Sistit belirtileri nelerdir?
Sistit belirtileri nelerdir? İdrar yollarının iltihaplanması anlamına gelen sistit, idrar yolları ve üreme sisteminde en sık görülen hastalıklardan biridir. Görülme oranı kadınlarda çok daha yüksek olan sistite, kadınların en az yüzde 20’si, yaşamları boyunca en az bir kez yakalanır. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mesut Yeşil, konu hakkında bilgi verdi.
18.10.2021 Kadın Sağlığı
Sistit nedir, neden olur? Sistit ilaçsız nasıl geçer? Kesin çözüm önerileri
Sistit nedir, neden olur? Sistit ilaçsız nasıl geçer? Kesin çözüm önerileri Sistit, idrar torbasının iltihaplanmasıdır. Bu hastalığın en çok görülen nedeni ise bakterilerin sebep olduğu bakterilerdir. Kadınlarda mesaneden idrarı dışarı taşıyan ve üretra ismi verilen tüpün, erkeklere göre daha kısa olduğu için kadınlarda daha sık görülür. İdrar yollarının iltihaplanması anlamına gelen sistit, ülkemizde çok sayıda kişide görülen bir hastalıktır. Sistit nedir ve neden olur? İşte, tüm detaylar...
16.01.2021 Sağlık
Bir mesane enfeksiyonu olan sistitten korunma yolları
Bir mesane enfeksiyonu olan sistitten korunma yolları Kadınların korkulu rüyası olan sistit, mesane enfeksiyonu sonucunda ortaya çıkar. Eğer zamanında tedavi edilmezse böbreklere bile sıçrayabilir. İşte sistit hakkında bilmeniz gerekenler ve sistitten korunma yolları.
27.04.2018 Gündem
Sistit belirtileri ve tedavisi
Sistit belirtileri ve tedavisi Her 2 kadından birinin elbet başına gelen sistit, özellikle yaz aylarında daha sık görülmektedir. İşte sistitin belirtileri ve tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler
15.08.2016 Kadın Sağlığı
Sistit nedir nasıl tedavi edilir?
Sistit nedir nasıl tedavi edilir? Tatiliniz kâbusa dönüşmesin. Sağlık için gerekli şartlara sahip olmayan havuzlar ve kimi zaman da deniz suyu idrar yolu enfeksiyonlarına neden olabiliyor.
8.06.2015 Genel Sağlık