Gari Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Gari Nerenin Şivesi?
Gari Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Gari Nerenin Şivesi? Günlük hayatımızda ya da iş hayatımızda kullandığımız kelimelerin ne anlama geldiğini bilmek bize büyük avantajlar sağlarken, anlamını bilmediğimiz kelimeleri kullanmak bizi zora sokabilir. Bu yüzden sık sık kullandığımız kelimelerin anlamalarını araştırmak gerekiyor. Yaygın bir şekilde kullanılan gari kelimesinin anlamını ve hangi yöreye ait olduğunu detayları ile derledik.
11.10.2021 Sözlük
Cami hoparlöründen şiveli 'evde kalın' anonsu güldürdü
Cami hoparlöründen şiveli 'evde kalın' anonsu güldürdü RİZE'nin Fındıklı ilçesinde Beydere köyünde Muhammet Ermiş, gizlice girdiği cami de hoparlörden Karadeniz şivesi ile 'evde kalın' anonsu yaptı. Kayda aldığı anons görüntüleri paylaşıldığı sosyal medyada ilgi gördü.
7.04.2020 Yaşam
Havadaki paraşütçüyü gören gençlerin şiveli konuşmaları güldürdü
Havadaki paraşütçüyü gören gençlerin şiveli konuşmaları güldürdü Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Tınaztepe beldesinde, yamaç paraşütü yapan birini gören 2 gencin şiveli konuşmaları dikkat çekti. Paraşütüyle birlikte havada süzülen kişiyi gören 2 genç, hemen telefonlarıyla kayda girdi. Yöresel konuşmalarıyla durumu yorumlayan ve bu anları kaydeden kişiler, videoyu da bir sosyal paylaşım sitesinde yayınladı. Yüzlerce beğeni, yorum ve paylaşım yapılan videoyu izleyenler hem gülümsedi hem şaşırdı. Videoda gençlerin mısır tarlasına doğru inen kişiye, ‘Mısıra inme kırarsın, buğdaya in’ diye seslenmeleri de videoda en dikkat çeken kısım oldu.
11.09.2019 Yaşam
Sosyal medyadaki şehir şiveleri akımı neden tuttu?
Sosyal medyadaki şehir şiveleri akımı neden tuttu? Sosyal medyada Urfa, Sivas, Ankara gibi kendine has şiveleri (aslında ağızları) olan şehirler için örneğin 'Sivas'ta 1. günüm, 2. günüm, 3. günüm' şeklinde videolar çekilerek günden güne şive değişimini gösteren parodi videolar var. Televizyondaki şive komedilerinden sıkıldığımızı söylememize rağmen, sosyal medyada aynı konuya ilgi göstermemiz çok ilginç.
3.01.2019 Hayat
Çarşamba şivesi ile fenomen oldu
Çarşamba şivesi ile fenomen oldu Türkülere konu olan Samsun’un Çarşamba ilçesinin kendine özgü şivesiyle sosyal medyada fenomen olan 29 yaşındaki genç, paylaştığı komik videolarla izleyenleri gülmekten kırıp geçiriyor. Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaşayan Selahattin Aydın, sosyal medyada Çarşamba şivesi ile yaptığı paylaşımlarla Türkiye’de sevilen fenomenlerden oldu. Çarşamba şivesiyle çeşitli videolar yayınlayan genç fenomen, şivesi ve yaptığı hareketlerle kendisini izleyenleri kahkahaya boğdu. Çarşamba şivesiyle Yeşilçam filmlerine ve birçok belgesele dublaj yapan Selahattin Aydın, son olarak ünlü bir şarkıcının klibinde yer alan bir kadının taklidini yaparak takipçilerini güldürmeyi başardı.
11.09.2019 Nevidyo
'İstanbul yaşanası bir yer değil'
'İstanbul yaşanası bir yer değil' Oyuncu İpek Tuzcuoğlu, önceki gün Akmerkez'de alışveriş turundaydı.
14.10.2017 Cadde
'İstanbul yaşanası bir yer değil'
'İstanbul yaşanası bir yer değil' Oyuncu İpek Tuzcuoğlu, önceki gün Akmerkez'de alışveriş turundaydı.
14.10.2017 Cadde
Kastamonu ağzıyla ÖSS soruları
Kastamonu ağzıyla ÖSS soruları Kastamonu’da internetten yayın yapan bir televizyon tarafından Kastamonu şivesiyle hazırlanan ÖSS soruları, sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekorları kırıyor.
11.09.2019 Nevidyo
Türkiye bu kızı konuşuyor
Türkiye bu kızı konuşuyor Karadenizli bir kızın annesinin kendisine tavsiyesini yöre şivesiyle anlatması izleyenleri kahkahaya boğdu. Çekilen bu video internetin yeni fenomeni oldu. Kaynak: Youtube
11.09.2019 İlginç Videolar

Benzer Haber Etiketleri