon görüşmesi
Rusya - İran arasında kritik telefon görüşmesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Rusya-İran ilişkisine görüştü.
12.11.2022 Dünya
Tahran'daki gösterilerle ilgili bin 24 iddianame hazırlandı
Tahran'daki gösterilerle ilgili bin 24 iddianame hazırlandı İran Yargı Erki Sözcüsü Mesut Setayeşi, Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlayan gösterilerde, Tahran eyaletindeki bin 24 gösterici hakkında iddianame hazırlandığını açıkladı.
8.11.2022 Dünya
İran’da türbe saldırısı ile bağlantılı 26 yabancı uyruklu tutuklandı
İran’da türbe saldırısı ile bağlantılı 26 yabancı uyruklu tutuklandı İran İstihbarat Bakanlığı, aralarında Azerbaycan, Tacikistan ve Afganistan uyruklu 26 kişinin İran’ın Şiraz kentindeki Şah Çerağ türbesinde gerçekleştirilen terör saldırısı ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklandığını duyurdu.
7.11.2022 Dünya
Eylemlerin ‘son günü’!
Eylemlerin ‘son günü’! İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, eylemcilere tehdit gibi bir açıklamada bulundu. Selami, cumartesi gününün eylemcilerin ‘sokağa çıktıkları son gün olacağını’ söyledi.
30.10.2022 Dünya
İran onlarca göstericinin ölümü üzerine emniyet müdürünü görevden aldı
İran onlarca göstericinin ölümü üzerine emniyet müdürünü görevden aldı İran'da protesto gösterileri sırasında onlarca kişinin öldüğü Sistan ve Belucistan Eyaleti'nin merkezi Zahidan'daki emniyet müdürü görevden alınırken, 30 Eylül'deki olayla ilgili resmi soruşturma açıldı.
28.10.2022 Dünya
ABD'den, İran'a yeni yaptırım kararı! 14 kişi ve 3 kuruluş listede
ABD'den, İran'a yeni yaptırım kararı! 14 kişi ve 3 kuruluş listede ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'da devam eden barışçıl protestoları bastıran ve hapishane suistimalleriyle bağlantısı olan İranlı 14 kişi ve 3 kuruluşa yaptırım uygulandığını açıkladı.
26.10.2022 Dünya
İran Şiraz'da silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
İran Şiraz'da silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var İran’ın Şiraz kentinde bulunan Şah Çerağ türbesine düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 2’si çocuk 15 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralandı.
27.10.2022 Dünya
Başı ezilmiş ceset çalındı, İran'da yeni öfke patlaması tetiklendi
Başı ezilmiş ceset çalındı, İran'da yeni öfke patlaması tetiklendi Mahsa Amini'nin işkence sonucu yaşamını yitirmesiyle tüm İran'a yayılan rejim karşıtı protestolara lise öğrencileri de sansasyonel paylaşımlar yaparak katıldı. 10 gündür kayıp olan Nika Şakarami'nin cesedinin başına gelenler ise, ateşe benzin döktü.
5.10.2022 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Şiraz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.