Sıtma

Sıtma

Son dakika sıtma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sıtma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sıtma haber sayfamızda...

Sıtma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 823 sıtma haberi bulunmuştur.
5 milyon sivrisineği doğaya saldı: Çoğaltarak bitireceğiz! Türkiye'de durum çok farklı
5 milyon sivrisineği doğaya saldı: Çoğaltarak bitireceğiz! Türkiye'de durum çok farklı Sinir bozucu kızarıklıklar, kaşıntılı tepecikler... Sivrisineğin soktuğu bölgeler bazen kaşınmakla da kalmayıp tüm vücuda yayılacak hastalıkların giriş kapısı da olabiliyor. Ancak öyle bir yer var ki bu küçük canlılarla mücadelede bambaşka bir yöntem uyguluyor: Haftada yaklaşık 5 milyon sivrisinek üretip doğaya salıyor. Peki ama neden? "Türkiye'de durum çok farklı" diyen Prof. Dr. Hüseyin Çetin'e sorduk.
28.03.2024 Yaşam
Sosyal medyada Karabük Üniversitesi tartışması! Yabancı öğrenciler yine gündemde
Sosyal medyada Karabük Üniversitesi tartışması! Yabancı öğrenciler yine gündemde Karabük Üniversitesi yine Afrikalı öğrencileriyle gündeme geldi. Sosyal medyada bazı öğrencilerin HIV ve HPV şüphesiyle hastanelere başvurduğu iddia edilirken İl Sağlık Müdürlüğü “HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmadığı”nı açıkladı.
24.03.2024 Gündem
Gazze ve Sudan'de kıtlık riski: Resmen kıtlık ilan edilmesi nedir ve ne zaman bu yola başvurulur?
Gazze ve Sudan'de kıtlık riski: Resmen kıtlık ilan edilmesi nedir ve ne zaman bu yola başvurulur? Gazze'de yiyecek bulamayan milyonlarca kişi kıtlığın eşiğinde. Birleşmiş Milletler (BM) ayrıca, Sudan'da süren savaşın da dünyanın en büyük açlık krizini tetikleyebileceğini söylüyor.
21.03.2024 Dünya
BM: Çocuk ölümleri tarihin en düşük seviyesinde
BM: Çocuk ölümleri tarihin en düşük seviyesinde Çad, Nijerya veya Somali gibi ülkelerde doğan bir bebeğin, beşinci yaşına gelmeden ölme olasılığı, Finlandiya, Japonya ve Singapur gibi ülkelerde doğan bir bebeğe göre 80 kat daha fazla.
14.03.2024 Dünya
İYİ Parti'de 16 kişi, 'Akşener timsah gözyaşı döküyor' diyerek istifa ettiler
İYİ Parti'de 16 kişi, 'Akşener timsah gözyaşı döküyor' diyerek istifa ettiler Aralarında Kurucular Kurulu Üyesi Binnur Karadağlı ve il yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu 16 kişi İYİ Parti’den istifa etti.
15.02.2024 Gündem
Kan vermek istedi, Türk olduğu için reddedildi! Irkçılık değil, sebebi çok başka
Kan vermek istedi, Türk olduğu için reddedildi! Irkçılık değil, sebebi çok başka Türkiye'de yaşadığı süre boyunca düzenli olarak kan bağışı yapıyordu. ABD'ye taşındıktan sonra da bağışçı olmak istedi ve bir sağlık kurumuna başvurdu. Ancak "Kusura bakmayın, Türk olduğunuz için kanınızı almıyoruz" cevabını aldı. İbrahim Yaşasın, yaşadığı olay karşısında ilk başta ırkçı bir duruma maruz kaldığını düşünse de durum tahmin ettiğinden çok farklıydı.
2.02.2024 Genel Sağlık
Bahtiyar Usta
Bahtiyar Usta Bundan yüzlerce yıl öncesinin İznik’indeyiz… Bahtiyar Usta’nın fakir çini atölyesinde…
21.01.2024 Arkeoloji
Sivrisinekler bu kış uyumadı
Sivrisinekler bu kış uyumadı Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Çetin, bu kış mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıktan dolayı sıtma hastalığını bulaştıran culeks ve anopheles cinsi gibi bazı sivrisinek türlerinin kış uykusuna yatmadığını açıkladı.
20.01.2024 Dünya
Profesörden uyarı: Kontrol edilmezse büyük problemle karşı karşıya kalacağız
Profesörden uyarı: Kontrol edilmezse büyük problemle karşı karşıya kalacağız Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Hüseyin Çetin, kış aylarında mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıktan dolayı sıtmayı taşıyan culeks, anopheles cinsi gibi bazı sivrisinek türlerinin kış uykusuna yatmadığını, erişkin halde saldırmaya, kan emmeye devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Çetin, "Yerel yönetimlerin seçim sonrası nisan ayı itibarıyla yoğun ilaçlama yapması gerekir. Aksi halde yaz ayları sivrisinek nedeniyle sıkıntılı geçecektir" dedi.   
19.01.2024 Gündem
2024'te bilimin kilometre taşları
2024'te bilimin kilometre taşları 2023 birçok bilimsel gelişmeye sahne oldu. 2024 de süper bilgisayarlardan silahlandırılan sivrisineklere kadar aklımızı başımızdan alacak!
24.12.2023 Dünya
Kocaelispor'un acı günü!
Kocaelispor'un acı günü! Yeni futbolcular izlemek için Nijerya’ya giden Kocaelispor Teknik Asbaşkanı Ekrem Can, burada yakalandığı sıtma hastalığından tedavi görürken hayatını kaybetti.
17.12.2023 1.Lig
Nijerya'da sıtmaya yakalanan Kocaelispor Asbaşkanı Ekrem Can hayatını kaybetti
Nijerya'da sıtmaya yakalanan Kocaelispor Asbaşkanı Ekrem Can hayatını kaybetti Kocaelispor Teknik Asbaşkanı Ekrem Can, futbolcu keşfetmek için gittiği Nijerya'da yakalandığı sıtma hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
16.12.2023 1.Lig
Güneydoğu için sıtma uyarısı! Dünyada ölüm saçıyor
Güneydoğu için sıtma uyarısı! Dünyada ölüm saçıyor Dünya Sağlık Örgütü, küresel ısınmayla birlikte çoğalıp yayılan sivrisineklerin sıtma vakalarını artıracağını açıkladı. Uzmanlar, Türkiye’de de özellikle Güneydoğu Anadolu için sıtma uyarısı yaptı.
6.12.2023 Gündem
Bizi bu havalar mahvetti
Bizi bu havalar mahvetti Ne diyordu spiker, “Havalar nasıl olursa olsun, sizin havanız iyi olsun.” Ama öyle değil işte! İklim değişikliğiyle birlikte sağlığımız en azından 10 konuda tehlike altına giriyor.
3.12.2023 Gündem
İstilacı türlerde 'hızla yayılma' tehlikesi! Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan uyarı
İstilacı türlerde 'hızla yayılma' tehlikesi! Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan uyarı Küresel ısınma nedeniyle yaşanan iklim değişikliğiyle istilacı türler, kene gibi parazitler de artarak, salgın hastalıkların yayılması tehlikesini taşıyor. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu konuyla ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.
25.11.2023 Gündem
Dünyadaki tüm ülkeleri uçaksız gezdi! 'Günlük maliyeti 20 dolar'
Dünyadaki tüm ülkeleri uçaksız gezdi! 'Günlük maliyeti 20 dolar' İş yerinde çalışıyordu, dergileri karıştırırken bir yazıya denk geldi. Burada hiç kimsenin uçak kullanmadan dünya turu yapamayacağı yazıyordu. İşte tüm hayatını değiştirecek kararı o an verdi. Yollara düşüp tam 10 yıl evine dönmeyen genç adam, dünya üzerinde ilke imza attı. Üstelik bunu günlük sadece 20 dolara yaptı!
1.11.2023 Yaşam
Sağlıkta Cumhuriyet öncesi modernleşme çabaları
Sağlıkta Cumhuriyet öncesi modernleşme çabaları Hekim Başı kurumu kaldırılarak tüm yetkileri Tıbbiye Nezareti’ne devredilmişti. 1898’de hizmet vermeye başlayan Gülhane Seririyat Hastanesi devlet eliyle hizmet sunan ilk donanımlı hastane oldu. Osmanlı’nın son döneminde sağlıkta modernleşme çabaları Birinci Dünya Savaşının başlamasıyla sekteye uğruyor, durumu hiç de iç açıcı olmayan sağlık altyapısı Türkiye Cumhuriyeti’ne miras olarak kalıyordu.
27.10.2023 Sağlık
Cumhuriyet’in efsane bilim insanları
Cumhuriyet’in efsane bilim insanları Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana tıp, biyoloji, farmakoloji gibi sağlıkla ilgili birçok alanda önemli katkılarda bulunan Türk bilim insanları, dünyada ses getiren başarılara imza attılar.
27.10.2023 Sağlık
At Kestanesi Faydaları Nelerdir? At Kestanesi Kremi ve Yağı Ne İşe Yarar?
At Kestanesi Faydaları Nelerdir? At Kestanesi Kremi ve Yağı Ne İşe Yarar? Alternatif tıpta sıkça adını duyduğumuz at kestanesi bir ağaç türüdür. At kestanesi ağacının boyu 30 metreye kadar çıkar. Dikenli kabuğu vardır. İçerisinde pek çok vitamin ve yararlı bileşenler vardır. Bazı sağlık problemine iyi gelmesiyle bilinir. Genellikle yağ ve krem şeklinde kullanılır. Ancak at kestanesi insanlar için zehirlidir. İşlenmemiş at kestanesi alternatif tıp dahi olma kesinlikle kullanılmamalı ve yenmemelidir. At kestanesi kremi ve yağı ne işe yarar? At Kestanesi Faydaları ve Zararları Nelerdir? içeriğimizden detaylı bilgi elde edebilirsiniz.
26.09.2023 Genel Sağlık
Çiğiltepe'de Atatürk'ün unutamadığı intihar! İki kez söz verdi, üçüncüsü olmadı
Çiğiltepe'de Atatürk'ün unutamadığı intihar! İki kez söz verdi, üçüncüsü olmadı Yakın Türk tarihinin en önemli kırılma noktası Büyük Taarruz’da, kanlı çarpışmaların yaşandığı yerlerden biri de Albay Reşat Bey komutasındaki birliklerin çarpıştığı Çiğiltepe oldu. Reşat Bey, Mustafa Kemal Paşa'ya söz verdiği saatte Çiğiltepe'yi kurtaramadığı için yaşamına son verdi. Atatürk de bu onurlu komutanı hiçbir zaman unutmadı. O gün, Reşat Bey ile Atatürk arasında yaşananları ise Prof. Dr. Kemal Arı anlattı.
31.08.2023 Gündem
Konuşamayan hastalar için müthiş gelişme! Türk profesör detayları anlattı
Konuşamayan hastalar için müthiş gelişme! Türk profesör detayları anlattı Bir grup bilim insanı, gönüllü hastalara dünyaca ünlü müzik grubu Pink Floyd’ın efsane şarkısı 'Another Brick in The Wall' şarkısını dinleterek beyin dalgalarını kaydetti. Ortaya ise devrim niteliğinde sonuçlar çıktı. Çalışmalarda yer alan Türk profesör de çalışmayla ilgili detayları DHA'ya anlattı.
28.08.2023 Gündem
Prof. Dr. Aydın'dan dikkat çeken sıtma ve Kovid-19 karşılaştırması: Daha şanslıydık
Prof. Dr. Aydın'dan dikkat çeken sıtma ve Kovid-19 karşılaştırması: Daha şanslıydık Dünya Sağlık Örgütü'nün 60 yıldır sıtma ile mücadele için çalıştığını ancak kesin bir sonuç alamadığını belirten Bursa Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Aydın Kovid'de daha şanslı olduğumuzu söyledi.
28.08.2023 Gündem
Grip değil sivrisinek ısırığı! 'İlk belirti kabuklu yaralar' diyerek açıkladı
Grip değil sivrisinek ısırığı! 'İlk belirti kabuklu yaralar' diyerek açıkladı Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sinek ve sivrisinek ısırıkları birçok kişinin korkulu rüyası haline geldi. Sinek ısırığı şikayeti ile hastaneye başvuran insan sayısının her yıl arttığına dikkat çeken uzmanlar, bu durumun neden olacağı rahatsızlıklar konusunda uyarıyor.
16.08.2023 Genel Sağlık
En çok bebekler tehlike altında! 'Yüksek ateş ve ağrı en büyük belirtileri'
En çok bebekler tehlike altında! 'Yüksek ateş ve ağrı en büyük belirtileri' Sivrisinek ısırıkları yaz aylarında en sık rastlanan sıkıntıların başında geliyor. Birçoğumuzun önemsemediği bu sivrisinek ısırıkları aslında uzun vadede sıtma gibi ciddi hastalıklara davetiye çıkartıyor. Peki sivrisinek ısırıklarından sonra nelere dikkat edilmeli? İşte yapılması gerekenler.
13.08.2023 Genel Sağlık
Balıkçılık tehlikede! Deniz suyu yüzey sıcaklıklarında korkutan artış
Balıkçılık tehlikede! Deniz suyu yüzey sıcaklıklarında korkutan artış Karadeniz'de yapılan ölçümlerde deniz suyu yüzey sıcaklıklarında son 53 yılın en yüksek sıcaklık değeri olduğu tespit edilirken bilim insanları önemli uyarılarda bulundu.
12.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sıtma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.